Nieuwe records toegevoegd in de tweede helft van september

Reacties

In de tweede helft van september zijn 40,1 miljoen nieuwe records toegevoegd. Deze nieuwe records omvatten een update van de bestaande collectie van Nederlandse bevolkingsregisters en twee nieuwe collecties: een index van overlijdensberichten van de Verenigde Staten en Canada en de Deense politieregisters van Kopenhagen.

Dit zijn de details van deze nieuwe collecties:

CollectieBeschrijving Aantal gegevens Link om te zoeken
Nederland, Bevolkingsregisters, 1810–1936
Een index van bevolkingsregisters uit heel Nederland uit de periode 1810-1936.21.605.431 nieuwe gegevens toegevoegd, voor een totaal van 36.305.939 gegevens.Nu de collectie doorzoeken
Verenigde Staten en Canada, Index van Overlijdensberichten, 1900–2019
Een index van de rouwadvertenties die tussen 1900 en 2019 zijn gepubliceerd in verschillende kranten in de Verenigde Staten en Canada.16,591,333 gegevensNu de collectie doorzoeken
Denemarken, Kopenhagen politieregisters, 1890–1923
Een index van registratieformulieren uit de periode 1890-1923, met de namen, geboortedatums, geboorteplaatsen, beroepen en adressen van de bewoners.1,966,321 gegevensNu de collectie doorzoeken

Nederland, bevolkingsregisters, 1810-1936

Er zijn 21,6 miljoen nieuwe records toegevoegd aan een index van de bevolkingsregisters uit heel Nederland voor de periode 1810-1936. De gegevens bevatten meestal de naam, geboortedatum, geboorteplaats en de plaats en datum van vestiging. Soms worden ook de leeftijd en het beroep vermeld, en de namen van ouders en echtgenoten.

Bevolkingsregisters zijn registers waarin de verhuizingen van alle Nederlanders werden bijgehouden. In de meeste gemeenten startten de bevolkingsregisters in januari 1850. In sommige plaatsen werden deze gegevens al veel eerder bijgehouden. Het merendeel van de gegevens in deze collectie dateert van 1810 tot 1936, hoewel de dekking voor bepaalde jaren per plaats kan verschillen. Sommige gegevens vallen zelfs buiten dit bereik.

Probeer waar mogelijk een kopie van de originele akte te verkrijgen, aangezien het origineel extra context en gegevens over een persoon of familie kan bieden. De meeste bevolkingsregisters registreerden hele huishoudens en kunnen informatie over familiebanden bieden. Ze bevatten ook gedetailleerde informatie over de woonplaats (waar het gezin of de persoon vandaan kwam of naartoe ging en de verhuisdatums). Veranderingen in de samenstelling van een huishouden als gevolg van gebeurtenissen als geboorte, huwelijk en overlijden werden ook in de registers genoteerd.

Doorzoek de collectie Nederland, bevolkingsregisters, 1810-1936

Verenigde Staten en Canada, index van overlijdensberichten, 1900-2019

Deze collectie van 16,5 miljoen records bevat een index van rouwadvertenties die van 1900 tot 2019 in verschillende kranten in de Verenigde Staten en Canada zijn gepubliceerd.

Deze collectie omvat de naam van de overledene, geboorteplaats, plaats van overlijden, leeftijd en de publicatiebron, inclusief informatie over de plaats van overlijden.

Doorzoek de collectie Verenigde Staten en Canada, index van overlijdensberichten, 1900-2019

Denemarken, Kopenhagen, politieregisters, 1890-1923

Deze nieuwe collectie van 1.966.321 nieuwe records is een index van registratieformulieren met de namen, geboortedatums, geboorteplaatsen, beroepen en adressen van de bewoners. Vanaf 1890 moesten alle inwoners van Kopenhagen van 10 jaar en ouder een registratieformulier bij de politie indienen. Jongvolwassenen ontvingen hun eigen formulier op 14-jarige leeftijd. Getrouwde vrouwen en kinderen tussen de 10 en 13 jaar werden bijgeschreven op het formulier van de echtgenoot of vader.

De registers werden bijgewerkt met recente informatie over de burgers van Kopenhagen. Alle nieuwe inwoners moesten zich registreren als ze zich in Kopenhagen vestigden. Bewoners die al waren geregistreerd, moesten hun gegevens bijwerken als ze van adres veranderden, een kind 14 jaar werd of als een vrouw scheidde of weduwe werd. Inwoners van de gemeente Frederiksberg werden soms ook door de politie geregistreerd, omdat veel mensen tussen Kopenhagen en Frederiksberg verhuisden. In de periode dat de politie hen moest registreren, werden 1,9 miljoen mensen geregistreerd op 4,2 miljoen adressen. De politieregistratie werd in 1923 vervangen door een burgerlijke stand.

Doorzoek de collectie Denemarken, Kopenhagen, politieregisters, 1890-1923

Samenvatting

Het doorzoeken van al deze collecties met MyHeritage SuperSearch™ is gratis. MyHeritage-gebruikers profiteren bovendien van Record Matches. Onze technologie voor Record Matches zal automatisch relevante historische gegevens en nieuwe informatie onthullen over de voorouders die in deze gegevens voorkomen. Er is een Data- of Compleet-abonnement vereist om de records te bekijken en in uw stamboom op te slaan en om Record Matches te openen.

We hopen dat deze collecties de horizon van uw onderzoek naar familiegeschiedenis zullen verbreden. Vertel ons over uw ontdekkingen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd