Geef uw onderzoek naar de Amerikaanse volkstelling van 1950 een vliegende start met de Census Helper™

Geef uw onderzoek naar de Amerikaanse volkstelling van 1950 een vliegende start met de Census Helper™

Met veel plezier introduceren wij de Census Helper, een handig en gratis hulpmiddel dat uw stamboom scant en een lijst samenstelt van uw familieleden die zeer waarschijnlijk in de volkstelling van 1950 in de Verenigde Staten zijn aangetroffen. Dit hulpmiddel is per direct beschikbaar voor alle MyHeritage gebruikers. Als u MyHeritage nog niet gebruikt, is dit een perfect moment om u aan te melden en uw stamboom over te brengen (via GEDCOM import) en te profiteren van dit nuttige hulpmiddel, dat u tijd zal besparen en richting zal geven aan uw onderzoek.

Gebruik nu de Census Helper™ – het is gratis

De release van de Amerikaanse volkstelling van 1950  nadert met rasse schreden, en veel genealogen kijken er met veel enthousiasme naar uit. Federale volkstellingsgegevens van de V.S. worden één keer per decennium vrijgegeven, en deze gegevens zullen een schat aan nieuwe informatie onthullen over verwanten die op Amerikaans grondgebied leefden (en sommige Amerikaanse burgers die in het buitenland dienden) na het einde van de Tweede Wereldoorlog. De volkstellingsgegevens van 1950 zullen zeer binnenkort door MyHeritage worden gepubliceerd en zullen geheel gratis zijn. Het indexeren zal beginnen zodra de beelden van de volkstelling zijn vrijgegeven, te beginnen op 1 april 2022.

In de tussentijd raden wij u aan om u voor te bereiden op de volkstelling uitgave door een lijst te maken met de Census Helper™ om uw onderzoek op te richten. Met deze lijst weet u precies welke familieleden te vinden zijn in de nieuw vrijgegeven records van de volkstelling van 1950. Naast elk familielid biedt de Census Helper™ een handige knop om met één klik die persoon in de volkstelling te onderzoeken. De namen van mensen die u al hebt onderzocht, zullen worden aangegeven, evenals de namen voor wie automatische Record Matches werden gevonden in de volkstelling. Dit maakt de Census Helper™ tot een uitgebreid onderzoeksinstrument waarmee u elk beetje waardevolle informatie uit de volkstelling kunt halen zonder ook maar een stukje te missen.

De Census Helper™ (Klik om in te zoomen)

De Census Helper™ (Klik om in te zoomen)

Hoe werkt het?

Wanneer u de Census Helper™ voor de eerste keer opent, scant deze uw stamboom op MyHeritage om alle personen te identificeren die hoogstwaarschijnlijk in de volkstelling van 1950 kunnen worden aangetroffen. De resultaten worden vervolgens opgeslagen, zodat u ze daarna op elk gewenst moment zeer snel kunt raadplegen. De lijst met resultaten kan gemakkelijk worden geëxporteerd voor gebruik buiten MyHeritage.

Het doel van de Census Helper™ is om de mensen in uw stamboom te vinden die in april 1950 in leven waren en in de V.S. woonden. Omdat de volkstelling van 1950 een landelijk onderzoek was, is bijna iedereen die op dat moment in de V.S. woonde meegeteld. Dit betekent dat u waardevolle informatie kunt vinden over deze mensen in de Amerikaanse volkstelling van 1950.

Om de relevante familieleden te vinden, sluit de Census Helper™ degenen uit die niet in de volkstelling zijn opgenomen: zij zijn na april 1950 geboren of vóór die maand overleden. Wanneer data voor een individu ontbreken in de stamboom, leidt het deze af van andere verwanten. Bijvoorbeeld, een ongedateerd persoon die een kind verwekte in 1840, zal niet voorkomen in de volkstelling van 1950. Wanneer eenmaal is vastgesteld dat een bepaalde persoon in 1950 in leven was, zoekt het naar bewijs dat zij op dat moment in de Verenigde Staten waren, door het analyseren van plaatsinformatie die is ingevoerd voor levensgebeurtenissen in de stamboom, zoals geboorte, doop, woonplaats, huwelijk, overlijden en begrafenis. Indien afwezig, leidt het dit af uit gebeurtenissen van verwanten. Bijvoorbeeld, indien de ouders van een persoon in 1930 in de V.S. gehuwd waren, is het zeer waarschijnlijk dat deze persoon in 1950 in de V.S. was, zelfs indien informatie over geboorte of verblijfplaats voor hem in de stamboom beschikbaar is.

Extra aanwijzingen die door de Census Helper™ worden gebruikt zijn matches met andere Amerikaanse collecties; bijvoorbeeld, als een persoon een Record Match heeft met de volkstelling van 1940 op MyHeritage, of met de Social Security Death Index, neemt het bewijs voor hun aanwezigheid in de V.S. toe. Hoewel een dergelijke logica overdreven mag klinken voor onze Amerikaanse gebruikers met een meerderheid van verwanten die in de V.S. woonden, wordt het zeer waardevol voor de miljoenen niet-Amerikaanse gebruikers op MyHeritage, die enkele verwanten in de V.S. hebben, maar een minderheid vormen in hun familie. Zoals het sorteren van het kaf van het koren, zal de Census Helper™ hen gemakkelijk vinden.

Op basis van deze analyse genereert Census Helper™ voor u een lijst met de mensen die het meest waarschijnlijk in de volkstelling van 1950 zijn aangetroffen.

Klik op “Toon resultaten met lagere betrouwbaarheid” om ook mensen te tonen die waarschijnlijk leefden in 1950, maar voor wie we geen bewijs hebben gevonden dat zij op dat moment in de Verenigde Staten waren. Hoewel het minder waarschijnlijk is dat deze mensen in de 1950 U.S. Census voorkomen, is er nog steeds een kans dat dit wel het geval is.

U kunt later terugkeren en ervoor kiezen om de resultaten met een lagere betrouwbaarheid weer uit de lijst te verbergen.

Als er informatie beschikbaar is die aangeeft dat bepaalde individuen niet in leven waren in 1950 of niet in de Verenigde Staten woonden op dat moment, zullen zij niet in beide lijsten worden opgenomen.

Toegang tot de Census Helper™

Als u al een stamboom op MyHeritage hebt, kunt u de Census Helper™ openen op uw familiesite onder de tab “Onderzoek” op de navigatiebalk.

Als u nog geen stamboom op MyHeritage heeft, kunt u uw stamboom als een GEDCOM bestand uploaden via deze landingspagina. De tool is voor iedereen geheel gratis. Zodra uw stamboom is geupload, wordt u naar de Census Helper™ pagina gebracht, waar het programma onmiddellijk zal beginnen met het scannen van uw stamboom.

Terwijl u stamboom wordt gescand, zal een voortgangsbalk aangeven hoeveel extra tijd nodig is om de scan te voltooien. De eerste keer kan het even duren, afhankelijk van de grootte van uw stamboom. U ontvangt een e-mail wanneer uw resultaten klaar zijn. De resultaten worden opgeslagen, zodat wanneer u deze pagina opnieuw bezoekt, het rapport onmiddellijk geladen wordt.

Als de resultaten klaar zijn, bevat de lijst de volgende velden voor elk persoon: hun profielfoto uit de stamboom, naam, relatie tot uw, geboorte- en overlijdensdatum, leeftijd ten tijde van de volkstelling (exact of geschat), en details die de Census Helper™ heeft gevonden die hun kansen om in de volkstelling gevonden te worden ondersteunen. Deze details omvatten hun locatie in de Verenigde Staten, waardoor het gemakkelijker wordt voor u om ze in de volkstelling van 1950 te vinden, in het geval ze in 1950 nog op hetzelfde adres woonden, of in dezelfde staat.

Gebruik van de Census Helper™

Wanneer de lijst met resultaten klaar is, zul u voor elke persoon in de lijst van personen die waarschijnlijk in de volkstelling gevonden kunnen worden, op Onderzoek willen klikken om informatie over hen op te halen. Klik op de knop Onderzoek om dit te doen. Dit opent een nieuw tabblad met een zoekactie op deze persoon in alle voorgaande volkstellingen in de V.S. op MyHeritage. Zodra de 1950 volkstelling collectie beschikbaar is op MyHeritage, zal daar het onderzoek worden uitgevoerd.

Volkstelling record zoeken (Klik om in te zoomen)

Volkstelling record zoeken (Klik om in te zoomen)

Als u een relevant record heeft gevonden, klik dan op “View record” om het te bekijken, en dan kunt u het opslaan in uw stamboom.

Het icoon met 3 puntjes rechts van de Onderzoek knop opent een klein menu dat u toelaat die persoon in de stamboom te bekijken of hun profiel te bekijken.

Klik op de verwantschap (onderstreept met een stippellijn) om uw verwantschap met die persoon te zien. Dit is nuttig als uw stamboom groot is en u af en toe een herinnering zou kunnen gebruiken over hoe u verwant bent met verschillende personen in uw stamboom.

Meer beschikbare opties

In de rechterbovenhoek vindt u icoontjes om bijkomende acties uit te voeren.

U kunt de resultaten downloaden naar uw computer als een spreadsheet voor verdere referentie.

Met de knop Vernieuwen kunt u de lijst voor u stamboom opnieuw berekenen, wat handig is als u veel gegevens aan u stamboom hebt toegevoegd sinds u de Census Helper™ voor het laatst hebt uitgevoerd.

Als u meerdere stambomen in uw site op MyHeritage heeft, kunt u de Census Helper™ op elk van deze uitvoeren. Om dit te doen, opent u het drop-down menu aan de rechterkant van het scherm en selecteert u een van uw stambomen.

Werk systematisch

In de lijst worden personen die u al hebt onderzocht getoond met hun naam iets uitgegrijsd.

Extra pictogrammen geven aan of er een Record Match is gevonden voor een persoon in de volkstelling van 1950 (en u dit hebt bevestigd), en of u een record hebt opgeslagen voor die persoon uit de volkstelling collectie van 1950. Met deze aanduidingen kunt u de lijst systematisch doorlopen, naam per naam, om er zeker van te zijn dat u volkstelling informatie aan Uw boom toevoegt voor elk individu dat waarschijnlijk in de volkstelling zal verschijnen. Elke persoon voor wie u een Record Match hebt bevestigd, of een record uit de 1950 census collectie in u tree hebt opgeslagen, is er in dit opzicht één volledig behandeld.

De Census Helper™ gebruiken voor andere volkstellingen

Dit hulpmiddel heet de Census Helper™ en niet de 1950 Census Helper™, omdat het algemeen is en is gemaakt om goed te werken voor elke nationale volkstelling. De eerste versie ondersteunt alle volkstellingen in de VS van 1790 tot 1950. Om een andere volkstelling te kiezen dan de Amerikaanse volkstelling van 1950, gebruik de volkstelling selector.

Als u bijvoorbeeld de volkstelling van 1930 kiest, zal de Census Helper™ een nieuw rapport opstellen waarin u iedereen in uw stamboom ziet die waarschijnlijk in die volkstelling is voorgekomen. U kunt ze dan systematisch doorlopen en de informatie van die volkstelling in u stamboom opslaan, of de lijst exporteren om later te verwerken.

In de komende updates zal de Census Helper™ binnenkort landelijke volkstellingen ondersteunen in andere landen die op MyHeritage te vinden zijn, zoals Canada, Engeland en Wales, Schotland, Ierland, Frankrijk, Denemarken, Noorwegen en meer. Als u bijvoorbeeld een MyHeritage gebruiker bent met Deense wortels, kunt u dit gebruiken om alle informatie te vinden over uw verwanten die waarschijnlijk zijn voorgekomen in de volkstelling van 1940 in Denemarken (een unieke verzameling die op MyHeritage te vinden is en die niet op andere commerciële websites te vinden is). U zult dit uit nieuwsgierigheid kunnen gebruiken om te zien welke mensen in uw stamboom misschien voorkomen in de andere landelijke volkstelling collecties, en dan hun gegevens vinden en ze in uw stamboom opslaan. Het is een zeer bevredigend gevoel, grondig en succesvol te zijn in uw onderzoek naar  familiegeschiedenis.

Kosten

De nieuwe Census Helper™ is volledig gratis te gebruiken. Zodra u uw lijst met resultaten hebt ontvangen, kunt u zoeken in de collecties van de volkstelling van de V.S. die op de lijst staan.  Zodra de collectie van de volkstelling van 1950 beschikbaar is op MyHeritage, zal deze ook volledig gratis zijn.

Andere collecties van Amerikaanse volkstellingen op MyHeritage kunnen gratis worden doorzocht, maar om hun gegevens te bekijken of om ze in uw stamboom op te slaan, heeft u een Data- of Compleet abonnement nodig.

Samenvatting

De aanstaande release van de volkstelling van 1950 is een reden voor een feestje. Deze gebeurtenis die maar één keer per decennium plaatsvindt, zal een schat aan informatie opleveren over bijna al uw verwanten die in april 1950 in de V.S. woonden.

Wij hebben de nieuwe Census Helper™ tool ontwikkeld om genealogen te helpen bij het grondig doorkammen van de 1950 volkstelling collectie (of elke andere landelijke volkstelling collectie op MyHeritage) voor alle informatie over alle relevante personen in hun stamboom die waarschijnlijk in de volkstelling voorkomen, zonder tijd te verspillen aan het onderzoeken van degenen die er onmogelijk in kunnen voorkomen.

De Census Helper™ is zo nuttig, dat zelfs gebruikers die MyHeritage normaal gesproken niet gebruiken er hun voordeel mee kunnen doen, omdat zij het rapport dat het genereert kunnen maken, en vervolgens kunnen exporteren. Maar we hopen van harte, dat ze in het proces verliefd zullen worden op MyHeritage’s mogelijkheden en functionaliteit!

Zowel de Census Helper™ als de aankomende collectie Amerikaanse volkstelling van 1950 worden gratis op MyHeritage ter beschikking gesteld!

Wij hopen dat u veel plezier zult beleven aan het gebruik van de Census Helper™ en kijken uit naar uw succesverhalen die uit het gebruik ervan zullen voortvloeien. Veel plezier!