MyHeritage neemt Geni.com over

MyHeritage neemt Geni.com over

Wij zijn verheugd om vandaag aan te kondigen dat wij Geni.com hebben overgenomen. Geni.com is een stamboomnetwerk uit Los Angeles. Geni.com is één van de toonaangevende stamboomwebsites en heeft een sterk wereldwijd merk opgebouwd sinds het begin in 2007. Wij zijn erg blij om Geni’s geweldig team te verwelkomen bij de MyHeritage-familie.

Dit is goed nieuws! Als een grotere gemeenschap kunnen de gebruikers van MyHeritage en Geni.com rekenen op voordelen met deze overname. Gebruikers van elke website zullen nu matches kunnen ontvangen van de stambomen op elkaars website en MyHeritage’s Smart Matchingtechnologie en Record Matchingtechnologie zullen ook gebruikt worden voor de Geni.com-gebruikers, die nu voor het eerst toegang zullen krijgen tot historische documenten.

Dit is onze achtste en grootste overname tot zover. Het komt op een moment waarin wij snel groeien, meer historische gegevens toevoegen en additionele technologieën aanbieden om u te helpen nieuwe stamboomontdekkingen te doen.

De websites van MyHeritage en Geni.com blijven gescheiden en gebruikers van MyHeritage zullen geen verandering ondervinden in het gebruik van MyHeritage. Het kan zijn dat u al een account heeft op MyHeritage als op Geni.com – deze blijven gescheiden.

Wij dachten dat u wellicht vragen heeft over deze overname en hopen dat dit bericht uw vragen beantwoordt. Zie voor meer informatie ons persbericht hier.

Geni.com's CEO Noam Tutak (L) proost met MyHeritage's CEO, Gilad Japhet (R)

Geni.com's CEO Noam Tutak (L) proost met MyHeritage's CEO, Gilad Japhet (R)

Waarom hebben wij Geni.com overgenomen?
Geni.com is in 2007 gelanceerd, 4 jaar na MyHeritage en werd snel één van de grotere spelers in de genealogiewereld. Hoewel wij jarenlang concurrenten waren, hebben wij elkaars altijd wederzijds gerespecteerd. Wanneer wij MyHeritage aan mensen introduceerden zeiden zij veelal “oh, jullie zijn zoals Geni”.Geni.com vergaarde snel een groot netwerk van 7 miljoen geregistreerde leden (vergeleken met 65 miljoen gebruikers op MyHeritage), die tezamen meer dan 135 miljoen profielen hebben aangemaakt op Geni.com (vergeleken met 1,35 miljard profielen op MyHeritage). Geni.com was het bedrijf dat de eerste virale online stamboomeditor heeft ontwikkeld waar men met meerder personen kon samenwerken, zij begonnen met de Wereldstamboom een visie (en krachtig middel) om stambomen samen te voegen in één gezamenlijke stamboom, zoiets als Wikipedia (in feite was Geni’s naam aanvankelijk Wikigenia).

Wij kochten Geni.com om het ledenbestand en de data op MyHeritage uit te breiden, Geni’s getalenteerde team aan ons team toe te voegen alsmede hun technologieën en door te gaan met onze missie om families overal ter wereld te helpen hun stamboom op te maken en hun familiegeschiedenis online te onderzoeken en te delen.

Met de focus van Geni.com op gezamenlijk stamboomonderzoek en het feit dat zij net als wij gebuikers wereldwijd hebben, zijn wij in staat nog meer innovatieve en krachtige middelen en diensten te maken voor genealogieliefhebbers.

Hoe zullen de twee websites in de praktijk samenwerken?
Wij zullen de twee websites apart van elkaar houden en zullen geen gebruikers van de ene naar de andere site overplaatsen. MyHeritage zal een woud met onafhankelijke besloten stambomen blijven en Geni.com zal verdergaan met hun specialiteit in het bouwen van de Wereldstamboom. In de loop der tijd (het zal enkele jaren duren) zullen wij kijken hoe wij meer waarde kunnen toevoegen voor gebruikers van beide websites en zullen een brug slaan tussen beiden sites waarbij gebruikers de keuze krijgen hun stambomen op beide website te synchroniseren.

Wat zijn de voordelen voor MyHeritage-gebruikers?
De overname van Geni.com geeft een boost aan ons netwerk – door het toevoegen van een nieuwe gemeenschap bestaand uit een groot aantal kwalitatief hoogstaande stambomen toegevoegd door gebruikers van over de hele wereld. Dit betekent dat MyHeritage-gebruikers meer matches zullen ontvangen en er meer data beschikbaar gezocht en gevonden kan worden via SuperSearch.

Geni’s unieke projecten en fora worden beschikbaar gesteld aan MyHeritage-gebruikers. Als een uit het oog verloren nicht haar stamboom op Geni.com heeft staan, dan krijgt u nu de kans om haar weer te vinden en zich met elkaar te herenigen.

U zult ook profiteren van een groot getalenteerde programmeurs die samen met enkele stamboomliefhebbers werken aan nieuwe technologieën en producten. Samen met Geni.com vormen wij de grootste genealogie denktanks ter wereld, die dag en nacht nadenken over de ontwikkeling van nog betere middelen voor stamboomonderzoek overal ter wereld. Wij zullen nu in staat zijn sneller nieuwe producten te ontwikkelen en gebruikmaken van de talenten van iedere team.

Hoe wordt de gebruikersdata privé gehouden?
Stambomen op MyHeritage worden besloten gehouden. Wij zullen Geni.com’s privacybeleid bekijken en het strikter en meer privé maken, zodat het aansluit bij de voorwaarden van MyHeritage. Voorbeeld: zoals levende personen bij MyHeritage niet te vinden zijn in Google, zullen wij dit ook gaan doorvoeren bij Geni.com.

Wat voor invloed heeft dit op Geni.com?
Geni.com zal blijven bestaan als een aparte website opererend vanuit Los Angeles en het behoudt de naam Geni.com. Wij zijn van plan de visie die Geni.com heeft met haar Wereldstamboom voort te zetten en meer middelen beschikbaar stellen om haar helpen. Geni.com-gebruikers zullen veel profijt hebben dankzij de technologieën en expertise van MyHeritage.

MyHeritage biedt meer producten aan dan Geni.com zoals DNA-tests en deze zullen op korte termijn beschikbaar gesteld worden aan Geni.com-gebruikers. Smart Matching en Record Matching ontwikkeld door MyHeritage zullen geleidelijk op Geni.com. toegankelijk worden gesteld. Wij zijn tevens verheugd om met meer dan 100 beheerders van Geni.com samen te werken.

Het Geni.com-team proost met Gilad en Yuval

Het Geni.com-team proost met Gilad en Yuval

Wat voor invloed heeft dit op de genealogiewereld?
MyHeritage en Geni.com tezamen is een grote speler in de genealogiewereld. Dit is groot nieuws voor de brede gemeenschap van familiegeschiedenis. Sinds de lancering van onze Record Matchingtechnologie in September jl. hebben wij nog meer waarde kunnen toevoegen, waar wij nu een grotere wereldwijde gemeenschap bij betrekken en ’s werelds grootste en meest gevarieerde historische datacollectie vormen.

Hoe groot maakt dit MyHeritage?
Met Geni.com onder onze hoede en WorldVitalRecords.com en FamilyLink.com en onze eerdere overnames hebben wij nu 1,5 miljard profielen, 72 miljoen geregistreerde gebruikers en 27 miljoen stambomen. Geni.com’s Wereldstamboom, gezamenlijke projecten, fora’s en andere unieke middelen bieden belangrijke nieuwe bronnen voor onderzoekers.

Hoeveel teamleden zullen overgaan naar MyHeritage en wie zijn de hoofdpersonen?
Wij zijn verheugd om het gehele Geni.com-team te verwelkomen bij MyHeritage, waaronder enkele bijzonder getalenteerde medewerkers van Techniek en R&D. Alle twintig (20) medewerkers zijn gevoegd bij het MyHeritage-team en gezamenlijk hebben wij nu honderddertig (130) leden bij MyHeritage. Geni.com zal lokaal bestuurd blijven door voormalige CEO Noam Tutak, wie benoemd is tot General Manager van MyHeritage Amerika. Geni’s CTO Justin Balthdrop en VP Techniek Mike Stangel worden VP’s van Techniek bij MyHeritage. David Sacks, de oprichter van Geni.com en een legendarische visionaire in de genealogiewereld, wie tevens oprichter en CEO is van Yammer voegt zich bij MyHeritage’s Raad van Bestuur. Geni.com’s kantoor in Los Angeles zal de nieuwe Research & Development hub worden voor MyHeritage in Amerika, naast de bestaande kantoren in Utah.

Het Geni-team

Het Geni-team


Hoeveel heeft MyHeritage betaald om Geni.com over te nemen?
Beide bedrijven zijn besloten vennootschappen en geven financiële informatie vrij over de overname.

Wij kijken uit naar de toekomst waarin wij meer waarde toevoegen voor de gebruikers van MyHeritage en Geni.com.

Wij bedanken iedereen voor hun support en zien uw vragen en opmerkingen hieronder tegemoet.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

 • Adriana Cornelia v d Bosch

  december 4, 2012

  HEEL VEEL SUCCES VOOR JULLIE IN DE TOEKOMST

  VRIENDELIJKE GROET

  ADDY V D BOSCH

 • Oudbier

  december 9, 2012

  Heel veel succes en maak er wat van, zodat we met velen kunnen zoeken naar nog meer informatie van onze voorouders en wat nog meer te vinden is,

  Mvg,

  Gerrie Oudbier