Introductie van Photo Discoveries™

Introductie van Photo Discoveries™

Bij MyHeritage streven we voortdurend naar het verbeteren van onze matchingtechnologieën, om het onderzoek naar de familiegeschiedenis voor onze gebruikers eenvoudiger en toegankelijker te maken. Een van onze hoofddoelen is het vergemakkelijken van meer samenwerking bij het onderzoek.

Bij collaboratief genealogisch onderzoek draait het om delen en van elkaar leren. Omdat u het onderzoek dat anderen al hebben gedaan niet hoeft te herhalen, bespaart u zich veel tijd en moeite.

We zijn erg blij dat we vandaag de lancering van Photo Discoveries™ kunnen aankondigen. Deze boeiende nieuwe functie is uniek voor MyHeritage en sluit volledig bij onze hoofddoelen aan. Met Photo Discoveries kunt u gemakkelijker foto’s toevoegen aan mensen in uw stamboom die nog geen foto’s hebben. U neemt het werk van andere gebruikers met slechts een paar klikken over. Velen van ons bewaren warme herinneringen aan het emotionele moment dat we voor het eerst een foto van een voorouder of familielid zagen. Met Photo Discoveries kunt u ook zulke bijzondere momenten meemaken! Zelfs ervaren genealogen zullen nog opkijken.

Het belang van foto’s

Foto’s brengen stambomen tot leven! Het onderstaande voorbeeld maakt dat wel heel goed duidelijk.

Een stamboom zonder foto’s:

Dezelfde stamboom, verrijkt met Photo Discoveries:

De stamboom is nu veel mooier en interessanter! Er zijn niet alleen miniaturen van de foto’s aan de stamboom toegevoegd. De foto’s zijn ook op ware grootte naar de familiesite gekopieerd.

Alles draait om samenwerking

Photo Discoveries is collaboratieve genealogie in optima forma. Het is voor veel gebruikers een hele opgave om aan historische foto’s van hun voorouders te komen. Maar ze delen die voorouders natuurlijk met neven, achternichten en andere verre verwanten. Daarom is het mogelijk, en zelfs heel gebruikelijk, dat er foto’s zijn waar u al uw hele leven naar op zoek bent, terwijl ze in handen zijn van familieleden die ze best met u willen delen. Photo Discoveries is een nieuwe, gemakkelijke manier om onderling foto’s te delen van mensen waar beide partijen om geven.

Hoe werkt het precies?

Onze gebruikers profiteren al jaren van Smart Matches™. Dat zijn matches tussen stambomen. Het beoordelen van individuele Smart Matches en het eventueel toevoegen van nieuwe gegevens aan de stamboom kan zeer tijdrovend zijn. Daarom hebben we Instant Discoveries™ uitgevonden – de mogelijkheid om op basis van één Smart Match een volledige familietak aan uw stamboom toe te voegen. We waren ons bewust van het belang van foto’s voor familiegeschiedenis. Daarom wilden we een op foto’s gerichte functie voor Smart Matches ontwikkelen. Voor Photo Discoveries hebben we de innovatieve technologie achter Instant Discoveries gebruikt om niet alleen mensen en gegevens toe te voegen maar nu ook nieuwe foto’s. We scannen al uw Smart Matches (dat kunnen er soms wel duizenden zijn) en selecteren de matches met andere stambomen die foto’s bevatten, terwijl er voor diezelfde mensen in uw stamboom geen foto bestaat en er alleen een grijs silhouet wordt getoond. We bieden deze ontdekkingen vervolgens aan in pakketjes van 10 foto’s elk en noemen ieder pakketje een Photo Discovery. Een Photo Discovery is dus een serie persoonlijke foto’s die afkomstig kunnen zijn uit verschillende familiesites, op basis van een Smart Match. U kunt de hele serie met één klik aan uw stamboom toevoegen.

Photo Discoveries zijn plezierig in het gebruik. U kunt uw stamboom met één klik verrijken met tien persoonlijke foto’s van tien verschillende mensen van wie u nog geen foto’s had. De dag daarna kunt u de volgende Photo Discovery toevoegen, enzovoort. U ontvangt niet alleen de profielfoto. Als de foto’s naar de betreffende profielen in uw stamboom worden gekopieerd, worden ze meteen in maximale resolutie en compleet met alle megagegevens aan uw familiesites toegevoegd. Deze gegevens bestaan onder meer uit persoonslabels (voor mensen die al in uw stamboom voorkomen), datums en plaatsnamen. Gekopieerde foto’s ontvangen automatisch een bronvermelding met de naam van de gebruiker van wie de foto afkomstig was. De foto’s zullen uitsluitend afkomstig zijn van familiesites met privacyinstellingen die het kopiëren van foto’s vanuit Smart Matches toestaan. Voor de komst van Photo Discoveries moest u uw Smart Matches stuk voor stuk doorspitten om foto’s op te sporen, en dat kon weken of zelfs maanden in beslag nemen. Sommige gebruikers hebben honderdduizenden Smart Matches en kunnen die onmogelijk allemaal nalopen. Photo Discoveries automatiseert het hele proces voor u.

Een belangrijk aspect van Photo Discoveries is de nauwkeurigheid. Omdat Photo Discoveries is gebaseerd op onze technologie Smart Matching™, verwijderen we het overgrote deel van onjuiste matches automatisch uit de resultaten. U kunt er gerust op zijn dat de foto’s van personen in uw stamboom die u van ons ontvangt werkelijk foto’s van die mensen zijn. Maar ook dan nog hebt u de mogelijkheid om een Photo Discovery te openen en foto’s die u niet wilt toevoegen af te wijzen. U behoudt de volledige controle over hetgeen u aan uw stamboom wilt toevoegen.

Werken met de nieuwe functie Photo Discoveries

U opent de nieuwe pagina Instant Discoveries™ via de menuoptie Ontdekkingen in het hoofdmenu van uw familiesite.

Op de nieuwe pagina met Instant Discoveries ziet u een lijst met Person Discoveries (ontdekkingen waarmee u nieuwe personen aan uw stamboom kunt toevoegen) en Photo Discoveries (ontdekkingen waarmee u foto’s aan bestaande personen in uw stamboom kunt toevoegen). Als u alleen Photo Discoveries wilt bekijken, dan klikt u op de knop “Photo Discoveries” om deze te filteren. Zie het voorbeeld hieronder.

Photo Discoveries (klik om in te zoomen)

Klik op een oranje knop “Bekijk Ontdekking” om individuele foto’s in de serie te bekijken, zoals hieronder getoond.

Een Photo Discovery bekijken (Klik om te vergroten)

Voor elke foto in de Photo Discovery wordt de naam vermeld van de familiesite waarvan de foto afkomstig is en de naam van de beheerder van die site. Ook ziet u extra informatie over de foto, zoals de titel, de datum, de plaats en de omschrijving, en informatie over de persoon die op de foto staat.

Als u de muisaanwijzer over de naam van de beheerder van de familiesite beweegt, verschijnt er een bijschrift van waaruit u contact met deze gebruiker kunt opnemen en direct kunt communiceren. U kunt hiermee bijvoorbeeld de beheerder van de familiesite voor de foto’s bedanken of om nog meer materiaal vragen.

Contact opnemen met de beheerder van een familiesite (Klik om te vergroten)

Klik op “Bekijk de originele foto” om een grotere versie van de foto uit de Photo Discovery te bekijken en om te zien of nog andere mensen op de foto zijn gemarkeerd.

Een oorspronkelijke foto bekijken (Klik om te vergroten)

Een Photo Discovery toevoegen

Als u een Photo Discovery aan uw stamboom toevoegt, worden standaard alle foto’s uit de serie overgenomen. Klik op het vinkje naast een bepaalde foto om de selectie ervan ongedaan te maken. Gebruik tot slot de knop “Toevoegen” in de rechterbovenhoek van de pagina om alle foto’s met één klik in uw stamboom op te nemen.

Klik op “Wijs deze Discovery af” onderaan de lijst met foto’s in de ontdekking om alle foto’s uit de serie af te wijzen. Afgewezen ontdekkingen zullen niet opnieuw worden aangeboden.

Na het toevoegen van een Photo Discovery zijn er twee mogelijkheden. Als uw stamboom minder dan 50 personen bevat, gaat u direct terug naar uw stamboom om de zojuist toegevoegde foto’s te bekijken. Als uw stamboom meer dan 50 personen bevat, gaat u naar het onderdeel Foto’s om alle foto’s te bekijken die u hebt toegevoegd.

Email meldingen

Als er een nieuwe Photo Discovery voor u klaarstaat, ontvangt u daarover een e-mailbericht, zodat u niets mist. U ontvangt hoogstens één melding per week.

E-mailmelding voor nieuwe Photo Discoveries (Klik om te vergroten)

Hoeveel kost het?

Photo Discoveries zijn beschikbaar voor alle gebruikers die een stamboom op MyHeritage hebben. De ontdekkingen worden gratis in miniatuurvorm weergegeven. Om foto’s in uw eigen stamboom op te nemen en op ware grootte te bekijken is een PremiumPlus- of Complete-account vereist.

Als u over een PremiumPlus- of Complete-account beschikt, dan hebt u de mogelijkheid om één Photo Discovery per dag aan uw stamboom toe te voegen. Na het toevoegen van een ontdekking, berekenen we de ontdekkingen opnieuw, zodat u de volgende dag terug kunt komen om nieuwe ontdekkingen toe te voegen.

Person Discoveries met Photo Discoveries combineren

Met de komst van het nieuwe soort ontdekkingen, bieden we twee typen Instant Discoveries: Person Discoveries en Photo Discoveries. U kunt nu een Person Discovery toepassen om een familietak aan uw stamboom toe te voegen en vervolgens een Photo Discovery toepassen om foto’s voor deze en andere personen vanuit andere stambomen in uw eigen stamboom over te nemen. U kunt dit zo vaak als u maar wilt herhalen, zolang er nog meer ontdekkingen beschikbaar zijn.

Conclusie

Photo Discoveries is een unieke functie. Er staan Photo Discoveries klaar voor miljoenen gebruikers. Als er momenteel nog geen Photo Discoveries voor u beschikbaar zijn, raden we u aan om uw stamboom verder uit te breiden met meer personen en meer gegevens, zoals geboorte- en overlijdensdata. Hierdoor zult u meer matches ontvangen en stijgt de kans dat u ook Photo Discoveries ontvangt.

We hopen dat u van Photo Discoveries zult genieten en dat u dankzij deze functie het genoegen zult hebben om voor het eerst te zien hoe sommigen van uw voorouders en verwanten eruitzien. We hopen ook dat u voldoening zult putten uit het helpen van andere familieleden die af en toe een foto van u zullen overnemen. De toekomst van de genealogie ligt in samenwerking.

Veel plezier!
Het MyHeritage-team