Bizarre vermeldingen die je niet zou verwachten in een volkstelling

Bizarre vermeldingen die je niet zou verwachten in een volkstelling

We bieden momenteel tot 12 april gratis toegang tot alle MyHeritage Amerikaanse volkstellingen! Mis deze kans niet om deze waardevolle collectie te ontdekken.

Klik hier om deze te bekijken. 

In de dagen voordat volkstellingen online of per post konden worden genomen, werd de Amerikaanse telling uitgevoerd door tellers die van deur tot deur gingen. Deze personen werden normaal gesproken gerekruteerd uit het plaatselijke dorp of de stad.

Het houden van de telling was waarschijnlijk een tamelijk saaie en repetitieve taak. We stellen ons dus voor dat ongebruikelijke en grappige antwoorden op volkstellingen – zoals de antwoorden die ons onderzoeksteam hieronder verzamelde – een welkome afwisseling vormden tijdens de uitvoering.

Hier zijn enkele grappige items die we hebben gevonden:

Catherine “doet wat ze wil”

In de volkstelling van 1880 liet een 15-jarig meisje, Catherine Cudney genaamd, ‘doen wat ze wil’ als haar beroep vermelden:

Blijkbaar waren haar 4 jongere broers en zussen gewoon “thuis” en deden ze niet “zoals ze wilden” zoals Catherine!

Ons onderzoeksteam heeft Catherine via volgende tellingen gevolgd om erachter te komen wat er van haar is geworden. De volkstelling van 1900 vindt Catherine op 35-jarige leeftijd, getrouwd met een man genaamd William Bob en voedt 6 kinderen op. In die telling wordt geen beroep vermeld. 30 jaar later, in de volkstelling van 1930, is ze een eigenaresse in de rooming house-industrie en werkt ze voor eigen rekening. Ten slotte heeft ze bij de volkstelling van 1940 geen beroep op de lijst.

We hopen dat ze de rest van haar dagen bleef doen waar ze zin in had.

Napoleon Waterloo

We weten niet precies wat de reden was van de ouders van Napoleon Waterloo toen ze hem een ​​naam gaven, maar ja, het bleek dat een persoon met die naam in de volkstelling van 1920 op 7-jarige leeftijd werd vermeld.

Volgens de volkstelling werd zijn vader geboren in Luxemburg en zijn moeder in Duitsland.

We vonden hem in een jaarboek van de Evanston Township High School in 1930:

Het lijkt erop dat hij, zoals het een persoon met een naam als Napoleon betaamt, vocht in de Tweede Wereldoorlog.

Volgens zijn grafsteen ‘ontmoette Napoleon eindelijk zijn Waterloo’ in mei 1957.

Patrick is een “waardeloze drinker”

Patrick Leary, geboren rond 1840, wordt vermeld als een “waardeloze drinker” in de volkstelling van 1880.

We kunnen aannemen dat deze onflatteuze beschrijving is gegeven door Mary Leary, die wordt vermeld als het hoofd van het huishouden. Het lijkt erop dat Patrick een familielid was van van haar man.

De leegloper en de praatjesmaker

Degene die in 1875 de Kansas State Census van de Salina Gypsum Township heeft afgelegd, moet plezier hebben gehad.

Job Law, 27, is omschreven als een “loafer.”

James Coleman, het 55-jarige hoofd van een huishouden, wordt vermeld als een ‘praatjesmaker.’

Het is niet duidelijk of deze beschrijvingen door de bewoners zelf zijn voorgesteld of beschouwd moeten worden vanuit van het oogpunt van de persoon die de betrokken personen registreerde. Hoe dan ook, ze waren leuk om tegen te komen!