MyHeritage voegt 9 miljoen records toe aan de collectie Duitsland, Noordrijn-Westfalen, Overlijdensindex 1874-1938

MyHeritage voegt 9 miljoen records toe aan de collectie Duitsland, Noordrijn-Westfalen, Overlijdensindex 1874-1938

We kondigen met veel plezier een update aan van de collectie Duitsland, Noordrijn-Westfalen, Overlijdensindex 1874-1938, in samenwerking met het Landesarchiv Nordrhein-Westfalen, het deelstaatarchief van Noordrijn-Westfalen. We hebben in deze update 9 miljoen overlijdensakten uit de regio’s Düsseldorf en Keulen toegevoegd, waardoor de collectie nu in totaal uit 20 miljoen records bestaat. De collectie bevat overlijdensgegevens van de burgerlijke stand met scans van de originele documenten. MyHeritage heeft deze scans als eerste geïndexeerd, met volledige steun van het deelstaatarchief van Noordrijn-Westfalen. De gegevens die de scans bevatten, zijn nu toegankelijker en beter doorzoekbaar dan ooit.

Doorzoek de collectie Duitsland, Noordrijn-Westfalen, Overlijdensindex 1874-1938

De uit het Duitse Personenstandsregister (register van de burgerlijke stand) afkomstige gegevens zijn een uitstekende bron van genealogische informatie. De door de Duitse burgerlijke stand bijgehouden akten bestrijken 98% van de bevolking. Het bijhouden van de gegevens is sinds 1876 verplicht in alle Duitse deelstaten. Deze collectie bevat nu alle overlijdensakten uit de regio’s Arnsberg, Detmold en Münster en meer dan de helft van de overlijdensakten uit Düsseldorf en Keulen.

Eerdere release betroffen aparte regio’s of Regierungsbezirke. De overlijdensakten van Düsseldorf en Keulen zijn echter samen gearchiveerd op alfabetische volgorde van de namen van de registratiekantoren of Standesämter van Düsseldorf en Keulen. Deze uitgave bestrijkt de registers van de burgerlijke stand van A tot en met R, beginnend met het kantoor “Aken” en eindigend met het kantoor “Rheydt”. Deze collectie zal in de toekomst nog een keer worden bijgewerkt en aangevuld met de resterende overlijdensakten uit Düsseldorf en Keulen.

De records bevatten de voor- en achternaam van de overledene, meisjesnaam, geslacht, religie, datum en plaats van overlijden, leeftijd bij overlijden, geboortedatum en -plaats en de namen van echtgenoten, ouders en afstammelingen.

Daarnaast bevatten de records administratieve gegevens, zoals het nummer van de overlijdensakte, de datum van optekening, de handtekening van degene die het overlijden meldt en de handtekening van de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Voorbeelden

De collectie bevat de overlijdensakte van August Thyssen, een bekende ijzer- en staalmagnaat. De akte bevat zijn geboortedatum en -plaats, 17 mei 1842 in Eschweiler, Noordrijn-Westfalen, Duitsland. De overlijdensdatum en -plaats is 4 april 1926 in Laupendahl. Thyssen was 83 jaar oud toen hij stierf.

Death record of August Thyssen [Credit: MyHeritage Germany, North Rhine Westphalia (Arnsberg, Detmold, and Münster), Deaths 1874–1938

Overlijdensakte van August Thyssen [Bron: MyHeritage, Duitsland, Noordrijn-Westfalen, Overlijdensindex 1874-1938]

De collectie bevat ook de overlijdensakte van staalmagnaat Alfred Krupp, ook bekend als de “Kanonnenkoning”, omdat hij kanonnen en wapens leverde aan Pruisen en Duitsland. De record vermeldt zijn geboorteplaats, Essen (aan de Roer), en zijn afgeleide geboortejaar 1812. Het bevat ook zijn overlijdensdatum en -plaats, 14 juli 1887 in Villa Hügel in de gemeente Bredeney. Het verslag vermeldt ook de namen van zijn vader en moeder, Friedrich Krupp en Theresia (geboren Wilhelmi).

Death record of Alfred Krupp [Credit: MyHeritage Germany, North Rhine Westphalia, Deaths 1874–1938]

Overlijdensakte van Alfred Krupp [Bron: MyHeritage, Duitsland, Noordrijn-Westfalen, Overlijdensindex 1874-1938]

Samenvatting

De collectie Duitsland, Noordrijn-Westfalen, Overlijdensindex 1874-1938 is een grote hulp bij onderzoek naar uw Duitse roots. Het is nu eenvoudiger dan ooit om gegevens van onschatbare waarde te ontdekken.

Het doorzoeken van deze collectie is gratis. Om deze records te bekijken of in uw stamboom op te slaan, is een Data- of Compleet abonnement vereist.

Als u een stamboom op MyHeritage hebt, dan waarschuwt onze Record Matching-technologie u automatisch als er matches zijn tussen records in deze collectie en uw verwanten. U hebt dan de mogelijkheid om de record te bekijken en te beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collectie!