Deze week: doorzoek gratis 1 miljard historische gegevens over volkstellingen!

Deze week: doorzoek gratis 1 miljard historische gegevens over volkstellingen!

We hebben onlangs de mijlpaal van 8 miljard historische records op SuperSearch bereikt. Dat vieren we door al onze grote volkstellingscollecties uit de VS, het VK en Ierland, Canada en enkele Scandinavische landen voor een beperkte periode gratis beschikbaar te stellen aan alle gebruikers!

Tot en met zondag 20 augustus zullen we gratis toegang bieden, dus zonder data-abonnement. U kunt deze schat aan volkstellingsgegevens in deze periode kosteloos doorzoeken. We hebben het over 94 collecties met in totaal meer dan 1 miljard censusrecords!

Onze vroegste volkstellingsgegevens dateren van 1657 en de meest recente uitbreidingen zijn van 1940. Deze records bieden een uitstekende mogelijkheid om meer over uw voorouders te weten te komen en om details aan uw stamboom toe te voegen.

Wat kunnen volkstellingsgegevens over uw familie onthullen?

Volkstellingsgegevens bevatten waardevolle gegevens die er gewoon op wachten om ontdekt te worden. Ze bieden een uniek inkijkje in de levens van onze voorouders ten tijde van een volkstelling en een stevige fundering voor verder onderzoek naar uw familiegeschiedenis.

De gegevens bevatten meestal informatie over de namen van de leden van het huishouden, leeftijden, geboorteplaatsen, verblijfplaatsen, beroepen, immigratie, burgerlijke staat, huwelijkse staat, dienstplicht, enzovoort. In sommige landen werd ook de godsdienstige gezindheid bijgehouden.

Wereldwijd maakten overheden gebruik van deze tellingen om de bevolking te inventariseren. Voor genealogen zijn volkstellingen een informatiebron over het dagelijks leven van voorouders, met gegevens die aan de stamboom kunnen worden toegevoegd. Gezinnen kunnen van jaar tot jaar in de volkstellingen worden gevolgd, vaak ook van locatie tot locatie in het hele land.

Gegevens van volkstellingen kunnen ook nieuwe familiebanden en familieleden aan het licht brengen. U kunt bijvoorbeeld op zoek zijn naar een bepaalde voorouder en er dan achter komen dat er onbekende familieleden of vrienden tot datzelfde huishouden behoorden.

Welke gegevens zijn in de periode t/m 20 augustus 2017 gratis op MyHeritage?

Klik op de links om direct in de collectie te zoeken:

Gratis in de U.S.A. volkstellingen zoeken

Gratis in de Verenigd Koninkrijk en Ierland Volkstelling zoeken

Gratis in de Canadese volkstellingen zoeken

Exclusief bij MyHeritage:

Onderzoeksboeken Huishoudens uit Zweden, 1880-1920

Finland Kerkelijke enquêtes en Pre-Confirmation Boeken, 1657-1915

Scandinavische volkstellingen

Tot slot

Om onze mijlpaal van 8 miljard records te vieren, kunt u tot en met 20 augustus volledig gratis al onze grote volkstellingscollecties doorzoeken en raadplegen. Hiertoe behoren meer dan 1 miljard censusrecords uit de VS, het VK, Ierland, Canada, Zweden, Finland en Denemarken. De gegevens zijn zowel beschikbaar voor de gebruikers van MyHeritage als voor mensen die nog nooit bij MyHeritage hebben gezocht.

Er is nog wel een MyHeritage data-abonnement vereist om records uit de andere collecties te bekijken, om gevonden records in de eigen stamboom op te slaan en om Record Matches met een collectie te bevestigen.

Benut deze kans om gratis in 1 miljard censusrecords te zoeken. Als u nog nooit van MyHeritage gebruik hebt gemaakt, is dit een perfecte gelegenheid om het eens te proberen.

Veel plezier!