Nieuwe look voor categorie- en collectiepagina’s van historische records

Nieuwe look voor categorie- en collectiepagina’s van historische records

We kondigen met veel plezier aan dat we het uiterlijk van de categorie- en collectiepagina’s in de MyHeritage-zoekmachine voor historische records hebben verbeterd. De pagina’s zijn nu nog gemakkelijker in het gebruik. De verbeteringen zijn gemaakt in het kader van een herontwerp dat enkele jaren geleden is gestart.

De historische records zijn bij MyHeritage gerangschikt in categorieën, bijvoorbeeld Geboorte, huwelijk en overlijden, Volkstelling gegevens, Immigratie gegevens, enzovoort. De categorieën hebben meestal subcategorieën. Ook zijn er nog collecties die individuele records bevatten. Deze enorme database omvat bijna 20 miljard historische records en kan in zijn geheel worden doorzocht via de hoofdzoekpagina op myheritage.nl/research. Daarnaast kunt u inzoomen op een bepaalde categorie, subcategorie of collectie en alleen daarin naar records zoeken, zonder dat u wordt afgeleid door andere records. De pagina’s met categorieën, subcategorieën en collecties zijn in deze laatste update verbeterd en zijn nu handiger in het gebruik.

We beschrijven deze verbeteringen in het kort.

Een categoriepagina openen

Er zijn vijf hoofdcategorieën beschikbaar onder de menuoptie Onderzoek op de hoofdnavigatiebalk van de MyHeritage website:

Five main categories are accessible through the Research pull-down menu in the main navigation bar on the MyHeritage website Birth, Marriage & Death; Census records; Family trees; Newspapers; and Immigration records

Geboorte, huwelijk en overlijden, Volkstelling gegevens, Stambomen, Kranten en Immigratie gegevens. U opent een categorie door in het menu te klikken. U kunt onder de menuoptie Onderzoek ook op Verzamelingen catalogus klikken, als u naar een specifieke collectie wilt zoeken.

Om de overige categoriepagina’s te bezoeken, klikt u simpelweg op de menuoptie Onderzoek op de hoofdnavigatiebalk om de hoofdzoekpagina (myheritage.nl/research) te openen. Onder de kop “Naar welk type record zoekt u?” verschijnt de lijst met alle categorieën:

Accessing category pages for historical records in the main search page (click to zoom)

Toegang tot categoriepagina’s voor historische records op de hoofdzoekpagina (klik om te vergroten)

De categorieën zijn: Stambomen, Geboorte, huwelijk en overlijden, Volkstellingen en kiezerslijsten, Kranten, Scholen en universiteiten, Immigratie en reizen, Leger, Publieke records, Boeken & publicaties, Adreslijsten, Gidsen en Verwijzingen, Geschiedenis, herinneringen & biografieën, Overheid, eigendom van onroerend goed, rechtbank & testamenten, Foto’s.

Klik op een categorie om de categoriepagina te openen.

Nieuwe categoriepagina

New category page for Birth, Marriage & Death (click to zoom)

Nieuwe categoriepagina voor Geboorte, huwelijk en overlijden (klik om te vergroten)

De in deze update verbeterde categoriepagina bevat een zoekformulier met velden die het meest relevant zijn voor de betreffende categorie. Het zoekformulier van de categoriepagina Geboorte, huwelijk en overlijden bevat bijvoorbeeld velden voor de naam van de persoon, de datum van geboorte, huwelijk of overlijden en de plaats van geboorte, huwelijk of overlijden. Voor maximaal gebruiksgemak en om het zoekformulier overzichtelijk te houden, worden alleen de meest gebruikte velden getoond, maar alle andere relevante velden zijn nog steeds beschikbaar via “VOEG DETAILS TOE”.

Als u bijvoorbeeld alle geboorte-, huwelijks- en overlijdensgegevens wilt doorzoeken die betrekking hebben op Richard Sharp, wiens vader Laurence heette, dan kunt u Richard als voornaam en Sharp als achternaam opgeven. Vervolgens klikt u op “Vader” in “VOEG DETAILS TOE” en geeft u de naam Laurence op. Veel gebruikers weten niet hoe flexibel de zoekmogelijkheden van MyHeritage zijn. U hoeft geen voor- of achternaam op te geven als u die niet kent en u kunt zoeken met behulp van een groot aantal andere velden, op basis van wat u weet. Zo vindt u gegevens die onvindbaar leken. U kunt bijvoorbeeld alle records vinden voor iemand uit Kansas die Linda heet en die getrouwd was met iemand die Benedict heet en een zoon had die Sam heet – allemaal zonder vermelding van achternamen.

Onderaan het zoekformulier staat een selectievakje dat u kunt inschakelen als u wilt dat de zoekopdracht exact overeenkomt met uw zoektermen.

Rechtsboven wordt een korte beschrijving van de categorie weergegeven. Als u de volledige beschrijving wilt lezen, klikt u onder de korte omschrijving op “Lees meer”.

Onderaan de categoriepagina wordt een lijst met subcategorieën weergegeven, zodat u verder kunt inzoomen. Op de pagina van de categorie Geboorte, huwelijk en overlijden kunt u uw zoekopdracht verfijnen door hem te beperken tot een van de subcategorieën.

Sub-categories of Birth, Marriage, & Death Records (click to zoom)

Subcategorieën van Geboorte, huwelijk en overlijden (klik om te vergroten)

Klik op een subcategorie om de pagina van de subcategorie te bezoeken.

Nieuwe subcategoriepagina

Sub-category page for Birth records (click to zoom)

Subcategoriepagina voor Geboorteregisters (klik om te vergroten)

Subcategoriepagina’s, zoals de bovenstaande pagina voor geboorteregisters, lijken sterk op categoriepagina’s. Linksboven vindt u een zoekformulier met velden die het meest relevant zijn voor een bepaalde subcategorie. Het zoekformulier bevat in dit geval velden voor de naam van de persoon, de geboortedatum, de geboorteplaats en voor- en achternamen van de vader en de moeder. U kunt meer criteria toevoegen onder “VOEG DETAILS TOE”.

Iedere categorie- en subcategoriepagina biedt een overzicht van opmerkelijke collecties in de betreffende categorie. Klik op een collectie om de collectiepagina te openen. Op die pagina vindt u een zoekformulier voor die specifieke collectie.

Nieuwe collectiepagina

Collection page for the France, Church Baptisms and Civil Births collection (click to zoom)

Collectiepagina voor de collectie Frankrijk, kerkelijke dopen en burgerlijke geboorten (klik om te vergroten)

De collectiepagina is vergelijkbaar met de pagina’s voor categorieën en subcategorieën, dus we hoeven de eerdergenoemde onderdelen niet opnieuw te beschrijven. Een zoekopdracht vanaf een collectiepagina betreft uitsluitend records uit die collectie.

Bij iedere collectie wordt een lijst met “Gerelateerde collecties” weergegeven. Voor de meeste collecties tonen we ook een voorbeeldrecord uit die collectie, meestal van een zeer bijzonder persoon.

Collection page: related collections and a sample record for the France, Church Baptisms and Civil Births collection (click to zoom)

Gerelateerde collecties voor een collectiepagina en een voorbeeldrecord voor de collectie Frankrijk, kerkelijke dopen en burgerlijke geboorten (klik om te vergroten)

Klik op de voorbeeldrecord om hem te bekijken.

Sample record: Birth Record of Emile Zola (click to zoom)

Voorbeeldrecord met de geboorteakte van Émile Zola (klik om te vergroten)

Samenvatting

Ons team blijft hard werken om de gebruikersinterface van de website te verbeteren, zodat u de best mogelijke ervaring hebt bij het onderzoeken van uw familiegeschiedenis en uw kansen op nieuwe ontdekkingen zo groot mogelijk zijn. We hopen dat deze update van de categorie- en collectiepagina’s het voor u gemakkelijker en aangenamer maakt om in ons enorme archief van historische documenten te zoeken.

Veel plezier bij het zoeken!