Maak kennis met het team: Hagar Chen

Reacties1

Hagar Chen is een jonge programmeur. Ze is 25 jaar oud, woont in Centraal-Israël en heeft drie oudere broers. Ze is bijna twee jaar getrouwd. Toen zij en haar man begon te daten, was hij net begonnen met een studie informatica. Hagar las zijn aantekeningen voor school en ontdekte dat zij ook interesse voor programmeren had. Hagar ging ook informatica studeren en heeft daar nooit spijt van gekregen.

Toen ze voor het eerst op sollicitatiegesprek kwam, wist ze nog niet veel over MyHeritage.

Het was gewoon één van de allereerste bedrijven waar ik een sollicitatiegesprek moest houden.

Maar Hagar voelde bij MyHeritage iets wat ze bij de andere bedrijven die ze bezocht niet voelde. Ze voelde zich direct opgenomen in de vriendelijke sfeer van ons gezellige en gastvrije kantoor.

Hagar ging voor MyHeritage werken en werd een onderdeel van het R&D-team. Ze startte bij het team voor kwaliteitsbewaking, waar ze verantwoordelijk was voor het testen van nieuwe functies en producten.

Toen Hagar bij ons in dienst kwam, begon ze ook haar eigen familiegeschiedenis te bestuderen. Met een eenvoudige zoekopdracht in SuperSearch vond ze haar voorouders van moederszijde in de Amerikaanse volkstellingsgegevens van 1940, de dienstplichtgegevens van haar overgrootvader en zijn immigratiepapieren, na zijn binnenkomst in de Verenigde Staten vanuit Oostenrijk.

Vermelding van Charles Badler, Hagars overgrootvader van moederszijde, in de VS-volkstelling van 1930.

Het was ongelooflijk om documenten over mijn familie te vinden waarvan geen van mijn familieleden zelfs maar het bestaan vermoedde. Ik was er ondersteboven van. Ik ontdekte hele nieuwe dingen over mijn overgrootvader. Ik wist niet dat hij in de Tweede Wereldoorlog had gevochten en dat zijn zwager jarenlang bij hem inwoonde. Ook ontdekte ik dat mijn overgrootmoeder oorspronkelijk uit Duitsland kwam.

Nadat ze bij MyHeritage was gaan werken, raakte de hele familie ineens geïnteresseerd in genealogie.

Familieleden die nooit veel belangstelling hadden getoond, begonnen personen en nieuwe gegevens aan de stamboom toe te voegen. Onze boom groeide er geweldig van.

Vermelding in de openbare VS-registers van Hagars grootvader Lester Badler.

Na 18 maanden verhuisde Hagar naar het webteam, een ander onderdeel van het R&D-team. Ze ontwikkelt voor de MyHeritage-website onderdelen die onze gebruikers zien en waarmee ze communiceren.

Ze probeert pagina’s te ontwikkelen die handig zijn voor iedere gebruiker.

Ik moet altijd rekening houden met de verschillende soorten gebruikers die we hebben. Ze kunnen onze website bekijken met allerlei verschillende apparaten en het moet voor iedereen gemakkelijk en leuk zijn.

Ze heeft zelf aan de bestelpagina’s voor DNA-testkits gewerkt. Daarbij moest ze ervoor zorgen dat de gebruikers hun gegevens en bestelling gemakkelijk konden opgeven en dat alle informatie correct werd verwerkt. Het was spannend om meer over dat onderwerp op te steken. Volgens Hagar was dat voor R&D nog onontgonnen terrein. We hebben het al doende moeten leren.

Het hele ontwerpproces van de pagina’s voor het onderdeel DNA was erg spannend. Het is een onderwerp waar ik eerst nog niet veel vanaf wist en ik heb heel wat bij moeten leren. We hebben in korte tijd zoveel bereikt. Bij MyHeritage staat het nooit stil en blijven we maar groeien. Dat is zo’n geweldig gevoel.

Hagar vindt het een groot pluspunt dat het ontwikkelteam van MyHeritage zo leergierig en flexibel is. Het team is altijd op zoek naar nieuwe technologieën en omarmt verandering, om te verbeteren en te innoveren met het oog op de toekomst.

Ik heb in mijn vijf jaar hier een paar grote veranderingen meegemaakt, zoals het gebruik van Angular, waardoor webpagina’s zich aan ieder beeldscherm aanpassen, het ontwikkelen van eenheidstests voor de clientzijde, veranderingen in de automatisering en het reviewen van de broncode, noem maar op. We blijven maar groeien en worden steeds beter. Wanneer je bij het team begint, heb je eerst een mentor. Daarna word je langzaam maar zeker onafhankelijker. Bij ons team is de kwaliteit van werk zo hoog en, hoe groot het bedrijf ook mocht worden, we zorgen er wel voor dat we nooit achterop raken als het gaat om onze technologieën, standaarden en tools. Ik vind dat ongelofelijk inspirerend.

Ook heeft ze geholpen met het organiseren van Meetups voor MyHeritage. Ze is een liefhebber van R&D Hackathons, onze events tijdens welke ontwikkelaars ideeën uitwerken en samenwerken om een prototype te bouwen, zodat iedereen de kans heeft om met goede ideeën te komen. Functies als MyHeritage Community en Photo Discoveries zijn tijdens Hackathons door de teamleden ontwikkeld.

Hagars grootmoeder Miryam met tante Ronit (van vaderszijde), kort nadat haar grootouders in 1963 vanuit Iran waren geëmigreerd.

Als professional ziet ze niet veel verschil tussen haarzelf en de mannen in haar team.

Uiteindelijk schrijven alle leden van het team code en werken we allemaal samen, ongeacht onze sekse. Ik was gedurende korte tijd de enige vrouwelijke ontwikkelaar maar tegenwoordig hebben we een behoorlijk aantal vrouwen in het team.

Hagar zou graag zien dat vrouwen al van jongs af aan beter vertegenwoordigd waren in de exacte wetenschappen.

Er bestaan veel nieuwe organisaties en groepen om vrouwen meer bij de bètawetenschappen te betrekken en het is geweldig om te zien dat steeds meer vrouwen exacte vakken en beroepen kiezen.

Hagar geniet ook van de persoonlijke kant van haar werk.

We werken aan producten die er in de levens van mensen echt toe doen. Niets is persoonlijker en belangrijker dan familie, en daar draait het bij ons uiteindelijk allemaal om.

Hagars vader Asher Chen in groep 3, rond 1960.

De hele familie van Hagar is blij dat ze voor een uniek bedrijf werkt, waar liefdadigheid hoog in het vaandel staat.

         Mijn vader is heel erg trots op me. Iedere keer dat een maatschappelijk project van MyHeritage het nieuws haalt, vertelt hij me weer hoe mooi hij ons werk vindt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd

  • Fons Glasmeier


    oktober 26, 2017

    Het zou goed zijn als er voor gebruikers van myheritage en met name FTB meer inspraak mogelijk is . Het idee wensen en ideeën aan te dragen en daarvan iets terug te vinden in de toepassingen zou een extra impuls kunnen geven aan de kwaliteit.