MyHeritage en Billiongraves slaan handen ineen

MyHeritage en Billiongraves slaan handen ineen

Reacties17

Wij zijn blij aan te kondigen dat MyHeritage een samenwerking is aangegaan met Billiongraves om een wereldwijd crowdsourcing initiatief te lanceren om begraafplaatsen digitaal te preserveren.

Begraafplaatsen spelen een belangrijke rol in genealogie. Zij bieden belangrijke informatie zoals de naam van de persoon, datums van geboorte en overlijden en mogelijk de namen van andere familieleden of zelfs een karakterschets, zodat u een glimp kunt opvangen van het leven van de overledene. Toch zijn miljarden graven in duizenden begraafplaatsen nooit vastgelegd of online beschikbaar gemaakt.

In de tussentijd tikt de klok verder en worden de graven gaandeweg steeds moeilijker te lezen. Door weeraanslag, erosie, ouderdom of vandalisme vervaagt de tekst en of de inscriptie van het graf en zijn sommige graven onleesbaar verklaard, waardoor het onduidelijk is wie er begraven ligt.

Vandaag de dag hebben wij de nodige middelen en is het aan onze generatie de taak om deze grafstenen te preserveren en de waardevolle informatie online te bewaren voor de toekomst.

Wij nodigen u uit om deel te nemen aan ons mondiale initiatief en graven over de hele wereld te behouden.

Hier is een korte video over het project en een uitleg hoe u kunt deelnemen.

Billiongraves
Billiongraves is een unieke applicatie, beschikbaar voor IOS en Android, welke een in aanvraag gepatenteerde technologie gebruikt waarmee gebruikers graven kunnen fotograferen en transcriberen. Met behulp van MyHeritage is de app beschikbaar in 25 talen en ondersteunt de Gregoriaanse, Hebreeuwse en Juliaanse kalender. Het houdt de GPSlokatie bij van de graven waardoor ze gemakkelijk te traceren zijn en het voor de vrijwilligers inzichtelijk maakt welk gedeelte van de begraafplaats al gedaan is. De foto’s van de graven worden dan vrijwillig getranscribeerd op de website van Billiongraves. Men kan ook in de digitale data zoeken.

De gebruiksvriendelijke BillionGraves app (klik om te vergroten)

In slechts twee jaar heeft Billiongraves al miljoenen grafsteenrecords verworven, met de hulp van 70.000 vrijwilligers.

Een grafsteenfoto genomen met de Billiongraves app (klik om te vergroten).

De records zijn gratis beschikbaar op de website van Billiongraves en in SuperSearch, de zoekmachine voor historische gegevens van MyHeritage. Elke record bevat een grafsteenfoto, de GPScoördinaten, en een indexverwijzing.

Een kaart van de begraafplaats in de BillionGraves applicatie (klik om te vergroten).

Onze Record Matchingtechnologie zal haar werk doen op de nieuwe Billiongraves data, waardoor gebruikers automatisch een berichtje krijgen zodra een grafsteen overeenkomt met personen in de stamboom. Gebruikers kunnen de records dan opslaan en relevante informatie overzetten naar hun stamboom en zodoende nieuwe informatie ontdekken over hun verwanten en meer te weten komen over hun familiegeschiedenis.

Het MyHeritage team neemt de eerste stap!
Tachtig medewerkers van het MyHeritage hoofdkantoor in Israël zijn vorige maand naar de Segula begraafplaats gegaan in Petah Tikva, Israël om grafstenen te fotograferen en transcriberen middels de Billiongraves app. Wij vonden het belangrijk om de app zelf te gebruiken en ervaren voordat wij anderen oproepen om deel te nemen aan dit initiatief. Door eigen ervaring op te doen, streefden wij er naar de beste gebruikerservaring te creëren, het product te verbeteren en de methodiek voor het transcriberen van grafstenen bijstellen in de best mogelijke manier.

Het MyHeritage team op de Segula begraafplaats (klik om te vergroten).

Het was een bewolkte dag met hier en daar miezer. Dit kwam goed uit en was uiteindelijk erg geschikt om goede foto’s te maken. 80 medewerkers namen deel aan het evenement – de grootste in haar soort, ooit gehouden in Israël. Een aantal medewerkers hielden zich bezig met de logistiek en het evenement vastleggen, terwijl de rest zich stortte op het systematische fotograferen van de grafstenen.

De Segula begraafplaats is één van de oudste rustplaatsen van Israël. Het is opgericht in 1888, slechts 10 jaar na de oprichting van Petah Tikva zelf. Vele oprichters van de staat liggen daar begraven, wat het een speciale plaats maakt in de geschiedenis van het land. Door de grootte en ouderdom van het kerkhof, zal een groot deel van Israël een voorouder hebben op deze begraafplaats.

De grafstenen bevatten belangrijke informatie over de overledene, zoals de datums van geboorte en overlijden, namen van de ouders wellicht en plaats van geboorte. Sommige graven hadden zelfs foto’s, handgeschreven gedichten, en andere fysieke objecten.

Enkele interessante grafstenen die wij hebben vastgelegd.

Onze medewerkers hebben hun best gedaan om de allerbeste foto’s te nemen in hoge resolutie en kwaliteit. Soms was het nodig om takken of vuil weg te halen om de beste foto te maken. Enkele keren was het niet mogelijk één goede leesbare foto te maken, omdat de teksten verspreid waren over het graf en moesten wij gebruikmaken van de image-linking functie van Billiongraves. Met deze functie kun je meerdere foto’s aan één record koppelen.

MyHeritage's CEO Gilad Japhet fotografeert grafstenen.

Binnen drie uur heeft het team 51.000 foto’s weten te maken! Gemiddeld 700 per medewerken en ongeveer 280 foto’s per uur. Sommige personeelsleden schoten zelfs meer dan 1000 foto’s. Wij hebben meer dan 72% van de Segula begraafplaats verwerkt en de overige graven in kaart gebracht, zodat deze een andere keer door ons afgemaakt kunnen worden.

Het was een ongelooflijke ervaring om samen met het MyHeritage team dit globale initiatief om grafstenen te preserveren, op deze manier af te trappen. Wij hebben samengewerkt in een goede sfeer met positieve energie en motivatie. Wij hebben graven gedigitaliseerd voor honderdduizenden mensen in Israël en over de hele wereld, die familieleden hebben liggen op de Segula begraafplaats. Het project was succesvol en het team vond het geweldig om een bijdrage te leveren en te helpen informatie voor de toekomst te bewaren.

Middels onze samenwerking met Billiongraves, gaat MyHeritage door met het toevoegen van globale digitale content die waardevol zijn voor miljoenen gebruikers.

Hoe kunt u deelnemen?
Dit wereldwijde initiatief is een mooie manier voor MyHeritage gebruikers om bij te dragen aan de toekomst van familiegeschiedenisonderzoek, en te helpen bij het behouden van de eigen familiegeschiedenis, als die van anderen. Door gebruik te maken van de Billiongraves app in o.a. het Nederlands/Frans/Duits/Engels kan men grafstenen fotograferen en vastleggen, waarbij de app de GPScoördinaten van ieder graf bijhoudt.

Wij nodigen u uit om deel te namen aan dit globale initiatief om wereldwijd grafstenen te digitaliseren. Of het een paar foto’s zijn van de begraafplaats bij u in de buurt, of de graven van uw voorouders, elke foto speelt een belangrijke rol in toegankelijk maken van familiegeschiedenis voor iedereen.

Wij hebben een team opgezet, die de activiteiten gaan bijhouden en begeleiden, die ook in contact zullen staan met mensen die vrijwillig willen helpen. Zij krijgen advies, richtlijnen, en hulpmiddelen. Wij zullen geïnteresseerden helpen met het organiseren en opzetten van vrijwilligersprojecten zoals bovenstaand. Waarbij mensen met z’n allen bijeen komen met één doel. Dit maakt het digitaliseren socialer en leuker!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd

 • arie govert Paans


  mei 8, 2014

  Heb geen telefoon met internetverbinding

 • Rita


  mei 8, 2014

  Graag een app voor mijn ipad

 • wiesje reitsma


  mei 8, 2014

  ik heb hier al eens aan mee gedaan, http://www.grafttombe.nl
  word deze site vrij zodat wij niets extra moeten betalen om ze te zien of op de site zetten.
  want het blijft eigendom van de fotograaf.
  ben benieuwd.

 • Andre J. E. Kusters


  mei 8, 2014

  Fantastisch project, ga zo door, ik ben ook geinteresseerd.

 • Torreele Frans


  mei 9, 2014

  Mooi initiatief , maar door mijn ouderdom kan ik niet medewerken Ik ben ook niet zo handig wat computer betreft, ik bezit geen vanal die toestellen .

 • Torreele Frans


  mei 9, 2014

  De reactie staat hier boven

 • Torreele Frans


  mei 9, 2014

  Mooi initiatief

 • Hennie H. Roelofs


  mei 9, 2014

  meld me bij deze aan als vrijwilliger tbv grafstenen fotograferen en digitaliseren

  met vr. groet hennie h.roelofs

 • Ferdy Berse


  mei 9, 2014

  lijkt me een strak plan vooral graven uit WO I
  en verder natuurlijk ook.

  ik geef hierbij een ander e-mail adres op daar heb ik alles van My Heritage en Ancestry staan bvd Ferdy.

 • Ferdy Berse


  mei 9, 2014

  zie hier boven

 • g k wolf


  mei 10, 2014

  ik wil ook mee doen ik doe vierpolders zwarterwaal brielle Oostvoorne

 • J. de Jong


  mei 10, 2014

  Goed idee ! Jammer… gewoon via digitale camera gaat dus niet en niet in het bezit van een mobieltje geschikt voor app’s

  groetjes, Jan

 • Jp Magdaleens


  mei 17, 2014

  Lovenswaardig initiatief ! Sluit mij aan bij J. de Jong want ik bezit honderden foto’s van 50 kerkhoven in Vlaams-Brabant (B). Kan daar misschien later ook iets mee in een aparte rubriek desnoods ?? Ik heb wel een iphone en ga voor de app.
  Jean-Pierre

 • Jan van Son


  mei 20, 2014

  Prima initiatief. Bezit echter geen apparatuur die genoemd worden.Groet,
  Jan

 • O Rudolph


  mei 26, 2014

  ik heb geen iPhone en Android-app, maar wel een laptop

 • Ineke Klaassen


  augustus 4, 2014

  Is het van belang dat men lid is van myHeritage of kan iedereen meedoen.

  • Denie


   augustus 4, 2014

   @Ineke iedereen kan meedoen.