De index voor de Amerikaanse volkstelling van 1950 voor Alaska, New Hampshire en de Amerikaanse Maagdeneilanden staat nu live

De index voor de Amerikaanse volkstelling van 1950 voor Alaska, New Hampshire en de Amerikaanse Maagdeneilanden staat nu live

MyHeritage publiceert met trots de derde tranche van geïndexeerde records (en de bijbehorende scans). Dit keer betreft het Alaska, New Hampshire en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Vorige week heeft MyHeritage de eerste tranches van de index voor de Amerikaanse volkstelling voor Wyoming, Delaware, Vermont en Amerikaans-Samoa gepubliceerd. Daaraan zijn vandaag 763.697 records toegevoegd, wat het totale aantal in de collectie op 1.847.635 brengt. Alle records kunnen gratis worden doorzocht, bekeken en aan uw stamboom op MyHeritage worden toegevoegd!

Doorzoek de collectie Verenigde Staten volkstelling van 1950

Op 1 april werd MyHeritage het eerste commerciële bedrijf dat een volledige collectie van de scans van de volkstelling van 1950 publiceerde. In de komende weken worden nog meer publicaties verwacht, totdat de index volledig is. Blijf op de hoogte van alle publicaties in deze volkstellingscollectie. Bekijk regelmatig onze overzichtspagina voor de Amerikaanse volkstellingen en onze speciale pagina voor de volkstelling van 1950.

De volkstelling werd in april 1950 gehouden. Het vasteland van de VS omvatte toen 48 staten en werd aangevuld door de grondgebieden Alaska, Hawaii, Amerikaans-Samoa, de Panamakanaalzone, Guam, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Later, in 1959, werden Alaska en Hawaï als staten toegevoegd. In de volkstelling van 1950 werden 150 miljoen Amerikanen geteld, een stijging van 14,5% ten opzichte van de volkstelling van 1940. U vindt in collectie MyHeritage Verenigde Staten volkstelling van 1950 de volgende gegevens over degenen die in de telling zijn opgenomen: namen, leeftijden, locaties, huishoudens, relaties, geslachten, rassen, opleiding, geboorteplaatsen en andere details.

Een prachtige vondst in de volkstelling van 1950

In de scans van de collectie MyHeritage Verenigde Staten volkstelling van 1950 vinden we de geliefde Amerikaanse singer-songwriter en actrice Dolly Parton. Ze wordt dan voor het eerst meegeteld. Dolly’s vader, Lee, is tijdens de telling 29 jaar oud en zijn vrouw Avilee 26 jaar. Ze hebben dan zes kinderen. Ze wonen in Sevier County, in de staat Tennessee. Dolly, toen nog geschreven als Dollie, is ten tijde van de volkstelling vier jaar oud. Het is het vierde kind in het gezin. Ze heeft een ouder zusje, Willa D., van negen en twee oudere broers: David van acht en Denver van zes. Na haar komen nog haar twee jaar oude broertje Bobby L. en haar pasgeboren zusje Stella M. Het beroep van Dolly’s vader wordt vermeld als landbouwer en het beroep van haar moeder is huisvrouw.

Vermelding van Dolly Parton in de Amerikaanse volkstelling van 1950

Vermelding van Dolly Parton in de Amerikaanse volkstelling van 1950

Samenvatting

Het verheugt ons om de nieuwste tranche van de MyHeritage-collectie Verenigde Staten volkstelling van 1950 vrij te geven. Het betreft dit keer Alaska, New Hampshire en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Deze index en de bijbehorende scans zullen nog tientallen jaren een belangrijke onderzoeksbron vormen voor familiehistorici, genealogen, sociale wetenschappers en andere onderzoekers.

Het doorzoeken en bekijken van de records van de collectie Verenigde Staten volkstelling van 1950 is gratis.

Als u een stamboom op MyHeritage hebt, dan waarschuwt onze Record Matching-technologie u automatisch als er matches zijn tussen records in deze collectie en uw verwanten. U hebt dan de mogelijkheid om de record te bekijken en te beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen. Record Matches voor de collectie Verenigde Staten volkstelling van 1950 zijn gratis.

We wensen u veel plezier met de Amerikaanse volkstelling van 1950!