Kerstwedstrijd: Win een tablet!

Kerstwedstrijd: Win een tablet!

Welk kerstcadeau heeft het meest voor u betekend? Zijn er speciale familieherinneringen mee verbonden?

Dit is een gastbijdrage van Karen, country manager van MyHeritage voor Duitsland.

Iedereen kent wel dat gevoel dat je iets heel graag wilt hebben. Voor sommigen was dat de eerste fiets, een voetbal of misschien een speciaal boek. Het cadeau waar ik van droomde en dat ik zo graag wenste, was een hondje. Ik herinner me dat ik maandenlang mijn ouders ervan probeerde te overtuigen dat ik alle verantwoordelijkheid op me zou nemen en dat ik heel goed voor de hond zou zorgen. Mijn ouders deden hun uiterste best om me van het idee af te houden. Ze vertelden me dat de hond rommel in huis zou maken, onze schoenen zou opeten, krassen op de deur zou maken, overal zijn haar zou verliezen en dat we nooit meer op vakantie zouden kunnen gaan. Maar ik was vastbesloten. Ik smeekte mijn ouders om me een kans te geven. Ik aaide iedere hond die ik op straat tegenkwam en sprak hun baasjes aan. Mijn inspanningen leken tevergeefs, want mijn ouders hielden vastberaden voet bij stuk.

Tot die 25e december, die koude, witte kerstochtend waarop alles veranderde. Ik werd die ochtend als laatste wakker en rende de trap af om te kijken wat er onder onze kerstboom lag. Ik zag meteen dat er een doos stond met gaatjes in het deksel. Het was het enige cadeau onder de boom… Mijn ouders zaten op de bank op me te wachten, met mijn broertjes ernaast. Ze keken me allemaal vol opwinding en spanning aan. Ik was zo opgewonden en mijn hart bonkte zo luid dat ik zeker wist dat iedereen het kon horen!

Ik ging naar de doos en haalde het deksel eraf. Daar was ze, een prachtige puppy, een Duitse herder met de liefste twee ogen die ik ooit had gezien. Ik pakte haar voorzichtig uit de doos en begon te huilen van vreugde. Mijn ouders en broers omhelsden me. Ze wisten niet of ze moesten lachen of huilen. Het was het mooiste cadeau dat ik in mijn hele leven heb gekregen. Een geschenk waardoor het hele gezin zich echt compleet voelde. Iedereen was blij en tevreden.

De komst van onze pup, Adia, was het begin van vele wandelingen in het bos bij ons huis. Mijn broers, moeder en ik speelden elke dag na schooltijd met Adia in de tuin. Ze stond altijd midden in onze kring om de bal te vangen die wij naar elkaar overgooiden. Dat was ons lievelingsspelletje. Mijn broers en ik veranderden steeds opnieuw haar kapsel. Tijdens het uitlaten vertelde ik mijn vader over school en over mijn leven in het algemeen.

Met etenstijd was Adia steevast present, hopend op een stukje vlees. Ze was steeds bereid om paardje te rijden of aan andere spelletjes mee te doen. Mijn moeder zei altijd dat Adia haar jongste dochter was. En dat klopt, ze was inderdaad deel van het gezin.

Naderhand lag ze tijdens de kerstdagen altijd onder de boom. We dachten dan elk jaar terug aan die koude ochtend waarop ze ons zoveel vreugde had gebracht.

In deze decembermaand zijn we benieuwd naar het verhaal over uw meest gedenkwaardige cadeau. Vandaar deze kerstwedstrijd. De gelukkige winnaar ontvangt een tablet om onderzoek naar de eigen familiegeschiedenis te doen, foto’s te bewaren en met dierbaren te delen.

Meedoen is gemakkelijk! Stuur een e-mail met uw verhaal naar stories@myheritage.com. Insturen kan t/m 21 december as. Vertel ons het verhaal over het meest speciale kerstgeschenk dat u ooit hebt ontvangen. Leuk als u ook foto’s meestuurt die we mogen publiceren op het blog! We zullen het mooiste verhaal (gekozen uit inzendingen uit diverse landen) belonen met een tablet en ook andere bijzondere verhalen in ons blog delen.

We kijken ernaar uit om uw herinneringen te lezen. Veel succes!

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • O.C. van Rutten

    december 18, 2015

    Voor mij is dat het grootste kado ooit gegeven. Dat Jezus Christus voor ons op aarde kwam! En dat we dit elk jaar weer mogen gedenken en vieren. Joy to the world!