Nieuw: MyHeritage DNA-tests voor genealogie!

Nieuw: MyHeritage DNA-tests voor genealogie!

MyHeritage is trots om genealogie naar een hoger niveau te tillen door het aanbieden van een revolutionaire technologie voor gevorderd stamboomonderzoek; DNA-tests, tegen betaalbare prijzen.

Uw voorouders hebben aanwijzingen omtrent uw familiegeschiedenis nagelaten aan u en andere afstammelingen in uw DNA en u kunt deze aanwijzingen ontcijferen door uw DNA te laten testen.

Met een DNA-test kunt u:

  • Ontdek nog niet bekende familieleden via DNA-overeenkomsten
  • Ontsluier de ethnische en geografische verspreiding van uw voorouders
  • Bevestig of weiger of u en een andere persoon verwant zijn via een gezamenlijke voorouder
  • Doorbreek obstakels in uw familieonderzoek

DNA-tests zijn handig om op zoek te gaan naar verre voorouderlijke informatie via de directe paternale zijde (Y-DNA) of de maternale zijde (mtDNA) of verwanten in alle bloedlijnen via de autosomale DNA-test (Family Finder).

De volgende Engelstalige video met Nederlandse ondertiteling laat u zien waar u de DNA-service op uw familiesite kunt vinden. Druk op de CCknop rechtsonder in het scherm om de ondertiteling te activeren.

Voor het analyseren van het DNA van de gebruiker en het overeenkomen van het DNA, werkt MyHeritage samen met de marktleider in de genetische genealogie, Family Tree DNA. Het bedrijf heeft het voortouw genomen in de genealogishe DNA-branch en heeft ’s werelds grootste DNA-database opgebouwd, waarmee het de beste mogelijkheden voor MyHeritage-gebruikers biedt om DNA mee te vergelijken. Family Tree DNA staat bekend om haar Genographic project met de National Geographic. Alle gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en worden alleen met u gedeeld.

MyHeritage biedt nu een breed aanbod aan tests aan om tegemoet te komen in de diverse onderzoeken en budgetten. Tijdens de introductieperiode zijn alle prijzen verlaagd voor alle MyHeritage-gebruikers, waarmee een DNA-test al te verkrijgen is vanaf € 65.

De DNA-kits op MyHeritage (klik voor een vergroting)

De DNA-kits op MyHeritage (klik voor een vergroting)

Over de mtDNAPlus-test (klik voor een vergroting)

Over de mtDNAPlus-test (klik voor een vergroting)

DNA Familienaam Projecten bieden gebruikers de mogelijkheid om met andere personen die een gemeenschappelijk genetische afkomst delen samen te werken, voornamelijk personen die dezelfde familienaam delen. Deelname aan een dergelijk project is gratis en vrijwillig. Als er een DNA Project beschikbaar is voor uw achternaam, wordt dat vertoond op uw profielpagina.

DNA Familienaam Project (klik voor vergroting)

DNA Familienaam Project (klik voor vergroting)

Profielpagina met DNA Familienaamprojectmelding (klik voor vergroting)

Profielpagina met DNA Familienaamprojectmelding (klik voor vergroting)

Wilt u meer weten? Lees dan de uitgebreide Veel gestelde vragen pagina op MyHeritage. Wij zijn erg blij om het beste uit de wetenschap middels deze verzameling aan innovatieve producten aan te bieden, teneinde uw familieonderzoek een extra impulste geven. Wij zijn hard op op weg om MyHeritage uw bestemming te maken voorzien van alle benodigdheden voor uw familieonderzoek.

Wij hopen dat u onze oprichter Gilad en onze genealogen Daniël, Schelley en Laurence opvolgt, welke allen een DNA-test hebben gekocht om hun onderzoek naar een hoger niveau te tillen.