Nieuwe functie: Transporteer informatie uit Records

Nieuwe functie: Transporteer informatie uit Records

Wij zijn verheugd om een beduidend nieuwe functie aan te kondigen waarmee informatie uit historische documenten gehaald kan worden en direct overgezet kan worden naar uw stamboom. Ik zal het onderstaand zo nu en dan ook onder de Engelse termen ‘Extract info’ aanduiden.

Record Matches van MyHeritage werd vorig jaar gelanceerd en heeft veel hulde gekregen voor haar werking en nauwkeurigheid. Hoewel tot nu waren gebruiker op zichzelf aangewezen om de waardevolle informatie uit de Record Matches over te zetten naar hun stambomen. Dit moest handmatig gebeuren. Vele gebruikers hebben Record Matches bevestigd zonder hun stamboom daarmee te verbeteren. Anderen hebben de informatie wel overgenomen, maar zonder bronvermelding waarmee andere genealogen de bronnen van het vele werk kunnen achterhalen.

Heeft u een Record Match in een Canadese Begraafcollectie? Met de nieuwe functie kunt u de nieuwe en nauwkeurigere informatie direct overzetten naar uw stamboom (klik voor vergroting)

Heeft u een Record Match in een Canadese Begraafcollectie? Met de nieuwe functie kunt u de nieuwe en nauwkeurigere informatie direct overzetten naar uw stamboom (klik voor vergroting)


De nieuwe functie “Extract info” is een oplossing voor bovengenoemde problemen. Het laat u eenvoudig informatie overnemen uit bevestigde Record Matches en kopieert de gegevens in één klik naar het relevante stamboomprofiel in uw stamboom. Deze nieuwe functie laat overzichtelijk de informatie uit de historische gegevens zien en vergelijkt deze met uw stamboomgegevens. Nu kunt u gemakkelijk van de volledige werking van Record Matching genieten en bruikbare informatie rechtstreeks aan uw stamboom toevoegen om u op deze manier te helpen meer over uw voorouders te weten te komen en uw familiegeschiedenis meer vorm te geven.

Elk informatieveld dat vollediger of nauwkeuriger is kan naar de stamboom gekopieerd worden door op het naastgelegen [>>]knop te drukken. Dit stelt U in staat om te kiezen welke informatie u overneemt. U kunt ook de [>>>]knop kiezen als u alle beschikbare informatie wenst over te nemen. Klik tot slot op OK om het op te slaan.
Onder “Betere informatie” wijzen wij op historische records die uitgebreidere gegevens bevatten dan uw stamboomprofiel. Bijvoorbeeld een volledige dag/maand/jaar versus alleen een jaar of een volledig adres vs. alleen het geboorteland of één voornaam vs. alle voornamen van een persoon in uw stamboom.

Zoals het goed genealogiewerk betaamd zal ook ‘Extract info’ u helpen aan een bronvermelding. Deze wordt standaard vertoond bij het gebruik ervan. U zult snel merken dat uw stamboom moeiteloos er professioneler gaat uitzien. U heeft echter de leiding en kunt het ook uitschakelen als u geen bronvermelding wilt vermelden. U kunt ook het bijschrift wijzigen als u wilt.

De Extract Infopagina past zich aan iedere historische record dat het vindt, waarmee het u laat zien wat het gevonden heeft naast de informatie die u reeds heeft in uw stamboom. Er zijn tientallen verschillende type historische records op MyHeritage, dus Extract Info wordt in verschillende varianten getoond.

Een volkstellingsregistratie vertoont andere en uitgebreidere informatie dan in de stamboom. U kiest zelf welke informatie naar uw stamboom wordt overgezet (klik voor vergroting)

Een volkstellingsregistratie vertoont andere en uitgebreidere informatie dan in de stamboom. U kiest zelf welke informatie naar uw stamboom wordt overgezet (klik voor vergroting)


Heeft u een relevant krantenbericht gevonden? Sla deze informatie op in uw stamboom. De bronvermelding zal een transcriptie van het krantenbericht laten zien en een link naar de volledige krantenpagina. U kunt de bronvermelding aanpassen en het verbeteren indien gewenst. Dit is vaak nodig, omdat de OCRtechniek (Optical Character Recognition) die toegepast is op gescande kranten, om de tekst te converteren, fouten kan bevatten die u corrigeren wilt.
Zet de informatie uit een Record Match met een krantenbericht direct over naar uw stamboomprofiel (klik voor vergroting)

Zet de informatie uit een Record Match met een krantenbericht direct over naar uw stamboomprofiel (klik voor vergroting)


Extract info is beschikbaar met een geavanceerde modus (via ‘Toon meer opties’ in de rechterbovenhoek), waarmee u een bronvermelding kunt koppelen aan een gebeurtenis uit iemands leven in plaats van iemands hele leven. Denk hierbij aan een geboorte, huwelijk, overlijden, etc. Deze aanpak heeft de voorkeur van vele genealogen. Als voorbeeld ziet u hier de trouwakte van Nanette Bronfman waarin de huwelijksdatum en locatie staat vermeld. Deze informatie kunt u nu overhevelen naar haar stamboomprofiel en koppelen aan het feit ‘Huwelijk’ via de geavanceerde modus.
Extract Info: Geavanceerde modus (klik voor vergroting)

Extract Info: Geavanceerde modus (klik voor vergroting)


Weet dat ieder gegeven dat u overhevelt naar uw stamboom kunt u weer terugdraaien als u zich bedenkt. Druk daarvoor op de [>>]knop om het ongedaan te maken. U kunt tevens met uw muis over ieder veld gaan (aan de rechterkant van de pagina) en het potloodicoontje aanklikken om ieder veld te bewerken en handmatig aanvullende informatie toe te voegen.

Stappenplan: Hoe informatie uit Record Matches over te hevelen
1) Bekijk uw Record Matches en klik het groene vinkje om een juiste match te bevestigen. Onjuiste matches moeten geweigerd worden door op het rode kruisje te drukken. U kunt matches beoordelen in het resultatenoverzicht of op de matchpagina (laatstgenoemde is wellicht beter, omdat het een vollediger beeld geeft van de record).

Record Match bevestiging (klik voor vergroting)

Record Match bevestiging (klik voor vergroting)


2) Als u een Record Match bevestigd krijgt u een eenmalige melding te zien dat de match bevestigd is. Klik op ‘doorgaan’ om naar de Extract info-optie te gaan. Wij raden u aan om op ‘laat deze melding niet meer zien’ te klikken, zodat u de melding niet meer te zien krijgt in de toekomst. U kunt ook Record Matches bekijken welke u in het verleden heeft goedgekeurd en klikken op “Zet de informatie over naar uw stamboom” om de Extract Infopagina op te roepen. Zie het rode vierkantje hieronder.
Van Record Match naar Extract Info (klik voor vergroting)

Van Record Match naar Extract Info (klik voor vergroting)


3) Op de Extract Infopagina klikt u op [>>] om informatie over te zetten naar uw stamboom. Klik op [>>>] om alle nieuwe en verbeterde informatie over te zetten.
(klik voor vergroting)

(klik voor vergroting)


4) Indien nodig kunt u notities toevoegen, elk veld bewerken, bronvermeldingen bewerken, en meer.
Extract Info (klik voor vergroting)

Extract Info (klik voor vergroting)


5) Zodra u klaar bent klikt u op de groene OK-knop om informatie over te zetten naar uw stamboom.
(klik voor vergroting)

(klik voor vergroting)


Nieuwe informatiestrook op de profielpagina
Op de profielpagina van iedere persoon in uw stamboom voor wie er Record Matches zijn krijgt u een informatiestrook te zien met matches en de status van de match. Een goedgekeurde Record Match vertoont een groen vinkje, een openstaande match een vraagteken. Ga met uw muis over iedere record heen om meer details te zien. U kunt hiermee ook een Record Match bevestigen en informatie onttrekken. Ook kunt u informatie van matches die u eerder heeft bevestigd overhevelen naar het profiel of het terugdraaien als u zich heeft bedacht.
Nieuwe Record Matchstrook op de profielpagina (klik voor vergroting)

Nieuwe Record Matchstrook op de profielpagina (klik voor vergroting)


Vordering (planning)
Zoals het gezegde gaat is Rome niet in één dag gebouwd. De nieuwe Extract Infofunctie is een geweldige nieuwe toevoeging, maar vervult nog niet alle behoeften en wij zullen de komende maanden dit dan ook gaan verbeteren. De volgende onderdelen die nu nog ontbreken zullen wij gaan toevoegen:

1) Pas deze functie toe op alle records die te vinden zijn in SuperSearch of aangeboden door Record Detective en niet alleen voor Record Matches die goedgekeurd zijn. U zult dan eerst gevraagd worden om de persoon te selecteren naar wie u de informatie wilt overhevelen.

2) Verleg deze functie naar verwante personen, zoals het geval bij volkstellingen. Dus niet alleen voor de hoofdpersoon, maar ook andere verwante personen die op dezelfde pagina voorkomen.

3) Gebruik deze functie ook voor Smart Matches (matches in andere stambomen) en niet alleen Record Matches (historische gegevens).

Verder tips en suggesties
Als u in het verleden al Record Matches heeft goedgekeurd ga er nog een keer naar toe en gebruik deze Extract Infofunctie om informatie over te zetten. U kunt via de filteropties alleen de goedgekeurde matches naar voren halen en er systematisch over heen gaan. Vervolgens kunt u de filter instellen op alleen openstaande matches en die verwerken.

Als u uitsluitend de MyHeritage Family Tree Builder gebruikt om uw stamboom te bewerken, zorg er dan voor dat u het geüpgrade heeft naar de laatste versie 7.0. Zodoende kunt u de nieuwe Extract Infofunctie op uw familiesite gebruiken om alle informatie uit de Record Matches over te zetten naar uw stamboomprofielen en via de nieuwe synchronisatiefunctie in FTB 7 het naar uw stamboom in FTB te halen.

Samenvatting
Extract info helpt de krachtige Record Matches nog behulpzamer te werken door nieuwe en nauwkeurige informatie rechtstreeks over te hevelen van de Record Matches naar de stamboom in een paar simpele stappen. Bevestig juiste Record Matches en gebruik deze nieuwe toevoeging om uw familiegeschiedenis te verbeteren.

Veel plezier!