Introductie stamboomweergave in waaiervorm

Introductie stamboomweergave in waaiervorm

We zijn verheugd om de lancering aan te kondigen van de stamboomweergave in waaiervorm ⁠- een nieuwe weergave voor uw familiestamboom op MyHeritage. Het komt bij de drie weergaven die reeds beschikbaar zijn: familieweergave, stamboomweergave en lijstweergave.

De waaierweergave is een nuttige en aantrekkelijke visualisatie van uw stamboom. Net als de stamboomweergave behelst het een individu en zijn voorouders voor diverse generaties, zonder broers, zussen, echtgenoten of andere personen die geen directe voorouder zijn. De nieuwe weergave ziet eruit als een waaiervorm waar veel genealogen reeds bekend mee zijn. Maar het is interactief! Dit betekent dat je erin kunt navigeren, meer informatie over een individu kunt bekijken en and meer personen aan de boom kunt toevoegen.

Net als alle andere weergaven is de waaierweergave voorzien van een linkerpaneel dat gemakkelijk meer informatie over één persoon in de boom weergeeft. U kunt nu eenvoudig schakelen tussen de vier verschillende stamboomweergaven met pictogrammen in de rechterbovenhoek van de pagina.

De nieuwe waaierweergave, hier getoond in tekstmodus (klik om in te zoomen)

De nieuwe waaierweergave, hier getoond in tekstmodus (klik om in te zoomen)

De waaierweergave is gratis beschikbaar via desktop en web. Het is nog niet beschikbaar in de MyHeritage mobiele app, maar dat zal op een later moment beschikbaar komen.

Overzicht

Klik in uw stamboom op MyHeritage op het waaier-pictogram om toegang te krijgen tot de nieuwe weergave, zoals hieronder weergegeven.

Naar de waaierweergave

Naar de waaierweergave

De waaierweergave van uw familiestamboom zal openen, en een centraal persoon met bijbehorende voorouders tonen.

Voorbeeld: waaierweergave waarin 6 generaties worden getoond (klik om in te zoomen)

Voorbeeld: waaierweergave waarin 6 generaties worden getoond (klik om in te zoomen)

Het centrale individu wordt in het midden weergegeven en elke generatie voorouders wordt vertegenwoordigd door een andere ring die uitgroeit vanuit het midden. Elke voorouder verschijnt met een volledige naam, samen met hun jaren van geboorte en overlijden.

De ringen met de volgende 3 generaties (de ouders, grootouders en overgrootouders van het centrale individu) zijn dunner en hun namen en data worden weergegeven met gebogen tekst:

Volgende 3 generaties

Volgende 3 generaties

Alle volgende generaties worden weergegeven in een waaierformaat:

Volgende generaties

Volgende generaties

De kaarten hebben een gekleurde buitenrand die de relatie van de voorouder aangeeft. De vaderskant van de vader is blauw, de vaderskant van de vader is groen, de vaderskant van de moeder is geel en de moederskant is rood.

De kleuren worden donkerder naarmate de relatieafstand tot het centrale individu groter wordt.

Om de centrale persoon te veranderen, beweeg je over een voorouder om die persoon te markeren. Er verschijnt een schaduw rond de kaart en een waaierpictogram. Klik op het waaierpictogram om de centrale persoon bij die voorouder te wijzigen.

Centrale individu aanpassen

Centrale individu aanpassen

Een profiel selecteren

Als u in de waaierweergave op een kaart van een persoon klikt, wordt het paneel aan de linkerkant van het scherm geopend. Het paneel geeft meer details weer over het individu en hun directe familieleden, inclusief degenen die niet worden getoond in waaierweergave zoals broers en zussen, echtgenoten en kinderen.

Meer informatie getoond in het paneel (klik om in te zoomen)

Meer informatie getoond in het paneel (klik om in te zoomen)

We hebben het paneel een mooie facelift gegeven in Fan View, Pedigree View en List View! De meeste wijzigingen in het paneel zijn klein en esthetisch, gericht op het verbeteren van uw algehele ervaring.

Waaierweergave

Standaard toont waaierweergave 6 generaties: het centrale individu en 5 generaties van voorouders (tot de 3e graad overgrootouders). U kunt kiezen tot hoeveel generaties de waaierweergave zal tonen, tussen 4 en 10.

Om het aantal generaties in waaierweergave in te stellen, gebruikt u het vervolgkeuzemenu generaties rechts van het zoekvak.

Het aantal generaties instellen

Het aantal generaties instellen

Voorouders in de laatste generatie die in de waiier worden getoond en die ouders in de stamboom hebben, hebben kleine pijlen naast hun kaarten.

Pijlen buiten de externe baan geven de aanwezigheid van meer voorouders aan

Pijlen buiten de externe baan geven de aanwezigheid van meer voorouders aan

Klik op een pijl om een nieuwe generatie toe te voegen aan de waaierweergave.

Als u wilt in- en uitzoomen, klikt u op de knoppen + en – in de gereedschapskist rechtsonder in het scherm. Als u wilt overschakelen naar de modus Volledig scherm, klikt u op het zoom-pictogram in dezelfde gereedschapskist.

Inzoomen, uitzoomen en volledig scherm.

Inzoomen, uitzoomen en volledig scherm.

Ouders toevoegen

Voor een missende voorouder tonen we een kaart met een + symbool. Klik erop om een vader of moeder op die positie toe te voegen. Er verschijnt een pop-up waarin u de informatie kunt invoeren van de persoon die u aan de boom toevoegt.

Een ouder toevoegen aan de stamboom

Een ouder toevoegen aan de stamboom

Kleurmodus

Alles wat we je tot nu toe hebben laten zien, is de tekstmodus van de waaierweergave. Maar er is ook een andere modus, de prachtige kleurmodus, die de tekst verbergt en elke kaart met kleur vult.

De kleurmodus is perfect om te delen, omdat er geen informatie wordt onthuld over mensen in uw stamboom. Naast dat het mooi is, helpt de Kleurmodus je om de volledigheid van je voorouderlijke lijnen te zien en laat het precies zien waar je wat meer onderzoek kunt gebruiken om missende voorouders toe te voegen die in je boom ontbreken.

Om naar de kleurmodus te schakelen, klikt u op de kleurenpalet-knop in de gereedschapskist rechtsonder:

Naar kleurmodus gaan

Naar kleurmodus gaan

De kleurmodus toont uw belangrijkste voorouderlijke achternamen in de buitenrand, afkomstig van uw overgrootouders.

Kleurmodus (klik om in te zoomen)

Kleurmodus (klik om in te zoomen)

Als de centrale persoon geen 2 overgrootouders in de stamboom in een bepaalde familielijn heeft, toont de kleurmodus in plaats daarvan de achternaam van de grootouder.

Omdat de kleurmodus geen informatie over personen weergeeft, kunt u met de muisaanwijzer over elke kaart gaan om de naam, het geboorte- en sterfjaar en de profielfoto van die persoon in een knopinfo weer te geven.

Informatie over een persoon in de kleurmodus

Informatie over een persoon in de kleurmodus

Delen wordt gewaardeerd!

We moedigen u aan om de waaierweergave van je stamboom te delen op sociale media of via e-mail. Het is een geweldige manier om uw familieleden en vrienden te laten zien hoe compleet uw boom is en hen te inspireren om u te helpen of om hun eigen stambomen te verbeteren.

Klik op de knop Delen rechtsboven in uw structuur om de kleurmodus-versie van uw waaierweergave te delen met familie en vrienden.

Knop om te delen

Knop om te delen

Er wordt een klein venster geopend met opties om de Fan View in Kleurmodus te delen met Facebook, Twitter of WhatsApp of om de Fan View-afbeelding naar uw computer te downloaden (die u vervolgens eenvoudig via e-mail kunt delen als u dat wenst). Opties voor het delen van de waaierweergave in tekstmodus worden binnenkort toegevoegd.

Opties voor delen en downloaden

Opties voor delen en downloaden

Samenvatting

Hier bij MyHeritage houden we van genealogie en blijven we erin investeren om onze gebruikers meer mogelijkheden te bieden. De waaierweergave is een prachtige aanvulling op de reeks stamboomprogramma’s van MyHeritage. We hopen dat onze gebruikers, van amateurs tot gevorderde professionals, het zullen waarderen en ervan zullen genieten.

Het MyHeritage team