Begraafplaatsen digitaliseren: MyHeritage weer aan de slag (met vrienden)!

Reacties1

In het kader van het eerder gestarte project met Billiongraves, heeft MyHeritage een vrijwilligersteam opgezet om ons digitaliseringsproject kracht bij te zetten.

Na eerder dit jaar, een middelgrote historische begraafplaats met succes te hebben gedigitaliseerd (zie video), vervolgen wij onze missie naar onze grootste uitdaging tot zover, en wel om de grootste begraafplaats van Israël (met meer dan 200.000 graven) te digitaliseren. Vorige week gingen wij op pad voor dit unieke project om alle grafstenen van de Holon begraafplaats (centrum van Israël) te fotograferen.

Dit is één van de grootste gebeurtenissen van haar soort gehouden – ter wereld!

Het mooiste van de hele operatie was de samenwerking tussen MyHeritage, alle leidende genealogische verenigingen in Israël, en daarbij onze actiefste gebruikers. 120 mensen sloten zich aan bij ons initiatief en namen deel aan ons project. In totaal zijn er gedurende dag, bijna 150.000 foto’s gemaakt van de grafstenen. Het was hartverwarmend om de samenwerking te zien tussen mensen van alle leeftijden, en groepen om deze geweldige bron te maken, die volledig gratis toegankelijk is voor iederen.

De dag begon om 08:30, waarbij de medewerkers en vrijwilligers zich meldden bij ons op kantoor. De dag eindigde om 18:30 uur.


Om 09:00 genoten wij van een ontbijt. Gilad Japhet, genealogie expert, oprichter en CEO van MyHeritage gaf een introductie en tips voor het nemen van de beste grafsteenfoto’s. Zelf heeft Gilad 5000 foto’s genomen dit jaar. Welke CEO van een genealogiebedrijf doet hem dit na!

Om 09:30 stonden drie bussen klaar om de teams naar de Holon begraafplaats te brengen.

Van 10:30 – 13:00 ging men in groepen verspreid over de begraafplaats aan de slag met het fotograferen.

Wij nuttigden een lunch in een nabij gelegen park.

Daarna gingen wij terug om tot zonsondergang grafstenen te fotograferen.

Onder het genot van koffie en een versnapering werd iedereen weer teruggebracht naar het MyHeritage kantoor. Aldaar kreeg men een eindverslag van de dag en werden er prijzen uitgeloofd voor personen die de meeste foto’s hadden gemaakt. 6 mensen kregen dinerbonnen om te gaan eten bij de beste restaurants. Er werden ook prijzen uitgedeeld onder medewerkers van MyHeritage die de meeste foto’s hadden gemaakt; Lina en Elad hadden ieder 4000 foto’s gemaakt!

Wij hebben een paar mooie reacties gekregen van onze vrijwilligers:

David Benaim

Ik wil lof uitbrengen voor dit geweldige initiatief, de investering, en het harde werk voor het organiseren van dit evenement. Ik heb er erg van genoten. Hoe meer evenementen zoals dit, hoe beter. Goed gedaan MyHeritage!!!!

Arnon Hershkovitz

Bedankt voor het goede voorbeeld en de kans om bij te dragen aan dit gemeengoed. Het was zeker een geslaagde dag!

Rose Feldman

Wat een ervaring! De hulp van de vrijwilligers, de genealogische verenigingen uit het hele land, en de bijdrage van de MyHeritage-medewerkers, om een database met begraafplaatsen te maken is geweldig. Het is het waard om je aan te melden als vrijwilliger.

Hudson Gunn, president van BillionGraves

Bedankt om ons te betrekken in dit project! Felicitaties aan u en het team! U heeft officieel het grootste begraafplaatsproject opgezet en met succes meer foto’s dan welk project dan ook, ooit toegevoegd!

Hieronder vindt u een selectie foto’s van deze geweldige dag:

Het Holon evenement was erg goed georganiseerd, en iedereen ging aan het eind van de dag met een voldaan gevoel naar huis. De foto’s zullen getranscribeerd worden en alle dat zal gratis beschikbaar zijn op MyHeritage en BillionGraves.

Wij zijn van plan om een ander 1 daags evenement te organiseren in de nabije toekomst om het Holon project af te ronden.

Het is aan onze generatie om deze grafstenen te behouden en de waardevolle informatie voor toekomstige generaties te behouden. Bij MyHeritage nemen wij die verantwoordelijkheid erg serieus. Wij nodigen u uit om zich aan te sluiten bij ons initiatief en ons te helpen om samen de begraafplaatsen over de hele wereld te digitaliseren.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd

  • Ethel Gout


    februari 22, 2015

    Geweldig. Zou overal moeten gebeuren.
    Hoe staat het met de Surinaamse graven die in Paramaribo geruimd zijn? Heeft iemand van al die graven foto’s gemaakt? Ik ben er wel aan begonnen tijdens een vakantie, heb denk ik zo’n 500 foto’s. Maar er zijn er veel meer geruimd.