MyHeritage publiceert 11 miljoen historische records uit Duitsland

MyHeritage publiceert 11 miljoen historische records uit Duitsland

Wij zijn verheugd te kunnen aankondigen dat MyHeritage 11 miljoen historische records heeft gepubliceerd uit twee overlijdensindexen inclusief afbeeldingen: Duitsland, Hessen, Overlijdensindex, en een update van Duitsland, Noordrijn-Westfalen Overlijdensindex 1874-1938. De Noordrijn-Westfalen overlijdensindex is exclusief voor MyHeritage en is op geen enkele andere commerciële site te vinden. Met deze update komt het totaal aantal Duitse historische records op MyHeritage op 187 miljoen.

Hieronder geven we meer details over elk van deze collecties.

Duitsland, Noordrijn-Westfalen (Arnsberg, Detmold, en Münster), Overlijdensindex 1874-1938

In samenwerking met het Landesarchiv Nordrhein Westfalen, het staatsarchief van Noordrijn-Westfalen, heeft MyHeritage deze maand 3,8 miljoen historische documenten en afbeeldingen uit de regio Detmold toegevoegd aan de overlijdenscollectie van Noordrijn-Westfalen. MyHeritage is de eerste die de afbeeldingen uit de overlijdenscollectie van Noordrijn-Westfalen indexeert met de volledige steun van het Landesarchiv, het staatsarchief van Noordrijn-Westfalen – waardoor de informatie in de afbeeldingen toegankelijker en gemakkelijker doorzoekbaar is dan ooit tevoren.

De collectie bevat overlijdensakten van talrijke burgerlijke standen (Standesämter) van de deelstaat Noordrijn-Westfalen tussen 1874 en 1938. Met deze update bevat de collectie nu 11 miljoen historische akten uit Arnsberg, Detmold, en Münster. Toekomstige updates zullen ook de regio’s Düsseldorf en Köln omvatten.

De akten bevatten het aktenummer; de datum van registratie, die verschilt van de werkelijke overlijdensdatum; naam en beroep van de persoon die het overlijden meldt; voornaam, achternaam en/of meisjesnaam van de overledene; geslacht; godsdienst; datum, plaats en tijdstip van overlijden; leeftijd bij overlijden; geboortedatum en -plaats; woonplaats; en vaak andere belangrijke informatie, zoals gegevens over de echtgenoot en de ouders.

Indien beschikbaar, wordt de handtekening van de persoon die het overlijden meldt en die van de ambtenaar van de burgerlijke stand opgenomen. De burgerlijke stand werd in het begin van 1876 in het hele Duitse Rijk verplicht, maar sommige gemeenten hielden al eerder registers bij.

Nu de collectie Duitsland, Noordrijn-Westfalen (Arnsberg, Detmold, en Münster), Overlijdensindex 1874-1938 doorzoeken

Duitsland, Hesse, Overlijdensindex

Deze collectie van 8 miljoen records bevat overlijdens records van verschillende gemeenten die binnen de staat van het huidige Hessen, Duitsland, tussen de jaren 1848 en 1990. De records bevatten de voornaam van de overledene, de datum en plaats van geboorte, geslacht, en datum en plaats van overlijden. Informatie over de ouders omvat de voornaam, de achternaam en de meisjesnaam van de moeder.

Vanaf oktober 1874 benoemde de staat ambtenaren van de burgerlijke stand van alle inwoners van Pruisen, waartoe veel van de gemeenten in deze collectie behoren. Registers van de burgerlijke stand van Hessische gemeenten die geen deel uitmaakten van Pruisen beginnen al in januari 1876. Terwijl de kerken de traditionele registers bleven bijhouden, schreef de staat ook voor dat de persoonlijke of burgerlijke staat van de hele bevolking moest worden geregistreerd. Deze registers zijn geïndexeerd en doorzoekbaar gemaakt door MyHeritage.

Nu de collectie Duitsland, Hesse, Overlijdensindex doorzoeken

Voorbeelden

De collectie Noordrijn-Westfalen (Arnsberg, Detmold, en Münster), Overlijdens 1874-1938 bevat een record van Frederick Harcort, een industrieel-politicus die opkwam voor de rechten van de arbeiders aan het begin van de industriële revolutie in Duitsland. Het record bevat de datum en de plaats van zijn overlijden: 6 maart 1880, in Hombruch Gemeinde Kirchhörde. Ook de namen van zijn vader, Caspar Harkort; moeder, Henriette Elbers; en echtgenote, Auguste Mohl, zijn opgenomen.

Death record of Frederick Harcort [Credit: MyHeritage Germany, North Rhine Westphalia (Arnsberg, Detmold, and Münster), Deaths 1874-1938]

Overlijdensrecord van Frederick Harcort [Bron: MyHeritage, Duitsland, Noordrijn-Westfalen (Arnsberg, Detmold en Münster), Overlijdensindex 1874-1938]

De Duitse architect, Heinrich Christian Jacobi, kan worden gevonden in de Hessen, Overlijdensindex. De overlijdensakte bevat de datum en plaats van zijn geboorte, 2 juli 1866, in Bad Homburg V.D.H.; en de datum en plaats van zijn overlijden, 3 maart 1946, in Bad Homburg Vor Der Höhe, Hessen, Duitsland. Het bevat ook de naam van zijn vader, Friedrich Ludwig Christian Jacobi; moeder, Henriette Elisabethe (geboren Will); en echtgenote, Henriette Louise Johanna (geboren Trapp).

Death record of Heinrich Christian Jacobi [Credit: MyHeritage Germany, Hesse, Deaths]

Overlijdensrecord van Heinrich Christian Jacobi [Bron: MyHeritage, Duitsland, Hesse, Overlijdensindex]

Samenvatting

We hopen dat de overlijdensindex van Hessen en Noordrijn-Westfalen nieuwe wegen bieden om het leven van uw Duitse voorouders te onderzoeken. 

Het doorzoeken van deze collecties is gratis. Om deze gegevens te bekijken of op te slaan in uw stamboom, heeft u een Data- of Compleet abonnement nodig.

Als u een stamboom op MyHeritage heeft, zal onze Record Matching technologie u automatisch informeren als records uit deze collectie overeenkomen met uw verwanten. U zult dan in staat zijn om het record te bekijken en te beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de collecties!