Historische gegevenscollecties toegevoegd in april 2020

Reacties

We hebben een heugelijke mijlpaal bereikt: er zijn nu meer dan 12 miljard historische gegevens op MyHeritage beschikbaar! Er zijn alleen in april al vier nieuwe collecties met in totaal 287 miljoen records toegevoegd: een collectie van aanvragen bij de Amerikaanse Social Security, een stamboomindex uit Nederland, een index van Amerikaanse rechtszaken en een collectie van IJslandse volkstellingen.

Dit zijn de details van de nieuwe collecties die zijn toegevoegd.

CollectieBeschrijving Aantal gegevensLink om te zoeken

Verenigde Staten, aanmeldingen en aanvragen sociale zekerheid, 1936-2007
Een index van registratieverzoeken en aanvragen bij de Amerikaanse Social Security van 1963 tot 2007.240,604,242 gegevensNu collectie doorzoeken

GenealogieOnline Stambomen Index
Een index van stamboomrecords uit Nederland en andere Noordwest-Europese landen.39,658,157 gegevensNu collectie doorzoeken

Verenigde Staten, Index van rechtszaken, 1833-2018

Een index van beschrijvingen van rechtszaken, afkomstig uit verschillende staten en federale gerechtshoven van de Verenigde Staten, inclusief overzeese gebiedsdelen.6,713,834 gegevensNu collectie doorzoeken

IJslandse volkstelling 1703-1920


Een index van IJslandse volkstellinggegevens van 1703 tot 1920.921,099 gegevensNu collectie doorzoeken

Verenigde Staten, aanmeldingen en aanvragen sociale zekerheid, 1936–2007

Deze verzameling van 240 miljoen records betreft dossiers die door de Social Security Administration zijn aangelegd voor personen die een socialezekerheidsnummer hebben aangevraagd of een aanvraag voor een invaliditeits-, pensioen- of overlijdensuitkering hebben ingediend. De gegevens omvatten de volledige naam van de aanvrager, de geboortedatum en -plaats en het geslacht. De uitkeringsverzoeken bevatten bovendien de volledige naam van de vader en de moeder, met inbegrip van de meisjesnaam van de moeder. Deze collectie is een waardevolle aanvulling op de Amerikaanse overlijdens index (SSDI), waarin iemands geboorteplaats en de namen van de ouders niet zijn opgenomen.

Sommige plaatsnamen en persoonsnamen waren afgekapt in de gegevens die zijn verstrekt door de Social Security Administration. MyHeritage heeft deze velden waar mogelijk gecorrigeerd en aangevuld maar sommige velden blijven afgekapt.

Doorzoek de collectie Verenigde Staten, aanmeldingen en aanvragen sociale zekerheid, 1936-2007

Nederland, GenealogieOnline Family Tree Index

Deze collectie is aangeleverd door GenealogieOnline, een uitstekende Nederlandse website door Bob Coret, Het bestaat uit  39 miljoen gegevens uit familiestambomen uit Nederland en andere landen in Noordwest- Europa.Deze grote verzameling bestaat uit records die doorgaans voor- en achternamen, geboorteplaatsen en -datums, huwelijken en overlijdens bevatten, evenals informatie over familieleden.

Doorzoek de collectie Nederland, GenealogieOnline Stambomen Index

Verenigde Staten, Index van rechtszaken, 1833–2018

Deze collectie is een index van beschrijvingen van rechtszaken van verschillende staatsrechtbanken en federale rechtbanken in de Verenigde Staten en zijn overzeese gebieden. De records bevatten de volgende doorzoekbare gegevens: de voor- en achternamen van eisers en gedaagden, de volledige naam van de zaak, de datum van de uitspraak door de rechtbank en de bevoegdheid van de rechtbank. De records bevatten ook de naam van de rechtbank, het vonnisnummer en de eerste en laatste pagina van het boekdeel.

Minder dan één procent van de gegevens dateert van vóór 1833. De vroegste akte is van 1640.

De gegevens in deze collectie zijn afkomstig van het Caselaw Access Project en de Harvard Law School.

Doorzoek nu de collectie Verenigde Staten, Index van rechtszaken, 1833–2018

IJslandse volkstelling 1703–1920

Deze collectie omvat IJslandse volkstellinggegevens uit de jaren 1703, 1816, 1835, 1840, 1845, 1850, 1855, 1860, 1870, 1880, 1890, 1901, 1910 en 1920. De gegevens zijn van onschatbare waarde voor genealogen die familie in IJsland hebben.

Omdat IJsland tot 1944 onder Deens bewind stond, lagen de volkstellingen die van 1835 tot 1920 in IJsland werden gehouden in het verlengde van de Deense volkstellingen die in datzelfde jaar werden gehouden. De IJslandse formulieren volgen zelfs de Deense indeling.

Tot de volkstellingsgegevens behoren: de naam, het geslacht, de leeftijd, het beroep, de burgerlijke staat, de relatie met het hoofd van het huishouden, de religieuze gezindheid en de geboorteplaats (provincie en parochie) van alle leden van het huishouden.

De collecties met volkstellingen die in 1703 en 1816 zijn gehouden, waren uniek voor IJsland. Tijdens de volkstelling van 1703 zijn de namen van alle inwoners geregistreerd. De gegevens kunnen ook iemands geslacht, leeftijd, provincie en parochie bevatten. In 1816 werden de namen van alle inwoners geregistreerd, vaak samen met een geboorteplaats en andere zaken.

Deze gegevens zijn gepubliceerd door het Nationaal Archief van IJsland.

Doorzoek nu de IJslandse volkstelling 1703–1920

Samenvatting

Ons team heeft in april veel werk verzet en heeft veel waardevolle informatie op MyHeritage gepubliceerd.

Het doorzoeken van deze collecties op MyHeritage is gratis. Om deze records te bekijken of in uw stamboom op te slaan, is een Data- of Compleet abonnement nodig.

Als u een stamboom op MyHeritage hebt, dan waarschuwt onze Record Matching-technologie u automatisch als er matches zijn tussen records in deze collecties en uw verwanten. U hebt dan de mogelijkheid om de record te bekijken en te beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collecties!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd