MyHeritage voegt 72 miljoen records en 38 historische gegevenscollecties toe in maart 2023

MyHeritage voegt 72 miljoen records en 38 historische gegevenscollecties toe in maart 2023

In maart 2023 hebben we 72 miljoen records toegevoegd uit 38 historische gegevenscollecties van over de hele wereld! De collecties zijn afkomstig uit Australië, Oostenrijk, Canada, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Schotland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en omvatten gegevens over geboorten, huwelijken, overlijdens, volkstellingen, emigranten, kiezers, paspoorten, testamenten en staatsambtenaren. Veel van deze records bevatten ook scans van de originele documenten.

Hier is een samenvatting van de nieuwe collecties, gevolgd door meer gedetailleerde beschrijvingen en voorbeelden van interessante records.

CollectieBeschrijving Aantal RecordsLink om te zoeken
Australië, Zuid-Australië, Overlijdensberichten en begrafenisaankondigingenEen index van begrafenis- en overlijdensberichten die vanaf het jaar 1971 zijn gepubliceerd in de krant The Advertiser, gevestigd in Adelaide in de deelstaat Zuid-Australië in Australië.489,247 recordsNu collectie doorzoeken
Oostenrijk, Wenen, Kerkelijke huwelijkenEen index van huwelijksgegevens uit Wenen in Oostenrijk voor de jaren tussen 1850 en 1920.4,304,879 recordsNu collectie doorzoeken
Canada, Prince Edward Island, Geboortes en dopen, gratisEen index van geboorte- en doopgegevens van personen die vanaf het jaar 1702 zijn geboren in de Canadese provincie Prince Edward Island.711,220 recordsNu collectie doorzoeken
Canada, Prince Edward Island, Sterfgevallen en begrafenissenEen index van overlijdens- en begrafenisgegevens voor de Canadese provincie Prince Edward Island vanaf het jaar 1779.99,373 records
Nu collectie doorzoeken
Frankrijk, Volkstelling van 1911Een index van de Franse volkstelling van 1911 in verschillende Franse departementen, met scans.10,758,317 recordsNu collectie doorzoeken
1921 France CensusEen index van de Franse volkstelling van 1921 in verschillende Franse departementen, met scans.11,462,654 recordsNu collectie doorzoeken
Frankrijk, Volkstelling van 1931Een index van de Franse volkstelling van 1931 in verschillende Franse departementen, met scans.12,480,489 recordsNu collectie doorzoeken
France, Paris Census, 1926Een index van de volkstellingsgegevens van 1926 uit verschillende Parijse districten, met scans.2,803,652 recordsNu collectie doorzoeken
Frankrijk, Volkstelling van Parijs, 1936Een index van de volkstellingsgegevens van 1936 uit verschillende Parijse districten, met scans.2,666,848 recordsNu collectie doorzoeken
Duitsland, Emigranten uit HessenEen index van emigranten die vanaf het jaar 1539 zijn vertrokken uit de Hessische regio in Duitsland.214,112 records
Nu collectie doorzoeken
Portugal, Madeira Paspoorten, gratisEen index vanaf 1828 van personen die een paspoort hebben aangevraagd en een reis vanaf en naar de Portugese eilanden van Madeira hebben gemaakt.241,833 recordsNu collectie doorzoeken
Schotland, Opnames in zorginstellingenEen index van records over de geestelijke gezondheid uit de nationale archieven van Schotland in Edinburgh.169,745 recordsNu collectie doorzoeken
Zweden, inschrijvingen voor matrozen en zeeliedenEen index van records over de geestelijke gezondheid uit de nationale archieven van Schotland in Edinburgh.169,745 recordsNu collectie doorzoeken
Engeland, Middlesex en Westminster, Zittingen van de vrederechtbank, gratisEen index van gevangenen die in Middlesex of Westminster tussen de jaren 1836 en 1889 zijn berecht door Engelse vrederechters.82,679 recordsNu collectie doorzoeken
Wales, Bangor en Carmarthenshire TestamentenAn index of wills from the city of Bangor and Carmarthenshire county, Wales between the years 1860 and 1941.Een index van testamenten uit de stad Bangor en het graafschap Carmarthenshire in Wales tussen de jaren 1860 en 1941.44,463 recordsNu collectie doorzoeken
Wales, Denbighshire, Wrexham BegrafenissenEen index van begrafenisgegevens vanaf het jaar 1876 voor de stad Wrexham, gelegen in Denbighshire, een graafschap in het noordoosten van Wales.37,655 recordsNu collectie doorzoeken
Florida, PassagierslijstenEen index van passagiers die tussen de jaren 1898 en 1945 per schip zijn aangekomen in Key West en Tampa in de Amerikaanse staat Florida, met scans.594,436 recordsNu collectie doorzoeken
Indiana, Monroe County Overlijdensberichten Een index van overlijdensberichten uit Monroe County in Indiana, Verenigde Staten vanaf het jaar 1824.204,477 recordsNu collectie doorzoeken
Iowa, Polk County Overlijdensberichten Een index van overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1887 zijn verschenen in Polk County in de Amerikaanse staat Iowa.355,713 recordsNu collectie doorzoeken
Iowa, Scott County Overlijdensberichten Een index van overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1846 zijn verschenen in Scott County in de Amerikaanse staat Iowa.296,633 recordsNu collectie doorzoeken
Kentucky, Boyd County Overlijdensberichten Een index van overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1911 zijn verschenen in Boyd County in de Amerikaanse staat Kentucky.387,488 recordsNu collectie doorzoeken
Kentucky, Henderson County Overlijdensberichten Een index van overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1913 zijn verschenen in Henderson County in de Amerikaanse staat Kentucky.122,285 recordsNu collectie doorzoeken
Louisiana, New Orleans, PassagierslijstenEen index van passagiers die tussen de jaren 1901 en 1960 per schip zijn aangekomen in New Orleans in de Amerikaanse staat Louisiana, met scans.431,668 recordsNu collectie doorzoeken
Louisiana, Geboortes in de parish OrleansEen index van geboortegegevens uit de parish Orleans in de Amerikaanse staat Louisiana voor de periode van 1800 tot 1921.846,617 recordsNu collectie doorzoeken
Maine, Overlijdens Een index van overlijdensgegevens uit Maine, Verenigde Staten vanaf het jaar 1956.573,752 recordsNu collectie doorzoeken
Maryland, Washington County HuwelijkenEen index van huwelijksgegevens voor de periode tussen 1886 en 1948 uit Washington County in de Amerikaanse staat Maryland.129,593 recordsNu collectie doorzoeken
Michigan, Saginaw County Overlijdensberichten Een index van overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1874 zijn verschenen in Saginaw County in de Amerikaanse staat Michigan.532,806 recordNu collectie doorzoeken
Minnesota, HuwelijkenEen index van huwelijksgegevens uit Minnesota, Verenigde Staten, vanaf 1850.4,520,117 recordsNu collectie doorzoeken
Minnesota, St. Louis County Overlijdensberichten
Een index van overlijdensberichten die vanaf het jaar 1904 zijn gepubliceerd in de krant Duluth News Tribune, gevestigd in Duluth in de Amerikaanse staat Minnesota.347,969 recordsNu collectie doorzoeken
New Jersey, Gepensioneerde staatsambtenarenEen index vanaf 1941 van gepensioneerde deelnemers aan het staatspensioenstelsel van New Jersey.453,012 recordsNu collectie doorzoeken
New Jersey, Documenten van het hooggerechtshofEen index vanaf het jaar 1704 van dossiers van het hooggerechtshof van New Jersey in de Verenigde Staten.201,094 recordsNu collectie doorzoeken
New Jersey, Kiezersregistraties, gratisEen index van kiezersregistraties uit de Amerikaanse staat New Jersey.5,773,461 recordsNu collectie doorzoeken
New York, Brooklyn, Begrafenissen Green-Wood CemeteryEen index voor de jaren tussen 1840 en 1937 van begrafenisgegevens van de begraafplaats Green-Wood in Brooklyn in de Amerikaanse staat New York.431,282 recordsNu collectie doorzoeken
North Carolina, KiezersregistratiesEen index van kiezersregistraties uit de Amerikaanse staat North Carolina vanaf het jaar 1812.8,313,230 recordsNu collectie doorzoeken
Pennsylvania, Erie County Overlijdensberichten Een index van overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1822 zijn verschenen in Erie County in de Amerikaanse staat Pennsylvania.278,878 recordsNu collectie doorzoeken
Washington, Overlijdensberichten Benton County, Franklin County en Adams CountyEen index van overlijdensberichten die vanaf het jaar 1905 zijn gepubliceerd in de krant Tri-City Herald, gevestigd in Kennewick in de Amerikaanse staat Washington.182,760 records
Nu collectie doorzoeken

Australië, Zuid-Australië, Overlijdensberichten en begrafenisaankondigingen

Deze collectie bevat begrafenis- en overlijdensberichten die vanaf het jaar 1971 zijn gepubliceerd in de krant The Advertiser, gevestigd in Adelaide in de deelstaat Zuid-Australië in Australië. De records bevatten meestal de naam van de overledene en de datum waarop het begrafenis- of overlijdensbericht werd gepubliceerd.

Doorzoek de collectie Australië, Zuid-Australië, Overlijdensberichten en begrafenisaankondigingen

Oostenrijk, Wenen, Kerkelijke huwelijken

Deze collectie bevat huwelijksgegevens uit Wenen in Oostenrijk voor de jaren tussen 1850 en 1920. De records bevatten meestal de naam van de bruid en de bruidegom, geboortedatum, datum en plaats van het huwelijk, leeftijd en de namen van hun ouders.

Doorzoek de collectie Oostenrijk, Wenen, Kerkelijke huwelijken

Canada, Prince Edward Island, Geboortes en dopen

Deze collectie bevat geboorte- en doopgegevens van personen die vanaf het jaar 1702 zijn geboren in de Canadese provincie Prince Edward Island. De records omvatten meestal de naam van het kind, datum en plaats van geboorte, datum en plaats van de doop, de naam van de kerk, de namen van de ouders en de naam van de geestelijke die de doop heeft uitgevoerd.

Doorzoek de collectie Canada, Prince Edward Island, Geboortes en dopen

Canada, Prince Edward Island, Sterfgevallen en begrafenissen

Deze collectie bevat overlijdens- en begrafenisgegevens voor de Canadese provincie Prince Edward Island vanaf het jaar 1779. De records bevatten meestal de naam van de overledene, de verblijfplaats en de datum van overlijden. Sommige records kunnen ook de datum van de begrafenis bevatten.

Doorzoek de collectie Canada, Prince Edward Island, Sterfgevallen en begrafenissen

Frankrijk, Volkstelling van 1911

Deze collectie bevat de gegevens en scans van de volkstelling van 1911 voor verschillende Franse departementen. De records bevatten meestal namen, jaar en plaats van geboorte, familieleden in het huishouden en adresgegevens. Aanvullende gegevens zijn te vinden op de bijbehorende scan voor iedere record.

Van 1836 tot 1936 werden er in Frankrijk om de vijf jaar nationale volkstellingen uitgevoerd. De uitzonderingen daarop waren 1871 (die volkstelling werd een jaar uitgesteld en in 1872 uitgevoerd) en 1916 (die volkstelling werd overgeslagen). Volkstellingsgegevens zijn een uitstekende bron om voorouders uit hetzelfde huishouden te vinden achter hun relaties, geboortejaren en geboorteplaatsen te komen.

Doorzoek de collectie 1911 Frankrijk Volkstelling

Frankrijk, Volkstelling van 1921

Deze collectie bevat de gegevens en scans van de volkstelling van 1921 voor verschillende Franse departementen. De records bevatten meestal namen, jaar en plaats van geboorte, familieleden in het huishouden en adresgegevens. Aanvullende gegevens zijn te vinden op de bijbehorende scan voor iedere record.

Doorzoek de collectie 1921 Frankrijk Volkstelling

Frankrijk, Volkstelling van 1931

Deze collectie bevat de gegevens en scans van de volkstelling van 1931 voor verschillende Franse departementen. De records bevatten meestal namen, jaar en plaats van geboorte, familieleden in het huishouden en adresgegevens. Aanvullende gegevens zijn te vinden op de bijbehorende scan voor iedere record.

Doorzoek de collectie 1931 Frankrijk Volkstelling

Frankrijk, Volkstelling van Parijs, 1926

Deze collectie bevat de gegevens en scans van de volkstelling van 1926 voor verschillende Parijse districten. De records bevatten meestal namen, geboortejaren en -plaatsen, familieleden in het huishouden en adresgegevens. Aanvullende gegevens zijn te vinden op de bijbehorende scan voor iedere record.

Van 1826 tot 1926 werden er in Frankrijk om de vijf jaar nationale volkstellingen uitgevoerd. De uitzonderingen daarop waren 1871 (die volkstelling werd een jaar uitgesteld en in 1872 uitgevoerd) en 1916 (die volkstelling werd overgeslagen).

Doorzoek de collectie Frankrijk, Volkstelling van Parijs, 1926

Frankrijk, Volkstelling van Parijs, 1936

Deze collectie bevat de gegevens en scans van de volkstelling van 1936 voor verschillende Parijse districten. De records bevatten meestal namen, jaar en plaats van geboorte, familieleden in het huishouden en adresgegevens. Aanvullende gegevens zijn te vinden op de bijbehorende scan voor iedere record.

Doorzoek de collectie Frankrijk, Volkstelling van Parijs, 1936

Duitsland, Emigranten uit Hessen

Deze collectie bevat gegevens van emigranten die vanaf 1539 uit de Hessische regio van Duitsland zijn vertrokken. De records bevatten gewoonlijk de naam van de emigrant, de geboortedatum, de datum en plaats van vertrek en de emigratiebestemming.

Hessische emigranten verlieten de Duitse deelstaat Hessen om vele redenen, waaronder economische tegenspoed, politieke instabiliteit en religieuze vervolging. Deze emigranten vestigden zich in verschillende landen over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Argentinië, Australië en Nieuw-Zeeland. De achteruitgang van de textielindustrie in het midden van de negentiende eeuw, de Duitse Revolutie van 1848 en de Dertigjarige Oorlog in de zeventiende eeuw waren allemaal factoren die bijdroegen aan de Hessische emigratie in deze periode.

Doorzoek de collectie Duitsland, Emigranten uit Hessen

Portugal, Madeira Paspoorten

Dit is een collectie vanaf 1828 van personen die een paspoort hebben aangevraagd en een reis vanaf en naar de Portugese eilanden van Madeira hebben gemaakt. De records bevatten meestal de naam van de aanvrager, de geboorte- of doopdatum, de geboorteplaats, de aanvraagdatum en de bestemming. Bovendien bevatten sommige records de namen van de ouders, de echtgenoot of echtgenote en de ouders van de aanvrager.

Doorzoek de collectie Portugal, Madeira Paspoorten

Schotland, Opnames in zorginstellingen

De records in deze collectie zijn afkomstig uit de nationale archieven van Schotland in Edinburgh (MC7-serie), getiteld General Register of Lunatics in Asylums (algemeen register van gekken in gestichten). De records kunnen de volledige naam van de patiënt, de geboortedatum, de opnamedatum, de locatie in Schotland bevatten. Ze bevatten vaak ook de overlijdensdatum van patiënten die in een gesticht zijn overleden.

De gegevens zijn bijgehouden vanaf 1858. Het eerste deel bevat records van alle patiënten die op 1 januari 1858 in Schotse gestichten verbleven. Het betreft patiënten die al sinds 1807 waren opgenomen. Veel van de patiënten in deze collectie hebben het grootste deel van hun leven in een gesticht doorgebracht.

Doorzoek de collectie Schotland, Opnames in zorginstellingen

Zweden, inschrijvingen voor matrozen en zeelieden

Deze collectie bevat records van personen die in Zweedse zeemanshuizen waren ingeschreven voor de periode tussen 1752 en 1941. De records omvatten meestal de naam van de ingeschrevene, de geboortedatum en -plaats, de woonplaats, de datum en plaats van aanmelding en afmelding en de naam van het schip.

De Zweedse zeemanshuizen in deze collectie zijn Härnösand, Gamlakarleby, Västervik, Hudiksvall, Söderhamn, Gävle, Karlskrona, Oskarshamn, Visby en Örnsköldsvik.

Het Sjömanshus (zeemanshuis) werd in 1748 in Stockholm geopend. Zeemanshuizen bestonden al enkele honderden jaren in verschillende Zweedse steden. Ze waren bedoeld om informatie over Zweedse zeelieden en Zweedse koopvaardijschepen te verzamelen. Een ander doel van deze organisatie was het opzetten van huizen voor gepensioneerde en gewonde zeelieden en hun families, zodat ze steun konden ontvangen. Iedere zeeman moest bij een zeemanshuis zijn geregistreerd, meestal in het district waar hij voor de kerk was geregistreerd. Deze collectie bevat twee soorten records, aanmeldingsregisters (Tjänstematrikel) en inschrijvingsregisters (Mönstringsliggare).

Doorzoek de collectie Zweden, inschrijvingen voor matrozen en zeelieden

Engeland, Middlesex en Westminster, Zittingen van de vrederechtbank

Deze collectie bevat lijsten van gevangenen die in Middlesex of Westminster tussen de jaren 1836 en 1889 zijn berecht door Engelse vrederechters. De records bevatten meestal de naam van de persoon, de leeftijd en de datum waarop het proces plaatsvond. De records kunnen ook informatie bevatten over iemands beroep, eerdere veroordelingen, het misdrijf waarvoor de verdachte werd aangeklaagd, het vonnis en de straf.

Sessions of the peace, ofwel zittingen van het vredegerecht, waren sessies van Engelse rechtbanken vanaf de middeleeuwen tot het begin van de negentiende eeuw voor kleine strafbare feiten en civiele geschillen. Ze werden voorgezeten door vrederechters die door de monarch werden aangesteld om de orde in hun omgeving te handhaven.

De zittingen van de vrederechtbank vonden meestal vier keer per jaar plaats en werden bijgewoond door de plaatselijke adel en andere prominente burgers die optraden als juryleden en de rechters lokale inlichtingen verschaften. Deze rechtbanken hadden jurisdictie over een reeks strafbare feiten, waaronder diefstal, mishandeling en overtredingen van de openbare orde. Ze konden boetes, gevangenisstraffen en lijfstraffen opleggen. De kalenders die in deze collectie worden genoemd, zijn documenten of akten die door correctionele instellingen of wetshandhavingsinstanties zijn bijgehouden. Ze bevatten informatie over de personen die op dat moment gevangen zitten of eerder gevangen hebben gezeten.

Doorzoek de collectie Engeland, Middlesex en Westminster, Zittingen van de vrederechtbank

Wales, Bangor en Carmarthenshire, Testamenten

Deze collectie bevat testamenten uit de stad Bangor en het graafschap Carmarthenshire County in Wales tussen de jaren 1860 en 1941. De records bevatten meestal de naam van de overledene, de woonplaats en de datum en plaats van de optekening van het testament.

Doorzoek de collectie Wales, Bangor en Carmarthenshire, Testamenten

Wales, Denbighshire, Wrexham, Begrafenissen

Deze collectie bevat begrafenisgegevens vanaf het jaar 1876 voor de stad Wrexham, gelegen in Denbighshire, een graafschap in het noordoosten van Wales. De records bevatten gewoonlijk de naam van de overledene, het jaar en de plaats van overlijden en de begrafenisdatum.

Doorzoek de collectie Wales, Denbighshire, Wrexham, Begrafenissen

Florida, Passagierslijsten

Dit is een collectie met records en scans van passagiers die tussen de jaren 1898 en 1945 per schip zijn aangekomen in Key West en Tampa in de Amerikaanse staat Florida. Sommige passagiers beëindigden hun reis in Florida en anderen hadden andere eindbestemmingen in de Verenigde Staten en daarbuiten. De records bevatten meestal de naam van de passagier, het geboortejaar en de geboorteplaats, de plaats van vertrek, de datum en plaats van aankomst en de naam van het schip. De records kunnen ook de namen bevatten van de ouders, echtgenoot of echtgenote, broers en zussen, kinderen en andere familieleden.

De oudste passagierslijsten waren passagestaten van één pagina en bevatten minimale informatie over de passagiers. In de loop van de tijd werden de formulieren gestandaardiseerd en werden er aanvullende vragen toegevoegd. In 1907 bevatten de passagierslijsten 29 kolommen en waren ze twee pagina’s breed. Vanaf 1907 werden er ook namen en adressen van familieleden uit zowel de Verenigde Staten als het land van herkomst aan de passagierslijsten toegevoegd.

Genealogen die passagierslijsten van twee pagina’s bekijken, vinden vaak de eerste pagina en weten niet van het bestaan van de tweede. In deze collectie zijn de linker- en de rechterpagina’s gekoppeld, zodat belangrijke informatie niet wordt gemist.

Doorzoek de collectie Florida, Passagierslijsten

Indiana, Overlijdensberichten Monroe County

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit Monroe County in de Amerikaanse staat Indiana vanaf het jaar 1824. De records bevatten normaal gesproken de naam van de overledene, de leeftijd op het moment van overlijden, de publicatiedatum en de naam van de krant waarin het oorspronkelijke overlijdensbericht werd gepubliceerd.

Doorzoek de collectie Indiana, Overlijdensberichten Monroe County

Iowa, Overlijdensberichten Polk County

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1887 zijn verschenen in Polk County in de Amerikaanse staat Iowa. De gegevens bevatten meestal de naam van de overledene, de naam van de krant waarin het oorspronkelijke overlijdensbericht werd gepubliceerd, en de datum van publicatie.

De overlijdensberichten in deze collectie zijn afkomstig uit de volgende kranten: Des Moines Register, Des Moines Tribune en Bystander.

Doorzoek de collectie Iowa, Overlijdensberichten Polk County

Iowa, Overlijdensberichten Scott County

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1846 zijn verschenen in Scott County in de Amerikaanse staat Iowa. De records bevatten meestal de naam van de overledene, de datum en plaats van overlijden, de bron van publicatie en de datum waarop de overlijdensadvertentie werd gepubliceerd.

Doorzoek de collectie Iowa, Overlijdensberichten Scott County

Kentucky, Overlijdensberichten Boyd County

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1911 zijn verschenen in Boyd County in de Amerikaanse staat Kentucky. De gegevens bevatten meestal de naam van de persoon, de woonplaats en de publicatiedatum. Bovendien bevatten sommige records de geboortedatum en -plaats en de begraafplaats.

Doorzoek de collectie Kentucky, Overlijdensberichten Boyd County

Kentucky, Overlijdensberichten Henderson County

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1913 zijn verschenen in Henderson County in de Amerikaanse staat Kentucky. De records bevatten meestal de naam van de overledene, geboortejaar en -plaats, overlijdensdatum en -plaats, begraafplaats, de publicatiedatum, de namen van de ouders en de naam van de echtgenoot of echtgenote.

De overlijdensberichten in deze collectie zijn afkomstig uit de volgende kranten: Henderson Gleaner, Union County Advocate en Henderson Daily Gleaner.

Doorzoek de collectie Kentucky, Overlijdensberichten Henderson County

Louisiana, New Orleans, Passagierslijsten

Deze collectie bevat gegevens en scans van passagiers die tussen 1901 en 1960 per schip aankwamen in New Orleans in de Amerikaanse staat Louisiana. Sommige passagiers beëindigden hun reis in New Orleans en anderen hadden andere eindbestemmingen in de Verenigde Staten en daarbuiten. De gegevens bevatten doorgaans de naam van de passagier, geboortejaar en -plaats, plaats van vertrek, datum van aankomst en de naam van het schip. De records kunnen ook de namen bevatten van de ouders, echtgenoot of echtgenote, broers en zussen, kinderen en andere familieleden.

De oudste passagierslijsten waren passagestaten van één pagina en bevatten minimale informatie over de passagiers. In de loop van de tijd werden de formulieren gestandaardiseerd en werden er aanvullende vragen toegevoegd. In 1907 bevatten de passagierslijsten 29 kolommen en waren ze twee pagina’s breed. Vanaf 1907 werden er ook namen en adressen van familieleden uit zowel de Verenigde Staten als het land van herkomst aan de passagierslijsten toegevoegd.

Doorzoek de collectie Louisiana, New Orleans, Passagierslijsten

Louisiana, Geboortes in de parish Orleans

Deze collectie bevat geboortegegevens uit de parish Orleans in de Amerikaanse staat Louisiana voor de periode van 1800 tot 1921. De records bevatten doorgaans de naam en de geboortedatum en -plaats van het kind en de namen van de ouders.

Doorzoek de collectie Louisiana, Geboortes in de parish Orleans

Overlijdens in Maine

Deze collectie is beschikbaar gesteld door het Maine Department of Human Services en bevat overlijdensgegevens vanaf het jaar 1956 voor de Amerikaanse staat Maine. De records bevatten meestal de naam van de overledene, de datum en plaats van overlijden, het nummer van de overlijdensakte en de leeftijd.

De records in deze collectie zijn gepubliceerd met de bronvermelding: Maine State Archives, Death Records, 1960-1996, February 8, 2001.

Doorzoek de collectie Overlijdens in Maine

Maryland, Huwelijken Washington County

Deze collectie bevat records van huwelijken in Washington County, Maryland, Verenigde Staten tussen de jaren 1886 en 1948. De records bevatten meestal de namen van de bruidegom en bruid, en de datum van het huwelijk.

Doorzoek de collectie Maryland, Huwelijken Washington County

Michigan, Overlijdensberichten Saginaw County

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1874 zijn verschenen in Saginaw County in de Amerikaanse staat Michigan. De records bevatten meestal de naam van de overledene, geboortejaar en -plaats, overlijdensdatum en -plaats, begraafplaats, de datum van publicatie en de naam van de krant waarin de oorspronkelijke overlijdensadvertentie was gepubliceerd, de namen van de ouders en de naam van de echtgenoot of echtgenote.

De overlijdensberichten in deze collectie zijn afkomstig uit de volgende kranten: Saginaw News, Saginaw Daily News, Saginaw Courier Herald, Obituary Binder, Saginaw News Courier en Saginaw Evening News.

Doorzoek de collectie Michigan, Overlijdensberichten Saginaw County

Minnesota, Huwelijken

Deze collectie bevat huwelijksgegevens uit Minnesota, Verenigde Staten, vanaf 1850. De records bevatten meestal de namen van de bruidegom en bruid en de datum en plaats van het huwelijk.

Doorzoek de collectie Minnesota, Huwelijken

Minnesota, Overlijdensberichten St. Louis County

Deze collectie bevat overlijdensberichten die vanaf het jaar 1904 zijn gepubliceerd in de krant Duluth News Tribune, gevestigd in Duluth in de Amerikaanse staat Minnesota. De records bevatten meestal de naam van de overledene, de woonplaats en de datum waarop het overlijdensbericht werd gepubliceerd.

Doorzoek de collectie Minnesota, Overlijdensberichten St. Louis County

New Jersey, Gepensioneerde staatsambtenaren

Deze collectie bevat gegevens die sinds 1941 zijn bijgehouden over gepensioneerde deelnemers aan het staatspensioenstelsel van New Jersey. De records bevatten meestal de naam van de gepensioneerde, de woonplaats, de reden van het pensioen, de laatste werkgever, de naam van het pensioenfonds en de datum van de laatste uitbetaling.

Doorzoek de collectie New Jersey, Gepensioneerde staatsambtenaren

New Jersey, Documenten van het hooggerechtshof

Deze collectie vanaf het jaar 1704 bestaat uit dossiers van het hooggerechtshof van New Jersey in de Verenigde Staten. De records bevatten meestal de naam van de eiser of de verweerder, in veel gevallen bevatten ze ook de naam van de rechter in de specifieke rechtszaak. De records bevatten ook de periode en locaties van de terechtzitting en aanvullende informatie over de rechtszaak, zoals de titel, het type en het nummer van de zaak.

Het hooggerechtshof van New Jersey is het hoogste rechtscollege van de staat. Het speelt een cruciale rol bij het interpreteren van de wet en het vormgeven van het rechtsbestel. Het hof bestaat uit een opperrechter en zes geassocieerde rechters en behandelt zaken die variëren van hoger beroepen tot geschillen over burgerrechten.

Doorzoek de collectie New Jersey, Documenten van het hooggerechtshof

New Jersey, Kiezersregistraties

Deze collectie bevat kiezersregistratiegegevens van de staat New Jersey in de Verenigde Staten. De records bevatten meestal de naam van de kiezer, de geboortedatum, de woonplaats en het adres.

Doorzoek de collectie New Jersey, Kiezersregistraties

New York, Brooklyn, Begrafenissen Green-Wood Cemetery

Deze collectie bevat voor de jaren tussen 1840 en 1937 begrafenisgegevens van de begraafplaats Green-Wood in Brooklyn in de Amerikaanse staat New York. De records bevatten meestal de naam van de overledene, het geboortejaar en de geboorteplaats, de laatste woonplaats, de datum en plaats van overlijden, de datum van begrafenis, informatie over de begrafenis en de locatie van het graf op de begraafplaats.

Doorzoek de collectie New York, Brooklyn, Begrafenissen Green-Wood Cemetery

North Carolina, Kiezersregistraties

Deze collectie bevat kiezersregistraties uit de Amerikaanse staat North Carolina vanaf het jaar 1812. De records bevatten meestal de naam van de kiezer, het geboortejaar en de geboorteplaats, registratiedatum, de woonplaats en het adres.

Doorzoek de collectie North Carolina, Kiezersregistraties

Pennsylvania, Overlijdensberichten Erie County

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1822 zijn verschenen in Erie County in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De records bevatten meestal de naam van de overledene en de datum waarop het overlijdensbericht was gepubliceerd.

Doorzoek de collectie Pennsylvania, Overlijdensberichten Erie County

Washington, Overlijdensberichten Benton County, Franklin County en Adams County

Deze collectie bevat overlijdensberichten die vanaf het jaar 1905 zijn gepubliceerd in de krant Tri-City Herald, gevestigd in Kennewick in de Amerikaanse staat Washington. De records bevatten meestal de naam van de overledene, de geboortedatum, de overlijdensdatum, de datum waarop het overlijdensbericht werd gepubliceerd en de naam van de echtgenoot of echtgenote.

De Tri-City Herald is een dagblad voor de regio Tri-Cities, die wordt gevormd door de drie steden Pasco, Kennewick en Richland in het zuidoosten van de staat Washington. Deze collectie bevat vooral overlijdensberichten uit de county’s Benton, Franklin en Adams.

Doorzoek de collectie Washington, Overlijdensberichten Benton County, Franklin County en Adams County

Voorbeelden

De collectie Frankrijk, Volkstelling van Parijs, 1926 bevat een vermelding van de met de Nobelprijs onderscheiden natuurkundige en chemicus Marie Curie. Haar vermelding in de volkstelling bevat haar geboortejaar en -plaats, 1897 in Polen, en haar adres in Parijs op het moment van de telling van 1926: Notre-Dame, 4e arrondissement, Parijs, Île-de-France. Ook haar twee kinderen, Irène en Loe Curie, en haar huishoudelijke hulp Albertine Manguy worden vermeld.

1926 census record of Marie Curie [Credit: MyHeritage France, Paris Census, 1926]

Gegevens uit de volkstelling van 1926 over Marie Curie [Bron: MyHeritage, Frankrijk, Volkstelling van Parijs, 1926]

De collectie Oostenrijk, Wenen, Kerkelijke huwelijken bevat een vermelding voor het huwelijk van de beroemde Oostenrijkse componist Gustav Mahler. Mahler trouwde met Alma Margaretha Maria Schindler op 9 februari 1902 in de zogeheten Karlskirche in Wenen. De record bevat Gustavs geboortedatum, 7 juli 1860, zijn leeftijd, 41, en de namen van zijn vader en moeder, Bernard en Maria Mahler. De record vermeldt ook de bruid, de geboortedatum van Alma Margaretha Maria Schindler, 31 augustus 1879, haar leeftijd, 22, en de namen van haar vader en moeder, Josef Schindler en Anna Sofei.

Marriage record of Gustav Mahler and Alma Margaretha Maria Schindler [Credit: MyHeritage Austria, Vienna Church Marriages]

Huwelijksakte van Gustav Mahler en Alma Margaretha Maria Schindler [Bron: MyHeritage, Oostenrijk, Wenen, Kerkelijke huwelijken]

Samenvatting

We hopen dat deze waardevolle collecties nieuwe wegen zullen openen voor uw onderzoek naar familiegeschiedenis. Het doorzoeken van de collecties op MyHeritage is gratis. Om de records van deze collecties te bekijken of in uw stamboom op te slaan, is een Data- of Compleet abonnement vereist.

Als u een stamboom op MyHeritage hebt, dan waarschuwt onze Record Matching-technologie u automatisch als er matches zijn tussen records in deze collecties en uw verwanten. U hebt dan de mogelijkheid om de record te bekijken en te beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collecties!