Reis naar het verleden met gratis immigratie- en reisgegevens!

Reis naar het verleden met gratis immigratie- en reisgegevens!

Nu de zomer in volle gang is, is het nu een uitstekend moment om meer te weten te komen over de wegen die uw voorouders hebben afgelegd. MyHeritage biedt gratis toegang tot alle immigratie- en reisgegevens in de periode van 24-30 juni 2021. Door meer te weten te komen over hun reizen, leert u uw voorouders op een betekenisvolle manier kennen.

Mensen zijn door de geschiedenis heen gemigreerd, maar tot de laatste twee eeuwen was reizen behoorlijk gevaarlijk en kostbaar, alleen ondernomen uit absolute noodzaak – om te ontsnappen aan oorlog, hongersnood of andere onrust, of om de kost te verdienen. In de 19e eeuw, toen nieuwe technologie reizen sneller en veiliger maakte, begonnen de hogere klassen te reizen voor hun vrije tijd. Mensen die anders hun hele leven in hetzelfde dorp zouden hebben doorgebracht waar hun grootouders waren geboren, begonnen te vertrekken om betere tijden na te jagen. Velen van ons stammen af ​​van deze dappere avonturiers.

Waar kwamen uw voorouders vandaan? Waar zijn ze heen gegaan?

Dit is een geweldige kans om erachter te komen.

De categorie Immigratie en reizen op MyHeritage omvat 57 collecties met 181.280.020 historische gegevens van over de hele wereld. Ze omvatten gegevens over gearriveerde passagiers, naturalisatie, grensovergangen, emigratie, paspoorten en transport van veroordeelden.

Deze gegevens zijn vaak cruciaal voor genealogen, omdat het ontdekken van details over waar uw voorouders precies vandaan kwamen, u kan helpen begrijpen waar u aanvullende gegevens over hun jeugd en hun families in het oude land kunt zoeken. In de documenten in deze collectie vindt u mogelijk details over de reis, zoals de naam van het schip waarop ze voeren en de stad waar ze vandaan zeilden, naast persoonlijke details, zoals namen en beroepen van de reizigers zelf en van hun familieleden.

Normaal gesproken kunnen de meeste van deze gegevens gratis worden doorzocht, maar zijn ze alleen volledig toegankelijk voor MyHeritage gebruikers met een Data- of Compleet abonnement. Vanaf vandaag tot 30 juni heeft echter iedereen hier volledig gratis toegang toe.

Klaar voor uw eigen avontuur om de reizen van uw voorouders te ontdekken? Klik hier en start met het doorzoeken van immigratie- en reisgegevens op MyHeritage!