Uitslag Kerstwedstrijd en vrolijk kerstfeest!

Uitslag Kerstwedstrijd en vrolijk kerstfeest!

Vorige week kondigden wij op dit blog onze kerstwedstrijd aan. De oproep: stuur ons uw verhaal over het mooiste geschenk dat u ooit heeft gekregen met Kerstmis!

Veel van onze leden zijn de uitdaging aangegaan en hebben een speciale herinnering met ons gedeeld. De verwachtingen voor de grote dag, de enorme blijdschap die ze voelden toen de droom uitkwam, de verrassing van een cadeau dat nooit was verwacht, maakten vaak deel uit van deze herinneringen.

We zijn verheugd om een aantal van deze verhalen met u delen. De eerste twee zijn de winnende verhalen die beloond worden met een tablet, om daarmee nog meer familiegeschiedenis en herinneringen vast te leggen. We willen de winnaars van harte feliciteren!

Image credit: Flickr - Kris Mouser-Brown

Image credit: Flickr - Kris Mouser-Brown

We wensen iedereen gelukkige kerstdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar!

1. Sebastian Gansauer – Duitsland

‘Graag vertel ik over mijn meest speciale Kerst ooit. Het was de eerste kerst zonder mijn vader, die helaas vijf weken eerder overleden was. Mijn moeder en ik probeerden om maar het beste te maken van de situatie. Een paar tradities waren gebleven, andere hadden we aangepast. Zo was er dat jaar voor het eerst geen haring salade, want behalve mijn vader had toch niemand die gegeten. We zetten een andere kerst-cd op, de kerstboom stond op een andere plaats … kleine dingen die we bewust hadden veranderd om maar niet voortdurend te hoeven zeggen: “Het is zoals gebruikelijk, maar we missen een belangrijk persoon”.

Het bijzondere moment brak aan bij het uitpakken van het geschenk van mijn moeder. Ik rekende op de gebruikelijke sokken. Maar mijn moeder leek erg nieuwsgierig naar mijn reactie. Ik was verrast, het was een volledige gedigitaliseerde super8 film van mijn familie. Enigszins ongelovig startte ik de film en voor ongeveer een uur flikkerde mijn eerste stappen, onze eerste vakantie en zelfs de bruiloftsvideo van mijn ouders over het scherm.

Mijn vader op jonge leeftijd, mijn grootouders, mijn grootmoeder, tantes en ooms – plotseling waren ze weer aanwezig in onze woonkamer. Toen de video eindigde, hadden we allebei tranen in onze ogen. Zelden hadden we zo’n emotionele kerst gehad …’

2. Leslie Woods – USA

‘Het beste kerstcadeau ooit was voor mij een doos vol foto’s van mijn vader. Hij stierf samen met mijn oom bij een vrachtwagenongeval in 1979. Ik was net een jaar oud. Ik kan me mijn vader niet herinneren, maar ik heb er altijd van gedroomd hoe ik naast hem zou zitten en met hem zou praten, of dat we samen zouden gaan vissen, of naar de camping zouden gaan.

Leslie's vader

Leslie's vader

Ooit dacht ik op een nacht dat hij in mijn kamer stond, leunend tegen de deurpost. Ik bedekte mijn hoofd snel, en nog steeds weet niet waarom ik dat deed. Toen ik weer keek, was alleen de donkere kamer te zien. Op eerste kerstdag kreeg ik van mijn oma een doos, de grootte van een schoenendoos. Die was te licht om schoenen als inhoud te hebben, dus ik was erg verwonderd. Meteen scheurde ik het papier eraf, sneed de smalle band door en opende het deksel … Mijn mond viel open toen ik de inhoud zag. Ik slikte tegen de brok in mijn keel en tranen rolden over mijn wangen. Ik kon het niet geloven. Het was een hele doos vol met foto’s van mijn vader!

Er waren zelfs een paar zwart-wit foto’s bij van mijn vader als tiener. Jarenlang had ik gedroomd van dit moment (ik was 10 jaar op dat moment, maar voor een kind dat is een eeuwigheid). Ik had duizenden keren aan mijn grootmoeder gevraagd of ze mij een of twee foto’s van mijn vader kon geven. Blijkbaar had ze niet eerder aangedurfd. Eerder was ze niet bereid om mij een deel van wat er nog bestond van haar zoon, aan mij toe te vertrouwen – tot deze dag. Uiteindelijk had ik haar vertrouwen gewonnen, en ik ontving ik een deel van mijn vader. Ik ben nu 37 en koester nog alle foto’s die ik toen van haar heb ontvangen.’

3. Kylie Larsson – Zweden

‘Mijn beste kerstcadeau was iets dat ik zelf heb gegeven, niet iets dat ik heb ontvangen. Ik was 10, geloof ik. Mijn geheugen is niet meer hetzelfde als toen..
Ik hield van schrijven en wilde iedereen een kerstcadeau geven. Vroeger vierden we Kerst met alle neven, tantes en ooms, dus heel veel mensen samen. Ik weet niet meer hoeveel tijd ik heb besteed aan het schrijven van een gedicht voor iedereen … veel tijd, dat is zeker!

Gedicht van Kylie

Gedicht van Kylie

Een van de gedichten was heel bijzonder: een gedicht over en voor mijn grootouders. Daarin schreef ik hoe dankbaar ik was om hen te hebben en hoe geweldig ze waren. Na de kerst hebben zij het gedicht ingelijst, samen met een foto van mij op die leeftijd. Inmiddels hangt mijn gedicht al meer dan 25 jaar in de hal van hun huis. Elke keer dat ik hen bezoek, zie ik mijn gedicht daar aan de muur. Dan ben ik best een beetje trots. Wat gaat er boven een zelfgemaakt ​​geschenk dat zoveel persoonlijke genegenheid uitstraalt?

Andere inzendingen die een eervolle vermelding verdienen:

4. Robert Wagner – Duitsland

‘Mijn grootste geschenk is elk jaar weer hetzelfde! De ogen van mijn 4 meisjes: 3 dochters en een prachtige vrouw.’

5. Harald Emanuelsen – Noorwegen

‘Op kerstavond, toen ik 3 jaar oud was, kreeg ik van de kerstman dit hobbelpaard.

Het mooiste cadeau ooit van Harald Emanuelsen

Het mooiste cadeau ooit van Harald Emanuelsen

Ik huiverde een beetje bij die vreemde, bebaarde man. Ik herinner me die dag, omdat ik enorm van de Kerstman onder de indruk was. Ik heb jarenlang met plezier met het hobbelpaard gespeeld. Maar na een tijdje belandde hij op de zolder, samen met vele andere spullen. Nu is hij echter weer teruggekeerd naar de woonkamer en ziet er bijna als nieuw uit! Alleen de staart en de manen moest worden vervangen. Ik ben blij dat mijn geliefde paard nooit eindigde als brandhout in de open haard.’

Alle deelnemers: hartelijk dank voor het delen van jullie verhalen!