Nieuwe update voor de mobiele app van MyHeritage

Reacties0

Met de mobiele app van MyHeritage is het nu eenvoudiger dan ooit om onderweg uw familiegeschiedenis te verkennen en te delen. Leg foto’s en herinneringen van uw familie vast en deel ze direct vanaf uw mobiele apparaat. Nodig uw familieleden uit om aan uw stamboom bij te dragen en hem tijdens een familiebijeenkomst bij te werken.

Beschikbaar voor iOS en Android, voor smartphones en tablets. Download de mobiele app nu.

We presenteren een bijgewerkte versie van onze mobiele app, met veel nieuwe en handige functies en een nieuw menu waardoor u nog gemakkelijker in de app kunt navigeren. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijke verbeteringen in de nieuwe versie van de mobiele app van MyHeritage.

Gemakkelijker navigeren

We hebben een nieuw menu toegevoegd dat overal in de app kan worden geopend. Dit maakt de navigatie in de hele app intuïtiever en voorspelbaarder. U opent het nieuwe menu door te tikken op het pictogram met de drie horizontale lijnen in de linkerbovenhoek van de app.

Deze navigatiemethode is heel populair in mobiele apps, omdat je je op het belangrijkste scherm kunt concentreren en toch snel toegang hebt tot alle andere onderdelen van de app.

Verbeterde zoekfunctionaliteit

Sinds kort kunt u met onze mobiele app naar uw voorouders zoeken in onze collectie van meer dan 8 miljard historische records. Daarmee is de zoekfunctionaliteit van de mobiele app gelijkgetrokken met de volledige versie op de website.

U kunt alle collecties in één keer doorzoeken maar u kunt ook zoeken binnen een specifieke collectie historische records.

U kunt een algemene zoekopdracht uitvoeren of zoeken binnen een specifieke categorie, zoals Volkstellingen en kiezerslijsten, Stambomen, Geboorte, huwelijk en overlijden etc. U kunt de zoekopdracht nog verder verfijnen en alleen subcategorieën doorzoeken, zoals U.S.A. volkstellingen, Verenigd Koninkrijk en Ierland Volkstelling en Scandinavische volkstellingen.

U kunt ook alleen een specifieke collectie doorzoeken, bijvoorbeeld Federale volkstelling van 1940 in de Verenigde Staten of Ellis Eiland en Andere Passagierslijsten New York, 1820-1957.

Volg deze stappen om een bepaalde collectie te doorzoeken:

Kies “Onderzoek” in het hoofdmenu van de app. Kies vervolgens “Alle collecties”:
Kies de gewenste categorie:

Kies de gewenste subcategorie:

Kies een collectie:

Als u een collectie hebt gekozen, kunt u in die specifieke collectie zoeken.

Klik voor een uitgebreide beschrijving van de collectie op de kleine pijl in het donkere rondje bij de collectienaam.


 

Geavanceerde zoekmogelijkheden

U kunt ook een geavanceerde zoekopdracht uitvoeren. Als u op “Geavanceerd zoeken” tikt, worden er in het zoekformulier een aantal aanvullende velden geopend, waarmee u uw zoekopdracht kunt verfijnen. De geavanceerde velden zijn uniek voor iedere geselecteerde categorie of collectie.

Als u bijvoorbeeld op “Geavanceerd zoeken” klikt, terwijl u in Alle collecties zoekt, dan worden er algemene velden toegevoegd, zoals velden voor geslacht, type en datum van gebeurtenissen en familieleden. Familieleden is zeer krachtig, omdat u daarmee naar mensen en hun familieleden kunt zoeken. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar een voorouder die Jan Windman heette en van wie u weet dat zijn vrouw Wilma werd genoemd en dat de meisjesnaam van zijn moeder Miller was.

Geavanceerd zoeken voegt bij het zoeken in geboorteaktes extra velden toe die specifiek zijn voor dat soort akten, zoals de volledige geboortedatum.

Een ander voorbeeld is geavanceerd zoeken in de fotocollectie. In dat geval ziet u onder meer extra velden voor de datum van de foto en mediasoorten.

Meerdere familieleden uitnodigen met een e-mail of sms

Aan uw stamboom werken en uw roots ontdekken is nog leuker als u het samen met familieleden doet. Daarom is een geheel nieuwe sectie van de mobiele app gewijd aan het uitnodigen van familieleden om aan uw stamboom mee te werken. De nieuwe sectie heet “Nodig leden uit” en is heel gemakkelijk in het gebruik.

Als u de sectie “Nodig leden uit” hebt geopend vanuit het hoofdmenu van de app, dan ziet u een lijst met al uw naaste verwanten uit uw stamboom die u kunt uitnodigen. Dankzij een geavanceerd synchronisatiemechanisme matcht de app de contacten op uw apparaat met de familieleden in uw stamboom.

 

Alles wat u hoeft te doen is beslissen wie u met een sms of e-mail wilt uitnodigen. Tik in het vakje naast de naam om iemand te selecteren. Als het telefoonnummer of e-mailadres van uw familielid niet automatisch wordt gevonden, tikt u op de pijl en selecteert u de optie “Kies uit contacten”. De contactgegevens van uw familielid worden geopend en u kunt daar hun telefoonnummer of e-mailadres selecteren om de uitnodiging te versturen.

De door u uitgenodigde familieleden ontvangen een sms of e-mail met een link om lid te worden van uw stamboom en eraan bij te dragen. Zodra ze de uitnodiging accepteren en de mobiele app van MyHeritage downloaden, worden ze automatisch aan het relevante stamboomprofiel gekoppeld. Het worden MyHeritage-gebruikers die lid zijn van uw familiesite. Hetzelfde geldt voor familieleden die uw uitnodiging vanaf een desktopcomputer accepteren.

Als de gegevens van uw familielid niet in de contacten van uw apparaat worden weergegeven, dan kunt u ze handmatig toevoegen. Om contactgegevens toe te voegen, selecteert u het profiel van uw familielid in uw stamboom en tikt u op het pictogram Verzenden (papieren vliegtuigje).

Nadat u op het pictogram Verzenden hebt getikt, kunt u de gegevens opgeven en het familielid met een sms of e-mail uitnodigen.

Familieleden die al lid van MyHeritage waren, ontvangen als ze uw uitnodiging accepteren zowel toegang tot uw stamboom als tot de stamboom van hun oorspronkelijke familiesite.

We raden u aan om familieleden die u vertrouwt, uit te nodigen en toegang tot uw familiesite te verlenen. Ze kunnen dan een bijdrage leveren met behulp van de mobiele app of de browser van hun computer. Nieuwe leden worden uitgenodigd om de stamboom te verkennen en feiten, foto’s en personen aan de stamboom toe te voegen, om zo het onderzoek van uw familie verder te helpen.

Met de MyHeritage-app, mist u nooit een interessante ontdekking. Download de app nu en gebruik hem vandaag nog.
We hebben nog veel meer nieuwe functies in de planning, dus blijf op de hoogte!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd