Grote verbeteringen van Smart Matches™

Grote verbeteringen van Smart Matches™

Wij zijn verheugd om een significante update van onze Smart Matching technologie aan te kondigen. De nieuwe verbeteringen welke deze week op onze website zijn gelanceerd, bevatten naast een metamorfose van alle Smart Matching pagina’s,  nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en een eenvoudigere manier om Smart Matches te beheren.

Smart Matching is oorspronkelijk door MyHeritage.com aangekocht van Pearl Street Software. Wij hebben deze innovatieve technologie voor het eerst op MyHeritage.com  in 2007 uitgebracht en zijn het sindsdien alleen maar aan het verbeteren. Smart Matching™ is een unieke technologie welke personen in de stamboom van een gebruiker matched aan die van meer dan 680 miljoen personen in 17 miljoen stambomen op MyHeritage.com. Dit kan u helpen bij het ontdekken van uw voorouders en verwanten door gebruik te maken van de collectieve kennis van de 54 miljoen geregistreerde gebruikers op MyHeritage.com. Smart Matching vindt automatisch personen uit uw stamboom in andere stambomen, zodat u en de andere stamboomhouder van elkaar kunnen leren en in contact kunnen komen met elkaar. De matching technologie is erg geavanceerd en werkt met verschillen in schrijfwijze, uitspraak en relaties welke mogelijk bestaan tussen stambomen, om zoveel matches als mogelijk te ontdekken met behoud van nauwkeurigheid. Waarom is dit zo belangrijk? Omdat één Smart Match een doorbraak kan betekenen in iemands familie onderzoek en het leven van een familie kan doen veranderen, zoals u kunt lezen in de hartverwarmende gebruikers verhalen.

Als u beste lezer, nog geen lid bent van MyHeritage.com, kunt u gratis Smart Matches ontvangen voor uw stamboom. Ga naar http://www.myheritage.nl en begin een stamboom of importeer een bestaande stamboom door een GEDCOM bestand toe te voegen. U ontvangt een emailbericht zodra er een Smart Match ontdekt is. Wij weten zeker dat verrast zult zijn door de resultaten. Laten wij de nieuwe verbeteringen welke deze week zijn opgeleverd beter bekijken.


Smart Matching™ is een continu proces, daar gebruikers doorlopend nieuwe informatie toevoegen aan hun stamboom. MyHeritage.com vergelijkt constant nieuwe informatie met alle andere stambomen en toont u een groen icoontje zodra er een match is gevonden. Eén keer per week ontvangt u per email een overzicht van alle Smart Matches waarbij u vanuit het emailbericht de website kunt bezoeken om de vergelijkingen te bekijken.  Op onze website worden de Smart Matches weergegeven onder Stamboom > Smart Matches.  U kunt ze per familie of per stamboom bekijken.

Bekijk matches per stamboom of per persoon (klik voor vergroting)

Bekijk matches per stamboom of per persoon (klik voor vergroting)

 
Smart Matches per stamboom (klik voor vergroting)

Smart Matches per stamboom (klik voor vergroting)

Smart Matches per persoon (klik voor vergroting)

Smart Matches per persoon (klik voor vergroting)

U kunt alle matches nader bekijken om te zien met welke stamboom u overeenkomsten heeft. De voorgestelde matches zijn gesorteerd op kwaliteitscore en relevantie, zodat de meest waarschijnlijke matches bovenaan staan. Ga met de muis over het vraagteken naast de kwaliteitscore voor een uitgebreide specificatie van de raakvlakken. Nieuwe matches worden nu gemarkeerd, zodat u ze makkelijker uit elkaar kunt houden van oudere matches. Dit is een nieuwe ondersteuning.

Bevestig matches van een andere stamboom (klik voor vergroting)

Bevestig matches van een andere stamboom (klik voor vergroting)

Bevestigen en weigeren van matches
Een van de eerste nieuwe functies welke u zult tegenkomen is om matches te bevestigen en te weigeren. Een match bevestigen is een manier om aan te geven dat de match juist is en het weigeren van een match werkt het voor u weg. Voordat u een match bevestigt of vlak er na, zou u de match moeten besturen om te zien wat u van de andere stamboom kunt leren. Zowel de bevestigde als geweigerde matches worden onder aparte tabbladen weggezet om het overzichtelijk te houden en ze later gemakkelijk terug te kunnen vinden en zien. Dit helpt u om systematisch door uw openstaande matches te gaan zonder enige grip op belangrijke informatie te verliezen. Als u een bevestiging of weigering van een match terug wilt draaien dan kunt u dat vrij eenvoudig doen.

Per match staat duidelijk aangegeven wat de status is en wie welke handeling heeft uitgevoerd of moet uitvoeren. Wederzijds bevestigde matches vertonen twee vinkjes. Bij het bevestigen van een match kunt u aangeven of de stamboomhouder een bericht moet ontvangen (aanbevolen) over uw bevestiging. Hiermee kunt u aandacht vragen voor de match tussen beide stambomen en de ander te vragen om de match te bekijken. Indien u inderdaad verwant bent aan elkaar kunt u de ander tevens uitnodigen om lid te worden van uw familiesite. Maakt u zich niet druk om teveel verzoeken te versturen: MyHeritage.com verzamelt alle matches en verstuurd deze in één handige email, zodat u anderen niet tot last kan zijn met een actieve houding. Daarnaast worden mensen niet op de hoogte gesteld als matches geweigerd worden.

Bevestig een match (klik voor vergroting)

Bevestig een match (klik voor vergroting)

Consensus
Het is gebruikelijk dat sommige personen in uw stamboom voor te komen in andere stambomen. Tot op heden moest u deze matches stuk voor stuk verifiëren. Dit was omslachtig en vertoonde niet een totaal plaatje. Derhalve hebben wij de nieuwe en unieke Consensus pagina uitgebracht, wat een geweldige uitkomst is. Het vertoont een overzicht van diverse naamvarianten, geboorte en overlijdens data alsmede plaatsen, huwelijksinformatie, enz. en dit voor iedere persoon in een match. Daarbij duidt de Consensus pagina aan hoevaak ieder gegeven wordt gebruikt in andere stambomen. Zie de Consensus als een totaal plaatje van alle Smart Matches per individu waarbij er voor gebruikers van Smart Matching is informatie over overeenkomstige personen, waaronder foto’s in te zien en eventueel  over te nemen, maar alleen u als u dat wilt. Naast het bevestigen of weigeren van matches kunt u te allen tijde Smart Matching in- of uitschakelen. Denk aan de Consensus als een gedetailleerd overzicht van alle Smart Matches. Het zal u helpen informatie over uw familieleden sneller en zekerder in te vullen.

De nieuwe Consensus pagina (klik voor vergroting)

De nieuwe Consensus pagina (klik voor vergroting)

Om de Consensus Pagina te bekijken, klik dan simpelweg op de naam van de persoon terwijl u de matches bekijkt in de “Op Persoon” selectie.
Als u veel Smart Matches heeft zult u dol zijn op de mogelijkheid om meerdere matches (van een site of een persoon) tegelijk te bevestigen of te weigeren.

Tabbladen, links, discussies en andere nieuwe funties
Vrij snel zult u merken dat u veel matches heeft bevestigd, maar ook wacht op anderen hun bevestiging. Wij hebben een tabblad aangemaakt waar de openstaande matches weergegeven worden van mensen die uw match nog moeten bevestigen. Vanuit deze lijst kunt u hen een herinnering sturen om uw match te beoordelen. Een ander tabblad geeft alle matches weer die door de ander zijn bevestigd en wachten op uw bevestiging.
Het wederzijds bevestigen van een match creert een link tussen de corresponderende personen uit de stambomen. Hiermee kunt u vanuit de match eenvoudig tussen stambomen navigeren. In de toekomst gaan wij deze links ook in de stambomen vertonen en zult u vanuit een profiel in uw stamboom naar een andere stamboom kunnen gaan met wie u wederzijds bevestigde matches heeft. Afgaande op de geweldige activiteit van de nieuwe bevestigingen die wij zien (ca. half miljoen bevestigingen in de eerste 2 dagen sinds wij dit hebben geintroduceerd), lijkt het erop dat gebruikers van MyHeritage.com werken aan de grootste stamboom ter wereld, door verwantschap te bevestigen tussen 680 miljoen profielen in hun 17 miljoen stambomen. Via ons blog houden wij u op de hoogte van deze ontwikkelingen. Smart Matching biedt nu ook de mogelijkheid om discussies te voeren: stamboombeheerders kunnen opmerkingen plaatsen bij de beoordeling van de matches, hierbij kunnen zij direct met elkaar communiceren over de specifieke match of interessante informatie delen. De opmerkingen worden onder elke match weergegeven.

Het is nu een stuk makkelijker om uw stamboom te bewerken wanneer u een match beoordeelt en besluit welke informatie u eventueel wenst te kopieren waaronder foto’s. Elk gegeven kan met één klik op de muis gekopieerd worden. U kunt gebruikmaken van bronvermeldingen om de oorsprong van de data bij te houden. Er kan eventueel worden doorgelinkt naar de oorspronkelijke stamboom.

Het opmerkingsveld voor een Smart Match (klik voor vergroting)

Het opmerkingsveld voor een Smart Match (klik voor vergroting)

Bij elke match kunt u uw stamboom als de andere stamboom naast elkaar bekijken, hierdoor kunt u snel en overzichtelijk gegevens vergelijken. Dit is geen nieuwe functie, maar kunnen persoonsgegevens beter bekeken worden.

Beoordeel een match, neem actie, voeg bronvermelding toe (klik voor vergroting)

Beoordeel een match, neem actie, voeg bronvermelding toe (klik voor vergroting)

Beoordeel matches door stambomen te vergelijken (klik voor vergroting)

Beoordeel matches door stambomen te vergelijken (klik voor vergroting)

Opmerking voor Family Tree Builder gebruikers
U kunt de verbeterde Smart Matching  functies op uw online familiesite gebruiken. Sommige functies zoals de Consensus Pagina zijn momenteel nog niet beschikbaar in Family Tree Builder, maar zullen in een van de volgende updates volgen. Ookal gebruikt u Family Tree Builder dan moedigen wij u aan om de nieuwe verbeterde Smart Matching op uw familiesite te gebruiken en de nieuw verworven informatie in Family Tree Builder in te voeren. Alle Smart Matches welke u afkeurt worden automatisch verwijderd uit Family Tree Builder. Bevestigingen gemaakt op de familiesite worden nog niet gesynchroniseerd (en vice versa), maar zullen aan gewerkt worden in de nabije toekomst. Family Tree Builder heeft tevens een wizard beschikbaar voor Premium gebruikers welke ondersteuning biedt bij het kopieren van data uit Smart Matches. Deze wizard is nog niet beschikbaar op de familiesite.

Wat is gratis en wat niet
Het ontvangen en bekijken van Smart Matches, als het vergelijken van stambomen zijn gratis voor alle gebruikers. De volgende functies zijn beschikbaar voor Premium en PremiumPlus sites: Versnelde matching, Consensus Pagina, bevestigen en weigeren van matches, contact opnemen met een andere stamboomhouder, kopieren van foto’s en het bewerken van stambomen vanuit de match. Als u al een Premium of PremiumPlus lidmaatschap heeft dan zijn deze nieuwe functies inbegrepen in uw abonnement. Indien u een Basis site heeft is dit wellicht een kans om te upgraden.

Privacy
Smart Matches zijn bij uitstek een goede oplossing voor mensen die nieuwe familieleden willen ontdekken EN hun stamboom prive willen houden. Als andere gebruikers een match hebben met uw stamboom, kunnen zij de overeenkomstige gebieden in uw stamboom zien en de gerelateerde overleden personen, maar zij kunnen geen levende personen zien welke niet zijn gematched. Als u Smart Matching voor een stamboom wilt uitzetten, bezoek dan de Smart Match pagina’s, selecteer de instellingen en schakel Smart Matching voor een stamboom uit! Hiermee wordt uw stamboom verwijderd van het matching systeem, zodat u geen Smart Matches meer ontvangt. U kunt tevens controleren of stamboomhouders welke gematched zijn met u de mogelijkheid hebben om foto’s via de Smart Matches te kopiëren. Mocht u dit dus niet willen zet dit dan uit.

Wat is er geweldig aan Smart Matches™
Sommige mensen vragen zich af wat de toegevoegde waarde is van Smart Matches. Nou, het is vaak geweldig om een nieuwe ontdekking te doen over iemands familie, maar als je het vergelijkt met het vinden van informatie in een document of archief, zie je dat Smart Matches naast het feit dat het nieuwe interessante informatie oplevert men in staat stelt contact te maken met een levende persoon, die ook actief is op MyHeritage.com, welke de betreffende gegevens heeft toegevoegd en zeer waarschijnlijk gerelateerd is aan u. U kunt in contact komen met elkaar en van elkaar leren. Smart Matches bieden dus naast nieuwe informatie wellicht ook nieuwe vriendschappen en familieleden.

Samenvoegen of niet samenvoegen (hint: niet samenvoegen)
Het bevestigen van Smart Matches creeert een virtuele link tussen stambomen. Het voegt deze NIET samen en het zorgt er niet voor dat 2 stambomen één gezamenlijke stamboom wordt. Wij zijn hier pertinent tegen. WIj geloven dat gebruikers van MyHeritage.com zelf volledig houder moeten blijven van hun stamboom, te allen tijde de mogelijkheid moet hebben om het te exporteren of verwijderen, zonder dat iemand anders onverwachts de data wijzigt. MyHeritage.com heeft een concurrent welke één grote stamboom bouwt door hun gebruikers over te halen hun profielen samen te voegen met anderen. Dit is erg ongunstig gezien die gebruikers na het samenvoegen van hun profielen de controle verliezen over hun stamboom: zij worden niet meer beschouwd als de enige eigenaar van hun stamboom, zij kunnen data die zij zelf hebben ingevoerd niet meer verwijderen en als zij voor een aantal maanden inactief zijn, zal de concurrent de gebruikersdata toeëigenen en het publieke toegankelijk maken. Al deze zaken gebeuren niet bij MyHeritage.com: elke stamboom blijft gescheiden, beheerd door haar eigenaar en blijft privé en als er wel duplicaties zijn tussen stambomen is het niet verkeerd. Stambomen moet niet geforceerd worden om samen te voegen als er een verschil in mening bestaat over bepaalde feiten. Elke gebruiker zou de vrijheid moeten hebben om zelf gegevens te selecteren die hij of zij relevant vindt. Wikipedia is een geweldig concept van een publieke encyclopedie, maar niet voor families, waar de data PERSOONLIJK en PRIVÉ is en eigendom van de gebruiker die het heeft toegevoegd en niet door een commercieel bedrijf. Dus voordat u ergens uw stamboom toevoegt of invoert online wees er zeker van u dat altijd zelf de eigenaar blijft en het altijd kan laten verwijderen, zoals op MyHeritage.com of met foto’s gratis binnen een klik kan exporteren naar een GEDCOM bestand. Deze handelingen klinken heel normaal en bescheiden en MyHeritage.com biedt deze aan, terwijl andere sites dat niet doen.

Afrondend
Er zijn vele kleinere verbeteringen toegevoegd. U kunt op ieder persoon zoeken om te zien of er voor diegene matches zijn. U kunt alle matches negeren van bepaalde stambomen of bepaalde personen. Als u bekend bent met deze matches en er geen toegevoegde waarde meer in ziet, kunt u zich afmelden voor toekomstige matches van deze bronnen. Sommige matches voor personen met veel voorkomende namen kunnen verkeerd zijn: in dit geval klik dan op de link om matches van die persoon die verkeerd zijn te negeren. De verkeerde matches worden dan per direct verwijderd. Veel van de verbeteringen zijn gebaseerd op suggesties van onze gebruikers, dus bij deze bedankt voor het delen van uw ideeen en suggesties met ons team en blijf ons aanschrijven.

Om ons persbericht te lezen over de Smart Matching, klikt u hier.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • H.J.H. stopel

    februari 11, 2011

    L.S. beste daar; zijn hier kosten aan verbonden ik zie hier weinig over vermeld.En welke verplichting heb je.En hoe komt men hier eventueel weer van af enz:.

  • Denie

    februari 14, 2011

    Alle gebruikers kunnen gratis gebruikmaken van Smart Matches, via het softwareprogramma Family Tree Builder (FTB) en de online familiesite. Intensiever contact met de beheerders van overeenkomstige stasmbomen is wel voorbehouden aan Premiumgebruikers. Maar iedereen kan Smart Matches ontvangen. Smart Matches kunt u simpelweg weg weer uitzetten in FTB als uw familiesite.