Nieuwe functie: Bewaar Records in uw Stamboom

Nieuwe functie: Bewaar Records in uw Stamboom

Wij zijn verheugd om vandaag een nieuwe functie aan te kondigen, waarmee u de gevonden resultaten in SuperSearch – MyHeritage’s zoekmachine met miljarden historische gegevens – direct kunt bewaren in de relevante profielen in uw stamboom.

Onze Record Matching technologie biedt reeds nauwkeurige matching tussen historische gegevens en stamboomprofielen. Zodra een match is bevestigd of openstaat wordt er een notificatie gegeven in het betreffende profiel in de stamboom. Onze nieuwe “Bewaar records” functie gaat een stapje verder en laat u elke record die u in SuperSearch gevonden heeft in één of meerdere profielen bewaren in de stamboom.


Over hoeveel voorouders wilt u meer te weten komen? Zoek ze op in SuperSearch, of klik op het ‘onderzoek’icoontje op het stamboomprofiel en bewaar verschillende records die u relevant acht voor hun profiel.

Stappen: Hoe Records te Bewaren
Onze online zoekmachine SuperSearch heeft miljarden historische gegevens die u kunnen helpen meer te weten te komen over uw familiegeschiedenis. Wanneer u gegevens vindt in SuperSearch over een persoon in uw stamboom, dan kunt u deze nu direct opslaan in het betreffende stamboomprofiel in 3 eenvoudige stappen:

1) Bekijk de record en klik op de groene “Bewaar Records” knop.

Save record optie onderaan iedere record (klik om te vergroten)

Save record optie onderaan iedere record (klik om te vergroten)

2) Kies een persoon uit uw stamboom waar u de informatie naar toe wilt overhevelen. Noot: onze technologie zal automatisch een aantal suggesties voorstellen om u op weg te helpen.

Kies de stamboom en selecteer het profiel (klik om te vergroten)

Kies de stamboom en selecteer het profiel (klik om te vergroten)

3) Klik ‘Opslaan’ en klaar is Klara! Het opslaan legt een verbinding tussen het document en de persoon in de stamboom, maar kopieert de informatie nog niet naar het profiel. Dat wordt in de volgende stap gedaan (zie onderstaande).

Record opgeslagen (klik om te vergroten)

Record opgeslagen (klik om te vergroten)

Aanvullende tips en suggesties
1) Sommige records hebben betrekking op meerdere personen. Als voorbeeld hebben huwelijksakten niet alleen informatie over het echtpaar, maar ook over hun ouders. De meeste volkstelling vermelden gegevens over het gehele huishouden. U kunt eenvoudig de informatie opslaan in meerdere profielen, door gebruik te maken van de functie ‘Sla op bij ander persoon’, onder in rood gemarkeerd.

Document opslaan in meerdere profielen (klik om te vergroten)

Document opslaan in meerdere profielen (klik om te vergroten)

2) Een goede manier om naar records te zoeken is op ‘Onderzoek deze persoon’ te klikken op de profielpagina. Onder in rood aangegeven. Als u op deze manier zoekt, een record vindt en deze wilt opslaan in uw profiel, dan weet SuperSearch direct wie de hoofdpersoon is, zodat u dit niet nogmaals hoeft op te geven.

Onderzoek deze persoon vanuit de profielpagina (klik om te vergroten)

Onderzoek deze persoon vanuit de profielpagina (klik om te vergroten)

3) Onze Record Detective technologie verfijnt deze functie nog meer. Indien u een volkstellingsrecord gevonden én Record Detective daarnaast nog een begraafrecord op het spoor is gekomen, klik dan op de gerelateerde begraafrecord om deze ook op te slaan in hetzelfde profiel. Op deze manier kunt u zelfs nog meer nieuwe historische informatie ontdekken over familiegeschiedenis.

Klik op ieder document gevonden door Record Detective en sla deze ook op (klik om te vergroten)

Klik op ieder document gevonden door Record Detective en sla deze ook op (klik om te vergroten)

4) Heeft u gegevens in SuperSearch gevonden, maar nog geen stamboom op MyHeritage? Wees gerust! Via een venster, wordt u in enkele stappen begeleid om een stamboom aan te maken, of een GEDCOM te importeren als u reeds een stamboom heeft opgemaakt in een ander programma. U zult direct uw informatie kunnen opslaan in uw stamboomprofielen na afronding van dit proces.

Maak een stamboom aan of importeer een GEDCOMbestand (klik om te vergroten)

Maak een stamboom aan of importeer een GEDCOMbestand (klik om te vergroten)

5) Gebruikt u MyHeritage’s Family Tree Builder 7.0? Zo ja dan kunt u gebruikmaken van de nieuwe Bewaar Records functie! Nadat u de stamboom heeft gesynchroniseerd dan zal alle informatie die u opgeslagen heeft gesynchroniseerd worden naar Family Tree Builder op uw computer. Lees meer over de laatste versie van Family Tree Builder, zoals het synchroniseren van uw stamboom en foto’s tussen uw online familie site, desktop en mobiele apparaten. Als u een oudere versie gebruikt is het aanbevolen om het gratis te updaten naar Family Tree Builder 7.0.

6) Alleen sitemanagers kunnen records bewaren, maar alle siteleden kunnen de opgeslagen records bekijken.

7) Om optimaal gebruik te maken van de “Bewaar records” functie, is een data-abonnement vereist. Als u er nog geen heeft, maak dan een keuze uit onze opties, waaronder onbeperkte toegang tot alle historische gegevens op SuperSearch.

Informatie ophalen
Informatie opslaan in de stamboom is erg belangrijk , omdat het een associatie maakt tussen de record en de persoon in de stamboom. Dit helpt u aan de associatie te herinneren en maakt een onderscheid tussen reeds verwerkte en nieuwe ontdekkingen. Hoewel het werk nog niet helemaal compleet is door het op te slaan, wordt het nu tijd om de informatie over te zetten van het document naar het profiel. Dit is het gedeelte waar u meer informatie kunt toevoegen aan uw stamboom. Ook al heeft het document geen toegevoegde waarde, u kunt hiermee een nieuwe bronvermelding toevoegen. Dit is belangrijk, zodat andere genealogen uw bevindingen kunnen nagaan. Dit geheel wordt gedaan aan de hand van een aantal eenvoudige stappen in de Extract Informatievelden die reeds beschikbaar zijn op de MyHeritage Familiesites.

1) Direct nadat u een document heeft opgeslagen krijgt u venster te zien dat vermeld dat u op het punt staat informatie uit het document op te slaan.

Record opgeslagen (klik om te vergroten)

Record opgeslagen (klik om te vergroten)

2) Klik op de Extra informatiepagina op de [>>] pijltjes om de gewenste gegevens over te hevelen naar uw stamboomprofiel. Klik op de [>>>] pijltjes onderaan om alle gegevens direct over te nemen. Als u bevestigd wordt u teruggebracht naar de recordpagina. Als u op annuleren drukt dan wordt de record wel opgeslagen, maar de informatie uit het document wordt niet overgenomen. U kunt elke opslaghandeling ongedaan maken door op ‘ongedaan maken‘ te klikken.

Extract informatie (klik om te vergroten)

Extract informatie (klik om te vergroten)

Samenvatting
De nieuwe Bewaar records functie maakt het super makkelijker om historische gegevens direct aan uw stamboom toe te voegen en dit te delen met uw familieleden. Alle siteleden worden via de startpagina updates op de hoogte gesteld als er nieuwe records worden opgeslagen in de stamboom en kunnen deze gemakshalve via deze pagina bekijken.

Historische gegevens kunnen interessante verhalen vertellen over het leven van onze voorouders en nieuwe informatie geven die kunnen leiden tot nieuwe ontdekkingen. De nieuwe functie is een stap in onze missie om stamboomgegevens en historische gegevens op de best mogelijke manier te combineren en het voor gebruikers makkelijk te maken het beste uit beiden te halen.

Wij hopen dat u van deze nieuwe functie zult genieten en veelvuldig gebruik zult maken om zo uw onderzoek naar uw familiegeschiedenis te verbeteren.

Team MyHeritage

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

 • Marinus de Korte

  september 24, 2013

  Dit lijkt mij een prachtig hulpmiddel om de personen in de stamboom te linken aan het tijdsbeeld waarin zij leefden. Een mooi initiatief.

  Rien de Korte

 • Joop Fens

  oktober 9, 2013

  Het lijkt mij een mooi middel om alles goed met elkaar te matchen

 • J.A.M.F. Londeman

  oktober 9, 2013

  Ik ben zeer gecharmeerd van MyHeritage het versterkt de band met oude familieleden.
  Dit hulpmiddel lijkt mij zeer geschikt als aanvulling op de reeds bestaande site.

  • Denie

   oktober 9, 2013

   @J.A.M.F. Londeman, bedankt, dat is fijn om te horen!

 • Straver

  oktober 9, 2013

  We gaan het uitproberen etc !!!

 • Willy

  oktober 9, 2013

  Wat met de offline versie?

 • Bert Leblanc

  oktober 9, 2013

  Geweldig idee !

 • Cornelius Hayes

  oktober 9, 2013

  Leuk, we zullen zien hoe het werkt. Misschien kan ik ook mijn vader en moeder als overleden invoegen.

 • Amants Robert Antoine Clement

  oktober 10, 2013

  Met spijt moet ik U melden dat mijn opzoekingen naar de bloedlijn van mijn voorvaderen strand op datum van 13-10-1858. De rede is dat deze over-overgrootvader te vondeling werd gelegd ergens in Antwerpen. Daaruit blijkt dat onze bloedlijn niet te volgen is via de famillienaam “Amants”.
  Kunt U mij meer raad geven???
  Met dank, bij voorbaat!!

 • Aneta Snell-Stoelman

  oktober 10, 2013

  Ik zoek nog steeds naar mijn biologische Japanse familie. Mijn biologische vader weet ik alleen zijn voornaam is Yukiyo. Hij was tijdensde oorlog 1940-1945 directeur van een stoffenfabriek in Surabaya in de wijk Blauran in Indonesie. Hij is econoom. Mijn moeder Hermien Dinsbach heeft hem ontmoet in Surabaya in de Sumatrastraat in Surabaya. De fam. Rerering kent hem en mijn moeder.

 • Straver

  oktober 11, 2013

  Later svp