Nieuw: SuperSearch Alerts

Reacties2

Met plezier presenteren wij u onze nieuwe functie SuperSearch Alerts.

Een SuperSearch Alert is een melding dat er nieuwe zoekresultaten beschikbaar zijn voor een zoekopdracht die u eerder met SuperSearch hebt uitgevoerd. Daarbij gaat het om gegevens die toen niet aanwezig waren.

Klik om te vergroten

SuperSearch van MyHeritage bevat een schat aan nuttige informatie die u kunt doorzoeken. SuperSearch bevat momenteel 6,85 miljard historische gegevens, zoals MyHeritage-stambomen, openbare foto’s, volkstellingsgegevens, geboorte-, huwelijks- en overlijdensaktes, boeken over familiegeschiedenis en nog veel meer. We voegen voortdurend nieuwe gegevens aan SuperSearch toe. Op een gemiddelde dag rond de 1 miljoen historische gegevens en 2 miljoen stamboomprofielen. Dus zelfs als u met SuperSearch niet vindt wat u zoekt, bestaat er altijd een kans dat die informatie vroeger of later wel beschikbaar komt. Maar hoe weet u dat er gegevens zijn bijgekomen voor de mensen die u onderzoekt? Nieuwe gegevens of informatie waarvan u het bestaan niet kende? Op deze vragen hebben we nu het antwoord! In plaats van dat u dezelfde zoekopdrachten handmatig steeds weer opnieuw moet herhalen, doen wij nu al het werk voor u.

Voortaan voeren we automatisch uw oude SuperSearch-zoekopdrachten om de twee maanden op de achtergrond opnieuw uit. Zo vinden we relevante resultaten die eerder niet beschikbaar waren. We sturen u vervolgens een e-mail over de nieuwe resultaten die zijn gevonden, met links om de gegevens te bekijken. Als u een record hebt bekeken en denkt dat deze van belang is, dan kunt u hem verwerken zoals u dat met SuperSearch-records gewend bent. U kunt de record gemakkelijk in uw stamboom opslaan (met verwijzing) en automatisch alle informatie aan de betreffende personen in uw stamboom toevoegen of nieuwe personen aan uw stamboom toevoegen.

SuperSearch Alerts hebben betrekking op alle zoekopdrachten die u met SuperSearch hebt uitgevoerd sinds de lancering in 2012, met als enige voorwaarde dat u bij MyHeritage was aangemeld. Er wordt rekening gehouden met alle instellingen die u voor de zoekopdrachten hebt gemaakt (geboortejaar, overlijdensjaar, familieleden, plaatsen etc.). Voor zoekopdrachten naar zeer veel voorkomende namen en zoekopdrachten die te veel resultaten opleveren, worden geen SuperSearch Alerts verstuurd. De kans is groot dat dergelijke nieuwe zoekresultaten niet relevant zouden zijn en we willen uw tijd niet verspillen.

Hier volgt een voorbeeld van het nut van SuperSearch Alerts. Stel dat u twee jaar geleden heeft gezocht naar informatie over uw grootvader, die in 1925 van Denemarken naar de Verenigde Staten is geëmigreerd. Stel dat u toen niets vond en dat u zelfs vergeten bent dat u deze zoekopdracht ooit heeft uitgevoerd. Wij zijn niets vergeten. Op 28 juni 2016 hebben we de Deense volkstellingsgegevens van 1921 aan SuperSearch toegevoegd en twee dagen later die van 1916. MyHeritage is overigens de enige plaats op het internet waar u deze Deense volkstellingen vindt. Het nieuwe SuperSearch-Alerts systeem zal automatisch opnieuw naar uw grootvader zoeken en hem mogelijk de volgende keer vinden in de volkstellingen van 1916 of 1921. Vervolgens wordt u automatisch op de hoogte gesteld van het heugelijke nieuws. Als u een stamboom op MyHeritage hebt, kunt u ook Record Matches voor uw grootvader ontvangen, maar alleen als uw stamboom voldoende informatie bevat. Het is dus mogelijk dat u geen Record Match ontvangt maar wel een SuperSearch Alert. Zo doorbreekt u muren die u in uw stamboomonderzoek bent tegenkomen.

Het ontvangen van SuperSearch Alerts is gratis. Het bekijken van sommige gegevenscollecties is eveneens gratis (bijvoorbeeld BillionGraves, Compilatie van gepubliceerde bronnen, Amerikaanse overlijdensindex SSDI etc.) maar om de meeste gegevens te kunnen bekijken, is een abonnement vereist.

U ontvangt de emails met SuperSearch Alerts hoogstens eenmaal per week, zodat uw mailbox niet verstopt raakt. Onder in iedere e-mail van SuperSearch vindt u een optie om deze functie volledig uit te schakelen en een link naar een nieuwe configuratiepagina met al uw eerdere zoekopdrachten. Daar kunt u gemakkelijk uitkiezen welke zoekopdrachten u ons regelmatig opnieuw wilt laten uitvoeren.

SuperSearch™ Alerts worden geleidelijk naar onze gebruikers uitgerold. Op dit moment zijn de eerste tien miljoen gebruikers aan de beurt, zodat we de systeembelasting en gebruikerstevredenheid kunnen bewaken. Als u in de komende weken nog geen Alerts ontvangt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Waarschijnlijk is SuperSearch Alerts dan nog niet voor uw account geactiveerd. We vragen vriendelijk om geduld tijdens deze opstartfase.

We hopen dat u enthousiast zult zijn over SuperSearch Alerts, een unieke functie. We zijn en blijven hard aan de slag om het onderzoek naar uw familiegeschiedenis verder te helpen.

Veel plezier!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd

 • Luc de Beer


  juli 20, 2016

  Geweldige nieuwe aanvulling.
  Ben benieuwd wat het oplevert. Ben al heel lang op zoek naar gegevens van grootouders….

 • B.W. Pel


  augustus 16, 2017

  Fijne informatie.