Historische gegevenscollecties toegevoegd in oktober 2020

Historische gegevenscollecties toegevoegd in oktober 2020

Wat een maand! In oktober zijn 59,6 miljoen historische gegevens aan MyHeritage toegevoegd in 7 collecties uit Noorwegen, Wales en Portugal. De collecties omvatten onder meer geboorten en dopen, huwelijken, overlijdens en begrafenissen. De update van deze maand brengt het totale aantal historische gegevens op MyHeritage op 12,7 miljard.

Hieronder vindt u meer details over de collecties:

CollectieBeschrijving Aantal gegevensLink om te zoeken

Noorwegen, kerkregisters, 1815-1938
Een index van geboorte-, doop-, huwelijks- en overlijdensakten en begrafenisgegevens van 1815 tot 1938.42,248,250 gegevensNu collectie doorzoeken

Wales, dopen en geboorten in de parochies
Een index van geboorte- en doopakten in Wales van 1538 tot 1920.8,242,549 gegevens
Nu collectie doorzoeken

Wales, huwelijken en huwelijksaankondigingen in de parochies
Een index van huwelijken en kerkelijke huwelijksaankondigingen in Wales van 1539 tot 1935.3,480,047 gegevens
Nu collectie doorzoeken

Wales, overlijdens en begrafenissen in de parochies

Een index van sterfgevallen en begrafenissen in Wales van 1539 tot 2005.3,149,924 gegevensNu collectie doorzoeken

Portugal, Madeira, Doopindex, 1738-1910

Een index van doopakten voor het Portugese eiland Madeira van 1738 tot 1910.1,676,377 gegevensNu collectie doorzoeken

Portugal, Madeira, Huwelijksindex, 1574-1940

Een index van huwelijksakten voor het Portugese eiland Madeira in de periode 1577 tot 1940.871,318 gegevensNu collectie doorzoeken

Noorwegen, kerkregisters, 1815–1938

Deze collectie bestaat uit 42,2 miljoen geïndexeerde records en hoogwaardige scans van de originele documenten. De collectie omvat onder meer gegevens over geboorten en dopen, huwelijken, overlijdens en begrafenissen. De scans in de collectie zijn nu volledig geïndexeerd en doorzoekbaar gemaakt. Daardoor is deze collectie een onmisbare bron voor iedereen die onderzoek doet naar Noorse voorouders. Met deze toevoeging biedt MyHeritage nu 80 miljoen historische gegevens uit Noorwegen.

Geboorte- en doopgegevens (Fødte / Døpte)

De geboorte- en doopgegevens bevatten de geboortedatum en de doopdatum, de namen van beide ouders, de burgerlijke staat, de woonplaats, de wettige of onwettige status van het kind en de namen van peetouders en getuigen.

Huwelijksgegevens (Viede, Copulerede, Ægteviede)

De huwelijksakten bevatten de namen van de bruid en de bruidegom, de geboorteplaatsen, de huwelijksdatum, de leeftijden en vaak de woonplaats en het beroep van de bruidegom. Uit de gegevens blijkt ook of de bruid of bruidegom voor het huwelijk alleenstaand of weduwe was.

Overlijdens-  en begrafenisgegevens (Døde / Begravede)

De begrafenisgegevens bevatten de naam, leeftijd en woonplaats van de overledene, de begrafenisdatum en de doodsoorzaak. De gegevens van doodgeborenen (dødfødte) werden in de overlijdens- en begrafenisgegevens vermeld, in een speciaal gedeelte van de overlijdensregisters. Deze werkwijze werd echter niet consequent gevolgd: er zijn ook doodgeborenen terug te vinden in de geboorte- en doopgegevens.

Lees voor meer informatie over de collectie Noorwegen, kerkregisters, 1815-1938 deze blogpost.

Doorzoek de collectie Noorwegen, kerkregisters, 18151938

Wales, parochieregisters

Bijna drie eeuwen lang behoorden de parochieregisters van Wales tot de belangrijkste bronnen voor akten in Wales. Daardoor zijn ze van onschatbare waarde voor alle mensen die onderzoek doen naar hun Welshe erfgoed.

Bij MyHeritage verschijnen ze in drie afzonderlijke collecties: Wales, dopen en geboorten in de parochies, Wales, huwelijken en huwelijksaankondigingen in de parochies en Wales, overlijdens en begrafenissen in de parochies. De collecties bestaan uit 14,8 miljoen geïndexeerde historische gegevens en bestrijken meer dan 450 jaar van de geschiedenis van Wales. Er zullen zeer binnenkort hoogwaardige scans van de originele documenten worden toegevoegd. Lees voor meer informatie over de parochieregisters van Wales deze blogpost.

Wales, dopen en geboorten in de parochies

Deze collectie bestaat uit 8,2 miljoen geboorte- en doopakten van parochies in heel Wales. De gegevens bevatten de naam, de geboortedatum, de doopdatum, de parochie, de naam van de vader, het beroep van de vader, de naam van de moeder, de woonplaats van de ouders en de geboorteplaats.

Doorzoek de collectie Wales, dopen en geboorten in de parochies

Wales, huwelijken en begrafenissen in de parochies

Deze collectie bestaat uit 3,4 miljoen records voor huwelijksakten en huwelijksaankondigingen (banns) van parochies in heel Wales. De gegevens bevatten de voor- en achternamen van de bruid en de bruidegom, hun leeftijd, de huwelijksdatum of aankondigingsdatum, de namen van de vader van de bruid en de bruidegom, de namen van de parochies van de bruid en de bruidegom, en de namen van hun county.

Doorzoek de collectie Wales, huwelijken en huwelijksaankondigingen in de parochies

Wales, overlijdens en begrafenissen in de parochies

Deze collectie bestaat uit 3,1 miljoen overlijdensakten van parochies in heel Wales. De gegevens bevatten de voor- en achternaam van de overledene, de leeftijd bij overlijden, de geboortedatum, de begrafenisdatum, de datum van overlijden, de naam van de moeder, de naam van de vader, namen van nabestaanden (meestal de huwelijkspartner), de parochie en de plaats.

Doorzoek de collectie Wales, overlijdens en begrafenissen in de parochie

Portugal, Madeira, Doopindex, 17381910

Deze collectie van 1,6 miljoen gegevens is een index van doopakten van het Portugese eiland Madeira. De gegevens bevatten de naam van het gedoopte kind, de volledige naam van de vader, de naam van de moeder en de datum en plaats van de doop. Er kan ook aanvullende informatie over de akten zijn opgenomen, zoals identificatiecodes voor de pagina en het boek waarin de akte is te vinden.

De collectie beslaat de periode 17381910 maar bevat ook enkele oudere akten, waaronder een akte uit 1538.

Doorzoek de collectie Portugal, Madeira, Doopindex, 17381910

Portugal, Madeira, Huwelijksindex, 15741940

Deze collectie is een index van huwelijksakten van het Portugese eiland Madeira. De gegevens bevatten de volledige naam van de bruid, de volledige naam van de bruidegom, de huwelijksdatum en -plaats en soms ook de namen van de ouders van de bruid en de bruidegom. Er kan ook aanvullende informatie over de akten zijn opgenomen, zoals identificatiecodes voor de pagina en het boek waarin de akte is te vinden.

De collectie beslaat de periode 1574-1940 maar bevat enkele akten die teruggaan tot het jaar 1539.

Doorzoek de collectie Portugal, Madeira, Huwelijksindex, 1574–1940

Voorbeelden

Hier zijn de gegevens van enkele vooraanstaande personen die in de in oktober toegevoegde collectie voorkomen.

Begrafenisakte van Edvard Grieg in de collectie Noorwegen, kerkregisters, 1815-1938

De collectie Noorwegen, kerkregisters, 1815-1938 bevat een vermelding voor de begrafenis van de Noorse componist Edvard Grieg. Edvard verwerkte elementen van de Noorse volksmuziek en hielp bij het definiëren van een nieuwe Noorse muzikale identiteit die internationale waardering oogstte. Edvard werd geboren in de stad Bergen in Noorwegen, en stierf daar ook. Om de muzikale erfenis van Edvard Grieg te eren, heeft de stad Bergen een museum, een muziekcentrum en een muziekschool naar hem vernoemd.

De vermelding van de begrafenis van Edvard Grieg bevat de begrafenisdatum en -plaats: 9 september 1907 in Bergen, Noorwegen. Ook zijn geboortedatum en -plaats zijn vermeld: 15 juni 1843 in Bergen, Noorwegen.

Burial record of Edvard Grieg, 1907. [Credit: MyHeritage Norway Church Records, 1815–1938]

Vermelding voor Edvard Grieg in 1907. [Bron: MyHeritage, Noorwegen, kerkregisters, 1815-1938]

Doopakte van Augustus Edwin John uit de collectie Wales, dopen en geboorten in de parochies

De vermelding van de geboorte van de beroemde Welshe schilder Augustus Edwin John is te vinden in de collectie Wales, dopen en geboorten in de parochies. Augustus werd in 1878 geboren in Tenby, een kustplaatsje in de county Pembrokeshire in Zuid-Wales. Hoewel hij zijn moeder al op zijn zesde verloor, werden hij en zijn oudere zus Gwendolyn Mary John sterk beïnvloed door haar liefde voor kunst. John verliet Tenby om in Londen en later in de Provence te gaan studeren. Hij oogstte veel lof met zijn tekeningen en portretten. Hij werd in 1954 door de Royal Academy of Arts geëerd met een grote tentoonstelling in Londen. Zijn doopakte bevat zijn geboorte- en doopdatum, de plaats van de doopplechtigheid en de namen van zijn vader en moeder.

Baptism record of Augustus Edwin John, 1886. [Credit: MyHeritage Wales, Parish Births and Baptisms]

Doopakte van Augustus Edwin John, 1886. [Bron: MyHeritage, Wales, dopen en geboorten in de parochies]

Huwelijksakte van Anne Rees en William Thomas Lewis uit de collectie Wales, huwelijken en huwelijksaankondigingen in de parochies

De huwelijksakte van William Lewis is te vinden in de collectie Wales, huwelijken en huwelijksaankondigingen in de parochies. William Lewis werd in 1837 in Wales geboren in een middenklassengezin. Aan het einde van de eeuw was hij opgeklommen tot steenkoolmagnaat en ontving hij de titel baron Merthyr. Een standbeeld ter ere van hem begroet de bezoekers bij de ingang van Aberdare Park in Zuid-Wales. De record bevat de plaats en datum van het huwelijk, de namen van zijn vader en moeder en de namen van de vader en moeder van zijn vrouw.

Marriage record of Anne Rees and William Thomas Lewis, 1864. [Credit: MyHeritage Wales, Parish Marriages and Banns]

Huwelijksakte van Anne Rees en William Thomas Lewis, 1864. [Bron: MyHeritage, Wales, huwelijken en huwelijksaankondigingen in de parochies]

Begrafenisakte van Richard Wilson uit Wales, overlijdens en begrafenissen in de parochies

Richard Wilson behoorde tot de oprichtende leden van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten van Wales. Hij was beroemd om zijn pittoreske landschapsschilderijen. Hij was in Londen tot portretkunstenaar opgeleid maar vatte tijdens zijn opleiding in Italië een liefde voor de landschapskunst op. Hij bracht zijn inzichten mee terug naar het Verenigd Koninkrijk en zou later grootheden als J.M.W. Turner beïnvloeden. De akte bevat zijn begraafplaats en datum.

Burial record of Richard Wilson, 1782. [Credit: MyHeritage Wales, Parish Deaths and Burials]

Vermelding voor de begrafenis van Richard Wilson, 1782. [Bron: MyHeritage, Wales, overlijdens en begrafenissen in de parochies]

Doopakte van Fernando Augusto da Silva uit de collectie Portugal, Madeira, Doopindex, 1738-1910

De doopakte van de op Madeira geboren priester Fernando Augusto da Silva is te vinden in de collectie Portugal, Madeira, Doopindex, 1738-1910. Fernando Augusto da Silva was niet alleen priester maar ook professor. Ook werkte hij als journalist voor verschillende plaatselijke kranten van het tot Portugal behorende eiland Madeira. Zijn doopgegevens bevatten de namen van zijn vader en moeder, de plaats en datum van de doopplechtigheid en informatie waarmee de oorspronkelijke akte is terug te vinden.

Baptism record of Fernando da Silva [MyHeritage: Portugal, Madeira, Index of Baptisms, 1738–1910]

Doopakte van Fernando da Silva. [Bron: MyHeritage, Portugal, Madeira, Doopindex, 1738-1910]

Huwelijksakte van Aires de Ornelas e Vasconcelos en Augusta Martiniana de Olival uit de collectie Portugal, Madeira, Huwelijksindex, 1574-1940

De huwelijksakte van de ouders van de rooms-katholieke aartsbisschop van Goa, Aires de Ornelas e Vasconcelos is te vinden in de collectie Portugal, Madeira, Huwelijksindex, 1574-1940. De gegevens bevatten de plaats en datum van het huwelijk, de namen van de bruid en de bruidegom en informatie waarmee de oorspronkelijke akte is terug te vinden.

Marriage record of Aires de Ornelas e Vasconcelos & Augusta Martiniana de Olival [MyHeritage Portugal, Madeira, Index of Marriages, 1574–1940]

Huwelijksakte van Aires de Ornelas e Vasconcelos en Augusta Martiniana de Olival. [Bron: MyHeritage, Portugal, Madeira, Huwelijksindex, 1574-1940]

Samenvatting

We hopen dat deze waardevolle collecties nieuwe wegen zullen openen voor uw onderzoek naar familiegeschiedenis. Het doorzoeken van deze collecties op MyHeritage is gratis. Om deze records te bekijken of in uw stamboom op te slaan, is een Data- of Compleet abonnement vereist.

Als u een stamboom op MyHeritage hebt, dan waarschuwt onze Record Matching-technologie u automatisch als er matches zijn tussen records in deze collecties en uw verwanten. U hebt dan de mogelijkheid om de record te bekijken en te beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collecties!