Uitvinders die slachtoffer zijn geworden van hun eigen uitvinding

Reacties

Onlangs kwamen wij een lijstje tegen van uitvinders die omgekomen zijn door hun eigen uitvinding – hoe ironisch en tragisch.

Franz Reichelt had een parachute uitgevonden, die helaas niet openging toen hij van de IJfeltoren afsprong. Honderden toeschouwers zagen hem in 1912 ter pletter vallen. Het tragisch ongeval haalde alle krantenkoppen.

De dood van Franz Reichelt in het nieuws


Otto Lilienthal stortte in 1896 ter aarde tijdens een experiment met zijn paraglider. Hij overleefde het niet.

Otto Lilienthal met zijn glider in 1895

William Bullock pleegde onderhoud aan één van zijn drukpersen toen zijn voet vast kwam te zitten. Zijn wonden raakten geïnfecteerd en hij raakte besmet met koudvuur. Bullock overleed tijdens de amputatie-operatie.

William Bullock (1813-1867)

Max Valier werkte samen met Fritz von Opel aan raketmoteren, waarmee auto’s nog harder konden rijden. Tijdens een testrit ontplofte een motor waardoor Valier opslag overleed.

Maxi Valier. Bild 102-01338

Thomas Midgley, Jr. bedacht een touwensysteem waar bedlegerigen makkelijker uit bed getild konden worden. Midgley, die door polio zelf bedlegerig was geworden, raakte verstikt in de touwen en overleed.

Misschien wel de meest recentste is die van de nieuwe eigenaar van de Segways, James Heselden (1948–2010). Hij overleed tijdens een ongeluk met zijn Segway.

Segway

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd