MyHeritage heeft 65 miljoen records gepubliceerd in november en december 2022

MyHeritage heeft 65 miljoen records gepubliceerd in november en december 2022

Wat een prachtige manier om 2022 af te sluiten! In november en december 2022 hebben we 65 miljoen records van over de hele wereld toegevoegd aan 67 historische gegevenscollecties. De collecties zijn afkomstig uit Australië, België, Canada, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oekraïne, Schotland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De collecties bestaan uit gegevens betreffende geboorten, huwelijken, scheidingen, sterfgevallen, overlijdensberichten, begrafenissen, testamenten, volkstellingen, naturalisatie, stadsgidsen, krijgsmacht, kiezers, werknemers, kranten etc.

We lichten enkele recent toegevoegde en bijgewerkte gegevenscollecties hieronder nader toe.

CollectieBeschrijving Aantal recordsLink om te zoeken
Australië, overheidsonderscheidingen en prijzenEen index van eretekens en onderscheidingen die sinds het jaar 1973 door de Australische overheid zijn verleend.276,001 recordsNu collectie doorzoeken
Australië, Voordrachten voor militaire eerbewijzen en onderscheidingen, gratisEen index van Australiërs die zijn voorgedragen voor militaire eerbewijzen, met scans.117,117 recordsNu collectie doorzoeken
Australië, Queensland, Portretten van soldaten uit de Eerste WereldoorlogEen index van soldaten uit Queensland die zich voor hun deelname aan de Eerste Wereldoorlog hebben laten fotograferen door het dagblad The Queenslander, met scans.28,314 recordsNu collectie doorzoeken
Australië, Tasmanië SterfgevallenEen index van overlijdensakten uit Tasmanië, Australië uit de periode tussen 1803 en 1939, met scans.158,444 recordsNu collectie doorzoeken
Australië, Zuid-Australië, opnames Royal Adelaide HospitalEen index van ziekenhuisopnames in het Royal Adelaide Hospital in Adelaide, Zuid-Australië, Australië, in de periode tussen 1902 en 1925.80,128 recordsNu collectie doorzoeken
Geboorten in Queensland, AustraliëEen index van geboorten in Queensland, Australië voor de periode tussen 1829 en 1922.2,336,762 recordsNu collectie doorzoeken
Huwelijken, Queensland, AustraliëEen index van huwelijken in Queensland, Australië tussen 1839 en 1947.780,555 recordsNu collectie doorzoeken
Sterfgevallen, Queensland, AustraliëEen index van overlijdens in Queensland, Australië vanaf het jaar 1829.3,443,218 recordsNu collectie doorzoeken
 Naturalisaties, Queensland, AustraliëEen index van personen die de eed van trouw hebben afgelegd om als Britse onderdanen genaturaliseerd te worden onder de Aliens Act van 1867 en later onder de Commonwealth Naturalization Act van 1903.28,610 recordsNu collectie doorzoeken
België, VreemdelingenregistratiedossiersEen index van personen die tussen 1854 en 1949 in België immigreerden en als vreemdeling werden geregistreerd.201,506 recordsNu collectie doorzoeken
België, Inschrijvingen Universiteit LeuvenEen index van studenten die tussen 1426 en 1797 toelatingsexamen deden aan de Universiteit Leuven (Studium Generale Lovaniense) in België.143,190 recordsNu collectie doorzoeken
België, Bevolkingsregisters Een index van personen die tussen 1404 en 1863 in verschillende soorten Belgische bevolkingsregisters zijn geregistreerd.151,778 recordsNu collectie doorzoeken
Canada, Onderscheidingen en prijzen van de regering Een index van personen die Canadese eretekens en onderscheidingen hebben ontvangen voor hun enorme bijdragen aan de Canadese natie.356,840 recordsNu collectie doorzoeken
Finland, Huwelijken in Karelië Een index van huwelijken in de Finse regio Karelië (Muuttokirja Muuttaneiden luettelot) in de jaren 1684 tot en met 1923.764,886 recordsNu collectie doorzoeken
Frankrijk, Nationale Gids van Gekozen Ambtenaren Een index van records van het Répertoire National des Élus, waarin tussen de jaren 2014 en 2022 gekozen Franse volksvertegenwoordigers zijn geregistreerd.610,525 recordsNu collectie doorzoeken
Frankrijk, volkstelling Seine-Saint-Denis, 1896Een index van volkstellingen uit Seine-Saint-Denis, Frankrijk, met scans.251,179 recordsNu collectie doorzoeken
Griekenland, Stadsgidsen, 1901-1947Een index van stadsgidsen uit Griekenland uit de eerste helft van de twintigste eeuw, met scans202,823 recordsNu collectie doorzoeken
Hongarije, Joodse volkstelling, 1848, van JewishGen Een index van gegevens van de volkstelling onder Hongaarse Joden in 1848.103,144 recordsNu collectie doorzoeken
Hongarije, Joodse volkstelling, 1869, van JewishGen, bijgewerktEen index van gegevens van de Hongaarse volkstelling van 1869.89,496 recordsNu collectie doorzoeken
Noord-Ierland, Testamenten en administratiebrieven Een index van testamenten en administratiebrieven van verschillende bisdommen van de Kerk van Ierland in Noord-Ierland.75,722 recordsNu collectie doorzoeken
Italië, Eretekens en onderscheidingen, gratisEen index van eerbewijzen en onderscheidingen vanaf 1793 zijn toegekend aan Italianen.347,758 recordsNu collectie doorzoeken
Nieuw- Zeeland, Dunedin, Begrafenissen Een index van begrafenisgegevens van verschillende begraafplaatsen in Dunedin in de regio Otago in Nieuw-Zeeland vanaf 1856.188,214 recordsNu collectie doorzoeken
Nederland, Officieren en manschappen van het Staatse legerEen index van records van Nederlandse officieren en soldaten die tussen 1698 en 1814 in de Nederlandse strijdkrachten dienden.80,536 recordsNu collectie doorzoeken
Noorwegen, Volkstelling zeelieden, 1875Een deelcollectie van zeelieden op Noorse schepen en in Noorse havens in de volkstelling van Noorwegen van 1875, met scans.19,347 recordsNu collectie doorzoeken
Begrafenissen in Stirlingshire en Perthshire in Schotland Een index van begrafenisgegevens van begraafplaatsen in Stirling en Perthshire in Schotland vanaf het jaar 1755.83,318 recordsNu collectie doorzoeken
Scotland, Renfrewshire, Inverclyde, Krantenaankondigingen, 1794-1918, gratisEen index van annonces in de Greenock Advertiser, de Greenock Telegraph en andere lokale kranten uit Inverclyde in het raadsgebied Renfrewshire in Schotland tussen 1794 en 1918.115,477 recordsNu collectie doorzoeken
Sovjet-Unie, Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog Een index van overlijdensakten van Joodse soldaten van de voormalige Sovjet-Unie in de Tweede Wereldoorlog die aan het front sneuvelden of vermist raakten, de meesten tussen de jaren 1941 en 1945, met scans.345,443 recordsNu collectie doorzoeken
Spanje, Disciplinaire arbeidsbataljons, 1937-1942Een index van soldaten die dienden in de Spaanse tuchtbataljons en hun bewakers tijdens de dictatuur van Francisco Franco in de Spaanse Burgeroorlog, tussen de jaren 1937 en 1942.137,857 recordsNu collectie doorzoeken
Spanje, Huelva, Gemeentelijke volkstelling, 1889-1920 Een index van op microfilm vastgelegde en gedigitaliseerde volkstellingsgegevens uit gemeentelijke archieven in de Spaanse provincie Huelva, met scans.414,650 recordsNu collectie doorzoeken
Spanje, Jaén, gemeentelijke volkstellingen, 1857-1920Een index van op microfilm vastgelegde en gedigitaliseerde volkstellingsgegevens uit gemeentelijke archieven in de Spaanse provincie Jaén, met scans.714,030 recordsNu collectie doorzoeken
Spanje, La Coruña, Gemeentelijke volkstelling, 1871-1950 Een index van op microfilm vastgelegde en gedigitaliseerde volkstellingsgegevens uit gemeentelijke archieven in de Spaanse provincie La Coruña tussen de jaren 1871 en 1950, met scans.578,276 recordsNu collectie doorzoeken
Spanje, Lugo, Gemeentelijke volkstelling, 1901-1920 Een index van op microfilm vastgelegde en gedigitaliseerde volkstellingsgegevens uit gemeentelijke archieven in de Spaanse provincie Lugo, met scans.105,954 recordsNu collectie doorzoeken
Spanje, Murcia, Gemeentelijke volkstelling, 1889-1924Een index van op microfilm vastgelegde en gedigitaliseerde volkstellingsgegevens uit gemeentelijke archieven in de Spaanse provincie Murcia tussen de jaren 1889 en 1924, met scans.319,759 recordsNu collectie doorzoeken
Spanje, eerste territoriale militaire rechtbanken en tribunalenEen index van militaire rechtbanken en tribunalen, opgesteld door de Eerste Territoriale Militaire Rechtbank (Tribunal Militar Territorial Primero), tijdens de Spaanse Burgeroorlog en het Franco-regime.433,050 recordNu collectie doorzoeken
Spanje, Segovia, Gemeentelijke volkstelling, 1881-1920 Een index van op microfilm vastgelegde en gedigitaliseerde volkstellingsgegevens uit gemeentelijke archieven in de Spaanse provincie Segovia tussen de jaren 1881 en 1920, met scans.404,475 recordsNu collectie doorzoeken
Spanje, Valencia, Gemeentelijke Volkstelling, 1857-1935 Een index van op microfilm vastgelegde en gedigitaliseerde volkstellingsgegevens uit gemeentelijke archieven in de Spaanse provincie Valencia tussen de jaren 1857 en 1935, met scans.1,613,110 recordsNu collectie doorzoeken
Verenigde Staten volkstelling van 1950, bijgewerktEen index van gegevens uit de VS en Amerikaanse grondgebieden vanaf 1950.30 million recordsNu collectie doorzoeken
Engeland en Wales, Echtscheidingen Een index van echtscheidingen in Engeland en Wales tussen 1858 en 1937.253,123 recordsNu collectie doorzoeken
Oekraïne, Slachtoffers Tweede WereldoorlogEen index van gedenktekens van Oekraïense soldaten die in of naast het Rode Leger hebben gevochten of hebben deelgenomen aan het Sovjet-verzet of andere onafhankelijke organisaties en die stierven of vermist raakten tijdens de Tweede Wereldoorlog.1,644,571 recordsNu collectie doorzoeken
Verenigde Staten, Medicare en Medicaid inschrijvingslijsten Een index van gegevens van zorgverleners die actief zijn goedgekeurd om Medicare te factureren of die de aanvraagprocedure hebben voltooid.1,872,234 recordsNu collectie doorzoeken
Alabama, actieve militaire dienstrapportenEen index van formulieren die zijn verzonden naar militaire selectiecommissies door personen die zich tussen 1940 en 1966 als militair hebben aangemeld en woonachtig waren in de Amerikaanse staat Alabama, met scans.78,671 records Nu collectie doorzoeken
Arkansas, kadasters van de staat An index of State Land Records issued by the State Land Commissioner's Department from Arkansas, United States, from the year 1743 onwards103,608 recordsNu collectie doorzoeken
Delaware, Kiezersregistraties Een index van kiezersregistraties uit de staat Delaware, Verenigde Staten vanaf het jaar 1900.645,327 recordsNu collectie doorzoeken
Florida, Staatsambtenaren Een index van staatsambtenaren uit Florida, Verenigde Staten.99,372 recordsNu collectie doorzoeken
Georgia, StaatsambtenarenEen index van staatsambtenaren uit Georgia, Verenigde Staten.2,120,380 recordsNu collectie doorzoeken
Idaho, gereconstrueerde volkstelling, 1890 Een index van gegevens van de gereconstrueerde volkstelling van 1890 uit Idaho, Verenigde Staten.118,521 recordsNu collectie doorzoeken
Indiana, monsterrollen Amerikaanse BurgeroorlogEen index van records van soldaten die tussen de jaren 1861 en 1865 tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog hebben gediend in regimenten van de staat Indiana.213,048 recordsNu collectie doorzoeken
Indiana, Overlijdensberichten Montgomery County Een index van overlijdensberichten uit kranten die zijn verschenen in Montgomery County, Indiana, Verenigde Staten vanaf het jaar 1831.161,156 recordsNu collectie doorzoeken

Indiana, Graven van veteranen
Een index van begrafenisgegevens van veteranen die vanaf het jaar 1721 zijn begraven in de Amerikaanse staat Indiana.92,940 recordsNu collectie doorzoeken
Indiana, Overlijdensberichten Wabash ValleyEen index van overlijdensberichten uit kranten gepubliceerd in de regio Wabash Valley van de staat Indiana in de Verenigde Staten.379,828 recordsNu collectie doorzoeken
Iowa, StaatsambtenarenEen index van staatsambtenaren uit de Amerikaanse staat Iowa.913,328 recordsNu collectie doorzoeken
Kansas, volkstelling van de staat 1895Een index van volkstellingen uit de staat Kansas, Verenigde Staten vanaf het jaar 1895.476,676 recordsNu collectie doorzoeken
Louisiana, Overlijdensberichten Ouachita ParishEen index van overlijdensberichten uit kranten die vanaf 1825 zijn verschenen in en rond de stad Monroe in Ouachita Parish, Louisiana, Verenigde Staten.237,699 recordsNu collectie doorzoeken
Massachusetts StaatpersoneelEen index van staatsambtenaren uit de Amerikaanse staat Massachusetts.569,124 recordsNu collectie doorzoeken
Lijsten van bemanningsleden van de walvisvangst in Massachusetts, 1807-1927, gratisEen index van bemanningsleden die de haven van New Bedford verlieten om op walvissen te jagen, vanaf 1807 tot het einde van de walvisvaart in 1927.168,260 recordsNu collectie doorzoeken
Nevada krantenEen overzicht van nieuwsbladen die van 1875 tot 1932 in verschillende steden en plaatsen in de staat Nevada zijn gepubliceerd, met scans.39,513 recordsNu collectie doorzoeken
New York City, afdeling gebouwen, sollicitatiesEen index van aanvragen van bouwvergunningen die zijn ingediend via de Borough Offices in New York City, New York, Verenigde Staten.1,382,000 recordsNu collectie doorzoeken
New York, begrafenissen Hart IslandEen index van begrafenisgegevens van Hart Island, New York, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1949.67,862 recordsNu collectie doorzoeken
North Dakota, Territoriale volkstelling, 1885Een index van de volkstellingsgegevens van 1885 in North Dakota.145,377 recordsNu collectie doorzoeken
Rouwadvertenties Ohio, Lucas CountyEen index van overlijdensberichten uit Lucas County, Ohio, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1899.850,055 recordsNu collectie doorzoeken
Oklahoma Dawes Final Rolls, 1898-1914Een index van personen die zich tussen de jaren 1898 en 1914 hebben ingeschreven en zijn goedgekeurd als behorende tot de “vijf geciviliseerde stammen”, te weten de Cherokee, Chickasaw, Choctaw, Muscogee (Creek) en Seminole.107,543 recordsNu collectie doorzoeken
Pennsylvania, Centre Daily Times overlijdensberichten Een index van overlijdensberichten die werden gepubliceerd in de krant Centre Daily Times, in Pennsylvania, Verenigde Staten vanaf het jaar 1891.95,726 recordsNu collectie doorzoeken
Washington, geboortesEen index van geboorteakten uit de staat Washington, Verenigde Staten tussen de jaren 1852 en 1963, met scans.338,674 recordsNu collectie doorzoeken
Wisconsin, Overlijdensberichten Outagamie CountyEen index van overlijdensberichten die zijn gepubliceerd in kranten in de Amerikaanse staat Wisconsin.408,699 recordsNu collectie doorzoeken

Australië, overheidsonderscheidingen en prijzen

Deze collectie bevat een overzicht van eerbewijzen en onderscheidingen die vanaf het jaar 1973 aan Australiërs zijn uitgereikt. De records bevatten doorgaans de naam van de persoon, de woonplaats, de toekenningsdatum en het type onderscheiding.

Australië heeft een systeem van eerbewijzen en onderscheidingen. Australische burgers kunnen worden onderscheiden voor uitmuntendheid, prestaties of verdienstelijkheid voor en bijdragen aan de samenleving. Meestal worden nieuwe onderscheidingen aangekondigd op Australia Day, voorheen op de verjaardag van de koningin of door aankondigingen voor de Australian Bravery Decorations.

Doorzoek de collectie Australië, overheidsonderscheidingen en prijzen

Australië, Voordrachten voor militaire eerbewijzen en onderscheidingen, gratis

Deze collectie bevat gegevens en scans van Australiërs die zijn voorgedragen voor militaire eerbewijzen wegens dapper of voortreffelijk gedrag of dienstbetoon en van hun latere onderscheiding. Niet alle aanbevelingen hebben tot een onderscheiding geleid, maar de omstandigheden waarin ze gerechtvaardigd waren, kunnen veel inzicht geven in onderzochte personen.

De aanbevelingen en onderscheidingen in deze collectie dateren van de Boerenoorlog in Zuid-Afrika tot de meest recente operaties in de Australische geschiedenis. De collectie bevat gegevens die naar andere documenten kunnen leiden, zoals de naam van de persoon, de datum en plaats waarop de onderscheiding werd uitgereikt of de aanbeveling werd gedaan, het dienstnummer, de rang en de eenheid.

Doorzoek gratis de collectie Australië, Voordrachten voor militaire eerbewijzen en onderscheidingen

Australië, Queensland, Portretten van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog

Deze collectie bevat gegevens en foto’s van soldaten uit Queensland die vóór hun deelname aan de Eerste Wereldoorlog zijn gefotografeerd voor de krant The Queenslander. De records bevatten de naam van de soldaat, de datum waarop het portret is gepubliceerd en de bron van de publicatie.

Doorzoek de collectie Australië, Queensland, Portretten van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog

Australië, Tasmanië, Sterfgevallen

Deze collectie bevat overlijdensgegevens uit Tasmanië, Australië van de jaren 1803 tot 1939. De records bevatten doorgaans de naam van de overledene, de woonplaats, de overlijdensdatum, het jaar en de plaats waar het overlijden werd geregistreerd en de leeftijd op het moment van overlijden. Sommige records bevatten ook de namen van de ouders, de naam van de echtgenoot, de datum van de begrafenis en informatie over het testament. Het copyright op records in deze collectie berust bij © Libraries Tasmania.

Doorzoek de collectie Australië, Tasmanië Sterfgevallen

Australië, Zuid-Australië, opnames Royal Adelaide Hospital

Deze collectie bevat gegevens over ziekenhuisopnames in het Royal Adelaide Hospital in Adelaide, Zuid-Australië, Australië, tussen 1902 en 1925. De records bevatten gewoonlijk de naam van de persoon, geboortejaar en -plaats, woonplaats en opnamedatum.

Sommige records bevatten ontslagdatums, overlijdensdatums en de naam van het schip waarmee de persoon in Adelaide aankwam.

Adelaide Hospital werd opgericht in 1841. Het was de voortzetting van de Colonial Infirmary, die sinds 1837 bestond. Het was in feite het eerste ziekenhuis van Zuid-Australië. In het eerste jaar werd vanuit een tent gewerkt en daarna vanuit een hut. Het ziekenhuis werd in 1939 omgedoopt tot het Royal Adelaide Hospital.

Doorzoek de collectie Australië, Zuid-Australië, opnames Royal Adelaide Hospital

Geboorten in Queensland, Australië

Deze collectie bevat geboortegegevens uit Queensland, Australië tussen 1829 en 1922. De records bevatten gewoonlijk de naam van het kind, de geboortedatum en de namen van de ouders.

Doorzoek de collectie Geboorten in Queensland, Australië

Huwelijken, Queensland, Australië

Deze collectie bevat huwelijksgegevens uit Queensland, Australië tussen 1839 en 1947. De records bevatten meestal de naam van de bruidegom en van de bruid en de huwelijksdatum.

Doorzoek de collectie Huwelijken, Queensland, Australië

Sterfgevallen, Queensland, Australië

Deze collectie bevat overlijdensgegevens uit Queensland, Australië vanaf het jaar 1829. De records bevatten gewoonlijk de naam van de overledene, de geboortedatum, de datum van overlijden en de namen van de ouders.

Doorzoek de collectie Sterfgevallen, Queensland, Australië

Naturalisaties, Queensland, Australië

Deze collectie bevat records van personen die de eed van trouw hebben afgelegd om tot Britse onderdanen genaturaliseerd te worden onder de Aliens Act van 1867 en later onder de Commonwealth Naturalization Act van 1903. De records dateren van 1851 tot 1905 en bevatten meestal de naam van de genaturaliseerde en het jaar en de plaats van naturalisatie.

Het merendeel van de archiefstukken in deze collectie is afkomstig van het Hooggerechtshof van de districten Brisbane, Rockhampton en Townsville, van de Colonial Secretary’s Office en van de Government Residents Office. Andere records in deze collectie werden gemaakt op basis van een lijst van aangiften van genaturaliseerde vreemdelingen van 1880 tot 1885, gepubliceerd in de Queensland Votes and Proceedings van de Legislative Assembly.

Doorzoek de collectie Naturalisaties, Queensland, Australië

België, Vreemdelingenregistratiedossiers

Deze collectie bevat gegevens van personen die tussen 1854 en 1949 in België immigreerden en als vreemdeling werden geregistreerd. De gegevens omvatten gewoonlijk de naam van de persoon, de geboortedatum en -plaats en de naam van de echtgenoot of echtgenote. Het registratiejaar is het jaar waarin de betrokkene zich heeft ingeschreven om het immigratiedossier te openen.

Doorzoek de collectie België, Vreemdelingenregistratiedossiers

België, Inschrijvingen Universiteit Leuven

Deze collectie bevat gegevens van studenten die tussen 1426 en 1797 toelatingsexamen deden aan de Universiteit Leuven (Studium Generale Lovaniense) in België. De records bevatten doorgaans de naam van de student, de geboorteplaats en de datum en plaats van inschrijving.

Het matriculatie-examen is een toelatingsexamen voor een universiteit. Om verder te studeren aan een universiteit moeten studenten een bepaalde score of beoordeling behalen. Deze collectie bevat informatie over studenten die voor deze examens zijn geslaagd.

Doorzoek de collectie België, Inschrijvingen Universiteit Leuven

België, Bevolkingsregisters

Deze collectie bevat gegevens over personen die tussen 1404 en 1863 in verschillende soorten Belgische bevolkingsregisters zijn opgenomen. De records bevatten gewoonlijk de naam van de persoon, de datum en plaats van verblijf en het type record.

Doorzoek de collectie België, Bevolkingsregisters

Canada, Onderscheidingen prijzen van de regering

Deze collectie bevat records van personen die Canadese eretekens en onderscheidingen hebben ontvangen voor hun enorme bijdragen aan de Canadese natie. De records dateren vanaf 1975 en bevatten doorgaans de naam van de persoon, de woonplaats, de datum dat de onderscheiding werd toegekend en de naam van de toegekende onderscheiding. Sommige personen hebben meer dan één onderscheiding ontvangen.

Doorzoek de collectie Canada, Onderscheidingen prijzen van de regering

Finland, Huwelijken in Karelië

Deze collectie bevat huwelijksgegevens uit de regio Karelië (Muuttokirja Muuttaneiden luettelot) in Finland, tussen de jaren 1684 en 1923. De records bevatten gewoonlijk de naam van de bruidegom en de bruid, hun geboortejaar, de datum en plaats van het huwelijk en de naam van hun vaders. Sommige records bevatten de namen van de huwelijksambtenaar en de aanwezige getuigen.

Karelië is een gebied in Noord-Europa met een historische betekenis voor Rusland (inclusief de Sovjettijd), Finland en Zweden. Het gebied is momenteel verdeeld tussen Finland en Rusland. De Republiek Karelië is een deelrepubliek van Rusland die in 1991 is voortgekomen uit de autonome socialistische Sovjetrepubliek Karelië. De Karelische Isthmus behoort tot de Oblast Leningrad. Het Finse gedeelte bestaat uit delen van de regio’s Zuid-Karelië, Noord-Karelië en Kymenlaakso.

Doorzoek de collectie Finland, Huwelijken in Karelië

Frankrijk, Nationale Gids van Gekozen Ambtenaren

Deze collectie bevat records van het Répertoire National des Élus, waarin tussen de jaren 2014 en 2022 gekozen Franse volksvertegenwoordigers zijn geregistreerd. De records bevatten gewoonlijk de naam van de gekozen volksvertegenwoordiger, de geboortedatum, de plaats van verkiezing, de rol die de gekozene heeft vervuld en de datum waarop de gekozenen hun mandaat begonnen.

De records in deze collectie zijn opgebouwd uit negen mandaten: gemeenteraadsleden, gemeenteraadsleden van kleine gemeenten, departementale raadsleden, regionale raadsleden, leden van vergaderingen van gemeenschappen met een bijzondere status, vertegenwoordigers in het Europees Parlement, senatoren, afgevaardigden en burgemeesters.

Doorzoek de collectie Frankrijk, Nationale Gids van Gekozen Ambtenaren

Frankrijk, volkstelling Seine-Saint-Denis, 1896

Deze collectie biedt een overzicht van volkstellingen uit het departement Seine-Saint-Denis in Frankrijk. De gegevens zijn afkomstig van het departementaal archief van Seine-Saint-Denis. De records bevatten doorgaans namen, leeftijden, familieleden in het huishouden en informatie over de woonplaats.

Doorzoek de collectie Frankrijk, volkstelling Seine-Saint-Denis, 1896

Griekenland, Stadsgidsen, 1901-1947

Deze collectie bestaat uit stadsgidsen van Griekenland uit de eerste helft van de twintigste eeuw. De gegevens kunnen de volledige naam, de woonplaats en het beroep van de betrokkene bevatten. Bovendien kunnen het jaar en de naam van de gids en een opmerking zijn opgenomen. Iemands woonplaats bevat gewoonlijk de straatnaam en het huisnummer, de naam van de stad en de prefectuur. De informatie wordt gegeven in het Grieks en er is ook een omgespelde versie van de informatie in Latijns schrift.

De collectie bevat de volgende bedrijfsgidsen en adresboeken.

  1. Igglesis, Gids van Griekenland 1934-1935

AETE, Bedrijfstelefoonboek, voorsteden Athene en Piraeus, 1947

Gids van Piraeus 1928-1929, Arpa

  1. Makridis, Gids van Thessaloniki 1932

Πανηπειρωτικός Οδηγός Αθηνών-Πειραιώς 1938, Πανηπειρωτική Αδελφότης Αθηνών

Evmorfopoulos, Svetsos, Gids van Patras, 1910

  1. Alexakis, Gids van Piraeus 1906-1907
  2. Samaropoulos, Gids van de prefectuur Karditsa
  3. Kyriakis, Gids van het eiland Korfoe 1902
  4. Loukakis, Toeristische, historische en commerciële gids van Iraklion

We bedanken Greg Kontos voor zijn onschatbare bijdragen aan de publicatie van deze verzameling.

Doorzoek de collectie Griekenland, Stadsgidsen, 1901-1947

Hongarije, Joodse volkstelling, 1848, van JewishGen

Deze collectie van JewishGen bevat gegevens van de Hongaarse Joodse volkstelling van 1848, bedoeld om de Joden in het Koninkrijk Hongarije te inventariseren. De records bevatten gewoonlijk namen, geboortejaren en -plaatsen, leeftijden, informatie over de woonplaats en familieleden in het huishouden.

De volkstelling betreft alleen Joodse mensen, met uitzondering van eventueel niet-Joods huispersoneel. De volkstelling werd gehouden in alle graafschappen van het Koninkrijk Hongarije, dat behalve het huidige Hongarije ook bepaalde gebieden omvatte die tegenwoordig tot Kroatië, Roemenië, Slowakije of Oekraïne behoren.

Doorzoek de collectie Hongarije, Joodse volkstelling, 1848, van JewishGen

Hongarije, Joodse volkstelling, 1869, van JewishGen, bijgewerkt

Deze door JewishGen aangeboden collectie bevat records van de Hongaarse volkstelling van 1869, opgezet om mensen van alle religies te peilen, ongeacht hun status als vastgoedeigenaar. De records bevatten gewoonlijk namen, geboortejaar en -plaats, familieleden in het huishouden en informatie over de woonplaats.

Doorzoek de collectie Hongarije, Joodse volkstelling, 1869, van JewishGen

Noord-Ierland, Testamenten en administratiebrieven

Deze collectie bevat testamenten en administratiebrieven van verschillende bisdommen van de Kerk van Ierland in Noord-Ierland. Het merendeel van de records heeft betrekking op de periode van 1621 tot 1858 en bevat de naam van de overledene, de datum en de plaats van ondertekening van het testament, van de verificatie en van de administratie per brief of per fiduciaire obligatie. Sommige records bevatten de woonplaats van de persoon en de datum van overlijden.

Vanaf het einde van de zeventiende eeuw tot 1857 was de Kerk van Ierland (toen de staatskerk) verantwoordelijk voor het beheer van testamenten. Een nalatenschap werd beheerd op basis van de vraag of de overledene een testament had opgemaakt, de waarde van iemands bezittingen en of de bezittingen zich in meer dan één bisdom bevonden. De records in deze collectie zijn afkomstig van de volgende bisdommen van de Kerk van Ierland: Armagh, Clogher, Connor, Derry, Down, Dromore en Kilmore.

Doorzoek de collectie Noord-Ierland, Testamenten en administratiebrieven

Italië, Eretekens en onderscheidingen, gratis

Deze collectie bevat records van eerbewijzen en onderscheidingen die vanaf 1793 aan Italianen zijn toegekend. De records bevatten doorgaans de naam van de persoon, de geboorteplaats, de toekenningsdatum en het type onderscheiding.

Doorzoek gratis de collectie Italië, Eretekens en onderscheidingen

Nieuw-Zeeland, Dunedin, Begrafenissen

Deze collectie bevat begrafenisgegevens van verschillende begraafplaatsen in Dunedin, Otago, Nieuw-Zeeland vanaf 1856. De records bevatten doorgaans de naam van de overledene, geboortedatum en -plaats, woonplaats, datum van crematie, datum en plaats van overlijden, datum en plaats van begrafenis, informatie over de begrafenisdienst en de locatie van het graf op de begraafplaats.

Doorzoek de collectie Nieuw-Zeeland, Dunedin, Begrafenissen

Nederland, Officieren en manschappen van het Staatse leger

Deze collectie bevat gegevens over Nederlandse officieren en soldaten die tussen 1698 en 1814 in de Nederlandse strijdkrachten hebben gediend. De gegevens bevatten meestal de naam van de persoon, het jaar van dienstneming en het jaar van ontslag.

Doorzoek de collectie Nederland, Officieren en manschappen van het Staatse leger

Noorwegen, Volkstelling zeelieden, 1875

De Noorse volkstelling van 1875 werd opgesteld om zowel autochtonen als andere inwoners te registreren. De zeelieden op Noorse schepen en in Noorse havens werden geteld. Zij maken deel uit van deze deelcollectie van de volkstelling van 1875. Iedere record bevat doorgaans de naam en het type schip, de naam van de persoon, de burgerlijke staat, leeftijd, woonplaats en geboorteplaats. Deze collectie wordt aangeboden in samenwerking met het Nationaal Archief van Noorwegen.

De Noorse volkstellingen bevatten informatie over alle personen die op een bepaalde datum van een bepaald jaar in Noorwegen woonden. De volkstelling van 1875 werd officieel uitgevoerd op 31 december 1875. De provincienamen in deze collectie volgen de nieuwe systematiek voor provincienamen (fylke) die in 1919 is ingevoerd.

Doorzoek de collectie Noorwegen, Volkstelling zeelieden, 1875

Begrafenissen in Stirlingshire en Perthshire in Schotland

Deze collectie bevat begrafenisgegevens van begraafplaatsen in Stirling en Perthshire, Schotland vanaf het jaar 1755. De records bevatten doorgaans de naam van de overledene, de leeftijd, de datum van overlijden, de datum en plaats van de begrafenis en informatie over de plaats van de begrafenis.

Doorzoek de collectie Begrafenissen in Stirlingshire en Perthshire in Schotland

Schotland, Renfrewshire, Inverclyde, Krantenaankondigingen, 1794-1918, gratis

Deze collectie bevat annonces in de Greenock Advertiser, de Greenock Telegraph en andere lokale kranten uit Inverclyde in het raadsgebied Renfrewshire in Schotland tussen 1794 en 1918. De gegevens bevatten doorgaans de datum en plaats van geboorte, huwelijk, militaire dienstneming of overlijden, leeftijd, datum en plaats van publicatie, bron van publicatie en de vermelding in de krant.

Doorzoek gratis de collectie Scotland, Renfrewshire, Inverclyde, Krantenaankondigingen, 1794-1918

Sovjet-Unie, Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog

Deze collectie bevat overlijdensgegevens van Joodse soldaten uit de voormalige Sovjet-Unie die aan de fronten van de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld of vermist zijn geraakt, de meesten tussen de jaren 1941 en 1945. De gegevens bevatten meestal de naam van de overledene, het geboortejaar, het jaar van overlijden en de naam van de vader.

De meeste informatie in deze collectie is in het Russisch. De unieke MyHeritage-technologie Global Name Translation™ biedt u de mogelijkheid om deze collectie in de ene taal te doorzoeken en resultaten in een andere taal te ontvangen. De technologie vertaalt automatisch voor- en achternamen in de taal van de zoekopdracht. Bijvoorbeeld, een zoekopdracht naar Alessandro (Alexander in het Italiaans) zal ook “Саша” vinden, de Russische schrijfwijze van Sasja – een populaire koosnaam voor Alexander – met de bijbehorende vertaling in de taal van uw zoekopdracht.

Doorzoek de collectie Sovjet-Unie, Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog

Spanje, Disciplinaire arbeidsbataljons, 1937-1942

Deze collectie bevat records van soldaten die dienden in de Spaanse tuchtbataljons en hun bewakers tijdens de dictatuur van Francisco Franco in de Spaanse Burgeroorlog, tussen de jaren 1937 en 1942. De records bevatten doorgaans de naam, het registratienummer en het dossiernummer van de soldaat.

De Batallones Disciplinarios de Soldados Trabajadores (BDST, disciplinaire bataljons van soldaten-arbeiders) bestonden uit jongeren die hun dienstplicht moesten vervullen, maar op grond van hun politieke ideologie als “ontevredenen” werden aangemerkt en te gevaarlijk werden geacht om in het leger op te nemen. 87 disciplinaire bataljons en tot 217 bataljons van dwangarbeiders werden ingezet voor openbare werken, waaronder mijnbouw, wederopbouw van gebouwen en infrastructuur en andere taken.

Doorzoek de collectie Spanje, Disciplinaire arbeidsbataljons, 1937-1942

Spanje, Huelva, Gemeentelijke volkstelling, 1889-1920

Deze collectie bevat op microfilm vastgelegde en gedigitaliseerde volkstellingsgegevens uit gemeentelijke archieven in de Spaanse provincie Huelva. De akten dateren uit de periode tussen 1889 en 1920 en bevatten meestal namen, leeftijden en informatie over de woonplaats. Sommige records bevatten informatie over de relatie tot het hoofd van het huishouden, wat te zien is in de scan.

Doorzoek de collectie Spanje, Huelva, Gemeentelijke volkstelling, 1889-1920

Spanje, Jaén, gemeentelijke volkstellingen, 1857-1920

Deze collectie bevat op microfilm vastgelegde en gedigitaliseerde volkstellingsgegevens uit gemeentelijke archieven in de Spaanse provincie Jaén. De akten dateren uit de periode tussen 1857 en 1920 en bevatten meestal namen, leeftijden en informatie over de woonplaats. Sommige records bevatten informatie over de relatie tot het hoofd van het huishouden, wat te zien is in de scan.

Doorzoek de collectie Spanje, Jaén, gemeentelijke volkstellingen, 1857-1920

Spanje, La Coruña, Gemeentelijke volkstelling, 1871-1950

Deze collectie bevat op microfilm vastgelegde en gedigitaliseerde volkstellingsgegevens uit gemeentelijke archieven in de Spaanse provincie La Coruña. De akten dateren uit de periode tussen 1871 en 1950 en bevatten meestal de naam van de persoon, de leeftijd en informatie over de woonplaats. Sommige records bevatten informatie over de relatie tot het hoofd van het huishouden, wat te zien is in de scan.

Doorzoek de collectie Spanje, La Coruña, Gemeentelijke volkstelling, 1871-1950

Spanje, Lugo, Gemeentelijke volkstelling, 1901-1920

Deze collectie bevat op microfilm vastgelegde en gedigitaliseerde volkstellingsgegevens uit gemeentelijke archieven in de Spaanse provincie Lugo. De akten dateren uit de periode tussen 1901 en 1920 en bevatten meestal namen, leeftijden en informatie over de woonplaats. Sommige records bevatten informatie over de relatie tot het hoofd van het huishouden, wat te zien is in de scan.

Doorzoek de collectie Spanje, Lugo, Gemeentelijke volkstelling, 1901-1920

Spanje, Murcia, Gemeentelijke volkstelling, 1889-1924

Deze collectie bevat op microfilm vastgelegde en gedigitaliseerde volkstellingsgegevens uit gemeentelijke archieven in de Spaanse provincie Murcia. De akten dateren uit de periode tussen 1889 en 1924 en bevatten meestal namen, leeftijden en informatie over de woonplaats. Sommige records bevatten informatie over de relatie tot het hoofd van het huishouden, wat te zien is in de scan.

Doorzoek de collectie Spanje, Murcia, Gemeentelijke volkstelling, 1889-1924

Spanje, eerste territoriale militaire rechtbanken en tribunalen

Deze collectie bevat gegevens van militaire rechtbanken en tribunalen die tijdens de Spaanse Burgeroorlog en het Franco-regime zijn aangelegd door het Tribunal Militar Territorial Primero (eerste territoriale militaire rechtbank). De records dateren vanaf het jaar 1936 en bevatten doorgaans de naam van de soldaat, het jaar en de plaats van het proces en verwijzingen naar het overzichts- en installatiedossier. Deze records verwijzen naar de grotere dossiers die de volledige details bevatten van de rechtszaken tegen de personen, die nog steeds worden bewaard in militaire archieven.

Militaire rechtbanken waren belast met de bestraffing van (onder meer) politieke misdrijven en konden als enige de doodstraf uitspreken voor het “schaden van het nationale geweten” of het “ondermijnen van de grondbeginselen van de staat”. Daarvoor was niet veel meer nodig dan de aangifte dat iemand lid was van een politieke partij of een aanhanger van de Republiek Spanje. Een groot aantal mensen werd tijdens deze periode beschuldigd en vastgehouden. De gerechtelijke dossiers die zijn aangelegd bevatten vaak bewijsmateriaal, verklaringen en details over de mogelijke uiteindelijke veroordeling.

Doorzoek de collectie Spanje, eerste territoriale militaire rechtbanken en tribunalen

Spanje, Segovia, Gemeentelijke volkstelling, 1881-1920

Deze collectie bevat op microfilm vastgelegde en gedigitaliseerde volkstellingsgegevens uit gemeentelijke archieven in de Spaanse provincie Segovia. De akten dateren uit de periode tussen 1881 en 1920 en bevatten meestal namen, geboortejaren en informatie over de woonplaats. Sommige records bevatten informatie over de relatie tot het hoofd van het huishouden, wat te zien is in de scan.

Doorzoek de collectie Spanje, Segovia, Gemeentelijke volkstelling, 1881-1920

Spanje, Valencia, Gemeentelijke Volkstelling, 1857-1935

Deze collectie bevat op microfilm vastgelegde en gedigitaliseerde volkstellingsgegevens uit gemeentelijke archieven in de Spaanse provincie Valencia. De akten dateren uit de periode tussen 1857 en 1935 en bevatten meestal namen, leeftijden en informatie over de woonplaats. Sommige records bevatten informatie over de relatie tot het hoofd van het huishouden, wat te zien is in de scan.

Doorzoek de collectie Spanje, Valencia, Gemeentelijke Volkstelling, 1857-1935

Verenigde Staten, volkstelling van 1950, bijgewerkt

Op 1 april 2022, 72 jaar na de laatste telling, werden de scans van de Amerikaanse volkstelling van 1950 aan het publiek vrijgegeven. Sindsdien hebben we er onvermoeibaar aan gewerkt om de hele collectie volkstellingen van 1950 beschikbaar te maken, voorzien van een doorzoekbare index voor de scans van de volkstellingsgegevens. Er zijn iedere maand meerdere staten gepubliceerd. De collectie Verenigde Staten volkstelling van 1950 omvat meer dan 150 miljoen records van alle Amerikaanse staten en grondgebieden.

De doorzoekbare index van de volkstelling van 1950 bevat alle records van alle 48 Amerikaanse staten en grondgebieden (Alaska en Hawaï werden pas in 1959 als staten toegevoegd): Alabama, Alaska, Amerikaans Samoa, Arizona, Arkansas, Californië, Colorado, Connecticut, Delaware, District of Columbia, Florida, Georgia, Guam, Hawaï, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Panamakanaalzone, Pennsylvania, Puerto Rico, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Utah, Vermont, Virgin Islands, Virginia, Washington, West Virginia, Wisconsin, Wyoming en Texas. Daarnaast bevat de collectie de Indian Reservation Schedules (inheemse Amerikanen in reservaten) en de vier overzeese eilanden Kanton (Canton), Johnston, Midway en Wake.

Doorzoek de collectie Verenigde Staten volkstelling van 1950

Engeland en Wales, Echtscheidingen

Deze collectie bevat gegevens over echtscheidingen in Engeland en Wales tussen 1858 en 1937. De records bevatten gewoonlijk de naam van de man, de naam van de vrouw, de naam van de degene met wie overspel is gepleegd en het jaar van de scheiding.

De Matrimonial Causes Act van 1857 zorgde voor een belangrijke verandering in echtscheidingsprocedures in het Verenigd Koninkrijk, omdat het gezag van de kerk naar de staat werd overgedragen. Mensen konden nu een echtscheidingsverzoek wegens overspel indienen, maar dat moest wel worden bewezen. Pas sinds de Matrimonial Causes Act van 1923 mochten vrouwen zonder aanvullend bewijs een echtscheiding wegens overspel aanvragen. De zogeheten co-respondent of medegedaagde is de persoon met wie de gedaagde overspel heeft gepleegd.

Doorzoek de collectie Engeland en Wales, Echtscheidingen

Oekraïne, Slachtoffers Tweede Wereldoorlog

Deze collectie bevat gegevens over gedenktekens van Oekraïense soldaten die in of naast het Rode Leger hebben gevochten of hebben deelgenomen aan het Sovjet-verzet of andere onafhankelijke organisaties en die stierven of vermist raakten tijdens de Tweede Wereldoorlog. De records bevatten meestal de naam van de soldaat, geboortedatum en -plaats, jaar van dienstneming, datum van overlijden en de naam van de vader.

Aanvullende informatie over de militaire dienst en de begraafplaats is te vinden in de notities.

De meeste informatie in deze collectie is in het Russisch. De unieke MyHeritage-technologie Global Name Translation™ biedt u de mogelijkheid om deze collectie in de ene taal te doorzoeken en resultaten in een andere taal te ontvangen. De technologie vertaalt automatisch voor- en achternamen in de taal van de zoekopdracht. Bijvoorbeeld, een zoekopdracht naar Alessandro (Alexander in het Italiaans) zal ook “Саша” vinden, de Russische schrijfwijze van Sasja – een populaire koosnaam voor Alexander – met de bijbehorende vertaling in de taal van uw zoekopdracht.

Doorzoek de collectie Oekraïne, Slachtoffers Tweede Wereldoorlog

Verenigde Staten, Medicare en Medicaid inschrijvingslijsten

Deze collectie omvat gegevens van zorgverleners die actief zijn goedgekeurd om Medicare te factureren of die de aanvraagprocedure hebben voltooid. De records bevatten doorgaans de naam van de zorgverlener, de woonplaats en het vakgebied.

Doorzoek de collectie Verenigde Staten, Medicare en Medicaid inschrijvingslijsten

Alabama, actieve militaire dienstrapporten

Deze collectie bevat formulieren die zijn verzonden naar militaire selectiecommissies door personen die zich tussen 1940 en 1966 als militair hebben aangemeld en woonachtig waren in de Amerikaanse staat Alabama. De records bevatten meestal de naam en de woonplaats van de soldaat.

Doorzoek de collectie Alabama, actieve militaire dienstrapporten

Arkansas, kadasters van de staat

Deze collectie biedt een overzicht van gegevens over verschillende staatsgronden die vanaf het jaar 1743 zijn uitgegeven door de State Land Commissioner van de Amerikaanse staat Arkansas. De records bevatten doorgaans de naam van de aanvrager, het soort document, de uitgiftedatum van het document en gegevens over de locatie van de grond.

De soorten documenten die in deze collectie te vinden zijn, zijn aanvragen voor landschenking, aanvragen voor moerasland, octrooien voor moerasland, bewijzen van interne verbetering, bewijzen van verlies, verbeurde akten, afstandsdocumenten en andere juridische documenten die door de State Land Commissioner zijn opgesteld.

Doorzoek de collectie Arkansas, kadasters van de staat

Delaware, Kiezersregistraties

Deze collectie bevat kiezersregistraties uit de staat Delaware, Verenigde Staten vanaf het jaar 1900. De gegevens omvatten doorgaans het geboortejaar, de registratiedatum, de woonplaats en adresgegevens.

Doorzoek de collectie Delaware, Kiezersregistraties

Florida, Staatsambtenaren

Deze collectie bevat gegevens over staatsambtenaren uit Florida, Verenigde Staten. De records bevatten doorgaans de naam van de ambtenaar, informatie over de woonplaats en het ambt.

Search Florida, State Employees

Georgia, Staatsambtenaren

Deze collectie bevat gegevens over staatsambtenaren uit Georgia, Verenigde Staten. De gegevens omvatten doorgaans de naam van de ambtenaar, de woonplaats, het ambt, de duur van het dienstverband en de werkgever.

Doorzoek de collectie Georgia, Staatsambtenaren

Idaho, gereconstrueerde volkstelling, 1890

Deze collectie bevat gegevens van de gereconstrueerde volkstelling van 1890 uit Idaho, Verenigde Staten. Nadat de oorspronkelijke volkstelling in 1921 bij een brand was vernietigd, werd de volkstelling gereconstrueerd aan de hand van verschillende gegevens uit de periode 1885-1894, om zoveel mogelijk personen te identificeren die rond 1890 in Idaho woonden. De records omvatten gewoonlijk de naam van de persoon, de woonplaats en de naam van de echtgenoot of echtgenote. De gegevens bieden ook informatie over de originele record die is gebruikt voor de reconstructie van de volkstelling.

Doorzoek de collectie Idaho, gereconstrueerde volkstelling, 1890

Indiana, monsterrollen Amerikaanse Burgeroorlog

Deze collectie bevat records van soldaten die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog tussen 1861 en 1865 in regimenten van de staat Indiana hebben gediend. Deze gegevens zijn afkomstig van de monsterrollen die op het kantoor van de Indiana Adjutant General worden bijgehouden en bevatten gewoonlijk de naam van de soldaat, de leeftijd, de datum en plaats van dienstneming en de datum van ontslag. De records kunnen ook het krijgsmachtsdeel, het regiment en de compagnie bevatten waarin de soldaat diende.

Kort na de eeuwwisseling nam het kantoor van de Indiana Adjutant General verschillende klerken in dienst om de monsterrollen te indexeren, omdat de toestand van de documenten verslechterde. De gegevens van soldaten die een bevestiging van hun diensttijd nodig hadden om een militair pensioen aan te vragen, waren daardoor gemakkelijker te vinden.

Doorzoek de collectie Indiana, monsterrollen Amerikaanse Burgeroorlog

Indiana, Overlijdensberichten Montgomery County

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1831 zijn verschenen in Montgomery County in de Amerikaanse staat Indiana. De records bevatten doorgaans de naam van de overledene, de naam van de krant waar het originele overlijdensbericht werd gepubliceerd, de datum van publicatie en het pagina- en kolomnummer van het overlijdensbericht in de oorspronkelijke krantentitel.

Veel records bevatten tekst die werd getranscribeerd van het originele, gepubliceerde overlijdensbericht.

Doorzoek de collectie Indiana, Overlijdensberichten Montgomery County

Indiana, Graven van veteranen

Deze collectie bevat records vanaf het jaar 1721 van veteranen die zijn begraven in de Amerikaanse staat Indiana. De records bevatten gewoonlijk de naam van de veteraan, geboortedatum en -plaats, woonplaats, datums van dienstneming en ontslag, datum van overlijden, de oorlog waaraan de veteraan deelnam, datum en plaats van begrafenis en begrafenisgegevens.

Doorzoek de collectie Indiana, Graven van veteranen

Indiana, Overlijdensberichten Wabash Valley

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit kranten die zijn verschenen in en rond Wabash Valley in de Amerikaanse staat Indiana. De gegevens dateren vanaf 1844 en bevatten meestal de naam van de overledene, de naam van de krant waar het originele overlijdensbericht of de overlijdensadvertentie werd gepubliceerd en de datum van publicatie.

Doorzoek de collectie Indiana, Overlijdensberichten Wabash Valley

Iowa, Staatsambtenaren

Deze collectie bevat gegevens over staatsambtenaren uit de Amerikaanse staat Iowa. De records bevatten doorgaans de naam van de ambtenaar, de woonplaats, het ambt, het dienstjaar en de werkgever van de persoon.

De collectie omvat personeelsgegevens van alle overheidsdepartementen, besturen, commissies, universiteiten en hogescholen van de staat Iowa.

Doorzoek de collectie Iowa, Staatsambtenaren

Kansas, volkstelling van de staat 1895

Deze collectie bevat volkstellingen uit de Amerikaanse staat Kansas vanaf het jaar 1895. De records bevatten gewoonlijk de naam, geboorteplaats, woonplaats en leeftijd.

Doorzoek de collectie Kansas, volkstelling van de staat 1895

Louisiana, Overlijdensberichten Ouachita Parish

Deze collectie bevat overlijdensberichten en rouwadvertenties die zijn gepubliceerd in kranten in Monroe City en andere gemeenten van Ouachita Parish in de Amerikaanse staat Louisiana. De gegevens dateren vanaf 1825 en bevatten doorgaans de naam van de overledene, de naam van de krant waar het originele overlijdensbericht of de overlijdensadvertentie werd gepubliceerd, de datum van publicatie en het pagina- en kolomnummer van het overlijdensbericht in de oorspronkelijke krantentitel.

Doorzoek de collectie Louisiana, Overlijdensberichten Ouachita Parish

Massachusetts, Staatpersoneel

Deze collectie bevat records van staatsambtenaren uit de Amerikaanse staat Massachusetts. De records bevatten doorgaans de naam van de ambtenaar, informatie over de woonplaats, de naam van de organisatie en het ambt.

Doorzoek de collectie Massachusetts, Staatpersoneel

Lijsten van bemanningsleden van de walvisvangst in Massachusetts, 1807-1927, gratis

Deze collectie bevat de gegevens van bemanningsleden die de haven van New Bedford verlieten om op walvissen te gaan jagen. De gegevens zijn bijgehouden van 1807 tot het einde van de walvisvaart in 1927. De records bevatten veelal de naam van het bemanningslid, de woonplaats, het jaar en de plaats van vertrek om op walvisvangst te gaan, de naam van het schip, de leeftijd en rang van de bemanningsleden en een omschrijving van hun uiterlijk.

Een van de voortbrengselen van de walvisvaart was walvisolie. Die diende tijdens de industriële revolutie als lampenolie en voor het smeren van tandwielen. Halverwege de negentiende eeuw werd deze olie vervangen door aardolieproducten. De walvisvaart beleefde rond 1845 een hoogtepunt, toen de industrie in de Verenigde Staten qua totale waarde de negende plaats in de economie innam.

Doorzoek gratis de collectie Lijsten van bemanningsleden van de walvisvangst in Massachusetts, 1807-1927

Nevada kranten

Deze collectie biedt een overzicht van kranten die van 1875 tot 1932 zijn gepubliceerd in verschillende steden en dorpen in de staat Nevada. Kranten zijn een belangrijke bron voor genealogisch onderzoek en onderzoek naar familiegeschiedenis, omdat ze necrologieën en andere berichten over belangrijke gebeurtenissen bevatten, zoals geboorte-, huwelijks- en overlijdensberichten. Daarnaast bevatten roddelrubrieken en plaatselijk nieuws veel informatie over activiteiten en gebeurtenissen in de gemeenschap en ook vaak details over de betrokken personen.

Voordat de overheden van een stad, provincie of deelstaat gegevens van de burgerlijke stand vastlegden, publiceerden lokale kranten vaak artikelen waarin deze gebeurtenissen werden opgesomd of beschreven. Overlijdensberichten bevatten vitale en biografische informatie over de overledene, maar ook over zijn of haar gezin en familieleden.

De roddelrubrieken startten als een manier om lezers met roddels en nieuws over rijken en beroemdheden tot het kopen van de krant te verleiden. Maar ze ontwikkelden zich als snel tot pagina’s waarin ook de “gemiddelde” burger aan bod komt. Een ongelooflijke schat aan informatie kan worden ontdekt in deze societypagina’s met schijnbaar alledaagse berichten en verslagen over gebeurtenissen, zoals feesten, bevorderingen, ziekenhuisverblijven en visites van vrienden of familie. Deze pagina’s zijn een bron van historische gebeurtenissen die waarschijnlijk nergens anders zijn geregistreerd.

Doorzoek de collectie Nevada kranten

New York City, afdeling gebouwen, sollicitaties

Deze collectie bevat gegevens over aanvragen van bouwvergunningen en vergunningen voor projectontwikkeling die zijn ingediend via de Borough Offices, eFiling of de HUB in New York City in de Amerikaanse staat New York. De record bevatten onder meer de naam van de aanvrager, de woonplaats, de naam en het adres van de bedrijfseigenaar en informatie over de aanvraagprocedure.

Doorzoek de collectie New York City, afdeling gebouwen, sollicitaties

New York, begrafenissen Hart Island

Deze collectie bevat begrafenisgegevens van Hart Island, New York, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1949. De records bevatten doorgaans de naam van de overledene, de datum en plaats van overlijden, de leeftijd op het moment van overlijden en de plaats van begrafenis.

Op Hart Island zijn vaak mensen begraven die niet door hun familie zijn opgeëist of geen privébegrafenis hebben gehad. Er bevinden zich ook graven van daklozen en massagraven van slachtoffers van epidemieën.

Doorzoek de collectie New York, begrafenissen Hart Island

North Dakota, Territoriale volkstelling, 1885

Deze collectie bevat gegevens van de volkstelling van 1885 in North Dakota. De records bevatten gewoonlijk iemands naam, geboorteplaats, leeftijd en woonplaats.

Doorzoek de collectie North Dakota, Territoriale volkstelling, 1885

Rouwadvertenties Ohio, Lucas County

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit Lucas County in de Amerikaanse staat Ohio vanaf het jaar 1899. De records bevatten doorgaans de naam van de overledene, de woonplaats, de overlijdensdatum, de publicatiedatum van het overlijdensbericht, de naam van de krant en de naam van de echtgenoot of echtgenote.

Doorzoek de collectie Rouwadvertenties Ohio, Lucas County

Oklahoma Dawes Final Rolls, 1898-1914

Deze collectie bevat gegevens over personen die zich tussen de jaren 1898 en 1914 hebben ingeschreven en zijn goedgekeurd als behorende tot de “vijf geciviliseerde stammen”, te weten de Cherokee, Chickasaw, Choctaw, Muscogee (Creek) en Seminole. De gegevens bevatten meestal de naam, de leeftijd, het bloedquantum, de stam en de gezinsleden van de ingeschrevene.

Doorzoek de collectie Oklahoma Dawes Final Rolls, 1898-1914

Pennsylvania, Centre Daily Times overlijdensberichten

Deze collectie bevat overlijdensberichten die vanaf het jaar 1891 zijn gepubliceerd in het dagblad Centre Daily Times in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De gegevens bevatten normaal gesproken de naam van de overledene, de geboortedatum, de datum van overlijden en de datum waarop het overlijdensbericht is gepubliceerd.

Pennsylvania, Centre Daily Times overlijdensberichten

Washington, Geboortes

Deze collectie bevat geboorteakten uit de Amerikaanse staat Washington voor de jaren 1852 tot 1963. De records bevatten gewoonlijk de naam van het kind, de geboortedatum en -plaats en de namen van de ouders.

Doorzoek de collectie Washington, Geboortes

Wisconsin, Overlijdensberichten Outagamie County

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit kranten die zijn gepubliceerd in Wisconsin, Verenigde Staten. De gegevens dateren vanaf 1848 en bevatten meestal de naam van de overledene, geboortedatum en -plaats, datum van overlijden, plaats van begrafenis, de naam van de krant waar het originele overlijdensbericht of de overlijdensadvertentie werd gepubliceerd, datum van publicatie en de naam van de echtgenoot of echtgenote.

Doorzoek de collectie Wisconsin, Overlijdensberichten Outagamie County

Samenvatting

We hopen dat deze waardevolle collecties nieuwe wegen zullen openen voor uw onderzoek naar familiegeschiedenis. Het doorzoeken van de collecties op MyHeritage is gratis. Om de records van deze collectie te bekijken of in uw stamboom op te slaan, is een Data- of Compleet abonnement vereist.

Als u een stamboom op MyHeritage hebt, dan waarschuwt onze Record Matching-technologie u automatisch als er matches zijn tussen records in deze collecties en uw verwanten. U hebt dan de mogelijkheid om de record te bekijken en te beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collecties!