MyHeritage heeft collectie Duitsland, Noordrijn-Westfalen, Overlijdensindex 1874-1938 bijgewerkt

MyHeritage heeft collectie Duitsland, Noordrijn-Westfalen, Overlijdensindex 1874-1938 bijgewerkt

We zijn verheugd een update aan te kondigen van de collectie Duitsland, Noordrijn-Westfalen, Overlijdensindex 1874-1938 in samenwerking met het Landesarchiv Nordrhein-Westfalen. In deze update hebben we 4,8 miljoen overlijdensakten uit het district Arnsberg toegevoegd. De collectie werd aanvankelijk gepubliceerd met 2,4 miljoen records uit het district Münster. In toekomstige updates zullen de overlijdensindexen van de districten Detmold, Düsseldorf en Keulen worden toegevoegd.

Het regeringsdistrict Arnsberg is het centraal-oostelijke district in Noordrijn-Westfalen dat de Sauerlandse heuvels en een deel van de Ruhrvallei omvat. In het begin van de 19e eeuw werd Arnsberg een van de regionale administratieve centra voor de nieuwe Pruisische regering.

Burgerlijke overlijdensregisters in Duitsland, genaamd Personenstandsregister, zijn een uitstekende bron van genealogische informatie. Ze worden bijgehouden door de Duitse burgerlijke stand en bestrijken 98% van de bevolking en werden in 1876 verplicht in alle Duitse deelstaten.

De collectie overlijdensakten van de burgerlijke stand bevat gescande afbeeldingen van de originele aktes. MyHeritage is de eerste die deze afbeeldingen indexeert met de volledige steun van het Landesarchiv, het Rijksarchief van Noordrijn-Westfalen – waardoor de informatie in de afbeeldingen toegankelijker en gemakkelijker doorzoekbaar is dan ooit tevoren.

Doorzoek Duitsland, Noordrijn-Westfalen (Arnsberg en Münster), Overlijdensindex 1874–1938

Deze archieven bevatten de voor- en achternaam, meisjesnaam, geslacht, religie, datum en plaats op het moment van overlijden, leeftijd bij overlijden en geboortedatum en -plaats, evenals de namen van echtgenoten, ouders en nakomelingen.

Daarnaast bevatten de records administratieve gegevens zoals het aktenummer, de datum van inschrijving, de handtekening van de melder van het overlijden en de handtekening van de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Voorbeeldrecord

De collectie bevat een record van Hugo Peus, een Duitse politicus en koninklijk juridisch adviseur van de koning van Pruisen. In deze overlijdensakte vindt u veel details over zijn leven: geboorteplaats in Dorsten, Noordrijn-Westfalen, Duitsland; overlijdensdatum en -plaats, 13 juli 1898, Recklinghausen, Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland; zijn woonplaats, Recklinghausen, Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland; leeftijd bij overlijden, 88; vaders naam, Friedrich Peus; moeders voornaam en meisjesnaam, Franziska (geboren Rensing); voornaam en meisjesnaam van de vrouw – Caroline (geboren Averbeck); en informatie over het record, zoals de naam van het bureau van de burgerlijke stand, deel en invoer.

Death record of Hugo Peus [Credit: MyHeritage Germany, North Rhine Westphalia (Arnsberg and Münster), Death Index 1874-1938]

Overlijdensakte van Hugo Peus [Credit: MyHeritage Duitsland, Noordrijn-Westfalen (Arnsberg en Münster), Overlijdensindex 1874-1938]

Tot slot

De collectie Duitsland, Noordrijn-Westfalen (Arnsberg en Münster), Overlijdensindex 1874-1938 kan nieuwe details bieden over uw Duitse voorouders. Houd ons in de gaten voor meer districten uit Noordrijn-Westfalen die binnenkort worden toegevoegd.

Zoeken in deze collectie is gratis. Om deze gegevens te bekijken of om gegevens in uw stamboom op te slaan, heeft u een Data- of Compleet abonnement nodig.

Als u een stamboom op MyHeritage heeft, zal onze Record Matching-technologie u automatisch op de hoogte stellen als records uit deze collectie overeenkomen met uw familieleden. U kunt dan het record bekijken en beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de collectie!