Historische records toegevoegd in juli 2022

Historische records toegevoegd in juli 2022

In juli hebben we 11 collecties toegevoegd met 15,4 miljoen historische records. De collecties zijn afkomstig uit Australië, Oostenrijk, Wit-Rusland, België, Chili, Frankrijk en Zweden. De meeste collecties bevatten hoogwaardige afbeeldingen van de originele records. Als u uw wortels op een van deze plaatsen onderzoekt, kunnen deze collecties je helpen belangrijke details over je voorouders te leren.

Hieronder vindt u meer informatie over elk van de collecties.

CollectieBeschrijving Aantal recordsLink om te zoeken

Australië, Adelaide, Begrafenissen
Een index van begrafenisregisters uit Adelaide, de hoofdstad van Zuid-Australië vanaf 1873.282,623 recordsNu de collectie doorzoeken

Oostenrijk, Wenen, Aanmeldingen van Joodse emigranten, 1938-1939
Een exclusieve collectie uit Wenen, Oostenrijk met emigratie-gerelateerde documenten van de Joodse gemeenschap in Wenen, Oostenrijk van 1938 tot 1939, met afbeeldingen.228,241 recordsNu de collectie doorzoeken

Wit-Rusland, Joodse huwelijksregisters
Een index van Joodse huwelijksakten uit Wit-Rusland.111,998 recordsNu de collectie doorzoeken

België, Antwerpen, burgerlijke stand, Huwelijken
Een index van burgerlijke huwelijksregistraties uit de provincie Antwerpen tussen de jaren 1800 en 1910, met afbeeldingen.259,644 records

Nu de collectie doorzoeken

België, Oost-Vlaanderen, burgerlijke stand, Huwelijken
Een index van burgerlijke huwelijksregistraties uit de provincie Oost-Vlaanderen van België, tussen de jaren 1796 en 1961, met afbeeldingen.213,377 records
Nu de collectie doorzoeken

België, Luik, burgerlijke stand, Huwelijken
Een index van burgerlijke huwelijksregistraties uit de provincie Luik van België, tussen de jaren 1774 en 1900, met afbeeldingen.331,822 recordsNu de collectie doorzoeken

België, Namen, burgerlijke stand, Huwelijken
Een index van burgerlijke huwelijksregistraties uit de provincie Namen van België tussen de jaren 1800 en 1912, met afbeeldingen.460,034 recordsNu de collectie doorzoeken

Chili, burgerlijke stand, 1885-1903
Een index van geboorten, huwelijken, overlijdens en andere gegevens van de burgerlijke stand in Chili tussen 1885 en 2018, met afbeeldingen.10,618,507 recordsNu de collectie doorzoeken

Frankrijk, Coutances et d'Avranches Bisdom, katholieke parochieregisters van huwelijken
Een index van huwelijksakten van het katholieke bisdom Coutances in Frankrijk, vanaf 1692, met afbeeldingen.493,733 recordsNu de collectie doorzoeken

Frankrijk, Protestantse Kerk, Huwelijken
Een index van protestantse kerkregisters van huwelijken voor verschillende parochies in heel Frankrijk tussen de jaren 1561 en 1894, met afbeeldingen.173,006 recordsNu de collectie doorzoeken

Zweden, Geboorteakten
Een index van geboorteakten uit Zweden tussen 1850 en 1920, met afbeeldingen.2,262,865 records Nu de collectie doorzoeken

Australië, Adelaide, begrafenissen

Deze collectie bevat een index van begrafenisregisters uit de stad Adelaide in Zuid-Australië, vanaf 1873. De meeste records zijn van begrafenissen in West Terrace Cemetery, Enfield Memorial Park, Cheltenham Cemetery en Smithfield Memorial Park. De records bevatten meestal de naam van de overledene, geboortedatum, overlijdensdatum, datum en plaats van begrafenis en informatie over de locatie van het graf.

De records in deze collectie zijn openbaar gemaakt door de regering van Zuid-Australië.

Doorzoek nu de collectie Australië, Adelaide, begrafenissen

Oostenrijk, Wenen, aanmeldingen van Joodse emigranten, 1938–1939

Deze exclusieve collectie uit Wenen, Oostenrijk bevat emigratie-gerelateerde documenten van de Joodse gemeenschap in Wenen, Oostenrijk van 1938 tot 1939. De collectie, die gescande afbeeldingen van de originele documenten bevat, werd gepubliceerd in samenwerking met het Centraal Archief voor de Geschiedenis van de Joden.

In mei 1938 registreerden joden die in Oostenrijk woonden zich bij de emigratieafdeling van de Israelitische Kultusgemeinde (de joodse gemeenschapsorganisatie in Wenen) als ze van plan waren het land te verlaten en te ontsnappen aan nazi-vervolging.

De gegevens bevatten de naam van de aanvrager, adres, geboortedatum, geboorteplaats, burgerlijke staat, nationaliteit, verblijfsstatus in Wenen en, indien de aanvrager elders woonde, informatie over het beroep en de laatste beroepsfunctie, eventuele nieuw geleerde beroepen, talenkennis, economische situatie en maandelijks inkomen. Ze bevatten ook de emigratiebestemming; persoonlijke plannen in het buitenland; financiële middelen voor emigratie; familieleden en vrienden in het buitenland, vooral in het land van bestemming (inclusief naam, adres en verwantschapsgraad); referenties; en paspoortgegevens. Naast de informatie over de aanvrager bevatten de vragenlijsten informatie over eventuele nabestaanden, waaronder verwantschapsgraad, naam, geboorteplaats, geboortedata en beroep. In sommige gevallen geven de vragenlijsten ook informatie over de ouders van de aanvrager.

Deze ‘emigratiebladen’ vormen een van de meest informatieve collecties over Oostenrijkse joden uit de jaren 1938-1939. De formulieren worden vaak aangevuld met verdere documenten, waaronder brieven, beëdigde verklaringen, officiële papieren en correspondentie, evenals stempels en handgeschreven notities die zijn toegevoegd als onderdeel van de bestandsverwerking. Lees meer over de collectie in het blog MyHeritage en het Centraal Archief voor de Geschiedenis van het Joodse volk publiceren exclusieve collectie Joodse records uit Wenen.

Doorzoek nu de collectie Oostenrijk, Wenen, aanmeldingen van Joodse emigranten, 1938–1939

Wit-Rusland, Joodse huwelijksregisters

Deze collectie van JewishGen bevat Joodse huwelijksaktes uit Wit-Rusland. Records bevatten meestal de naam van de bruid en bruidegom, de datum en plaats van het huwelijk, de namen van hun ouders, de rabbijn en getuigen die aanwezig waren, en de plaats waar het huwelijk werd ingediend.

Doorzoek nu de collectie Wit-Rusland, Joodse huwelijksregisters

België, Antwerpen, burgerlijke stand, huwelijken

Deze collectie bevat een index en afbeeldingen van burgerlijke huwelijksregistraties van het Belgisch Nationaal Archief in de provincie Antwerpen tussen de jaren 1800 en 1910. Documenten bevatten doorgaans de naam van de bruidegom en de bruid, de datum en plaats van het huwelijk en de namen van hun ouders.

Doorzoek nu de collectie België, Antwerpen, burgerlijke stand, huwelijken

België, Oost-Vlaanderen, burgerlijke stand, huwelijken

Deze collectie bevat een index en afbeeldingen van burgerlijke huwelijksregistraties van het Belgisch Nationaal Archief in de provincie Oost-Vlaanderen tussen de jaren 1796 en 1961. Documenten bevatten doorgaans de naam van de bruid en de bruidegom, de datum en plaats van het huwelijk, en de namen van hun ouders.

Doorzoek nu de collectie België, Oost-Vlaanderen, burgerlijke stand, huwelijken

België, Luik, burgerlijke stand, huwelijken

Deze collectie bevat een index van burgerlijke huwelijksregistraties en afbeeldingen uit het Nationaal Archief van België in de provincie Luik tussen de jaren 1774 en 1900. Documenten bevatten doorgaans de naam van de bruid en de bruidegom, de datum en plaats van het huwelijk en de namen van hun ouders.

Doorzoek nu de collectie België, Luik, burgerlijke stand, huwelijken

België, Namen, burgerlijke stand, huwelijken

Deze collectie bevat een index en afbeeldingen van burgerlijke huwelijksregistraties uit de provincie Namen van België tussen de jaren 1800 en 1912. Documenten bevatten meestal de naam van het bruidspaar, de datum en plaats van het huwelijk en de namen van hun ouders.

Doorzoek nu de collectie België, Namen, burgerlijke stand, huwelijken

Chili, burgerlijke stand

Deze verzameling van 10 miljoen records bevat een index en afbeeldingen van geboorten, huwelijken, overlijdens en andere records die zijn gemaakt door de burgerlijke stand in Chili tussen de jaren 1885 en 2018. De records bevatten de datum en plaats van geboorte, doop, huwelijk en overlijden en kunnen ook de namen van de ouders bevatten. Deze collectie wordt nog steeds geïndexeerd – aanvullende records zullen worden gepubliceerd zodra ze beschikbaar komen.

Doorzoek nu de collectie Chili, burgerlijke stand

Frankrijk, Coutances et Avranches bisdom, katholieke parochieregisters van huwelijken 

Deze collectie bevat een index en afbeeldingen van huwelijksakten van het katholieke bisdom Coutances in Frankrijk vanaf 1692. Records bevatten meestal de naam van de bruidegom en de bruid, de datum en plaats van het huwelijk en de namen van hun ouders.

Doorzoek nu de collectie Frankrijk, Coutances et Avranches bisdom, katholieke parochieregisters van huwelijken 

Frankrijk, Protestantse kerk, huwelijken

Deze collectie bevat een index en afbeeldingen van protestantse kerkregisters van huwelijken voor verschillende parochies in heel Frankrijk tussen de jaren 1561 en 1894. Documenten bevatten meestal de naam van de bruidegom en de bruid, de datum en plaats van het huwelijk en de namen van hun ouders.

Doorzoek nu de collectie Frankrijk, Protestantse kerk, huwelijken

Zweden, geboorteakten

Deze verzameling van 2 miljoen records bevat geboorteakten en afbeeldingen uit Zweden tussen 1850 en 1920. Vanaf 1858 werden records gemaakt door de Zweedse instelling Statistiska centralbyrån, het oudste statistische bureau ter wereld. Documenten bevatten meestal de naam van het kind, de geboortedatum en de parochie van geboorte, de namen van de ouders en de woonplaats.

Daarnaast kan de geboortedatum van de moeder en vader en het paginanummer van de geboorteakte als aanvullende informatie worden gevonden.

Doorzoek nu de collectie Zweden, geboorteakten

Voorbeelden

De collectie met geboorteakten uit Zweden bevat de geboorteakte van de dochter van de beroemde Zweedse kunstenaar en schrijver Johan August Strindberg, Greta.

Birth record of Greta Strindberg [Credit: MyHeritage Sweden, Birth Records]

Geboorteakte van Greta Strindberg [Bron: MyHeritage Zweden, geboorteakten]

De collectie België, Namen, Burgerlijke stand van huwelijken bevat de huwelijksakte van de Belgische ontdekkingsreiziger en soldaat Louis Joseph Royaux. Hij trouwde met Bertha Tharcile Louise Ghislaine Marot op 19 februari 1905 in Celles, Henegouwen, België. Het record bevat ook de namen van de ouders van de bruid en de bruidegom.

Marriage record of Louis Joseph Royaux & Bertha Tharcile Louise Ghislaine Marot [Credit: MyHeritage Belgium, Namur, Civil Registration of Marriages]

Huwelijksakte van Louis Joseph Royaux & Bertha Tharcile Louise Ghislaine Marot [Bron: MyHeritage België, Namen, Burgerlijke stand van huwelijken]

Samenvatting

We hopen dat deze waardevolle collecties nieuwe wegen openen voor uw familiehistorisch onderzoek. Het doorzoeken van de collecties op MyHeritage is gratis. Om de records te bekijken of om records in uw stamboom op te slaan, heeft u een Data- of Compleet abonnement nodig.

Als u een stamboom op MyHeritage heeft, zal onze Record Matching-technologie u automatisch op de hoogte stellen als records uit deze collecties overeenkomen met uw familieleden. U kunt dan het record bekijken en beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier gewenst met de nieuwe collecties!