Verlengd: Amerikaanse volkstellingsgegevens nog een week gratis

Verlengd: Amerikaanse volkstellingsgegevens nog een week gratis

We verlengen onze gratis toegang tot alle Amerikaanse volkstellingen op MyHeritage nog een week. Het doorzoeken en bekijken van al onze Amerikaanse volkstellingen is tot 12 april 2020 volledig gratis.

Doorzoek alle Amerikaanse volkstellingen op MyHeritage

De Amerikaanse volkstelling is momenteel aan de gang in huizen in heel Amerika, wat een evenement van een keer per decennium is. De traditie van het houden van een telling is vastgelegd in de Amerikaanse grondwet.

Weten hoeveel mensen in verschillende provincies wonen, is essentieel voor een eerlijke verdeling van fondsen en overheidsvertegenwoordiging. De eerste Amerikaanse telling vond plaats in 1790. MyHeritage biedt toegang tot de volledige set Amerikaanse volkstellingen van 1790 tot 1940 – latere volkstellingen zijn nog steeds niet beschikbaar vanwege een privacybeperking van 72 jaar. Deze records bevatten 650 miljoen namen en vormen de belangrijkste documentatiebron voor familiegeschiedenis in de Verenigde Staten.

De vragen in de volkstelling varieerden van jaar tot jaar, maar Amerikaanse volkstellingen bevatten doorgaans de namen van gezinsleden, hun leeftijd, geboorteplaats, woonplaats, beroepen en details over hun immigratie, staatsburgerschap en militaire dienst, naast andere details.

Als je familieleden hebt die op enig moment in de Verenigde Staten woonden, is deze collectie een onschatbare bron die je veel kan leren over hoe je voorouders leefden. Mis je kans niet om het gratis te bekijken! Je hebt tot 12 april de tijd om te profiteren van gratis en onbeperkte toegang.

Klik hier om de collectie te doorzoeken.