Gerelateerde gegevens op MyHeritage

Gerelateerde gegevens op MyHeritage

We hebben onlangs Related Records in SuperSearch™ herzien, zodat u geen belangrijke historische gegevens mist die u naar nieuwe ontdekkingen zouden kunnen leiden.

Related Records is de nieuwe naam voor Record Detective™. De functie toont aanvullende records en stamboomprofielen die MyHeritage heeft gevonden voor de persoon in de record die u op dat moment bekijkt. De technologie scant de record die u in SuperSearch™ hebt ontdekt en zoekt naar matches in onze volledige database van meer dan 10,2 miljard historische gegevens en stamboomprofielen om gerelateerde records te vinden. Een geboorteakte zou bijvoorbeeld kunnen matchen met gegevens in een krantenartikel over de bruiloft van die persoon, waarin u meer te weten zou kunnen komen over familieleden die u nog niet kent.

Om Related Records praktischer te maken en ervoor te zorgen dat u ze niet over het hoofd ziet, tonen we ze nu in een handig paneel rechts van de record, in plaats van eronder. Related Records worden gegenereerd door de technologie van MyHeritage om onze historische gegevens onderling met elkaar te matchen. We hebben deze matches onlangs opnieuw berekend en honderden miljoenen aanvullende Related Records toegevoegd. Dit opent de deur naar nieuwe en spannende ontdekkingen.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe Related Records in zijn werk gaat:

  1. Een record in de collectie Volkstelling Canada 1921 voor mijn oudoom, Michael Margolick, leidt tot nog eens 9 historische gegevens.
   De zes afzonderlijke records uit de collectie Ellis Island en Andere Passagierslijsten New York, 1820-1957 laten zien dat fabrikant en zakenman Michael Margolick in de periode 1927-1932 heel wat heeft afgereisd. Uit een van de passagierslijsten blijkt dat Michael en zijn vrouw Helen in 1932 vanuit Montreal op het schip Columbus naar de VS kwamen.
  2. Een record voor de huwelijksakte van Frederick J. Blanchard en Gertrude H. Blanchard in de collectie Massachusetts, huwelijken, 1841-1915 is gerelateerd aan nog eens vier andere akten, waaronder drie uit Amerikaanse volkstellingsakten van 1920, 1930 en 1940.
 1.  
  In de volkstelling van 1920 maken we kennis met hun twee kinderen Charles en Ruth en over Fredericks beroep van zolennaaier in een schoenmakerij. Waarschijnlijk bediende hij verschillende machines om schoenen en onderdelen van schoenen af te werken.

 2. In de volkstelling van 1930 zien we dat zoon Charles waarschijnlijk is verhuisd en niet meer bij de familie woont. Frederik is nu 55 en werkt als conciërge.
  Ten tijde van de volkstelling van 1940 zijn beide kinderen verhuisd en Fredrick werkt nog steeds als conciërge op een openbare basisschool.

3.Een MyHeritage-stamboomrecord voor Marie Travis leidt naar maar liefst 24 aanvullende records voor haar en haar familieleden!


 1. Een hele mooie link is die naar de huwelijksakte van haar ouders die in 1895 in Fulton in Illinois is opgemaakt. Een andere vondst is de record voor de oproepingskaart voor de Eerste Wereldoorlog van haar broer Rolland H. Reeder in de collectie Verenigde Staten Eerste Wereldoorlog oproep registratie (Dienstplicht). Daarop zien we een aantal interessante feiten over zijn beroep, fysieke kenmerken, enzovoort.

Kosten

Er is een Data- of Compleet-abonnement vereist om Related Records bij MyHeritage te bekijken. Sommige records zijn afkomstig uit gratis collecties, zoals de gravencollectie BillionGraves, en kunnen zonder abonnement worden bekeken maar de meeste collecties zijn betaald. Lees hier meer over onze abonnementen.

Tot slot

Door het toevoegen van de nieuwe matches en de verbeterde gebruikersinterface zijn uw kansen op het vinden van nieuwe Related Records aanzienlijk verbeterd. We hopen dat u interessante nieuwe ontdekkingen doet en nieuwe inzichten krijgt in uw familiegeschiedenis.

U vindt de gerelateerde gegevens in SuperSearch™, rechts naast iedere gevonden record.

We doen er bij MyHeritage alles aan om te blijven innoveren en nieuwe technologieën te ontwikkelen maar we werken ook aan het verbeteren van bestaande functies om het ontdekken van uw familiegeschiedenis spannender en lonender voor u te maken.

Vertel ons over uw ontdekkingen!