Exclusieve Scandinavische historische gegevens online

Exclusieve Scandinavische historische gegevens online

Wij zijn verheugd mede te delen dat wij een goede start hebben gemaakt met onze belofte miljoenen exclusieve historische content vanuit Scandinavië te digitaliseren en toe te voegen aan bestand. Het grootste gedeelte van de records zijn nog niet eerder online geïndexeerd.

De gegevens zijn doorzoekbaar op SuperSearch van MyHeritage en de MyHeritage-gebruikers zullen nu automatisch matches ontvangen voor gegevens die relevant zijn voor hun stamboom.

Iedereen met Scandinavische roots zal hun familiegeschiedenis kunnen verkennen en meer te weten komen over de levens van hun voorouders, met deze stevige doorzoekbare index, die voor het eerst online te zien is.

Onder de nieuwe collecties vallen:

Deense records:
MyHeritage is zoals eerder aangekondigd, een samenwerking aangegaan met het Nationaal Archief van Denemarken om meer dan 120 miljoen records te digitaliseren en indexeren. Hieronder vallen alle beschikbare Deense volkstellingen (1787-1930) en Kerkregisters (1646-1915). Vanaf vandaag staat de gehele Deens volkstelling van 1930 online! De overige tellingen en kerkregisters zullen in de loop van dit jaar en 2016 worden vrijgegeven.

De Deense volkstelling van 1930 is een schat met waardevolle historische informatie, voor iedereen met roots uit die regio. Het beslaat Denemarken, maar ook Groenland en de Faroër eilanden.

Zweedse Gezinskaarten, 1880-1920:
De Zweedse gezinskaarten zijn oude registers van de Zweedse kerk, waarin de inwoners per parochie beschreven staan met hun gezinnen en vermelding van belangrijke levensgebeurtenissen zoals geboorte, huwelijk en overlijden. De collectie bevat 54 miljoen records waarvan 5 miljoen scans in kleur. 22 miljoen records zijn reeds online beschikbaar. De overige records zijn gepland live te gaan voor juli 2015.

Onderstaand ziet u een kaart van Zweden met in vetgedrukt oranje de landen wiens records vandaag zijn toegevoegd.

Västra Götaland: In 1997 is deze provincie ontstaan door het samenvoegen van de provincies Göteborg och Bohus, Älvsborg, en Skaraborg.
Dalarna: Tot 1997 heette deze provincie Kopparberg.
Skåne: In 1997 is deze provincie ontstaan door samenvoeging van de provincies Kristianstad en Malmöhus.

Pssst… Binnenkort komen er nog meer gegevens aan, van andere Scandinavische landen!

Heeft u Scandinavische roots? Begin uw zoektocht in onze nieuwe collecties en laat ons weten wat u ontdekt heeft!

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • Dhr.P.Versteeg

    maart 4, 2015

    Lekker bezig!

  • Jeanine Bouckaert.bouckaert

    maart 4, 2015

    Tof.

  • F.Lassche

    maart 4, 2015

    geachte redactie,
    Mijn oer geslacht van Lassche komen uit Noorwegen het waren Noorse vissers gingen ongeveer 1500NC naar Bremen hebben in Bremen een visserij gestart, omstreeks 1600NC gingen zij naar Nederland. Daar gingen zij als Turfstekers werken in Beulake, nad St Elizabetvloed moesten zij naar Volenhove. Het kerk archief gingverloren,op herinneringen gingen zij opnieuw een archief maken, Nu wonen mijn kinderen in midden Zweden alweer 10 Jaar

  • mqrian oomes krijnen

    maart 4, 2015

    ik zoek voorouders van johann friedrich andreas meve is hij verwant aan graaf koenraadt van regenstein? of koenraadt van wernigerode hij heeft n zoon gehad; is overleden die koenraadt /coenraadt heette in 1781 in bergen op zoom nederland

  • mqrian oomes krijnen

    maart 4, 2015

    ik kan nergens zijn vooroders vinden onwettige kinderen misschien?

  • Adriaan Brand

    maart 5, 2015

    Kan haast niet wachten op Noorse gegevens. De opa van mijn vrouw ( Emelius Martin Johansen geb. 1875 ) kwam naar Nederland en huwde Elizabeth Antonia Dijkman. Sindsdien heb ik via diverse kanalen reeds 300+ voorouders kunnen traceren. Alleen het familielid waar we nog wel contact mee hebben ( Else Marie Feld uit Bodø ) heb ik nog niet kunnen verbinden via de stamboom.

  • marian oomes krijnen

    augustus 22, 2015

    de familie van diessen uit driel familie van de moeder Dorothea mees van diessen1836 diesen? van mijn opa johannes frederik mees achter achter kleinzoom van johann Friedrich andreas MEVES