MyHeritage haalt $25 miljoen groeikapitaal op

MyHeritage haalt $25 miljoen groeikapitaal op

Wij zijn trots om vandaag aan te kondigen dat wij een nieuwe financieringsronde hebben gesloten en $25 miljoen hebben opgehaald om MyHeritage’s activiteiten een extra boost te geven de komende jaren en MyHeritage te laten groeien en een nog betere service aan onze gebruikers te kunnen aanbieden.

De investeringsronde werd geleid door Bessemer Venture Partners (BVP) met de huidige investeerders Index Ventures en Accel Partners. Ook Hasslo Plattner Ventures is bij de investering betrokken.

BVP is een wereldwijd durfkapitaalbedrijf met kantoren in Silicon Valley, Cambridge, Massachusetts, New York, India en Israël. BVP levert het breedste platform op de durfkapitaalmarkt verspreid over industrieën, gebieden, generaties en groeistadia bij bedrijven. Van LinkedIn tot Pinterest, Staples tot Skype, VeriSign tot Yelp, BVP heeft bedrijven geholpen bij de ontwikkeling en ondersteuning in moeilijke economische tijden. Meer dan 100 bedrijven waar BVP in heeft geïnvesteerd zijn de kapitaalmarkt opgegaan in Noord Amerika, Europa en Azië.

De nieuwe investeringsronde zal MyHeritage gebruiken om onze historische datadiensten te doen groeien, wereldwijd commerciële activiteiten uit te voeren, significante historische datacollecties uit Europa te verwerven en een wereldwijd crowd-sourcingproject op te zetten.

BVP Partner Adam Fischer

BVP Partner Adam Fischer

BVP Partner, Adam Fischer, die de investering heeft geleid voegt zich bij de Raad van Bestuur. Adam is gedurende zijn investeringsberaad een bevlogen genealoog geworden. Terwijl hij zich verdiepte in het bedrijf en stamboomonderzoek werd hij gegrepen door genealogie. Zijn stamboom is uitgegroeid tot meer dan 2500 personen en wij zijn erg blij hem te mogen verwelkomen bij het bestuur. Wij zijn ook dankbaar voor het vertrouwen dat onze huidige investeerders in ons hebben en kijken uit naar een mooie toekomst.

Tot slot willen wij de gebruikers van MyHeritage bedanken, die de investering mogelijk hebben gemaakt door ons met hun data, tijd en inspanningen toe te vertrouwen. Wij zullen aan onze verplichting voldoen en doorgaan met het maken van nog betere middelen om familiegeschiedenis nog prettiger en toegankelijker te maken voor iedereen.