MyHeritage heeft 19 miljoen records toegevoegd in februari 2023

MyHeritage heeft 19 miljoen records toegevoegd in februari 2023

We hebben afgelopen februari 19 miljoen records toegevoegd aan 15 historische gegevenscollecties uit de Verenigde Staten, Engeland en Schotland. De collecties bevatten gegevens over geboorten, huwelijken, sterfgevallen, overlijdensberichten, kiezersregistraties, passagiers en gedetineerden.

Hieronder vindt u meer informatie over deze collecties.

CollectieCollectieBeschrijving Aantal RecordsLink to Search
Connecticut, Geboortes Connecticut, GeboortesEen index van geboortegegevens uit de Amerikaanse staat Connecticut voor de periode van 1897 tot 1917.572,492 recordsNu collectie doorzoeken
Idaho, Kiezersregistraties Idaho, KiezersregistratiesEen index van kiezersregistraties uit de Amerikaanse staat Idaho vanaf het jaar 1920.1,010,682 recordsNu collectie doorzoeken
Maryland, Washington County Overlijdensberichten Maryland, Washington County OverlijdensberichtenEen index van overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1790 zijn verschenen in Washington County in de Amerikaanse staat Maryland.188,863 recordsNu collectie doorzoeken
Massachusetts, Boston Overlijdensberichten Massachusetts, Boston OverlijdensberichtenEen index van overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1932 zijn verschenen in Boston in de Amerikaanse staat Massachusetts.242,733 recordsNu collectie doorzoeken
Missouri, Kiezersregistraties Missouri, KiezersregistratiesEen index van kiezersregistraties uit de staat Missouri, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1801.4,217,777 recordsNu collectie doorzoeken
New England, Passagiers- en bemanningslijsten New England, Passagiers- en bemanningslijstenEen index van de gegevens van passagiers- en bemanningslijsten over personen die tussen de jaren 1829 en 1957 op schepen zijn aangekomen in verschillende havens van New England in de Verenigde Staten, met scans.184,520 recordsNu collectie doorzoeken
North Carolina, Passagiers- en bemanningslijsten  North Carolina, Passagiers- en bemanningslijstenEen index van de gegevens van passagiers- en bemanningslijsten over personen die tussen de jaren 1908 en 1958 op schepen zijn aangekomen in Wilmington en Morehead City, North Carolina, Verenigde Staten, met scans.85,177 recordsNu collectie doorzoeken
Ohio, Kiezersregistraties Ohio, KiezersregistratiesEen index van kiezersregistraties uit de staat Ohio, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1900.8,039,785 recordsNu collectie doorzoeken
Oklahoma, Kiezersregistraties Oklahoma, KiezersregistratiesEen index van kiezersregistraties uit de staat Oklahoma, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1907.2,158,409 recordsNu collectie doorzoeken
Utah, huwelijken Utah County Utah, huwelijken Utah CountyEen index van huwelijksgegevens van het Utah County Marriage License Office in de Amerikaanse staat Utah, vanaf het jaar 1938.535,537 recordsNu collectie doorzoeken
Utah, Kiezersregistraties Utah, KiezersregistratiesEen index van kiezersregistraties van de staat Utah, Verenigde Staten.1,480,077 recordsNu collectie doorzoeken
Engeland, Begrafenissen Lancashire, Oldham Engeland, Begrafenissen Lancashire, OldhamEen index van begrafenisgegevens van de stad Oldham in het Engelse graafschap Lancashire, vanaf het jaar 1800.362,292 recordsNu collectie doorzoeken
Schotland, Crown Counsel Procedure Books Schotland, Crown Counsel Procedure BooksEen index van gegevens over personen die tussen 1587 en 1968 voor verschillende Schotse rechtbanken zijn gedaagd.153,989 recordsNu collectie doorzoeken
Schotland, Gevangenisregister Schotland, GevangenisregisterEen index van detentiegegevens van gevangenen in verschillende Schotse gevangenissen voor de periode tussen 1791 en 1937.215,819 records
Nu collectie doorzoeken
0
Indiana, Porter County Obituaries Indiana, Porter County Obituaries, FreeAn index of obituaries from newspapers published in Porter County, Indiana, United States, from the year 1913 onwards.199,613 recordsSearch collection now

Connecticut, Geboortes

Deze collectie bevat geboortegegevens uit de Amerikaanse staat Connecticut voor de periode van 1897 tot 1917. De records bevatten gewoonlijk de naam van het kind en de datum en plaats van geboorte.

Doorzoek de collectie Connecticut, Geboortes

Idaho, Kiezersregistraties

Deze collectie bevat kiezersregistraties uit de Amerikaanse staat Idaho, vanaf het jaar 1920. De gegevens omvatten doorgaans het geboortejaar, de registratiedatum, de woonplaats en het adres.

Doorzoek de collectie Idaho, Kiezersregistraties

Indiana, Overlijdensberichten Porter County

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1913 zijn verschenen in Porter County in de Amerikaanse staat Indiana. De records bevatten meestal de naam van de overledene, de datum van overlijden, de naam van de krant waarin het oorspronkelijke overlijdensbericht werd gepubliceerd en de datum van publicatie.

De overlijdensberichten in deze collectie zijn afkomstig uit de volgende kranten: The Northwest Indiana Times en The Valparaiso Vidette Messenger.

Doorzoek de collectie Indiana, Overlijdensberichten Porter County

Maryland, Overlijdensberichten Washington County

De overlijdensberichten in deze collectie zijn afkomstig uit de volgende kranten: Daily Mail, Morning Herald, Hagerstown Mail, TL, Herald of Freedom, Washington Spy en Hagerstown Gazette.

Doorzoek de collectie Maryland, Overlijdensberichten Washington County

Massachusetts, Overlijdensberichten Boston

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1932 zijn verschenen in Boston in de Amerikaanse staat Massachusetts. De records bevatten doorgaans de naam van de overledene, de woonplaats, de overlijdensdatum, de naam van de krant waarin het oorspronkelijke overlijdensbericht werd gepubliceerd en de datum van publicatie.

De overlijdensberichten in deze collectie zijn afkomstig uit de volgende kranten: The Boston Globe, The Boston Herald en The Boston Evening Transcript.

Doorzoek de collectie Massachusetts, Overlijdensberichten Boston

Missouri, Kiezersregistraties

Deze collectie bevat kiezersregistraties uit de staat Missouri, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1801. De gegevens bevatten doorgaans de naam van de kiezer, de geboortedatum, de datum van registratie, de woonplaats en het adres.

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1790 zijn verschenen in Washington County in de Amerikaanse staat Maryland. De gegevens bevatten meestal de naam van de overledene, de naam van de krant waarin het oorspronkelijke overlijdensbericht werd gepubliceerd, en de datum van publicatie.

Doorzoek de collectie Missouri, Kiezersregistraties

New England, passagiers- en bemanningslijsten 

Deze collectie bevat scans en records van passagiers- en bemanningslijsten voor personen die tussen de jaren 1829 en 1957 op schepen zijn aangekomen in verschillende havens van New England in de Verenigde Staten. De gegevens bevatten doorgaans de naam van de passagier, geboortejaar en -plaats, plaats van vertrek, datum van aankomst en de naam van het schip.

De schepen kwamen aan in verschillende havens in New England, waaronder Providence, Davisville, Melville, Newport, Quonset Point en Tiverton in de staat Rhode Island, Fall River in Massachusetts en New London in Connecticut. De oudste passagierslijsten waren passagestaten van één pagina en bevatten minimale informatie over de passagiers. In de loop van de tijd werden de formulieren gestandaardiseerd en werden er aanvullende vragen toegevoegd. In 1907 bevatten de passagierslijsten 29 kolommen en waren ze twee pagina’s breed. Vanaf 1907 werden er ook namen en adressen van familieleden uit zowel de Verenigde Staten als het land van herkomst aan de passagierslijsten toegevoegd.

Genealogen die passagierslijsten van twee pagina’s bekijken, vinden vaak de eerste pagina en weten niet van het bestaan van de tweede. In deze collectie zijn de linker- en de rechterpagina’s gekoppeld, zodat belangrijke informatie niet wordt gemist.

Doorzoek de collectie New England passagiers- en bemanningslijsten

North Carolina, passagiers- en bemanningslijsten 

Deze collectie bevat scans en records van passagiers- en bemanningslijsten voor personen die tussen de jaren 1908 en 1958 op schepen zijn aangekomen in Wilmington en Morehead City, in de Amerikaanse staat North Carolina. De gegevens bevatten doorgaans de naam van de passagier, geboortejaar en -plaats, plaats van vertrek, datum van aankomst en de naam van het schip.

De oudste passagierslijsten waren passagestaten van één pagina en bevatten minimale informatie over de passagiers. In de loop van de tijd werden de formulieren gestandaardiseerd en werden er aanvullende vragen toegevoegd. In 1907 bevatten de passagierslijsten 29 kolommen en waren ze twee pagina’s breed. Vanaf 1907 werden er ook namen en adressen van familieleden uit zowel de Verenigde Staten als het land van herkomst aan de passagierslijsten toegevoegd.

Zoals vermeld in de beschrijving van de collectie New England passagiers- en bemanningslijsten, vinden genealogen die passagierslijsten van twee pagina’s bekijken vaak de eerste pagina en weten ze niet van het bestaan van een tweede pagina. In deze collectie zijn de linker- en de rechterpagina’s gekoppeld, zodat belangrijke informatie niet wordt gemist.

Doorzoek de collectie North Carolina, passagiers- en bemanningslijsten

Ohio, Kiezersregistraties

Deze collectie bevat kiezersregistraties uit de Amerikaanse staat Ohio vanaf het jaar 1900. De gegevens bevatten doorgaans de naam van de kiezer, de geboortedatum, de datum van registratie, de woonplaats en het adres.

Doorzoek de collectie Ohio, Kiezersregistraties

Oklahoma, Kiezersregistraties

Deze collectie bevat registraties van kiezers uit de Amerikaanse staat Oklahoma vanaf het jaar 1907. De gegevens bevatten doorgaans de naam van de kiezer, de geboortedatum, de datum van registratie, de woonplaats en het adres.

Doorzoek de collectie Oklahoma, Kiezersregistraties

Utah, huwelijken Utah County

Deze collectie bevat huwelijksgegevens van het Utah County Marriage License Office in de Amerikaanse staat Utah, vanaf het jaar 1938. De gegevens bevatten meestal de naam van de bruidegom en de bruid en de huwelijksdatum.

Doorzoek de collectie Utah, Huwelijken Utah County

Utah, Kiezersregistraties

Deze collectie bevat kiezersregistraties uit de staat Utah in de Verenigde Staten. De gegevens omvatten doorgaans de naam van de kiezer, de datum van registratie, de woonplaats en het adres.

Doorzoek de collectie Utah, Kiezersregistraties

England, Begrafenissen, Lancashire, Oldham

Deze collectie bevat begrafenisgegevens van de stad Oldham in het Engelse graafschap Lancashire, vanaf het jaar 1800. De records bevatten doorgaans de naam van de overledene, de datum van overlijden, de leeftijd bij overlijden en de datum en plaats van de begrafenis.

Doorzoek de collectie England, Begrafenissen Lancashire, Oldham

Schotland, Crown Counsel Procedure Books

Deze collectie bevat gegevens over personen die tussen 1587 en 1968 voor verschillende Schotse rechtbanken terecht hebben gestaan. De records bevatten meestal de naam van de persoon en de datum en plaats van het proces.

Doorzoek de collectie Schotland, Crown Counsel Procedure Books

Schotland, Gevangenisregister

Deze collectie bevat detentiegegevens van gevangenen in verschillende Schotse gevangenissen voor de periode tussen 1791 en 1937. De records bevatten gewoonlijk de naam van de gevangene, geboortejaar en -plaats, de woonplaats en het jaar en de plaats van gevangenschap.

In de negentiende en twintigste eeuw waren de gevangenissen in Schotland overvol en waren de omstandigheden er vaak slecht. Gevangenen moesten vaak zware arbeid verrichten en de straffen konden streng zijn. Ook kinderen en vrouwen werden achter tralies gezet en de leefomstandigheden voor gedetineerde kinderen waren bijzonder slecht. In deze periode was er echter ook een roep om hervormingen. Dat leidde tot verbetering van de omstandigheden in de gevangenissen en veranderingen in het strafrechtstelsel.

Doorzoek de collectie Schotland, Gevangenisregister

Samenvatting

We hopen dat deze waardevolle collecties nieuwe wegen zullen openen voor uw onderzoek naar familiegeschiedenis. Het doorzoeken van de collecties op MyHeritage is gratis. Om de records van deze collecties te bekijken of in uw stamboom op te slaan, is een Data- of Compleet abonnement vereist.

Als u een stamboom op MyHeritage hebt, dan waarschuwt onze Record Matching-technologie u automatisch als er matches zijn tussen records in deze collecties en uw verwanten. U hebt dan de mogelijkheid om de record te bekijken en te beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collecties!