Amerikaanse volkstelling 1940 gratis via MyHeritage beschikbaar!

Amerikaanse volkstelling 1940 gratis via MyHeritage beschikbaar!
MyHeritage biedt gratis de scans en index aan op de Amerikaanse volkstelling van 1940

MyHeritage biedt gratis de scans en index aan op de Amerikaanse volkstelling van 1940

Miljoenen mensen in Amerika en in de rest van de wereld tellen de dagen totdat de Amerikaanse volkstelling van 1940 wordt vrijgegeven.

Bij MyHeritage zijn wij verheugd om een grote rol te spelen in dit belangrijk moment in de familiegeschiedenis door vanaf 2 April de digitale scans van de Amerikaanse volkstelling van 1940 aan te bieden als de nog op te maken index daarop, geheel vrij van kosten.

Maar, het goede nieuws blijft niet daarbij! Wij willen een stapje verder gaan en u de resultaten direct gaan leveren. Vanaf April zullen miljoenen MyHeritage-gebruikers die hun stamboom op de website hebben gebouwd gratis automatische meldingen ontvangen zodra er matches zijn gevonden tussen de volkstelling en de stamboom. Gebruikers krijgen zo een voorsprong op hun onderzoek en komen meer te weten over hun ouders, grootouders en overgrootouders en andere familieleden gedurende deze belangrijke periode in de geschiedenis. Dit alles gebeurd zonder handmatig werk te verrichten.

Amerikaanse volkstelling 1940

Amerikaanse volkstelling 1940


Waarom is deze volkstelling zo belangrijk en wat betekent dit voor mij?
De Amerikaanse volkstelling van 1940 zal veel nieuwe informatie onthullen over familieleden en in het bijzonder de mensen die naar Amerika zijn geëmigreerd, waaronder heb die de Duitsland ontvlucht zijn in de Tweede Wereldoorlog.

U zult toegang krijgen tot namen, leeftijden, woonadressen, afkomst, beroepen, burgerschap, huizenbezit, huiswaarde of huurprijs, relatie tot medebewoners en geboorteplaatsen. De telling van 1940 bevat nieuwe en interessante vragen zoals: naam van de informant, hoogst genoten schoolopleiding, woonplaats in 1935, inkomen, in welke branche werkzaam en moedertaal. Vanwege de massale migratie naar Amerika in de 20e eeuw komen vele mensen voor in de volkstelling van 1940. Vandaar dat wij de telling beschikbaar maken in 38 talen om onze internationale gebruikers in hun eigen taal te helpen bij hun onderzoek.

Door het vervallen van het 72jarige openbaarheidstermijn, is deze telling de meest recente Amerikaanse volkstelling welke openbaar gemaakt wordt. Daarbij is het de grootste en meest volledige telling ooit vrijgegeven wordt. Het zal een wereld openen met informatie over het leven van diegene die de Grote Depressie hebben overleefd – de diepste wereldwijde crisis vóór de Tweede Wereldoorlog.

Wij hebben enkele van onze expert genealogen om een reactie gevraagd en zij vertellen wat het voor hen betekent.

MyHeritage’s Hoofd Genealogie Daniel Horowitz:

Zoals anderen heb ik ook familieleden die naar Amerika zijn verhuisd vóór 1940. De volkstelling geeft mij het beste inzicht in hun leven tussen 1935 en 1940.

Voor het eerst heb ik een document dat ik aan levende familieleden kan laten zien die zelf in de volkstelling voorkomen. Zij kunnen mij hun volledige verhaal vertellen dat verdergaat dan de gegevens uit de volkstelling. Deze telling is een grote bron van informatie.

Ik hoop niet alleen bevestiging te krijgen van de basisgegevens (naam, leeftijden, geboorteplaats, verwantschappen, etc.), maar ook waar zij vijf jaar eerder hebben gewoond, hun beroepen, inkomen, opleidingen, over hun militaire dienstperiode en ander taalgebruik thuis.

Genealogie-adviseur Amerika, Schelly Talalay Dardashti:

De volkstelling van 1940 is voor mij heel persoonlijk, omdat het een momentopname is in een hele belangrijke periode in de Amerikaanse sociale geschiedenis. Ik ben heel blij om deze data te mogen inzien.

Mijn ouders, grootouders, nichten en neven staan als eerste-generatie-geboren-Amerikanen vermeld in deze volkstelling. De informatie over hun buitenlandse ouders geeft mij informatie over hun immigratie en naturalisatie naast informatie over gebruik van diverse familienamen.

Mijn ouders groeide op in relatief kleine wijken in New Yorkse. Het zal dus interessant zijn om hun vrienden, nichten en neven vermeld te zien staan als (verre) buren.

MyHeritage’s Business Development Manager en genealoog Mark Olsen:

Het vrijgeven van de volkstelling van 1940 is spannend, omdat het mij helpt het leven van mijn grootouders en hun opvoeding beter te begrijpen.

Mijn grootmoeder was 14 jaartjes jong toen de telling werd gehouden en zij is nu in korte tijd snel oud geworden. Ik kijk ernaar uit om haar op te zoeken in de telling en inzicht te krijgen in de omstandigheden waarin zij is opgegroeid, na de Grote Depressie en voor de Tweede Wereldoorlog.

Mensen over de hele wereld zien uit naar het uitgeven van de telling, zodat zij hun stambomen en familieverhalen kunnen uitbreiden en zich weer eventjes in 1940 kunnen wanen.

Waar kan ik de gegevens uit de Amerikaanse volkstelling van 1940 vinden?
Meer dan 3,8 miljoen scans en 132 miljoen records uit de Amerikaanse volkstelling van 1940 zullen op 2 April aanstaande te raadplegen zijn op www.myheritage.com/1940census. De scans zullen direct beschikbaar zijn, waarbij er gestart zal worden met het indexeren van de data, zodat wij met de tijd (2012) een doorzoekbare index volledig online hebben staan. De data zal in de delen worden toegevoegd. Wij zullen de scans en index van de volkstelling 1940 ook delen op onze websites; www.worldvitalrecords.com/census1940 en www.familylink.com/census1940.

Als onafhankelijke aanbieder van de Amerikaanse volkstelling van 1940, zijn wij in staat gegevens te publiceren van staten welke nog niet elders online zullen staan. Wij maken gebruik van een professionele partij om de scans voor onze te transcriberen en hebben extreem hoge eisen gesteld aan het kwaliteitspercentage. Het zal proces zal op 2 April van start gaan wanneer een afgevaardigde van MyHeritage de bestanden zal ontvangen van het Nationaal Archief en de Records Administration in Maryland, Amerika.

Meer informatie en nieuws over het vrijgeven van de doorzoekbare volkstelling volgt binnenkort. Blijf ons volgen!

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

 • Jos van der Aa

  maart 27, 2012

  Te gek man , laat maar snel komen.

 • Mello Lorier

  april 3, 2012

  Het lijkt alsof deze service niet geheel gratis is. Bij het zoeken naar personen kreeg ik een scherm met abonnements aanbiedingen te zien. De gezochte persoons informatie kreeg ik echter niet te zien.
  Misschien doe ik iets fout, dan hoor ik dit graag.

 • Mary Puts

  april 4, 2012

  Het viel me op dat doen ik de records met foto raadpleegde het wemelde van de fouten die uit een nieuw meer gebruikte project van mij waren overgenomen. De lezer wordt aangemoedigd om deze fouten te herstellen maar ik kon er zonder betaling niet eens bij! mede namens mijn partner G.M. Verberg, Mary Verberg-Puts

 • Denie

  april 5, 2012

  @Mello de scans zijn geheel gratis te raadplegen! U hoeft zich niet te registreren of te betalen. Wij zijn hard bezig een doorzoekbare index te maken van de 132 miljoen records. Hier gaat veel tijd inzitten voordat alle scans zijn getranscribeerd. Als u weet op welk adres uw familie gewoond heeft dan kunt u de enumeration disctrictsnummers (ED) invoeren en gericht door te volkstelling bladeren, als u dat niet weet dan is de volgende website (http://stevemorse.org/census/unified.html) een aanrader om het juiste EDnr. te achterhalen.

 • Denie

  april 5, 2012

  @Mary, de scans en index van de VS. Volkstelling 1940 zijn geheel gratis te raadplegen. Men hoeft zich niet te registreren of te betalen. Zorg dat u naar http://www.myheritage.com/1940census gaat om de scans te bekijken.

 • nancy adamse

  april 19, 2012

  komen er ook tellingen van australie 1960 of 1970
  mvg nancy adamse

  • Denie

   april 23, 2012

   @nancy adamse, Onze nieuwe collega’s Russ en Roger streven naar uitbreiding van onze historische content, ook in Australië. Echter op volkstellingen geldt een openbaarheidstermijn van 72 jaar, daarmee zullen de telling van 1960 en 1970 pas vrijgegeven worden in resp. 2032 en 2042.