MyHeritage publiceert een nieuwe collectie historische gegevens: Verenigde Staten, Grensoverschrijdingen vanuit Canada, 1895-1956

MyHeritage publiceert een nieuwe collectie historische gegevens: Verenigde Staten, Grensoverschrijdingen vanuit Canada, 1895-1956

Het doet ons veel plezier om de publicatie aan te kondigen van 12,5 miljoen historische gegevens in de nieuwe collectie Verenigde Staten, Grensoverschrijdingen vanuit Canada, 1895-1956. Aan het einde van de negentiende eeuw besloten veel mensen om via Canada naar de Verenigde Staten te emigreren, om daarmee de strenge inspecties in de Amerikaanse havens, zoals Ellis Island, te ontlopen. Deze collectie, die ook foto’s bevat, is van belang omdat ze belangrijke details bevat over voorouders die via Canada naar de Verenigde Staten zijn gekomen. De index van MyHeritage biedt extra details die niet te vinden zijn in andere versies van deze collectie, zoals informatie over familieleden.

Aan het eind van de negentiende eeuw kozen sommige immigranten ervoor om naar de VS te reizen via Canadese havens aan de Atlantische Oceaan, zoals die van de stad Quebec, Montreal en Halifax. Daarna namen ze de trein naar hun Amerikaanse bestemming. De MyHeritage-collectie Grensoverschrijdingen vanuit Canada biedt rijke details over het leven van deze immigranten tijdens de overstap van hun land van herkomst naar hun nieuwe leven in de Verenigde Staten.

De gegevens omvatten naam, leeftijd, geslacht, datum van aankomst, aankomsthaven, burgerlijke staat, geboortedatum, geboorteplaats, laatste woonplaats, bestemming, vertrekhaven en nationaliteit van de betrokkene. Verder bevatten ze namen en adressen van familieleden in de Verenigde Staten en het land van herkomst. Behalve immigranten die het staatsburgerschap van de Verenigde Staten wilden verwerven, hebben veel documenten in de collectie betrekking op Amerikaanse of Canadese staatsburgers die voor hun werk of plezier de grens over zijn gestoken. De gegevens werden op kaarten gezet, met informatie aan beide zijden van de kaart. Bij de aanvankelijke microverfilming van de collectie werd de achterzijde van de kaart vaak verkeerd om gefilmd, waardoor die gegevens moeilijk te lezen waren. Exclusief voor de MyHeritage collectie is, in gevallen waar de twee zijden samen te zien zijn, de achterzijde in de goede richting naast de voorzijde geplaatst. Daardoor is het document in zijn geheel goed te lezen.

Hoewel er over de hele lengte van de grens tussen de Verenigde Staten en Canada grensovergangen waren, bevond het voornaamste grenskantoor waar deze gegevens vanaf 1895 zijn bewaard zich in Saint Albans in de staat Vermont. Naarmate de jaren vorderden, werden dichter bij de grensovergangen nieuwe kantoren geopend.

Dit zijn, per Amerikaanse staat, de plaatsen van binnenkomst die in deze collectie zijn opgenomen:

  • Idaho: Eastport (1924-1956); Porthill (1923-1952)
  • Maine: Vanceboro (1906-1952); Calais (1906-1952); Jackman (1909-1953)
  • Michigan: Detroit (1906-1954)
  • Minnesota: Noyes (1912-1956); Baudette, Warroad en International Falls (1910-1923)
  • Montana: Havre, Loring, Opheim, Raymond, Turner, Westby en White Tail (1924-1956); Chief Mountain, Cut Bank, Del Bonita, Gateway, Great Falls en Roosville (1923-1956); Babb (1928-1956)
  • New York: Buffalo, Lewiston, Niagara Falls en Rochester (1902-1954); Alexandria Bay, Cape Vincent, Champlain, Clayton, Fort Covington, Mooers, Rouses Point, Thousand Island Bridge en Trout River (1929-1956); Hogansburg, Malone, Morristown, Nyando, Odgensburg, Rooseveltown en Waddington (1929-1956)
  • North Dakota: Dunseith, Neche, Pembina, Saint John en Walhalla (1912-1956); Ambrose, Antler, Carbury, Fortuna, Noonan, Northgate, Portal, Sherwood en Westhope (1921-1952); Northgate en Saint John (1910-1921)
  • Vermont: Saint Albans (1895-1952); kleine havens in Vermont (1895-1924)

Voorbeeldrecords

De collectie bevat een vermelding voor Robert Wardrop, die vanuit Schotland in Quebec was aangekomen met als uiteindelijke bestemming Clinton in de staat Indiana, waar zijn broer Mat woonde. Het document vermeldt Roberts laatste woonplaats, Stonehouse in Schotland, zijn leeftijd, burgerlijke staat, de naam van zijn vrouw en een beschrijving van zijn uiterlijk.

Border Crossing Record of Robert Wardrop [Credit: MyHeritage United States, Border Crossings from Canada 1895–1956]

Inreisgegevens van Robert Wardrop [Bron: MyHeritage, Verenigde Staten, Grensoverschrijdingen vanuit Canada, 1895-1956]

  • De Canadese hockeyspeler Lawrence (Larry) Aurie komt ook in de collectie voor. Hij was op weg naar Detroit, Michigan, om daar in de National Hockey League te gaan spelen. Het document bevat Larry’s leeftijd, geboorteplaats en bestemming en informatie over zijn vader en een vriend in Canada.
Border Crossing Record of Larry Aurie [Credit: MyHeritage United States, Border Crossings from Canada 1895–1956]

Inreisgegevens van Larry Aurie [Bron: MyHeritage, Verenigde Staten, Grensoverschrijdingen vanuit Canada, 1895-1956]

Samenvatting

De nieuwe collectie MyHeritage, Verenigde Staten, Grensoverschrijdingen vanuit Canada, 1895-1956 biedt een scherp inzicht in het leven van immigranten, reizigers en ingezetenen die in deze periode de grens tussen de VS en Canada overstaken. Het doorzoeken van de collectie op MyHeritage is gratis. Om deze records te bekijken of in uw stamboom op te slaan, is een Data- of Compleet abonnement vereist.

Als u een stamboom op MyHeritage hebt, dan waarschuwt onze Record Matching-technologie u automatisch als er matches zijn tussen records in deze collectie en uw verwanten. U hebt dan de mogelijkheid om de record te bekijken en te beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collectie!