De MyHeritage zoekmachine voor historische gegevens is verbeterd

De MyHeritage zoekmachine voor historische gegevens is verbeterd

We zijn verheugd om aan te kondigen dat onze zoekmachine voor historische gegevens een nieuw en verbeterd design heeft gekregen. Het doorzoeken van onze schatkamer van 12,5 miljard historische gegevens is nu gemakkelijker en meer intuïtief.

We hebben de zoekmachine opnieuw ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren. Onze belangrijkste doelen bij dit initiatief zijn de volgende geweest:

  • Snellere resultaten zodat onze gebruikers meer zoekopdrachten kunnen doen in minder tijd
  • Het mogelijk maken voor gebruikers om een zoekopdracht te bewerken terwijl ze de zoekresultaten bekijken, en deze opnieuw te doen, om het makkelijker te maken om de gegevens te vinden die ze nodig hebben
  • Meer resultaten tonen op elke pagina
  • De ervaring eenvoudiger maken door simpele en geavanceerde zoekopdrachten te verenigen in een zoekformulier dat gemakkelijk te gebruiken is en krachtige capaciteit biedt

Het vernieuwde design was eerder beschreven in de presentatie van MyHeritage’s CEO afgelopen maand. In eerste instantie hebben we de vernieuwde versie alleen bij beta testers gelanceerd, en we observeerden hun gebruik en verwerkten hun feedback. Na verschillende rondes van verbeteringen, zodra we zagen dat de nieuwe versie inderdaad alle bovengenoemde doelen bereikte, geven we deze nu vrij aan alle gebruikers.

Overzicht

Het vernieuwde zoekformulier op https://www.myheritage.nl/research ziet er zo uit:

Onder het zoekformulier hebben we het eenvoudig gemaakt om door de verschillende soorten gegevens te bladeren die we bieden, en om onze recent toegevoegde collecties gegevens te bezoeken.

U kunt een globale zoekopdracht uitvoeren in alle collecties door iemands voornaam (en middelste) naam, achternaam, geboortejaar en elke plaats van een levensgebeurtenis in het leven van de persoon in te voeren. Geen van deze is verplicht, u kunt eenvoudig zoeken op basis van wat u weet. U kunt bijvoorbeeld zoeken op voornaam en zonder achternaam.

Geavanceerde opties verschijnen zodra u een veld invult, afgestemd op het specifieke veld dat u heeft ingevuld.

Als u bijvoorbeeld de naam typt, zoals hieronder weergegeven, verschijnen er geavanceerde opties waarmee u kunt specificeren of u een exacte overeenkomst wilt, of spellingsvariaties, overeenkomende initialen enzovoort moeten worden meegenomen.

Onder de hoofdvelden kunt u eenvoudig extra velden specificeren, zoals de vader of moeder van de persoon, echtgeno(o)t(e), andere familieleden, andere levensgebeurtenissen, enzovoorts. Meer velden zijn beschikbaar onder “+ Meer”. Zodra u een veld selecteert en een waarde invoert, fungeert dit als een filter voor uw zoekopdracht.

Details toevoegen om uw zoekopdracht te filteren

Details toevoegen om uw zoekopdracht te filteren

Extra filters die beschikbaar zijn onder “+ Meer” zijn onder meer levensgebeurtenissen, familieleden, trefwoorden en geslacht. Er is ook de mogelijkheid om resultaten uit andere talen weer te geven en alle termen exact te matchen.

Extra filters onder “+ Meer”

Extra filters onder “+ Meer”

Zodra u een filter voor een levensgebeurtenis hebt gekozen, zoals Geboorte of Overlijden, kunt u een datum en een plaats voor die gebeurtenis opgeven. Ingevoerde data kunnen gedeeltelijk zijn, bijvoorbeeld een jaar, of een volledige datum.

Een filter voor een levensgebeurtenis toevoegen

Een filter voor een levensgebeurtenis toevoegen

De voorgestelde filters zijn dynamisch en veranderen volgens uw huidige zoekopdracht. Onze zoekmachine zal automatisch typische filters suggereren in globale zoekopdrachten, en meer relevante filters op basis van de huidige categorie of collectie waarin u aan het zoeken bent.

Zoekresultaten met voorgestelde filters

Zoekresultaten met voorgestelde filters

Na het starten van een zoekopdracht vanuit het hoofd-zoekformulier (d.w.z. in alle collecties), worden de zoekresultaten teruggegeven. Het zoekformulier blijft bovenaan de pagina staan. U kunt nu uw zoekopdracht bewerken, of uw zoekopdracht beperken tot specifieke categorieën en collecties, met behulp van het paneel aan de linkerkant. Als u ervoor kiest om de zoekopdracht in de collectie Ellis Island en andere passagierslijsten New York, 1820-1957 te verfijnen, stellen we filters voor die relevant zijn voor deze specifieke collectie, zoals Aankomstjaar, Oorsprong, Scheepsnaam, en meer.

Als u tijdens dezelfde zoekopdracht overschakelt naar de categorie Scholen & Universiteiten, worden relevante filters gesuggereerd, zoals de titel van de publicatie, de publicatiedatum en de publicatieplaats.

Voorgestelde filters in de categorie Scholen en Universiteiten

Voorgestelde filters in de categorie Scholen en Universiteiten

Om een door u opgegeven filter te wissen, beweegt u erboven en klikt u op ‘X’. Dit zal het uit uw zoekopdracht verwijderen.

Een filter uit je zoekopdracht verwijderen

Een filter uit je zoekopdracht verwijderen

Gebruik van pagina met zoekresultaten

Het nieuwe zoekformulier is compact en blijft bij u nadat u een zoekopdracht heeft uitgevoerd, en blijft zichtbaar bovenaan de pagina met zoekresultaten, zodat u uw zoekopdracht op elk moment gemakkelijk kunt verfijnen en opnieuw kunt uitvoeren.

De zoekresultaten worden nu gepresenteerd als kaarten. Als u ergens op een kaart klikt, komt u op de recordpagina. U kunt ook op de naam van elk resultaat klikken, die onderstreept is, om de gegevens te bekijken.

Zoekresultaten gepresenteerd als kaarten; het zoekformulier volgt je bovenaan de pagina

Zoekresultaten gepresenteerd als kaarten; het zoekformulier volgt je bovenaan de pagina

We hebben het gemakkelijk gemaakt om onderscheid te maken tussen historische gegevens en stamboomgegevens door verschillende iconen onder de betreffende naam te tonen. We maken dit onderscheid, omdat sommige genealogen meer vertrouwen hebben in historische gegevens dan in stambomen.

Stamboomgegevens en historische gegevens worden nu gedifferentieerd

Stamboomgegevens en historische gegevens worden nu gedifferentieerd

In de toekomst zullen we de optie toevoegen om stamboomgegevens uit te sluiten van de zoekresultaten.

Als u op een resultaat klikt, wordt het in een nieuw tabblad geopend, zodat het altijd gemakkelijk is om terug te keren naar de zoekresultaten en aanvullende resultaten te bekijken.

Volkstelling geopend in een nieuwe pagina

Volkstelling geopend in een nieuwe pagina

U kunt uw zoekopdracht verfijnen per categorie met behulp van het paneel aan de linkerkant van de pagina met zoekresultaten. Uw resultaten zullen dienovereenkomstig veranderen, en u kunt uw zoekopdracht nog verder verfijnen door te klikken op extra subcategorieën en collecties die in het paneel verschijnen.

Verfijnen van de zoekopdracht

Verfijnen van de zoekopdracht

Binnen de zoekresultaten kunt u eenvoudig bijhouden welke gegevens u al heeft bekeken. De titel verandert in een donkergrijze kleur om u te helpen onderscheid te maken tussen gegevens die u heeft bekeken en welke nog niet, zodat u zich kunt richten op gegevens die nieuw voor u zijn.

Het bewerken van een zoekopdracht is nu eenvoudiger dan ooit

Met de nieuwe lay-out blijft het zoekformulier altijd bij u – ook als u naar beneden scrollt of naar een andere pagina met zoekresultaten gaat. Zo kunt u gemakkelijk de zoekopdracht bewerken, een nieuwe filter toevoegen of een bestaande filter op elk gewenst moment verwijderen.

Volgende stappen

We werken eraan om het nieuwe ontwerp toe te passen op de zoekmachine wanneer deze wordt geopend via de browser van mobiele apparaten. We werken ook aan de nieuwe lay-out van alle zoekformulieren voor categorieën, subcategorieën en afzonderlijke collecties. We voegen de mogelijkheid toe om stamboomverzamelingen uit te sluiten van de zoekresultaten, de resultaten van specifieke collecties te filteren op basis van geografie, uw favoriete gegevens te bookmarken zodat deze in de toekomst makkelijk toegankelijk zijn, en alle interessante gegevens die u heeft gevonden eenvoudig kunt delen met familie en vrienden. Blijf op de hoogte van deze verbeteringen, die binnenkort beschikbaar komen!

We hopen dat u zult genieten van de nieuwe zoekervaring. Als er iets is wat niet bevalt of als u suggesties heeft voor verbetering, laat het ons dan weten in de reacties.

Het MyHeritage Team