Nu meer dan 8 miljard records op SuperSearch!

Nu meer dan 8 miljard records op SuperSearch!

Hoe groot is het getal 8 miljard? 8 miljard seconden is 2.222.222 uur, 92.592 dagen of 253 jaar. Uit recente onderzoeken blijkt dat de wereldbevolking over zes jaar 8 miljard mensen zal tellen. Amerikanen checken hun telefoon 8 miljard keer per dag en automobilisten in de Verenigde Staten zaten in 2015 8 miljard uur vast in het verkeer. Het is ook het aantal historische records dat we nu op MyHeritage SuperSearch™ hebben!

Doorzoek onze 8 miljard records nu

Historische records zijn van onschatbare waarde voor onderzoek naar de familiegeschiedenis. Ze zijn essentieel voor het vinden van nieuwe familiebanden en het onthullen van informatie over onze voorouders. We zijn ontzettend blij dat we nu over meer dan 8 miljard historische records beschikken. Het is een uiterst belangrijke mijlpaal en we kijken uit naar het bereiken van nog meer mijlpalen in de komende maanden en jaren, want we blijven dag in, dag uit miljoenen nieuwe records aan SuperSearch toevoegen. We werken er hard aan om voortdurend meer gegevens van over de hele wereld toe te voegen en uw onderzoek naar familiegeschiedenis gemakkelijker en toegankelijker te maken dan ooit tevoren.

We introduceerden in mei onze Verzamelingen catalogus, een nieuw onderdeel van onze website, met collecties van historische gegevens die zijn geïndexeerd en kunnen worden doorzocht met SuperSearch. De catalogus is zowel nuttig voor beginners als voor professionele gebruikers en biedt een gedetailleerd overzicht van het aantal records dat iedere collectie bevat, welke collecties er nieuw zijn, en de datum waarop een collectie is toegevoegd of voor het laatst is bijgewerkt. Het is een toegangspoort tot onze grote historische schatkamer van 8 miljard records.

Hoe we records tellen

Iedere collectie van historische records in SuperSearch bevat een precieze telling van het aantal records. In gestructureerde collecties, zoals volkstellingsgegevens en geboorte- en huwelijksaktes, tellen we de naam van iedere persoon als één record. Bijvoorbeeld, een huwelijksacte met de naam van zowel de bruid als de bruidegom telt als twee records. Bijnamen of schuilnamen worden niet als extra records geteld. In stambomen wordt ieder stamboomprofiel als één record geteld, zelfs wanneer het profiel in meer dan één taal beschikbaar is. Iedere foto wordt als één record geteld. In ongestructureerde collecties, zoals kranten of jaarboeken, wordt iedere pagina als één record geteld.

Onze technologieën

Onze geavanceerde Record Matching-technologie vergelijkt stamboomprofielen op MyHeritage met alle historische records in SuperSearch om heel nauwkeurig matches te vinden en ze meteen aan u voor te leggen. U ontvangt meldingen wanneer ons systeem automatisch records vindt die matchen met mensen in uw stamboom.

Bij het bekijken van records op MyHeritage, stelt onze Record Detective™ technologie aanvullende records voor die relevant zijn voor de persoon die u op dat moment bekijkt. Daardoor opent iedere record op MyHeritage de deur tot nog veel meer records en stamboomprofielen met betrekking tot diezelfde persoon. Deze records kunnen uit totaal verschillende soorten collecties afkomstig zijn, zelfs uit een ander deel van de wereld waar u nooit aan had gedacht. De technologie helpt u door tijd te besparen en nieuwe informatie te achterhalen die u in uw eentje misschien nooit had gevonden.

Onze Vertaaltechnologie vertaalt automatisch en zeer precies de namen die in historische gegevens en stambomen worden gevonden in alle mogelijke talen. Bij een handmatige zoekopdracht in MyHeritage SuperSearch worden er zoekresultaten uit andere talen weergegeven, automatisch vertaald in de taal van de opdracht.

SuperSearch™ Alerts zijn meldingen om u te laten weten dat er nieuwe resultaten beschikbaar zijn voor zoekopdrachten die u eerder op SuperSearch hebt uitgevoerd. Daarbij gaat het om gegevens die toen nog niet aanwezig waren. In plaats van dat u dezelfde zoekopdrachten handmatig steeds weer opnieuw moet herhalen, doet u simpelweg niets. U laat ons gewoon al het werk doen.

We hebben de unieke technologie Newspaper Matching ontwikkeld. Daarbij voeren we semantische analyses uit in de ongestructureerde teksten van artikelen in historische kranten. Vervolgens matchen we de in de artikelen vergaarde informatie automatisch met onze stambomen. Deze technologie is uniek en alleen beschikbaar bij MyHeritage.

Onze Book Matching technologie doet automatisch onderzoek naar personen die zijn gevonden in stambomen in onze uitgebreide collectie gedigitaliseerde historische boeken. Alleen MyHeritage beschikt nu over een innovatieve nieuwe technologie die gebruik maakt van semantische analyse om de betekenis van iedere zin op elke pagina van de gedigitaliseerde boeken te bepalen en zo met grote nauwkeurigheid matches te vinden.

Het bekijken van sommige gegevensverzamelingen is gratis (bijvoorbeeld BillionGraves, Compilatie van gepubliceerde bronnen, Amerikaanse overlijdensindex SSDI etc.) maar om de meeste gegevens te kunnen bekijken, is een abonnement vereist. Voor volledige toegang tot Record Matches is ook een abonnement nodig.

Recent toegevoegde collecties nader belicht

Alleen al in de afgelopen weken hebben we de volgende collecties toegevoegd en bijgewerkt, waardoor we de mijlpaal van 8 miljard voor SuperSearch achter ons hebben gelaten.

Verenigd Koningrijk, Index van begrafenissen en crematies, 1840-2014 – Deze nieuwe collectie is een verzameling van meer dan 8 miljoen records met betrekking tot begrafenissen, crematies, graven en gedenktekens, afkomstig van verschillende begraafplaatsen en crematoriums in het gehele Verenigd Koninkrijk. De records bevatten de namen van de overledenen, de begrafenis- of crematiedatum, het soort record (begrafenis of crematie) en de locaties.

In deze collectie konden we een record voor Emmeline Pankhurst vinden, met inbegrip van de datum en plaats van haar teraardebestelling. Emmeline was een Brits politiek activist en aanvoerster van de Britse suffragettebeweging. Ze heeft eraan bijgedragen dat Britse vrouwen kiesrecht kregen.

Emmeline Pankhurst, circa 1913.

Emmeline Pankhurst, circa 1913.

1906 Canada, Volkstelling van Alberta, Saskatchewan en Manitoba – De volkstelling die op 24 juni 1906 van start ging, was de eerste periodieke volkstelling in de Canadese Prairie-provincies. Deze volkstelling werd naderhand nog tot 1956 om de tien jaar gehouden. Deze speciale volkstelling was bedoeld om de grote bevolkingsgroei te meten, die zich in dit deel van het land in de eerste helft van de twintigste eeuw voordeed. Van 1867 tot 1914 was in het westen van Canada massale immigratie toegestaan. Miljoenen immigranten grepen deze kans om als kolonist hun economische kansen te vergroten en een beter leven te krijgen.

De volkstelling inventariseerde meer dan 800.000 mensen. Iedere record bevat gegevens over de naam, het geslacht, de relatie tot het hoofd van het huishouden, de burgerlijke staat, de leeftijd, de geboorteplaats en het immigratiejaar. De immigratiegolf in deze periode was een van de belangrijkste perioden in de Canadese bevolkingsaanwas. Deze periode had ook een enorme impact op de ontwikkeling van de Prairies en heeft de maatschappij, economie en cultuur van Canada permanent vormgegeven.

Engeland & Wales, Geboorte Index, 1837-2005 – We hebben aanvullende records toegevoegd voor de perioden 1837-1865 en 1921-1983. Er zijn in totaal 110.798.189 nieuwe records toegevoegd. De collectie bevat nu in totaal 208.384.589 doorzoekbare records.

In deze collectie hebben we de geboorte van John Lennon teruggevonden! John Winston Lennon is geboren op 9 oktober 1940. Hij schitterde in de invloedrijkste band uit de geschiedenis van de popmuziek.

 

John W. Lennon in Engeland & Wales, Geboorte Index, 1837-2005 – Lancashire, Engeland [MyHeritage SuperSearch]

John W. Lennon in Engeland & Wales, Geboorte Index, 1837-2005 – Lancashire, Engeland [MyHeritage SuperSearch]

Engeland & Wales, Overlijdens Index, 1837-2005 – We hebben aanvullende records toegevoegd voor de perioden 1837-1865 en 1921-1983. Er zijn in totaal 45.107.020 nieuwe records toegevoegd. De collectie bevat nu 87.011.478 doorzoekbare records.

Engeland & Wales, Huwelijks Index, 1837-2005 – We hebben aanvullende records toegevoegd voor de perioden 1837-1865 en 1921-1983.

Israel Genealogy Research Association – IGRA – We hebben deze collectie bijgewerkt met meer dan 300.000 nieuwe records.

Historische gegevens geven karakter en persoonlijkheid aan uw familieonderzoek. Ze kunnen helpen bij het ontrafelen van mysteries in uw familiegeschiedenis.

We voegen voortdurend nieuwe gegevens aan SuperSearch toe: per dag minstens 3,3 miljoen historische records en stamboomprofielen. Zelfs als u nu met SuperSearch niet vindt wat u zoekt, bestaat er een goede kans dat die informatie binnenkort wel beschikbaar komt.

We hebben nieuwe ontdekkingen voor u in petto! Doorzoek onze 8 miljard historische records vandaag nog!

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

 • Frans Hamilton

  augustus 16, 2017

  Gewldige prestatie

 • Jac vanGestel

  augustus 17, 2017

  Gefeliciteerd met de overschrijding van 8 miljoen records. Een veelvoud daarvan zullen gebruikers, informatie zoekenden zijn of worden. Laat ze genieten! succes met uw werk. Jac

 • G. van de Vorle

  augustus 17, 2017

  wat kan ik terugvinden over de familie van de Vorle en Slavenburg?

  • MyHeritageNL

   augustus 17, 2017

   Beste heer/mevrouw van de Vorle, we raden u aan om deze achternamen in te voeren in het zoekveld van zone hier genoemde zoekmachine SuperSearch via http://www.myheritage.nl/research. Deze zoekmachine bevat meer dan 8 miljard records uit de hele wereld van o.a. geboorten en overlijden en nog veel meer. Wellicht biedt dit aanknopingspunten! Via ons Helpcenter vindt u praktische tips en ondersteuning: https://www.myheritage.nl/help-center#/path/Ontdekkingen-en-Onderzoek/SuperSearch/. Mocht u vragen hebben of assistentie wensen, kunt u altijd contact opnemen via support@myheritage.com of via gratis telnr 0800-2400013. Zij helpen u graag verder. Vriendelijke groet

 • Jos

  augustus 20, 2017

  Nu op naar de 10 miljard historische records.