Introductie Family Tree Builder 8.0

Introductie Family Tree Builder 8.0

Het doet ons genoegen de nieuwe versie van onze populaire gratis software Family Tree Builder (FTB) aan te kondigen. De nieuwe versie 8.0 beschikt over alle functies die u kent en waardeert, met een vernieuwde infrastructuur die ondersteuning biedt voor zeer grote stambomen (tot 500.000 personen) en grotere snelheid van werken mogelijk maakt.

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Download nu gratis Family Tree Builder 8.0

Versie 8.0 lijkt erg veel op de eerder uitgebrachte versie 7.0, maar heeft een gloednieuwe motor onder de motorkap. Er is twee jaar lang hard gewerkt aan het bouwen van een nieuw framework voor de software, gericht op het leveren van de beste prestaties en gebruikerservaring en het bieden van ondersteuning voor toekomstige verbeteringen. De software biedt alle geliefde functies van Family Tree Builder die u uit eerdere versies kent, zoals synchronisatie met MyHeritage, Smart Matches™, Record Matches, consistentiecontrole, diagrammen, kaarten, boekverslagen, enzovoort. Versie 8.0 is beschikbaar voor Windows. In de komende maand zal er ook een versie voor Mac-gebruikers uitkomen.

MyHeritage Family Tree Builder 8.0 (klik om te vergroten)

MyHeritage Family Tree Builder 8.0 (klik om te vergroten)

We hebben onlangs een succesvol bètaprogramma voor versie 8.0 onder een grote groep testgebruikers afgerond. De feedback was positief en we hebben met hulp van de bètatesters de nieuwe versie volledig kunnen finetunen.

De nieuwe versie draait en reageert veel sneller: er worden nu stambomen met honderdduizenden personen ondersteund, en ze laden razendsnel. De bestandsindeling is gewijzigd: de projecten in versie 8.0 gebruiken nu de extensie FTB en niet langer de extensies ZED en UZED uit voorgaande versies.

Versie 8.0 kan de projecten uit voorgaande versies laden en kan ook GEDCOM-bestanden en systeemeigen genealogiebestanden van andere programma’s importeren, bijvoorbeeld die van Family Tree Maker®. Let op: projectbestanden van versie 8.0 niet kunnen worden geopend in versie 7.0 of lager. Als u een upgrade uitvoert van een eerdere versie naar versie 8.0, dan bewaart Family Tree Builder voor de zekerheid een kopie van uw projecten in de oude indeling.

De gegevensintegriteit is in Family Tree Builder 8.0 verbeterd. Dit houdt in dat wijzigingen nu direct worden opgeslagen, op het moment dat u ze maakt. U hoeft niet meer op “Opslaan” te klikken. De kans op gegevensverlies terwijl u aan uw stamboom werkt, is nu uiterst klein.

In versie 7.0 werd bij het openen van een project de hele database (alle projectgegevens) in het geheugen geladen. Versie 8.0 maakt daarentegen gebruik van een lokale database en laadt alleen de op dat moment noodzakelijke gegevens in het geheugen, dus niet de hele database. Dit neemt minder geheugen in beslag, waardoor Family Tree Builder nu sneller en efficiënter is. Het verhoogt ook de schaalbaarheid van het programma. Het totale project kan nu veel groter zijn.

Het ontwikkelaarsteam van Family Tree Builder (klik om in te zoomen) na het winnen van de eerste prijs in de jaarlijkse verkleedwedstrijd van MyHeritage. Het team ging verkleed als houthakkers, een verwijzing naar hun succesvolle project om 'logging' aan Family Tree Builder toe te voegen.

Het ontwikkelaarsteam van Family Tree Builder (klik om in te zoomen) na het winnen van de eerste prijs in de jaarlijkse verkleedwedstrijd van MyHeritage. Het team ging verkleed als houthakkers, een verwijzing naar hun succesvolle project om 'logging' aan Family Tree Builder toe te voegen.

Ons Family Tree Builder-team zal Family Tree Builder blijven verbeteren en doorontwikkelen. De nieuwe functies en verbeteringen zullen zijn gebaseerd op de nieuwe infrastructuur die is geïntroduceerd met versie 8.0. We zullen gebruikers die de kracht en het gemak van desktop software waarderen, blijven bedienen met de ideale tool om aan hun stamboom te werken en hun familiegeschiedenis te onderzoeken, terwijl hun gegevens door synchronisatie bovendien online en in een mobiele app toegankelijk zijn.

Hoe verder? We zijn van plan om in onze volgende release een paar handige functies in te bouwen, zoals opties voor Ongedaan maken en Opnieuw, nog snellere synchronisatie met websites, Instant Discoveries™ in Family Tree Builder en meer.

We hopen dat u veel plezier zult hebben van het gebruik van de nieuwe Family Tree Builder. Download de nieuwe versie vandaag nog. Meld het ons als u problemen ondervindt, dan zorgen wij voor verbeteringen.

Veel plezier,

Het MyHeritage-team

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

 • Paul Christiaan Smis

  februari 11, 2016

  De FTB 8.0 doet het fantastisch!

 • Roel Straathof

  maart 23, 2016

  Is er al een gebruiksaanwijzing voor versie 8.0

  • MyHeritageNL

   maart 24, 2016

   Beste heer Straathof, als u vragen heeft of assistentie wenst, kunt u altijd contact met ons opnemen via gratis telnr 0800-2400013. Onze Nederlandstalige medewerkers helpen u graag verder! Vriendelijke groet, het MyHeritage team

 • Rob de Groot

  mei 9, 2016

  FTB 8.0 werkt erg snel!
  Lees meer reacties op http://www.myheritage.com/support-forum-16243_16706/family-tree-builder?page=1

 • Herman Hoppenbrouwers

  mei 30, 2016

  Voor mij is bedoeld mijn familie en van vroeger op te zoeken .

 • piet van loosbroek

  juni 5, 2016

  ik wil graag achterhalen of mijn familie inderdaad uit het Brabantse dorp Loosbroek afkomstig is en hoe de familie is uitgewaaid over onze aardbol?

 • Ron Verlinde

  augustus 24, 2016

  Helaas ontbreek bij het maken van zoekopdrachten – in tegenstelling tot de eerdere versies – de mogelijkheid om alleen onvoltooide personen te selecteren.