Nieuwe collectie online: Huwelijken in New York City, 1950–1995

Nieuwe collectie online: Huwelijken in New York City, 1950–1995

We zijn verheugd om aan te kondigen dat er nu meer dan 6 miljoen records uit de collectie Huwelijken in New York City online staan! De index bevat de voor- en achternamen van zowel bruid als bruidegom, het jaar dat de huwelijkstoestemming is aangevraagd en de nummers van meer dan 3 miljoen trouwvergunningen die van 1950 tot en met 1995 zijn gedeponeerd bij de griffie van de vijf wijken van New York City.

Bekijk de collectie hier

Deze collectie is geïndexeerd door Reclaim the Records, een organisatie zonder winstoogmerk die wordt geleid door de genealoog Brooke Schreier Ganz. Zij werkt samen met andere genealogen, historici, onderzoekers en voorstanders van openbaarheid van bestuur onvermoeibaar voort aan het vrijgeven van openbare gegevens in het publieke domein.

De groep verzamelt informatie over archivistisch belangrijke datasets die niet online of op microfilm beschikbaar zijn. Ze maken gebruik van de Amerikaanse wet op de vrijheid van informatie (FOIA) en Open Data-initiatieven om kopieën van deze informatie aan het publiek vrij te geven. Ze documenteren alles wat ze leren over het indienen van deze verzoeken en stellen een gids samen voor genealogen, voorstanders van Open Data en anderen die willen dat de overheidsarchieven beter beschikbaar worden.

Huwelijksakten behoren tot de meeste relevante gegevens van een individu en kunnen essentieel zijn voor genealogisch onderzoek. Ze bieden niet alleen informatie over de verblijfplaats van de bruid en de bruidegom ten tijde van het huwelijk, maar bevatten vaak aanvullende informatie, zoals geboortedata, geboorteplaatsen en beroepen en of de echtelieden ten tijde van het huwelijk alleenstaand, gescheiden, weduwe of weduwnaar waren. Een trouwvergunning bevat ook vaak informatie over de ouders van het paar, inclusief hun namen en geboorteplaatsen.

We hebben deze collectie doorzocht om u enkele interessante voorbeelden te bieden.

Deze collectie bevat de huwelijksakte van Rowan Atkinson.

rowan-atkinson

rowan-atkinson-marriage

Huwelijksakte van Rowan Atkinson, collectie Huwelijken in New York City,1950–1995 (Klik om te vergroten)

We vonden ook een record voor het eerste huwelijk van Robert De Niro, met Diahnne Abbott in 1976.

robert_de_niro_cannes_2016

robert-deniro

Huwelijksakte van Robert De Niro, collectie Huwelijken in New York City,1950–1995 (Klik om te vergroten)

Huwelijksakten zijn uiterst waardevol vanwege de schat aan genealogische informatie die ze bevatten. We nodigen u uit om in de index van Huwelijken in New York City, 1950–1995 te zoeken om te zien wat u kunt ontdekken.

We zijn benieuwd naar uw nieuwe ontdekkingen in uw familiegeschiedenis!

Het MyHeritage team

Paashint blog ‘Paaseieren zoeken’ – april 2017

Paashint blog ‘Paaseieren zoeken’ – april 2017