2023: MyHeritage jaaroverzicht

Bij het omslaan van de laatste pagina van 2023 bij MyHeritage, kijken we terug op een jaar met ups en downs, met succesvolle momenten maar ook moeilijke momenten. Al deze momenten onderstreepten de veerkracht en vastberadenheid in het hart van het MyHeritage team.

Dit jaar is een bewijs dat innovatie en blijvende inzet onze drijvende krachten zijn. MyHeritage verlegt voortdurend de grenzen van wat mogelijk is op het gebied van familiegeschiedenis. Onze reis in 2023 wordt gekenmerkt door baanbrekende ontwikkelingen, waarbij AI-technologie op nieuwe manieren wordt ingezet voor familiegeschiedenis onderzoek; hartverwarmende reünies; en een voortdurende, niet-aflatende toewijding om mensen in contact te brengen met hun erfgoed.

Laten we eens terugkijken naar 2023:

Januari

We zijn het jaar goed begonnen met de introductie van nieuwe Photo Tagger waarmee je eenvoudig meerdere foto’s van dezelfde persoon in één keer kunt taggen. Verbeteringen zijn onder andere dat tagging suggesties toegankelijk zijn vanaf extra belangrijke locaties op de MyHeritage website.


Je kunt nu tag suggesties zien en bevestigen wanneer je alle foto’s bekijkt van een specifieke persoon of wanneer je afzonderlijke foto’s bekijkt.

Vervolgens hebben we het voor elke MyHeritage DNA-gebruiker heel gemakkelijk gemaakt om hun etniciteitsresultaten te delen in een leuke video, zonder dat het nodig is om video’s te maken en te bewerken vanuit schermopnames. Er is onlangs een wereldwijde trend geweest van MyHeritage gebruikers die de “draaiende wereldbol” video deelden waarin hun DNA resultaten werden onthuld, en zelfs mensen met zeer weinig volgers kregen miljoenen views, zoals de onderstaande.

@caty.thegreat

Well, I guess I was lied to #myheritage #myheritagedna #dnatest #dnatestresult #fyp #foryoupage #ethnicity

♬ original sound – Stan 🙂

Met deze nieuwe mogelijkheid om video’s te delen, is het nu eenvoudiger dan ooit om je MyHeritage DNA-resultaten in een enkele eenvoudige stappen te delen.

We indexeerden en publiceerden Israelische Immigratie Lijsten, een exclusieve collectie over immigratie naar Israël vanaf 1919, met 1,7 miljoen records. Deze collectie is het Israëlische equivalent van de beroemde immigratiedatabase “Ellis Island” voor de Verenigde Staten. Bijna elke genealoog in Israël vindt directe voorouders en andere verwanten in deze waardevolle collectie.

Februari

Ter gelegenheid van Presidentsdag dook het onderzoeksteam van MyHeritage in de Amerikaanse Census van 1950 die we het jaar daarvoor hadden vrijgegeven, om te zien wat ze konden vinden over het leven van Amerikaanse presidenten in het verleden en het heden – Biden, Trump, Obama en Clinton. De informatie in de volkstelling van 1950 bewijst dat het een schat aan informatie kan geven over mensen die in die tijd leefden, inclusief hun familiale achtergrond, opleiding en beroepen.

Maart

De RootsTech 2023 conferentie, gehouden in Salt Lake City en ook online, is altijd een mijlpaal voor de genealogie gemeenschap, die liefhebbers van familiegeschiedenis van over de hele wereld samenbrengt, en we zijn er trots op dat we er deel van konden uitmaken. MyHeritage bood allerlei activiteiten aan, waaronder lezingen van onze deskundige genealogen en een fascinerende toespraak van oprichter en CEO Gilad Japhet, die de nieuwste ontwikkelingen in genealogie en DNA deelde en spannende nieuwe functies aankondigde.

Bekijk de opname van de sessie van Gilad hier:

Op RootsTech kondigden we met veel enthousiasme de cM Explainer™ aan, een innovatieve, gratis functie die met hoge nauwkeurigheid familierelaties tussen DNA-matches op MyHeritage schat. Het helpt bij het begrijpen van relaties met DNA-matches. Voor elke DNA-match, voorspelt cM Explainer™ de mogelijke relaties tussen de twee personen en de respectievelijke waarschijnlijkheid van elke relatie, schat wie hun meest recente gemeenschappelijke voorouder(s) zou kunnen zijn, en toont een diagram dat hun verwantschap toont. cM Explainer™ is uniek in de manier waarop het zowel de centimorgan waarde als de leeftijden van de twee individuen (indien bekend) gebruikt om de voorspellingen te verfijnen, waardoor MyHeritage het enige grote genealogie bedrijf is dat relatievoorspelling op dit niveau van granulariteit en nauwkeurigheid aanbiedt.

cM Explainer™ is volledig geïntegreerd in het platform van MyHeritage om licht te werpen op elke DNA-match die op MyHeritage is gevonden, en is ook beschikbaar als gratis standalone tool voor personen die getest zijn met andere DNA-diensten.

Een andere geweldige functie die in maart werd aangekondigd was de toevoeging van kleurcodering voor stambomen in de twee hoofdweergaven van de stamboom: Familieoverzicht en stamboomweergave. Deze toevoeging is visueel aantrekkelijk en maakt het eenvoudiger om je stamboom in één oogopslag te begrijpen.

En dan hebben we ook nog een nieuwe aflevering van het MyHeritage pro bono project DNA Quest aangekondigd. Wij geloven dat iedereen, waar dan ook, het recht heeft om zijn roots te kennen en daarom hebben we MyHeritage DNA Quest opnieuw gelanceerd en duizenden extra, gratis DNA-kits aangeboden aan geadopteerden en familieleden van geadopteerden die op zoek zijn naar hun biologische familie. Enkele van de ongelooflijke reünieverhalen die dankzij dit initiatief mogelijk zijn geworden, worden hieronder beschreven.

We hebben de maand maart afgesloten met een nieuwe look van de categorie- en verzamelpagina’s van de zoekmachine van MyHeritage om historische records te verbeteren, zodat ze gebruiksvriendelijker zijn.

April

In april organiseerde onze eigen Geoff Rasmussen de 4e jaarlijkse 24-uurs Genealogie Webinar Marathon op Legacy Family Tree Webinars.

Geoff was gastheer voor een stellaire cast van de beste sprekers over genealogie, met onderwerpen die een enorm scala aan interessegebieden bestreken, waaronder geografische locaties van Latijns-Amerika tot het Verenigd Koninkrijk tot Scandinavië en Australië. Meer dan 53.000 mensen registreerden zich en genoten van de live sessies. Herhalingen van elke sessie zijn hier te vinden.

Niet lang na de release hebben we verbeterde relatievoorspellingen gedaan binnen de cM Explainer™ om onze DNA-klanten in staat te stellen hun DNA-matches doeltreffender te beheren en familierelaties beter te begrijpen.

Mei

In mei hebben we de gegevens voor Theory of Family Relativity™ bijgewerkt en miljoenen nieuwe theorieën toegevoegd om je te helpen ontdekken hoe je verwant bent aan je DNA-matches. Het totale aantal theorieën is met 61% gegroeid, wat het aantal op 136.713.021 brengt.

In de aanloop naar een van de grootste evenementen van 2023, de kroning van koning Charles III, dook het MyHeritage onderzoeksteam in de verzameling historische kranten in de MyHeritage database, bekeek tientallen kranten van over de hele wereld en onderzocht de advertenties rond eerdere kroningen om te zien hoe adverteerders creatief werden en hun producten promootten in de geest van de tijd.

Vervolgens hebben we het verhaal verteld van MyHeritage gebruikers die foto’s van hun voorouders hebben ontdekt in de New South Wales Gaol Inmates & Photos collectie op MyHeritage. De collectie, die eind 2022 werd toegevoegd aan MyHeritage, met dank aan de New South Wales State Archives, bevat fascinerende foto’s van gevangenen uit verschillende gevangenissen in New South Wales tussen 1870-1930. Wij brachten deze foto’s tot leven door ze te animeren, in te kleuren en te verbeteren met de AI-fotofuncties van MyHeritage.

Eind mei kondigden we de lancering aan van Reimagine, onze nieuwe mobiele app voor familiefoto’s die gebruik maakt van onze AI-technologieën van wereldklasse voor het verbeteren van historische foto’s, en beschikt over een krachtige fotoscanner waarmee hele albumpagina’s met hoge snelheid gescand kunnen worden. Reimagine is beschikbaar op zowel iOS als Android.

Juni

In juni deelden we het grensverleggende verhaal van Scott Lieberman, een Chileens adoptiekind dat als baby werd gestolen en opgroeide in Californië, VS. Scott werd herenigd met zijn zus dankzij MyHeritage en de hulp van een non-profit organisatie genaamd Nos Buscamos. Bekijk de ontroerende reactie van Scott op zijn DNA-resultaten.

Het verhaal van Scott om zijn familie terug te vinden veroverde al snel harten wereldwijd. Om meer te ontdekken over hoe zijn verhaal wereldwijd in de media werd gedeeld, kun je kijken naar de links in onze mediaberichtgeving hieronder.

Juli

Ter ere van 4 juli onderzocht MyHeritage de familiegeschiedenis van Steve Doocy, presentator van Fox & Friends en verraste hem met informatie over zijn connectie met de eerste 3 presidenten van de Verenigde Staten: George Washington, John Adams en Thomas Jefferson. Bekijk het hier.

In 2023 hebben we ons tempo van het publiceren van inhoud opgevoerd en in juli vierden we dat er een jaar lang gemiddeld één collectie per dag werd toegevoegd of bijgewerkt, met een totaal van 373 miljoen toegevoegde records. We maken grote sprongen in ons streven om je de beste bronnen voor je familiegeschiedenisonderzoek te bieden door elke dag collecties met historische documenten toe te voegen en bij te werken.

In juli vond ons onderzoeksteam gegevens van 4 zeer invloedrijke Amerikaanse burgers in de collectie United States Passport Applications, 1795-1925 op MyHeritage. Vervolgens gebruikten we onze fotofuncties om hun foto’s tot leven te brengen, en de resultaten zijn ongelooflijk.

Pasfoto van Alexander Graham Bell, verbeterd en ingekleurd door MyHeritage
Pasfoto van Alexander Graham Bell, verbeterd en ingekleurd door MyHeritage
Pasfoto van Alexander Graham Bell, verbeterd en ingekleurd door MyHeritage

Augustus

We hebben PhotoDater™ uitgebracht, een unieke gratis functie die gebruikmaakt van krachtige AI-technologie om in te schatten wanneer een foto is gemaakt.

Deze functie kan je helpen meer aanwijzingen te vinden over wie er op de foto staat en bij welke gebeurtenis de foto is genomen, om mysteries in je genealogisch onderzoek op te lossen. Deze functie is exclusief voor MyHeritage.

Lees meer over PhotoDater™ in deze video:

Terwijl het nieuwe schooljaar voor de deur stond, toonden we een verzameling schoolfoto’s uit de vorige eeuw, afkomstig uit de fotoverzamelingen van onze gebruikers. Met behulp van de fototools van MyHeritage hebben we deze oude foto’s ingekleurd, verbeterd en gerestaureerd, zodat ze op een nieuwe en leuke manier tot leven komen.

September

We hebben de Canadese volkstelling van 1931 gepubliceerd, compleet met een nieuwe index gemaakt door MyHeritage. Deze collectie, die informatie bevat over 10,4 miljoen personen die in 1931 in Canada woonden, is de nieuwste toevoeging aan onze enorme collectie Canadese historische documenten, die nu 175 collecties omvat met in totaal 113,7 miljoen records.

Legacy Family Tree Webinars organiseerde de vierde jaarlijkse Webtember, een gratis online genealogie conferentie die een maand duurt. Elke vrijdag in september konden deelnemers thuis genieten van meerdere webinars met deskundige sprekers over een breed scala aan familiegeschiedenis onderwerpen.

Oktober

Wij zijn overmand door verdriet over de tragische dood van Ron Shemer en Ilay Nachman, twee leden van de MyHeritage familie. Ron en Ilay werden in de vroege ochtend van 7 oktober 2023 vermoord terwijl ze elk afzonderlijk het Nova muziekfestival bijwoonden, op het moment dat de aanval van Hamas op Israël begon. Ron was 23 jaar en Ilay was bijna 24.

Ron en Ilay waren geliefd en gerespecteerd door iedereen die hen kende, en om hun nagedachtenis te eren, bieden wij de MyHeritage gemeenschap een kijkje in het leven van twee uitzonderlijke mannen die voor altijd jong zullen blijven.

November

In november hebben wij de mogelijkheid toegevoegd om je MyHeritage account te beveiligen met Tweefactorauthenticatie via e-mail. Bij MyHeritage is de privacy en veiligheid van uw gegevens onze hoogste prioriteit, en wij hebben daarvoor belangrijke stappen ondernomen en zullen dat blijven doen. Het inschakelen van tweefactorauthenticatie (2FA) voegt een extra beschermingslaag toe aan je account. Het toevoegen van tweefactorauthenticatie aan je MyHeritage account is nu een verplichte vereiste voor alle DNA-klanten, maar wij raden je aan om het toe te voegen, zelfs als je geen DNA-klant bent.

PhotoDater™, onze revolutionaire gratis functie die AI-technologie gebruikt om in te schatten wanneer historische foto’s zijn gemaakt, is naast de website ook beschikbaar gemaakt op de MyHeritage mobiele app en op de Reimagine app.

Na onderzoek in de England & Wales, Birth Index, 1837-2005 op MyHeritage, ontdekten we enkele interessante trends over namen van babymeisjes. We hebben de populairste namen van babymeisjes in het Verenigd Koninkrijk van de afgelopen 100 jaar ontdekt.

Bekijk de veranderingen en trends via deze handige visualisatie:

December

Het jaar eindigde met een “gejuich” toen we een stortvloed aan ongelooflijke nieuwe functies uitbrachten, die het hele jaar in de maak waren, en nog meer historische records.

Ten eerste kondigden we de lancering aan van de MyHeritage Wiki: de nieuwe, online encyclopedie voor genealogie en DNA, geleid door de community. De nieuwe wiki wordt gehost op MyHeritage, maar de reikwijdte is zeer breed en gaat veel verder dan de specifieke kenmerken van de MyHeritage service.

We nodigen je uit om samen met ons te bouwen aan de ultieme online encyclopedie voor familiegeschiedenis en DNA. We zijn op zoek naar experts, vrijwillige schrijvers, redacteuren en moderators, proeflezers, community coördinatoren en vertalers. Wat je vaardigheden ook zijn, je kunt deel uitmaken van de uitdaging om familiegeschiedenis toegankelijker dan ooit te maken! Vul dit formulier in om medewerker te worden.

Daarna publiceerden we de collectie Germany, North Rhine Westphalia Marriages, 1874-1899. Deze collectie bestaat uit 4 miljoen records en bevat uitstekende gescande afbeeldingen van de originelen. Het is exclusief voor MyHeritage en kan op geen enkele andere commerciële site worden gevonden.

Vlak voor het einde van het jaar hebben we twee krachtige AI-functies uitgebracht: AI Record Finder™ en AI Biographer™.

AI Record Finder™ is ’s werelds eerste AI chat-gebaseerde zoekmachine voor historische documenten. AI Record Finder™ transformeert familiegeschiedenis onderzoek met behulp van Artificial Intelligence (AI) chat. Het is een interactieve, intelligente, gratis chat om je te helpen bij het zoeken naar historische gegevens over een specifieke voorouder of familielid, met behulp van de enorme database van MyHeritage van bijna 20 miljard records.

Wij zijn blij AI Biographer™ te introduceren, een spannende nieuwe functie die exclusief is voor MyHeritage. Met één klik stelt het automatisch een biografisch artikel in Wikipedia-stijl samen over iemands leven. Het gebruikt details uit bij elkaar horende historische documenten en stamboomprofielen, en verzamelt de informatie in een mooi, degelijk geschreven artikel waar je trots op zult zijn.

MyHeritage gebruikersverhalen

Hier zijn slechts een paar van de verhalen die we dit jaar hebben gedeeld over gebruikers die dankzij MyHeritage levensveranderende ontdekkingen hebben gedaan:

Via een MyHeritage DNA Match heeft de 66-jarige Loren McDonald eindelijk het antwoord gevonden op een levenslange vraag: de identiteit van zijn vader. Een nieuwe neef stuurde Loren zelfs een brief die zijn vader jaren geleden had geschreven, waardoor hij een waardevol inzicht kreeg in het leven en de gedachten van zijn vader.

Elvira, uit Barcelona, Spanje, was een van de drie broers en zussen die in haar jeugd werden achtergelaten op een treinstation. Een verre match op MyHeritage bracht haar en haar broers en zussen in contact met biologische familieleden, onthulde het duistere verleden en de identiteit van hun ouders en bracht licht in lang gekoesterde mysteries van hun familiegeschiedenis.

Elvira and her siblings

Elvira en haar broers en zussen

Aimee Haynes ontdekte via MyHeritage DNA dat, in tegenstelling tot wat de familie decennialang had geloofd, haar overgrootvader niet het resultaat was van een affaire.

Janis Holmgren was verbaasd toen ze eind 70 ontdekte dat de man van wie ze altijd had gedacht dat hij haar vader was, niet haar biologische vader was. Via MyHeritage ontdekte ze de ware identiteit van haar vader en het tragische liefdesverhaal dat haar moeder jarenlang achtervolgde.

Alice Grusová werd als kind gescheiden van haar familie en door haar ouders achtergelaten op een treinstation om haar te redden van de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Alice overleefde de oorlog en werd dankzij een Smart Match™ met een verre neef op MyHeritage herenigd met haar familie, waaronder een zoon die haar tante in haar laatste brief noemde.

Alice, reunited at last with her cousin Yossi

Alice, eindelijk herenigd met haar neef Yossi

Opgroeiend in een kindertehuis in Alfaro, La Rioja, Spanje, wist Vicenta Ruiz Oriol weinig over haar afkomst of haar ouders. Maar door een combinatie van DNA-testen en traditioneel familiegeschiedenis onderzoek slaagde Vicenta erin haar ware identiteit te achterhalen en werd ze herenigd met 3 broers en zussen.

Het leven van Kate Valério stond op zijn kop toen haar MyHeritage DNA resultaten een verrassende mix van Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse voorouders onthulden – en een raar bericht in haar inbox van een DNA-match. Het gesprek leidde ertoe dat Kate eindelijk de identiteit van haar biologische vader leerde kennen, die haar moeder haar hele leven geheim had gehouden. Volg Kate op haar bijzondere pad van zelfontdekking in de tweedelige videoserie: Deel 1, Deel 2.

Kate (bottom right) surrounded by her newfound family

Kate (rechtsonder) omringd door haar nieuwe familie

Meer MyHeritage gebruikersverhalen in de media

Het afgelopen jaar hebben de ongelooflijke verhalen van MyHeritage gebruikers en de fascinerende bevindingen van ons onderzoeksteam de aandacht getrokken van media wereldwijd.

Hier zijn enkele opvallende mediamomenten met MyHeritage in 2023:

David Rossler is jarenlang op zoek geweest naar het huis en de familie die hem en zijn moeder tijdens de oorlog hielpen om de concentratiekampen te ontlopen. Via MyHeritage is David herenigd met de familie die hem tijdens de Holocaust verborgen hield. Lees het verhaal op Newsweek en op de MyHeritage Blog.

David (center) with the descendants of the family who saved him during the Holocaust

David (midden) met de afstammelingen van de familie die hem redde tijdens de Holocaust

Tachtig jaar nadat ze geschreven waren, ontving Carol Bohlin uit Vermont enkele liefdesbrieven uit de Tweede Wereldoorlog die haar ouders hadden uitgewisseld. Ze werden ontdekt door een onbekende in het voormalige huis van haar ouders in New York. Deze waardevolle brieven, verstuurd terwijl haar vader diende in de Amerikaanse Marine, waren verborgen in een muur en zijn nu aan het licht gekomen, waardoor Carol ze hardop kan voorlezen in dit Fox News segment en op de MyHeritage Blog.

Na 75 jaar uit elkaar te zijn geweest, zijn de zussen Annie Ijpelaar, 78 jaar, en Sheila Anne Fry, 75 jaar, herenigd dankzij de inspanningen van de schoondochter van Sheila om haar lang verloren familielid te vinden met MyHeritage. Sheila, die enkele maanden na elkaar geboren werd en aan het einde van de Tweede Wereldoorlog ter adoptie werd aangeboden, groeide op zonder te weten wie haar biologische ouders in Groot-Brittannië waren, maar ontdekte dat haar halfzus in Nederland woonde. Bekijk de ontroerende reünie en lees hun hele verhaal op deze Metro link en op de MyHeritage Blog.

In dit Noorse verhaal, te zien op tv2 in Noorwegen, vond Line Edøy na 30 jaar haar vader terug via MyHeritage. Het stond ook in het Engels op de MyHeritage Blog.

Zoals eerder vermeld, ontdekte Scott Lieberman uit Californië dat hij illegaal bij zijn moeder in Chili was weggehaald en geadopteerd door een Amerikaans koppel. Hij ontving een gratis MyHeritage DNA-test via een partnerschap tussen de non-profitorganisatie Nos Buscamos en MyHeritage. De onthulling leidde tot een emotionele eerste ontmoeting met de zus die hij nooit gekend had. Het verhaal van Scott werd in verschillende publicaties gepubliceerd, waaronder USA Today en CNN. Je kunt het volledige verhaal ook lezen op de MyHeritage Blog.

Scott with half-sisters Jenny and Karina

Scott met halfzussen Jenny en Karina

Celina en Joseph Quinones, een getrouwd koppel uit Colorado met drie kinderen, ontdekten dat ze neef en nicht waren. De ontdekking kwam 10 jaar na hun huwelijk, nadat ze MyHeritage DNA-tests hadden gedaan als onderdeel van stamboomonderzoek van Celina. Celina deelde hun verhaal in een virale TikTok-video die meer dan 4,4 miljoen keer is bekeken. Het kreeg uiteenlopende reacties, zoals blijkt uit hun interview met People magazine.

Raylane Amaral, een 28-jarige vrouw uit Brazilië, ontdekte dat ze een van de drie baby’s was die 28 jaar geleden bij de geboorte werden verwisseld in een kraamkliniek, nadat ze een MyHeritage DNA-test had gedaan. Je kunt het hele verhaal lezen in dit artikel van The Sun UK.

Dankzij MyHeritage is een ontroerende Moederdagbrief van de Amerikaanse soldaat Carl Howe uit WO I bezorgd bij de kleindochter die hij nooit heeft ontmoet. Je kunt kijken naar haar emotionele voordracht van de originele brief van haar grootvader in dit segment door USA Today, of op de MyHeritage Blog.

Carl’s granddaughter, Jan, with her grandfather’s letter

De kleindochter van Carl, Jan, met de brief van haar grootvader

Julie Mamo uit Australië is dankzij een MyHeritage DNA-test na 60 jaar weer in contact gekomen met haar zus met dezelfde voornaam. Een van de neven van Julie, Jason Fisher, die geïntrigeerd was door zijn “olijfkleurige teint”, deed de test ook, wat leidde tot de ontdekking. Lees het volledige verhaal in de Daily Mail en op de MyHeritage Blog.

Sisters Julie and Julie, reunited at last

Zussen Julie en Julie, eindelijk herenigd

De NY Post belichtte het verhaal van de broers Rhys Williams, een 27-jarige Brit, en Chris Jones, 53 jaar. De broers vonden elkaar via een MyHeritage DNA-test, nadat Rhys ontdekte dat de man die hem opvoedde niet zijn biologische vader was en besloot zijn stamboom te onderzoeken. Je kunt er ook over lezen op de MyHeritage Blog.

Het MyHeritage onderzoeksteam onthulde het verhaal achter de vrouw die het voortouw nam bij de viering van Vaderdag in 1910 in haar geboorteplaats Spokane, Washington, Sonora Smart Dodd. We onthulden talrijke historische documenten die voorheen onbekend waren voor de afstammelingen van Dodd. Ontdek meer in het volledige AP artikel.

Na 42 jaar is de Amerikaanse Jimmy Lippert Thyden, die als pasgeborene illegaal was geadopteerd, herenigd met zijn biologische familie in Valdivia, Chili. Bekijk hun emotionele reünie in een video die te zien is in dit USA Today artikel, en op de MyHeritage Blog.

Jimmy ontmoet zijn zus voor het eerst

Voormalig Iers Olympiër Shane Healy, 54, na 50 jaar herenigd met zijn verloren gewaande zus, dankzij MyHeritage DNA. Ontdek meer over deze emotionele reünie in het artikel op Irish Sun.

In dit artikel op van Chronicle Live staat een indrukwekkend verhaal over Newbiggin-by-the-Sea, een dorpje aan de kust van Northumberland, dat een van de grootste stambomen ter wereld heeft gemaakt. Dit uitgebreide genealogie project documenteert 40.000 individuen, waarvan de afstamming teruggaat tot ongeveer 1200, allemaal geregistreerd op MyHeritage. Het staat ook op de MyHeritage Blog.

Bobbi, de moeder van Mary Butler, is al op zoek naar haar broers en zussen sinds ze 65 jaar geleden ter adoptie werd aangeboden. Nadat ze een MyHeritage DNA-test had gedaan, kreeg Mary een match met haar biologische oom, die zijn DNA-gegevens naar MyHeritage had geüpload. Bekijk het hartverwarmende verhaal op Good Morning America, en op deMyHeritage Blog.

Historische archiefcollecties

In het afgelopen jaar heeft MyHeritage haar toch al uitgebreide database uitgebreid met 366 nieuwe collecties, met meer dan 700 miljoen historische records. Deze inspanning sluit aan bij onze belofte om waarde te bieden aan gebruikers die graag dieper in hun familiegeschiedenis duiken. Onze database met historische records bevat er nu bijna 20 miljard.

Hier zie je een aantal waardevolle collecties die we hebben toegevoegd of bijgewerkt in 2023:

Volkstelling Noorwegen uit 1910: Bijgewerkt met prachtige gescande afbeeldingen van hoge kwaliteit van de originele volkstelling.

Israël, Immigratielijsten: Een van de meest uitgebreide bronnen voor genealogie in Israël. Het bevat lijsten van immigranten naar Israël vanaf 1919, en de index is exclusief voor MyHeritage.

Volkstelling Frankrijk : Frankrijk voerde tussen 1836 en 1936 elke vijf jaar een nationale en gestandaardiseerde volkstelling uit, behalve in 1871 (een jaar uitgesteld tot 1872 vanwege de Frans-Pruisische oorlog) en 1916 (niet uitgevoerd vanwege de Eerste Wereldoorlog). Dit jaar publiceerden we de 1911 France Census, 1921 France Census, 1931 France Census, de Paris Census 1926, Paris Census 1931, en Paris Census 1936. Dit is gelukt dankzij onze geweldige collega’s bij Filae.

Volkstelling Canada uit 1931: De Canadese volkstelling van 1931 werd uitgevoerd op 1 juni 1931 en telde meer dan 10,4 miljoen personen.

Duitsland, Noordrijn-Westfalen – Münster, Detmold en Arnsberg, Huwelijken, 1874-1899: Een exclusieve verzameling huwelijksakten uit Noordrijn-Westfalen van 1874 tot 1899.

Duitsland, Noordrijn-Westfalen, Overlijdens: Overlijdensgegevens van burgerlijke stand (Standesämter) van de deelstaat Noordrijn-Westfalen tussen 1874 en 1938 voor de districten Arnsberg, Detmold, Münster en het grootste deel van Düsseldorf en Keulen.

Webinars

Het afgelopen jaar hebben we 190 webinars gehouden op Legacy Family Tree Webinars. Deze webinars bevatten allerlei onderwerpen, geleid door deskundige genealogen en historici, en boden inzichten van onschatbare waarde en leermogelijkheden. Van tips voor beginners tot geavanceerde onderzoekstechnieken, elke sessie is speciaal samengesteld voor genealogie liefhebbers van elk niveau.

Hier zijn de top 10 bekeken MyHeritage webinars van 2023:

MyHeritage: Je persoonlijke stamboomarchief door Melissa Barker

Tien EXTRA geheimen voor het gebruik van MyHeritage door Daniel Horowitz

RootsTech recap door Daniel Horowitz

Bekijk je gezin op een heel andere manier! door Diane Henriks

Familiestatistieken op MyHeritage door Uri Gonen

Nieuwe updates voor je MyHeritage stamboom door Uri Gonen

DeepStory – Hulpmiddel voor visuele verhalen vertellen door Janna Helshtein

Er is meer op MyHeritage dan stambomen en foto’s door Fran Kitto

Top 10 geheimen voor het gebruik van MyHeritage door Daniel Horowitz

Hoe je je Noord-Amerikaanse neven kunt vinden dankzij de collecties MyHeritage door Marie Cappart

Hier zijn de top 10 best beoordeelde webinars van 2023:

Afro-Louisiana geschiedenis en genealogie, 1718-1820 door Nicka Smith

Ontleding en analyse van onderzoeksproblemen: 10 stappen naar een oplossing door Elizabeth Shown Mills

Vinkjes en cijfers tellen: De Slave Schedules begrijpen en gebruiken door Renate Yarborough Sanders          

Dus je denkt dat je alles weet over stadsgidsen? door Paula Stuart-Warren

Oké, ik begrijp de buren – wat moet ik nu met ze doen?! Door Elizabeth Shown Mills

Samuel Witter vs. Samuel Witter: Het scheiden van soldaten met dezelfde naam, Oorlog van 1812 door Elizabeth Shown Mills

Trousers, Black Domestic, Tacks & Housekeeping Bills: Problemen oplossen met “triviale details” door Elizabeth Shown Mills

De vader van de baby van Margaret & de lessen die hij me leerde door Elizabeth Shown Mills

Loyalists, Freedmen and Frauds bij de Southern Claims Commission door Sharon Batiste Gillins

Tío Juvenal: De dossiers, context en strategieën op een rijtje door Colleen Robledo Greene

The MyHeritage Team

Het afgelopen jaar is een periode van aanzienlijke groei geweest voor het MyHeritage team, dat nu meer dan 500 medewerkers wereldwijd telt. Onze MyHeritage familie is nog verder gegroeid met de huwelijken van 18 medewerkers en de komst van 32 baby’s geboren uit onze medewerkers in 2023 🙂

Vrijwilligerswerk

Als bedrijf zetten we ons in om iets terug te geven aan de gemeenschap. Ons team houdt zich bezig met allerlei vrijwilligersactiviteiten, van het verpakken van voedsel voor mensen in nood en het ondersteunen van kinderen die anders misschien niet de middelen zouden hebben om hun verjaardag te vieren, tot het doorbrengen van quality time met ouderen. Deze initiatieven zijn vrijwillig, maar het is inspirerend om te zien dat zoveel van onze teamleden enthousiast meedoen en een positief verschil maken in het leven van anderen.

creating heartwarming birthday parties for children evacuated from their homes

Hartverwarmende verjaardagsfeestjes organiseren voor kinderen die uit hun huizen zijn geëvacueerd

Volunteering at Leket, Israel's premier food rescue organization.

Vrijwilligerswerk bij Leket, de belangrijkste organisatie in Israël voor het veilig stellen van voedsel

MyHeritage employees volunteer to package food for the underprivileged

MyHeritage medewerkers pakken als vrijwilliger voedsel in voor de minderbedeelden

Leuke dagen en vieringen

We maken regelmatig tijd vrij voor teamdagen en -activiteiten. Deze ontspannen, plezierige bijeenkomsten zijn een kans voor MyHeritage medewerkers om te ontspannen, plezier te beleven en elkaar echt te leren kennen.

MyHeritage Product and Design Teams on a fun-day

MyHeritage product- en ontwerpteams op een leuke dag

Sales team outing: enjoying a sunny day picnic

Uitje met het verkoopteam: genieten van een picknick op een zonnige dag

In september ging het team van MyHeritage op een onvergetelijke driedaagse retraite naar het Kedma Hotel in Israël, ter gelegenheid van 20 jaar MyHeritage. De viering begon in een pittoreske wijngaard in de woestijn, waar het team tot rust kwam met heerlijk eten, wijnproeven en een keuze uit opwindende activiteiten zoals jeeping, segwaytours en zandsurfen. De avond bruiste van energie toen iedereen genoot van een vrolijk dansfeest in het hotel.

Wine tasting at the vineyard

Wijnproeverij in de wijngaard

Dancing into the night at the hotel

Dansend de nacht in bij het hotel

De volgende dag was een mix van ontspanning en avontuur, met allerlei activiteiten, van macrame knutselen en verkwikkende ijsbaden tot kalmerende yoga en meditatiesessies, en niet te vergeten veel ontspanning bij het zwembad.

Brave MyHeritage sandboarders

Dappere MyHeritage sandboarders

MyHeritage employees pushed to their limits with the ice bucket challenge

MyHeritage medewerkers gingen tot het uiterste met de ice bucket challenge

Het hoogtepunt van de retraite was de magische avond in de woestijn: een betoverende opstelling met lange, elegant gedekte tafels, die een scène uit een sprookje creëerden. Deze speciale avond bestond uit oprechte toespraken, te beginnen met Aaron Godfrey, VP Marketing, en leidend tot een inspirerende toespraak van Gilad Japhet, onze oprichter en CEO. Gilad dacht na over de twee decennia lange nalatenschap van MyHeritage en sprak zijn dank uit aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van het bedrijf.

The magical party venue

De magische feestlocatie

Gilad Japhet, Founder and CEO, shares inspiring words with the MyHeritage team

Gilad Japhet, oprichter en CEO, deelt inspirerende woorden met het team van MyHeritage

De toespraken van de avond gingen over in een spectaculair dansfeest in de open lucht van de woestijn dat tot diep in de nacht duurde. De festiviteiten begonnen met een energiek optreden van de bekende rapper, zanger en songwriter Tuna, gevolgd door een ster DJ die de sfeer er goed in hield. Iedereen genoot met volle teugen en danste en feestte onder de sterren. De unieke flair van de viering van de 20e verjaardag van MyHeritage gaf het evenement extra vreugde.

Grooving to the electrifying beats of Tuna's performance

Grooven op de opzwepende beats van het optreden van Tuna

Joyful moments captured of MyHeritage team members

Dit onvergetelijke evenement vierde niet alleen het verleden, maar gaf het team van MyHeritage ook nieuwe energie met hernieuwde vastberadenheid en enthousiasme.

Vooruitblik naar 2024

In de loop van 2023 hebben we belangrijke stappen gezet om familiegeschiedenis toegankelijker te maken voor onze gebruikers, niet alleen door nieuwe functies en tools te ontwikkelen, maar ook door de MyHeritage producten die je kent en waar je van houdt, te verbeteren. We hebben de nadruk gelegd op het gebruik van nieuwe technologieën, met name AI, om innovatieve functies voor genealogie te creëren.

Terwijl we een druk en productief 2023 bij MyHeritage afronden, maken we ons nu al op voor wat er komen gaat in 2024. Onze focus voor 2024 zal liggen op het brengen van betere genealogie producten, het toevoegen van een enorm aantal historische records van topkwaliteit en het makkelijker en leuker maken om je familiegeschiedenis te verkennen. We kijken ernaar uit om wat exclusieve genealogische inhoud van over de hele wereld met je te delen, met als doel om meer diepte en kleur toe te voegen aan je familiegeschiedenis ontdekkingen. We doen er alles aan om je te helpen meer over je herkomst te weten te komen op een manier die zowel zinvol als leuk is.

Op een 2024 vol nieuwe ontdekkingen! Gelukkig Nieuwjaar!