In Memoriam: Ron Shemer en Ilay Nachman

In Memoriam: Ron Shemer en Ilay Nachman

Onze harten zijn gebroken. Wij zijn overmand door verdriet over de tragische dood van Ron Shemer en Ilay Nachman, twee leden van de MyHeritage werknemersfamilie. Ron en Ilay werden in de vroege ochtend van 7 oktober, 2023 vermoord terwijl ze elk afzonderlijk het muziekfestival Nova bijwoonden, op het moment dat de aanval van Hamas op Israël begon. Ron was 23 jaar en Ilay was bijna 24.


Ron (links) en Ilay (rechts), op een trainingsdag voor medewerkers ter voorbereiding op hun werk op een Joods zomerkamp in de Verenigde Staten.

Ron en Ilay waren gewaardeerde medewerkers van het COVID-19 lab van MyHeritage in Israël. Deze twee jonge mannen namen deel aan de grootste humanitaire inspanning van MyHeritage tot nu toe en namen het voortouw in de strijd tegen de COVID-19 pandemie. Ron en Ilay waren geliefd en gerespecteerd door iedereen die hen kende, en om hun nagedachtenis te eren, bieden wij de MyHeritage gemeenschap een kijkje in het leven van twee uitzonderlijke mannen die voor altijd jong zullen blijven.

Om de context van hun dood te begrijpen, zijn hier twee artikelen van CNN die de aanval op het Nova muziekfestival beschrijven, waarbij minstens 260 burgers werden vermoord: Nova Muziekfestival: Hoe een rave veranderde in een uitzinnig bloedbad en Dashcam toont Hamas schutter die vrijuit schiet tijdens muziekfestival. Trigger warning: de links bevatten grafische beelden.

Ter nagedachtenis aan Ron Shemer


Ron was een van de eerste medewerkers van het MyHeritage Lab, en tijdens de twee jaar dat hij daar werkte, deed hij dat met hart en ziel. Vraag iedereen die hem kende wat ze het leukste vonden aan Ron en ze zullen je vertellen dat het zijn positieve energie was. Hij had een magnetische persoonlijkheid en straalde optimisme uit. Onder de vele momenten waarop ons team herinneringen heeft gedeeld, zijn er velen die zich herinneren dat hij niet één keer overstuur of boos was. Ron had een grote levensvreugde en hij maakte graag anderen blij.


Ron (links) op een verjaardagsfeest in het MyHeritage Lab

Ron werd door zijn collega’s liefkozend “Jachnun” genoemd, vanwege zijn liefde voor het traditionele Jemenitische gerecht met dezelfde naam. In het weekend bezocht hij zijn oma, at haar beroemde jachnun en nam wat extra’s mee naar zijn volgende dienst voor zijn vrienden in het lab.


Ron (links) en Or Sasson (rechts), die doen alsof ze een jachnun bar openen in het MyHeritage Lab. Ron en Or waren beste vrienden sinds hun kindertijd en gingen samen naar het lab

Het gemoedelijke karakter van Ron was een lichtpuntje tijdens de donkerste dagen van de pandemie en gaf de moraal van de teamleden een boost, dienst na dienst, terwijl ze zich een weg baanden door tienduizenden testmonsters. Ron was een echte leider: aardig, empathisch en altijd bereid om extra moeite te doen. Hij maakte tijd voor iedereen, luisterde aandachtig en vierde hun prestaties. Zoals Sigal, de moeder van Ron, zegt: “Zijn vrienden waren zijn hele wereld.”


MyHeritage Lab medewerkers op een teamuitje (klik om in te zoomen)


Ron en zijn teamgenoten

Ron bezocht het muziekfestival met vrienden van thuis en vrienden die hij had ontmoet tijdens zijn wereldreis na het leger.

Hij woonde in Lod, in centraal Israël, en was van plan om biotechnologie te gaan studeren aan de universiteit. Ron wordt overleefd door zijn ouders, Sigal en Oren, zijn jongere broer, Bari, en zijn vriendin, Yuval.


Ron (rechts) met zijn ouders en broer

Ter nagedachtenis aan Ilay NachmanIlay wordt herinnerd als goedhartig, charmant en empathisch. Je kon met hem over alles praten en hij luisterde altijd zeer aandachtig naar elk woord. Zijn kijk op het leven leek veel verder te reiken dan zijn jonge leeftijd; hij wist hoe hij de kleine dingen moest laten gaan en zich te concentreren op wat belangrijk was. Ons team herinnert zich zijn warme glimlach en zijn gevoel voor humor. Hoewel hij pas enkele maanden in het lab werkte, was het vanaf dag één duidelijk dat hij iemand was op wie je altijd kon rekenen.Ilay hield van surfen en keek ernaar uit om aan de universiteit te beginnen, waar hij business en ondernemerschap wilde studeren. Hij was enkele weken verwijderd van zijn 24ste verjaardag. In plaats daarvan werd hij op 12 oktober begraven.


Ilay (rechts), surfen met een vriend

Ilay Nachman was de oudste zoon, kleinzoon en achterkleinzoon, en een geliefde oudere broer van Ravid. Mensen die hem een eerbetoon kwamen brengen, beschrijven zijn brede glimlach en zijn aanwezigheid die onmogelijk te missen was. Zijn moeder, Yifat, deelt: “Ilay had het vermogen om direct contact te maken met mensen en werd aanbeden door zijn vrienden. Hij werkte graag bij MyHeritage. De sfeer was geweldig en het werk was zinvol. Hij vond het heel belangrijk om iets te doen dat belangrijk was voor anderen. Hij was een harde werker die bereid was alles te geven, niet alleen voor de professionele winst, maar voor de bijdrage die hij kon leveren aan de maatschappij. Hij verliet het lab zodat hij de wereld kon rondreizen voordat hij naar school ging.”

Voor Goni Erhard, zijn achterneef, was Ilay als een grote broer. Hun familie is ontredderd door zijn dood: “Ik zag mijn opa voor het eerst huilen. Zijn eerste kleinkind, zijn trots en vreugde, werd vermoord.” In plaats van zich te verheugen op wat de toekomst samen in petto heeft, moet Arbel, de vriendin van Ilay, met wie hij 6,5 jaar samen was, het nu zonder hem stellen.


Ilay (rechts) en zijn neef Goni (links)


Ilay en zijn vriendin Arbel

Ilay bezocht het Nova festival met een groep vrienden. Toen de aanval begon, zocht hij samen met enkele anderen dekking. Ilay begreep dat ze in het nauw gedreven waren en probeerde de terroristen met zijn blote handen tegen te houden. Voor degenen die hem kenden is het niet verbazingwekkend dat de laatste daad van Ilay een heldendaad was. Daarmee redde hij het leven van 3 vrouwen.

Ron en Ilay waren twee jonge mannen vol hoop en dromen van wie het leven op gruwelijke wijze werd verkort. Ons team is nog steeds bezig met het verwerken van de schok van hun overlijden. Ze waren opmerkelijke mensen, buitengewoon zelfs, die een positieve invloed hadden op iedereen die ze ontmoetten. Het was een voorrecht om hen te kennen.

Ron en Ilay waren twee van de vele mooie zielen van wie het licht werd gedoofd op 7 oktober. Hun dierbaren hebben een verschrikkelijke prijs betaald. We hebben allemaal een verschrikkelijke prijs betaald. Onze harten gaan uit naar alle slachtoffers en hun families.

Moge de herinnering aan Ron, Ilay en alle slachtoffers een zegen zijn.

Update van de MyHeritage Team


Onze medewerkers in Israël zijn overspoeld met berichten van liefde, gebeden en bezorgdheid van MyHeritage vrienden en gebruikers over de hele wereld, die wilden nagaan of wij en onze families in Israël veilig zijn.

Onze medewerkers en hun gezinnen zijn op dit moment veilig en we doen ons uiterste best om iedereen de emotionele, fysieke en materiële steun te geven die nodig is in deze vreselijke tijden. Terwijl wij diepbedroefd en getraumatiseerd zijn, zelfs te midden van ons verdriet en de noodzaak om voor onze eigen families te zorgen, hebben onze collega’s talloze manieren gevonden om vrijwilligerswerk te doen en hun steentje bij te dragen aan het land. Dit is de ware geest van MyHeritage.

We zijn heel dankbaar voor jullie gebeden, goede wensen en blijken van medeleven.