Vertel ons de militaire verhalen van uw voorouders en maak kans om te winnen!

Vertel ons de militaire verhalen van uw voorouders en maak kans om te winnen!

Deze maand geven we, in het kader van Remembrance Day in het Verenigd Koninkrijk en Veteran’s Day in de Verenigde Staten, speciale aandacht aan de diensttijd van uw voorouders. In deze moeilijke tijden kunnen we troost putten uit de verhalen van onze dappere voorouders. Mogen hun daden van moed en veerkracht ons inspireren en hoop geven op een betere toekomst.

We nodigen u uit om de verhalen van uw voorouders te delen die in het leger hebben gediend om kans te maken op een MyHeritage Compleet abonnement! Stuur ons deze maand (t/m 30 november) een verhaal, foto of militair verslag over de diensttijd van uw voorouder. U kunt het delen op Facebook, Twitter of Instagram door ons te taggen en de hashtag #MyMilitaryHeritage te gebruiken. U kunt uw verhaal ook mailen naar E: stories@myheritage.com. Drie gelukkigen winnen een MyHeritage Compleet abonnement van één jaar!

Foto inzendingen

Een foto zegt meer dan duizend woorden en een foto kan net zoveel verhalen vertellen. Sinds we MyHeritage In Color ™ en de Photo Enhancer hebben gelanceerd, hebben we opmerkelijke feedback gekregen over hoe deze tools gebruikers hebben geholpen meer informatie over hun voorouders te ontdekken, en in het bijzonder om nieuwe details te ontdekken over de militaire dienst van hun voorouders.

MyHeritage gebruiker Bart Van Eyck heeft deze uitzonderlijke ontdekking met ons gedeeld:

“Ik had een oude foto van mijn betovergrootvader. Op de foto droeg hij een legeruniform. Mijn familie wist dat hij soldaat was tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar wist niets van zijn tijd aan het front … Na het kleuren van de foto ontdekte ik dat mijn betovergrootvader geen militair uniform droeg, maar een gevangene van oorlogsuniform. Ik keek verder op en ontdekte dat hij tijdens de Eerste Wereldoorlog krijgsgevangen was gemaakt … Bedankt voor het ontwikkelen van deze tool.”

Stof die familiefoto van een voorouder in uniform af en gebruik de fotogereedschappen van MyHeritage om de afbeeldingen in te kleuren en te verbeteren, en kijk of er nieuwe details naar voren komen die je misschien over het hoofd hebt gezien bij het bekijken van de originele foto.

Militaire gegevens

Als je geen foto hebt, heb je misschien een ongelooflijk verhaal dat aan jou is doorgegeven? Misschien heb je een prachtig historische akte gevonden, of misschien heb je een oorlogsmedaille of eervolle vermelding ontdekt die aan je familielid is toegekend?

Als u nog niet de gelegenheid heeft gehad om er een te vinden, is dit het perfecte moment. Onze uitgebreide collectie militaire gegevens bestaat uit 683 collecties en in totaal 67 miljoen gegevens van over de hele wereld. Onze collecties omvatten onder meer dienstregisters, pensioenregistraties en militaire onderscheidingen.

Door middel van militaire documenten kunt u leren over de rol die uw voorouders speelden bij het schrijven van geschiedenis. Deze documenten kunnen informatie bevatten over waar uw voorouder heeft gediend, tot welke rang ze zijn gestegen en wat ze tijdens hun dienst hebben gedaan. Militaire gegevens zijn ook uniek omdat ze informatie kunnen bevatten over het uiterlijk en de lichaamsbouw van uw voorouder – bijvoorbeeld hun lengte, oogkleur en haarkleur.

Verhalen inzenden

Zelfs als u geen foto of militaire staat van dienst heeft, is het verhaal van uw voorouder belangrijk. U bent van harte welkom om het verhaal in te sturen zoals het is, ook zonder aanvullend materiaal. Welke manier u ook kiest om de verhalen van uw voorouders te vertellen, is geheel aan u, en alle inzendingen van verhalen worden bekeken.

Deel het verhaal op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #MyMilitaryHeritage om mee te doen en zorg ervoor dat je ons sociale kanaal volgt en tagt. U kunt uw inzending ook per e-mail indienen door deze te sturen naar stories@myheritage.com.

Instagram LIVE

Doe op 9 november mee met een speciale (Engelstalige) Instagram Live sessie met Thomas MacEntee van Genealogy Bargains, waar hij meer tips zal geven voor het doorzoeken van militaire gegevens, evenals enkele van de verbazingwekkende inzendingen van militaire verhalen die we tot nu toe hebben ontvangen. We zullen ook een LIVE-bonuswinnaar aankondigen, dus zorg ervoor dat u uw inzending zo vroeg mogelijk instuurt en doe mee door het Engelstalige MyHeritage Instagram-account te volgen.

Laten we in deze moeilijke tijden hoop en troost putten uit de verhalen van onze dappere voorouders.