Record Detective™: Een baanbrekende technologie voor Familiegeschiedenis

Record Detective™: Een baanbrekende technologie voor Familiegeschiedenis

MyHeritage is opgetogen de lancering van Record Detective™ te mogen aankondigen. Het is de eerste technologie in haar soort eerste technologie welke automatisch het genealogisch onderzoek voorziet van andere gerelateerde documenten en stamboomconnecties.

Record Detective™ genereert nieuwe mogelijkheden en transformeert één record naar een deur naar meer. Een zoekresultaat in MyHeritage’s SuperSearch zal nu automatisch een samenvatting laten zien van aanvullende records en relevante personen in stambomen en zodoende nieuwe informatie en onderzoeksmogelijkheden bieden.

Onderstaand een video met een uitleg van de werking (met Nederlandse ondertiteling):

Record Detective™ verandert historische gegevens in slimme objecten die nagaan welke personen onderwerp van het onderzoek zijn en doet vervolgens nader onderzoek naar hen. Historische documenten zijn van onschatbare waarde voor iedereen die zich interesseert in familiegeschiedenis. Met meer dan 4 miljard historische gegevens beschikbaar, biedt MyHeritage een schat aan gegevens om spannende ontdekkingen te doen.

Hier is een eenvoudig voorbeeld hoe Record Detective™ begint met een California overlijden van Frederick Thomas Blanchard en vervolgens een krantenbericht van meer dan 100 jaar oud achterhaalt over hoe hij zijn grote liefde heeft ontmoet en met haar is getrouwd.

Een overlijdensrecord en een gerelateerd krantenbericht bieden meer inzicht in iemands leven. (klik om te vergroten)

Een overlijdensrecord en een gerelateerd krantenbericht bieden meer inzicht in iemands leven. (klik om te vergroten)


Heeft u iemand ontdekt in de Amerikaanse volkstellingcollectie? MyHeritage zal dan meerdere volkstellingresultaten laten zien uit eerdere jaargangen en dan niet alleen voor de gezochte persoon, maar ook de andere leden uit het huishouden!

Zo kunnen bijvoorbeeld de grafsteenfoto’s van de eega, krantenberichten over de kinderen of emigratiegegevens van de ouders, ook vertoond worden bij de volkstellingresultaten. Dit wordt allemaal gedaan met een hoog nauwkeurigheidspercentage en nagenoeg geen valse positieven.

Een Amerikaanse volkstellingsregistratie uit 1940 haalt gerelateerde personen en documenten naar voren voor de overige personen in het document, welke leidt tot nieuwe ontdekkingen (klik voor vergroting)

Een Amerikaanse volkstellingsregistratie uit 1940 haalt gerelateerde personen en documenten naar voren voor de overige personen in het document, welke leidt tot nieuwe ontdekkingen (klik voor vergroting)


Zoals u in bovenstaand voorbeeld kunt zien kunnen de zoekresultaten ook verwijzen naar andere personen, zoals een trouwdocument of volkstelling, waar andere personen in staan. Als de personen die ook voorkomen in stambomen op MyHeritage zal Record Detective™ links naar de profielen van deze personen vertonen.
“Gerelateerde personen” zijn stamboomprofielen welke gerelateerd zijn aan de persoon of personen die in het getoonde document voorkomen. U kunt meer te weten komen over een document of een profiel welke Record Detective™ u aanbiedt, door er met de muis over de gerelateerde persoon heen te gaan. De samenvatting zal een betrouwbaarheidsscore laten zien van een halve ster tot vijf sterren, welke de waarschijnlijkheid aangeeft dat de gerelateerde persoon werkelijk behoort bij de hoofdpersoon. Klik op de naam of het document, welke u links zijn, om de volledige details te bekijken.
Ga met de muis over de gerelateerde documenten om een uitgebreide samenvatting en betrouwbaarheidsgraad berekend door Record Detective™ naar voren te halen. (klik voor vergroting)

Ga met de muis over de gerelateerde documenten om een uitgebreide samenvatting en betrouwbaarheidsgraad berekend door Record Detective™ naar voren te halen. (klik voor vergroting)


Record Detective™ kan doorgaans op twee manieren worden benaderd, via Record Matches en vanuit MyHeritage’s online archief, SuperSearch.

Record Matches
Een Record Match is een document welke gezien wordt als relevant voor uw familiegeschiedenis, zoals geboortegegevens van uw voorouders, een grafsteen van een familielid of een krantenbericht. Record Matches worden automatisch voor alle stambomen berekend.

1) Wanneer u bent ingelogd op uw familiesite ga dan naar de Record Matches pagina via het tabblad Stamboom. U krijgt een overzicht van Record Matches gesorteerd op personen of collecties.

Record Matches overzicht (klik voor vergroting)

Record Matches overzicht (klik voor vergroting)


2) Als u matches op collectie bekijkt, klik dan op ‘Bekijk matches’ om de gevonden Record Matches te bekijken.
Record Matches (klik voor vergroting)

Record Matches (klik voor vergroting)


3) Klik op de blauwe knop (Bekijk Match) om iedere match in detail te bekijken op de Record Matches pagina. Bovenstaand document toont de overige leden van het huishouden tijdens de registratie van de volkstelling. Het hoofd van het huishouden was Charles Yutze, welke gehuwd is met Alice en hun kinderen Charles, Dorothy en William.
Record Detective™ toont u alle documenten die gevonden zijn voor alle leden van het huishouden (klik voor vergroting)

Record Detective™ toont u alle documenten die gevonden zijn voor alle leden van het huishouden (klik voor vergroting)


In dit voorbeeld zijn we begonnen bij een Record Match voor Alice (de vrouw van Charles), waarbij Record Detective™ 7 andere documenten voor Alice en haar gezin, waaronder een volkstellingregistratie uit 1930, begraafrecord, en meer heeft gevonden.

SuperSearch
Record Detective™ is ook erg handig als u op zoek bent naar historische informatie via SuperSearch, de zoekmachine van MyHeritage met miljarden historische gegevens.

1) Ga naar SuperSearch via www.myheritage.com/research en zoek naar een persoon waar u meer over wilt weten

SuperSearch zoekopdracht (klik voor vergroting)

SuperSearch zoekopdracht (klik voor vergroting)


2) Op iedere recordpagina zal Record Detective™ proberen meer gegevens te vinden over de personen die vermeld staan in de documenten. Klik op een het gewenste record.
SuperSearch resultatenpagina (klik voor vergroting)

SuperSearch resultatenpagina (klik voor vergroting)


3) Vind meer informatie en een scan op de Recordpagina – klik ‘zoom’ of ‘download’. Onderstaand treft u dan een lijst met gerelateerde personen en documenten
Een Amerikaanse volkstellingsregistratie haalt resultaten uit overige jaargangen en andere collecties voor de overige personen naar voren (klik voor vergroting)

Een Amerikaanse volkstellingsregistratie haalt resultaten uit overige jaargangen en andere collecties voor de overige personen naar voren (klik voor vergroting)


Nieuwe verwanten vinden is altijd een spannend! Als u een stamboomprofiel heeft gevonden via een gerelateerd document, dan kunt u in contact komen met de persoon die dit profiel op zijn site heeft staan. Deze persoon is doorgaans verwant aan deze persoon en zodoende mogelijk ook verwant aan u.
Heeft u een familielid gevonden middels Record Detective™ Contacteer de stamboombeheerder om nadere informatie en foto's uit te wisselen en breidt uw kennis uit (klik voor vergroting)

Heeft u een familielid gevonden middels Record Detective™ Contacteer de stamboombeheerder om nadere informatie en foto's uit te wisselen en breidt uw kennis uit (klik voor vergroting)


Privacy
Ons strenge privacybeleid verzekert dat geen profiel van levende personen zullen worden vertoond als “gerelateerde persoon”, tenzij dit personen zijn van uw eigen familiesite. Dit betekent dat vreemden nooit levende personen zullen zien als ‘Gerelateerde personen’.

Op dit moment is het zo dat als u een juiste record heeft gevonden via Record Detective™ – de waarschijnlijkheid dat een record of profiel juist is is heel erg groot – zult u de informatie handmatig moeten overzetten in uw stamboom, er is nog geen automatische functie voor, deze zal binnenkort toegevoegd worden.

Iedereen met toegang tot Record Matches kan ‘gerelateerde documenten’ en ‘gerelateerde personen’ zien, zodra zij ingelogd zijn op zijn of haar stamboom. Slechts de sitemanagers kunnen Record matches bevestigen via Record Detective™.

Via de privacyinstellingen kunt aan aangeven of uw profiel privé of openbaar moet zijn.

Record Detective™ is een nieuwe baanbrekende technologie van MyHeritage, welke vele records, gerelateerde records en stamboomprofielen aanlevert over dezelfde personen. Het is erg nauwkeurig en zal uw tijd niet verspillen met valse positieven. Het is origineel en zoiets als dit bestaat er niet in de branche. Het vervangt handmatig onderzoek niet, maar het kan u helpen tijd besparen en relevante informatie vinden welke u zelfstandig misschien nooit had kunnen ontdekken. Een samenvatting van iedere record kan gratis bekeken worden. Voor volledige toegang tot alle historische gegevens kunt u kiezen tussen betaalbare credits en een data-abonnement.

Bij MyHeritage zijn wij toegewijd mo door te gaan met het ontwikkelen en innoveren van nieuwe technologieën om familiegeschiedenis nog spannender en behulpzamer te maken.

Wij nodigen u uit om Record Detective™ uit te proberen, aan de onderkant van iedere Recordpagina, om te zien of u iets kunt ontdekken!

Veel plezier,
Het MyHeritage Team

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

 • Geuzens Gerard

  mei 18, 2013

  Zal ik eens uitproberen of er info over mijn familie bij is.

 • Fred TIMMERMAN

  mei 22, 2013

  Kan dit systeem ook actief werken in België en Europa

  • Denie

   mei 22, 2013

   Hallo Fred, dit systeem kan wereldwijd toegepast worden. Mocht u vragen hebben stel ze gerust.

 • Freddy Lamote

  juni 20, 2013

  Geachte,

  Ik heb een probleem om mijn voorouders terug te vinden vanaf 1760, het archief van de stad Ieper (Belgium) is volledig vernietigd in een brand in het stadhuis. Het laatste archief is van mijn Betovergrootvader Carolus Lamote, hij is geboren in Ieper op 10 mei 1810. Voor deze datum is er niets meer terug te vinden.

 • Ernest Philippé

  juni 20, 2013

  Zoek oorsprong in españa

 • Antoon Michiel Luciaan De Meester zv Alfons zv Alexander

  juni 20, 2013

  Heb ik al goed gebruikt alleen spijtig dat per opzoeking zo maar ineens 200 punten verdwijnen en een goede Vlaming houdt van zijn punten !!! Maar de resultaten zijn i n d r u k w e k k e n d . Een grote hulp voor elke onderzoeker en direct krijgt ie een stel gegevens waar anders soms jaren en veel opzoek_tijd over gaan.
  TDM

 • Coen Klunne

  juni 21, 2013

  Spannend

 • G.BOLKENSTEIN

  juni 22, 2013

  GA HET UIT PROBERREN.

 • freddy Regeling

  september 24, 2013

  Het lijkt mij spannend

  • Denie

   september 25, 2013

   @Freddy: 42 met de naam Regeling

 • freddy Regeling

  september 24, 2013

  Het lijkt mij heel spannend

 • H.van Viegen

  oktober 9, 2013

  redelijk te begrijprn

 • Johhannes Abraham Sas

  november 3, 2013

  Een interessante ontwikkeling.
  Moet me nog inwerken