MyHeritage’s SuperSearch nu ook met Nederlandse overlijdensgegevens

MyHeritage’s SuperSearch nu ook met Nederlandse overlijdensgegevens

Sinds de introductie van SuperSearch, de historische zoekmachine van MyHeritage, zijn wij druk bezig geweest met werven en implementeren van Nederlandse historische gegevens, om het voor u makkelijker te maken nieuwe ontdekkingen te doen bij het vormgeven van uw familiegeschiedenis.

cc Roland Zumbühl

cc Roland Zumbühl


Wij zijn blij aan te kondigen dat de eerste Nederlandse historische collectie live staat op SuperSearch. Het betreft een samenwerking met de websites online-begraafplaatsen.nl en online-familieberichten.nl. Hierdoor kunt u per direct zoeken in honderdduizenden begraafgegevens, familieberichten, overlijdensaankondigingen en nog veel meer.

De collectie bevat gegevens van tientallen Nederlandse begraafplaatsen, waarvan de gegevens door vrijwilligers zijn getranscribeerd.

Deze collectie is geheel gratis te gebruiken. U hoeft hier dan ook geen abonnement voor af te nemen of credits aan te schaffen.

Zoeken in SuperSearch
Zoeken in SuperSearch is vrij eenvoudig. U vult de naam in van de persoon die u zoekt, eventueel met een geboortejaar. Onderaan het zoekformulier kunt u de optie ‘Exact zoeken’ aanvinken. Doet u dit niet dan krijgt u ook fonetische zoekresultaten. Dit zijn namen die klinken als de naam die u zoekt, maar niet exact overeenkomen met uw zoekterm.

SuperSearch eenvoudig zoekformulier (klik voor vergroting)

SuperSearch eenvoudig zoekformulier (klik voor vergroting)

Op resultatenpagina kunt gebruikmaken van het filter (linkerkant) om beter te vinden wat u zoekt. Zo kunt u afhankelijk van de collectie filteren op geboortejaar, voornaam en achternaam.

Resultatenpagina SuperSearch (klik voor een vergroting)

Resultatenpagina SuperSearch (klik voor een vergroting)

Uiteindelijk komt u dan uit bij de persoon waar naar u op zoek was en doet wellicht nieuwe ontdekkingen.
In onderstaand geval zocht ik naar één specifiek persoon en vond het hele gezin!

Resultatenpagina (klik voor vergroting)

Resultatenpagina (klik voor vergroting)


U kunt zien dat wij het de gebruiker proberen makkelijk te maken door de bijbehorende personen op dezelfde resultatenpagina te vertonen. Dit scheelt u veel tijd en levert wellicht nieuwe ontdekkingen of raadsels op.

Begin nu met zoeken in Familieberichten en Begraafplaatsen.

Wij hebben inmiddels diverse collecties ontvangen, met daarin miljoenen waardevolle genealogische gegevens die wij op dezelfde wijze met u zullen delen. Heeft u zelf collecties die u zoals de familieberichten en begraafgegevens wilt laten opnemen in SuperSearch neem dan gerust contact met mij op. Dit kan via denie (at) myheritage.com.

Veel plezier!

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • Stevens Jean-louis

    juli 29, 2013

    Bedankt voor de informatie over SUPER SEARCH.
    Ik ga het proberen.