MyHeritage koopt FamilyLink.com en WorldVitalRecords.com

MyHeritage koopt FamilyLink.com en WorldVitalRecords.com

Het is een feit, de acquisitie van FamilyLink.com Inc. is rond. Hiermee zijn de websites FamilyLink.com en WorldVitalRecords.com onderdeel van MyHeritage geworden en krijgen onze Nederlandse gebruikers met geëmigreerde familie nieuwe mogelijkheden voor hun onderzoek, door te zoeken in een enorme hoeveelheid historische data.


Nederlanders zijn al sinds het begin van de 17e eeuw aanwezig op Amerikaans grondgebied. De handel trok personen als Adriaen Block en Cornelis May naar Noordoost Amerika waar het begin van de Nederlandse handelsgeschiedenis in Amerika zich vormde en de kolonisatie van Manhattan volgde.

Dertig families vormden in 1624 het begin van de immigratiestroom van Nederlanders die in de eeuwen daarna om diverse redenen toenam. Volgens de telling van het US Census Bureau woonden er in 2009 meer dan 5 miljoen Amerikanen van Nederlandse afkomst. Hieronder bevinden zich ook enkele belangrijke Amerikaanse politici met Nederlandse achternamen, zoals Franklin Roosevelt, Cornelius Vanderbilt en van Martin Buren. Maar ook bekende acteurs als Clint Eastwood, Audrey Hepburn, Marlon Brando of zanger Bruce Springsteen hebben Nederlandse roots.

Nieuw Amsterdam anno 1685 - een voormalige kolonie van Nederland

Nieuw Amsterdam anno 1685 - een voormalige kolonie van Nederland


Het nieuws over onze zevende en grootste acquisitie ging ook in Nederland snel rond via Twitter, Facebook, blogs en websites. Middels een persbericht maakten wij het nieuws zelf bekend. Onze leden ontvangen binnenkort een persoonlijk emailbericht van ons.

FamilyLink is één van de grotere en ervaren spelers in de markt van familiegeschiedenis. Zowel FamilyLink.com en WorldVitalRecords.com hebben een aardige positie in de lijst van populairste genealogie websites wereldwijd van 2011, respectievelijk de 8e en 30e plaats. MyHeritage.com staat zelf op de 2e plaats.

Websites FamilyLink en WorldVitalRecords (klik voor vergroting)

Websites FamilyLink en WorldVitalRecords (klik voor vergroting)

FamilyLink was voornamelijk interessant voor MyHeritage omdat het miljarden historische gegevens heeft die wij niet hadden. Historische data is onlosmakelijk verbonden aan het opmaken van stambomen. Het laatste is onze eigen specialiteit. De combinatie van beide brengt een mooie synergie te weeg waardoor onze gebruikers nog meer middelen tot hun beschikking krijgen om hun familiegeschiedenis vorm te geven.

Voorheen moesten FamilyLink gebruikers bijvoorbeeld handmatig zoeken in de online krantencollectie, welke overigens meer dan 2.1 miljard namen bevat. Gebruikers van MyHeritage hoeven dit straks niet meer te doen. Er wordt automatisch gezocht op de namen die voorkomen in de stamboom, waarbij de gebruiker de beste zoekresultaten zal ontvangen uit de grootste digitale krantencollectie, welke een periode van 300 jaar bestrijkt. Uiteraard geldt dit ook voor alle overige historische gegevens. Dit is familiegeschiedenis op haar best. Plezierig, Eenvoudig en Leerzaam.

Personeel FamilyLink
Alle medewerkers die zich hebben bezig gehouden met genealogie bij FamilyLink gaan over naar MyHeritage. Hier zijn wij erg blij mee gezien het allen getalenteerde mensen zijn die weten om te gaan met verkrijgen en beheren van miljarden historische gegevens. Zoals u op de foto’s kunt zien, zijn dan de medewerkers van FamilyLink ook erg blij deel uit te maken van de MyHeritage Familie. Paul Allen, de oprichter van FamilyLink zal niet meegaan naar MyHeritage. Paul Brock, directeur van FamilyLink zal ons helpen in de overgangsfase en zal daarna toegevoegd worden aan de adviesraad van MyHeritage. Het huidige kantoor van FamilyLink zal MyHeritage’s eerste Amerikaanse kantoor in Provo, Utah worden.

Gilad Japhet (Oprichter en Directeur) en Yuval Ben-Galim (EVP of R&D en Operations) ontkurken de Champagne fles

Gilad Japhet (Oprichter en Directeur) en Yuval Ben-Galim (EVP of R&D en Operations) ontkurken de Champagne fles

Er wordt geprootst op een historisch moment in de familiegeschiedenis

Er wordt geprootst op een historisch moment in de familiegeschiedenis

Het Amerikaanse MyHeritage team

Het Amerikaanse MyHeritage team

Wij zijn trots om ons geweldige nieuwe team aan u voor te stellen. Van links naar rechts beginnend bij de achterste rij: , Justin, Paul H., Ricky, Richard, Spencer, David, Mark. Zittend: Christine, Paul B., Lindsey en Tara. Julie staat niet op foto, maar hoort ook bij het team.

Waarom het eerste Amerikaanse kantoor in Utah?
Utah is één van de beste plekken ter wereld als het gaat om familiegeschiedenis. Salt Lake City, wordt gezien als de hoofdstad van de familiegeschiedenis en huist de bibliotheek van de kerk van de Mormonen. Samen met Provo en Orem is het een plaats waar vele personen en bedrijven huisvesten die een gemeenschappelijke interesse hebben in genealogie en al een bepaalde expertise hebben opgebouwd op dit gebied. Dit maakt Utah een belangrijke plek voor MyHeritage om een kantoor te hebben.

Wat is het doel voor het bedrijf en de klanten?
Wij zien MyHeritage graag als de beste keuze voor families, over de hele wereld, om hun familiegeschiedenis op te maken en te delen. Hierbij willen wij diensten aanbieden die niet alleen het verleden dekken, maar ook het heden. Het maken van stambomen is een erg belangrijk onderdeel hiervan en historische gegevens zijn ook essentieel. Zij helpen het verleden beter te begrijpen en in kaart te brengen. Naast de kern van familiegeschiedenis voegen wij nieuwe diensten en waarde toe voor onze gebruikers middels onze nieuwe Family Graph API. Hiermee kunnen bijvoorbeeld gepersonaliseerde kalenders worden aangemaakt. Houd ons in de gaten, het komt er op zeer korte termijn aan!

Daarnaast willen wij het gebruik van onze diensten eenvoudiger en gebruiksvriendelijker maken en beschikbaar voor mobiele toestellen en tablets. Wij willen onze service aantrekkelijk maken voor genealogen en familieleden, maar ook mensen met weinig interesse in familiegeschiedenis. Wij werken aan een veilige omgeving waar families in contact kunnen blijven en waar privacy wordt gerespecteerd en bewaakt. Onze website is internationaal en beschikbaar in 38 talen. Een groot deel van onze medewerkers is multicultureel en aanwezig in verschillende landen. Met accounts op Facebook, Twitter, dagelijkse blogposts in meerdere talen, zien wij ons zelf als een echt internationaal bedrijf. Wij zijn van plan om de historische collectie van FamilyLink uit te breiden met meer nationale collecties en hoe naief het ook klinkt, wij hopen dat alle families over de hele wereld van ons netwerk zullen genieten.

Hoeveel is er betaald voor de aankoop van FamilyLink?
Wij geven geen financiële gegevens prijs, maar kunnen wel medelen dat dit tot nu toe de grootste acquisitie voor MyHeritage is geweest.

Waarom is de applicatie “We’re Related” niet meegenomen in de aankoop?
De Facebook applicatie “We’re Related” was geen onderdeel van de aankoop gezien dit ontwikkeld is door medewerkers van een aparte werkgroep, die na de koop zelfstandig zullen verder gaan en geen samenwerkingsverband zullen onderhouden met MyHeritage. Noch een aantal andere kleinere onderdelen van FamilyLink, zoals een advertentie netwerk.

Hoe nu verder.. wordt FamilyLink.com straks MyHeritage.com?
Wij behouden de merken FamilyLink.com en WorldVitalRecords.com, maar zoals u wellicht heeft gezien worden de logo’s voorzien van een “MyHeritage company” tekst. Om de overname in te luiden hebben wij aangekondigd royale kortingen aan de gebruikers van beide bedrijven toe te kennen gedurende de introductieperiode. De content van FamilyLink zal geleidelijk aan overgezet worden naar MyHeritage en op langer termijn denken wij de gehele dienstverlening en content overgezet te hebben naar MyHeritage.

Hoe profiteren MyHeritage gebruikers van de koop?
De fusie heeft MyHeritage nóg meer middelen gegeven om bestaande en nieuwe gebruikers extra te laten profiteren van onze diensten. Tot nu toe was alle content op MyHeritage door gebruikers zelf toegevoegd en bij FamilyLink waren dit historische gegevens. Alle gegevens worden vanuit FamilyLink geleidelijk aan overgezet naar MyHeritage, waarbij de toegevoegde waarde voor de gebruikers navenant toeneemt. Dit geldt zeker voor mensen die gebruikmaken van onze Smart Matching technologie waarbij relevante historische gegevens worden gezocht voor de personen in hun stambomen. Hierdoor krijgt men een beter beeld van het verleden en ontdekt men steeds meer de familiegeschiedenis.

Krijgen betaalde gebruikers van MyHeritage gratis toegang tot de data van FamilyLink?
Nee, maar betalende gebruikers krijgen een hogere korting op de abonnementen bij FamilyLink dan ieder ander. Dit is een mooi moment voor betalende gebruikers en mensen die overwegen een abonnement te nemen vanwege de hoge kortingen tijdens de introductieperiode van een paar weken. Het is aantrekkelijker om nu een abonnement op MyHeritage en FamilyLink dan later.

Wat voor data heeft FamilyLink?
Er zijn duizenden datacollecties die op de website bekeken kunnen worden. Het leeuwendeel is gestoeld op gegevens die betrekking hebben op landen als Amerika, Canada, Engeland, Ierland en Australië, maar bevat ook data uit 50 andere landen. Voor mensen met voorouders of familieleden in die landen en die zelf niet naar het archief toe kunnen is de database van onschatbare waarde. Momenteel bevat de collectie weinig Nederlands historische gegevens, maar biedt Nederlanders die onderzoek doen naar familieleden die geëmigreerd zijn naar Amerika of Australië nieuwe middelen. De collectie bestaat uit een grote hoeveelheid kranten en data m.b.t volkstellingen, geboorte, huwelijk, overlijden, immigratie, de typische Amerikaanse yearbooks en meer.

Hoeveel historische gegevens heeft FamilyLink?
FamilyLink.com bevat miljarden historische Burgerlijke Stand gegevens, volgens de laatste telling meer dan 4 miljard. Het bevat eveneens 100 miljoen kranten uit de periode 1739 t/m heden. Jaarboeken van scholen en universiteiten en de grootste online index op grafstenen in Amerika.

Komen er ook gegevens uit andere landen bij?

Ja zeker, dit is onderdeel van onze toekomstplannen vooral in landen waar MyHeritage een belangrijke partij is als het gaat om familiegeschiedenis.

Wat is het verschil tussen FamilyLink.com en MyHeritage.com?
FamilyLink.com is een dienst voor historische gegevens met een gigantische datacollectie die men nodig heeft voor het samenstellen van de familiegeschiedenis. MyHeritage.com is een online familienetwerk waar mensen hun stambomen kunnen opmaken en delen en nieuwe familie kunnen ontdekken, waarmee het familieverleden in kaart gebracht kan worden. Middels de aankoop van FamilyLink.com en WorldVitalRecords.com, zal MyHeritage.com nu ook historische gegevens aanbieden.

Is dit goed nieuws voor de genealogische wereld?

Reken maar. MyHeritage is al één van de grootste online websites voor familiegeschiedenis als het gaat om stambomen en geregistreerde leden. Door deze acquisitie zullen onze gebruikers nu toegang hebben tot de grootste online historische krantencollectie, als het bekijken en onderzoeken van miljoenen gegevens van geboorte, huwelijk en overlijden. Dit is een grote commerciële en operationele stap in de ontwikkeling van het bedrijf en een springplank voor toekomstige groei. Mensen die voor MyHeritage hebben gekozen hebben een goede keuze gemaakt en ons uitgebreide team zal heel hard blijven werken om de beste producten voor u te maken en ernaar streven deze continu te verbeteren.