Gratis toegang tot militaire gegevens op MyHeritage

Gratis toegang tot militaire gegevens op MyHeritage

In deze meimaand staat onderzoek naar militaire familiegeschiedenis centraal. Zo publiceerden we eerder het verhaal van Adri die ontdekte dat zijn vader een Franse WWII soldaat was, en dit gastblog met tips om onderzoek te doen naar oorlogs- en bevrijdingskinderen.

Nu bieden we iedereen de mogelijkheid om meer te weten te komen over de voorouders in uw stamboom die in het leger hebben gediend. Gedurende een week, woensdag 26 mei tot en met dinsdag 1 juni 2021, zijn alle militaire gegevens op MyHeritage volledig gratis toegankelijk.

Doorzoek nu militaire gegevens op MyHeritage

MyHeritage bevat 69,6 miljoen militaire gegevens van over de hele wereld, zoals documentatie over de lichting, pensioenregistraties en andere militaire documenten. Deze collecties bevatten waardevolle informatie over mannen en vrouwen die hebben gediend, en vaak ook informatie over hun families. Militaire gegevens kunnen geboortedata en overlijdensdata, namen en adressen van familieleden en details over de diensttijd van de soldaat bevatten. In sommige gevallen bevatten militaire documenten bepaalde details die niet in andere soorten akten voorkomen, zoals aantekeningen over fysieke kenmerken zoals lengte, gewicht en oogkleur.

Normaal gesproken zijn gegevens op MyHeritage gratis te doorzoeken, maar het bekijken van het volledige document en het opslaan in uw stamboom is alleen beschikbaar voor degenen met een betaald Data- of Compleet abonnement op MyHeritage. Deze week zal echter iedereen die meer wil weten over de militaire geschiedenis van zijn of haar voorouders, kosteloos toegang krijgen tot de volledige gegevens.

Of u nu al veel weet over de helden in uw familie en nog meer over hen wilt weten, of wie nog aan het beginpunt staat om te leren over de personen in de familie die hebben gediend, het ontdekken van hun militaire gegevens is een perfecte manier om hen te herdenken.

Doorzoek nu militaire gegevens op MyHeritage – wie weet wat u zult vinden!