Historische gegevenscollecties toegevoegd in de eerste helft van juli 2023

Historische gegevenscollecties toegevoegd in de eerste helft van juli 2023

In de eerste helft van juli 2023 hebben we 11 miljoen historische gegevens toegevoegd door 3 bestaande collecties bij te werken en 6 nieuwe collecties uit Frankrijk, Schotland en de VS toe te voegen. De collecties bevatten gegevens met betrekking tot overlijdensberichten, militaire dienst en volkstellingen. Alle records uit de Franse volkstellingen zijn voorzien van scans.

Hier zijn enkele voorbeelden uit de collectie

CollectieBeschrijving Aantal recordsLink om te zoeken
Franse volkstelling van 1911, bijgewerktEen index van de Franse volkstelling van 1911 in verschillende Franse departementen, met scans.4,786,156 nieuwe records, 15,544,473 records in totaalNu collectie doorzoeken
Franse volkstelling van 1921, bijgewerktEen index van de Franse volkstelling van 1921 in verschillende Franse departementen, met scans.5,148,578 nieuwe records, 16,611,232 records in totaal.Nu collectie doorzoeken
Schotland, Gevangenisregister, bijgewerktEen index van detentiegegevens van gevangenen in verschillende Schotse gevangenissen voor de periode tussen 1791 en 1965.103,105 nieuwe records, 318,924 records in totaal.Nu collectie doorzoeken
Illinois, Overlijdensberichten Cook CountyEen index van overlijdensberichten uit Cook County in de Amerikaanse staat Illinois vanaf het jaar 1933.246,504 recordsNu collectie doorzoeken
Iowa, Polk, Des Moines begrafenissenEen index van begrafenisgegevens vanaf het jaar 1753 voor de stad Des Moines in het district Polk County in de Amerikaanse staat Ohio.143,888 recordsNu collectie doorzoeken
Kansas, Eerste Wereldoorlog Bounty Claim documentenEen index van gegevens met betrekking tot militaire dienst die zijn ingediend door personen uit Kansas om een staatstoelage aan te vragen.84,786 recordsNu collectie doorzoeken
Ohio, Lucas, Toledo begrafenissenEen index van begrafenisgegevens uit de stad Toledo in Lucas County, Ohio, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1753.96,218 recordsNu collectie doorzoeken
Ohio, Montgomery County overlijdensberichtenEen index van overlijdensberichten uit Montgomery County, Ohio, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1850.679,561 recordsNu collectie doorzoeken
Washington, overlijdensberichten Spokane County Een index van overlijdensberichten die vanaf het jaar 1883 zijn gepubliceerd in Spokane County in de Amerikaanse staat Washington.146,124 recordsNu collectie doorzoeken

Franse volkstelling van 1911, bijgewerkt 

Deze collectie bevat de gegevens en scans van de volkstelling van 1921 voor verschillende Franse departementen. De records bevatten meestal namen, jaar en plaats van geboorte, familieleden in het huishouden en adresgegevens. Aanvullende gegevens zijn te vinden op de bijbehorende scan voor iedere record.

Van 1836 tot 1936 werden er in Frankrijk om de vijf jaar nationale volkstellingen uitgevoerd. De uitzonderingen daarop waren 1871 (die volkstelling werd een jaar uitgesteld en in 1872 uitgevoerd) en 1916 (die volkstelling werd overgeslagen). Volkstellingsgegevens zijn een uitstekende bron om voorouders uit hetzelfde huishouden te vinden achter hun relaties, geboortejaren en geboorteplaatsen te komen.

Doorzoek de collectie Franse volkstelling van 1911

Franse volkstelling van 1921, bijgewerkt 

Deze collectie bevat de gegevens en scans van de volkstelling van 1921 voor verschillende Franse departementen. De records bevatten meestal namen, jaar en plaats van geboorte, familieleden in het huishouden en adresgegevens. Aanvullende gegevens zijn te vinden op de bijbehorende scan voor iedere record.

Van 1836 tot 1936 werden er in Frankrijk om de vijf jaar nationale volkstellingen uitgevoerd. De uitzonderingen daarop waren 1871 (die volkstelling werd een jaar uitgesteld en in 1872 uitgevoerd) en 1916 (die volkstelling werd overgeslagen). Volkstellingsgegevens zijn een uitstekende bron om voorouders uit hetzelfde huishouden te vinden achter hun relaties, geboortejaren en geboorteplaatsen te komen.

Doorzoek de collectie Franse volkstelling van 1921

Schotland, Gevangenisregister

Deze collectie bevat detentiegegevens van gevangenen in verschillende Schotse gevangenissen voor de periode tussen 1791 en 1965. De records bevatten gewoonlijk de naam van de gevangene, geboortejaar en -plaats, de woonplaats en het jaar en de plaats van gevangenschap.

In de negentiende en twintigste eeuw waren de gevangenissen in Schotland overvol en waren de omstandigheden er vaak slecht. Gevangenen moesten vaak zware arbeid verrichten en de straffen konden streng zijn. Ook kinderen en vrouwen werden achter tralies gezet en de leefomstandigheden voor gedetineerde kinderen waren bijzonder slecht. In deze periode was er echter ook een roep om hervormingen. Dat leidde tot verbetering van de omstandigheden in de gevangenissen en veranderingen in het strafrechtstelsel.

Doorzoek de collectie Schotland, Gevangenisregister

Illinois, overlijdensberichten Cook County

Een index van overlijdensberichten uit Cook County in de Amerikaanse staat Illinois vanaf het jaar 1933. De gegevens bevatten meestal de naam van de overledene, de plaats en datum van overlijden, de datum waarop het overlijdensbericht werd gepubliceerd en de naam van de krant waarin het originele overlijdensbericht werd gepubliceerd.

De meeste overlijdensberichten in deze collectie zijn afkomstig uit de volgende kranten: Daily Southtown, Oak Lawn Independent, Oak Lawn Star, Southtown Economist, SouthtownStar, Oak Lawn Reporter en Southwest News Herald.

Doorzoek de collectie Illinois, Overlijdensberichten Cook County

Iowa, Polk, Des Moines begrafenissen

Deze collectie bevat begrafenisgegevens van de stad Des Moines in Polk County, Iowa, Verenigde Staten vanaf het jaar 1792. De gegevens bevatten doorgaans de naam van de overledene, de datum en plaats van de begrafenis en de locatie van het graf op de begraafplaats.

Doorzoek de collectie Iowa, Polk, Des Moines, Begrafenissen

Kansas, Eerste Wereldoorlog Bounty Claim documenten 

Deze collectie bevat gegevens met betrekking tot militaire dienst die zijn ingediend door personen uit Kansas om een staatstoelage aan te vragen. Deze toeslagen werd toegekend aan soldaten uit de Eerste Wereldoorlog of hun weduwen en wezen. De records bevatten meestal de naam van de persoon, de geboorteplaats, het krijgsmachtdeel, dienstnummer en het nummer van de aanvraag.

Doorzoek de collectie Kansas, Eerste Wereldoorlog Bounty Claim documenten

Ohio, Lucas, Toledo begrafenissen

Deze collectie bevat begrafenisgegevens van de stad Toledo in Lucas County in de Amerikaanse staat Ohio vanaf het jaar 1753. De gegevens bevatten meestal de naam van de overledene, de overlijdensdatum, de datum en plaats van de begrafenis en de locatie van het graf op de begraafplaats.

Doorzoek de collectie Ohio, Lucas, Toledo Begrafenissen

Ohio, Montgomery County overlijdensberichten

Deze collectie bevat records voor overlijdensberichten vanaf het jaar 1850 uit Montgomery County in de Amerikaanse staat Ohio. De gegevens bevatten meestal de naam van de overledene, de datum van overlijden, de leeftijd bij overlijden, de datum waarop het overlijdensbericht werd gepubliceerd en de naam van de krant waarin het originele overlijdensbericht werd gepubliceerd.

Doorzoek de collectie Ohio, Montgomery County Overlijdensberichten

Washington, overlijdensberichten Spokane County 

Deze collectie bevat overlijdensberichten die vanaf het jaar 1883 zijn gepubliceerd in Spokane County in de Amerikaanse staat Washington. De gegevens bevatten meestal de naam van de overledene, de datum waarop het overlijdensbericht werd gepubliceerd en de naam van de krant waarin het originele overlijdensbericht werd gepubliceerd.

De meeste overlijdensberichten in deze collectie zijn afkomstig uit de volgende kranten: Spokane Review en Spokane Daily Chronicle.

Doorzoek de collectie Washington, Overlijdensberichten Spokane County

Voorbeelden

De volkstelling van Frankrijk van 1911 bevat de gegevens van Jean Pierre Moulin, een held van het Franse verzet in de Tweede Wereldoorlog. De record bevat zijn geboortejaar, 1899, en zijn geboorteplaats, Béziers in het departement Hérault in de huidige Franse regio Occitanie. Het bevat ook zijn woonplaats in 1911, Béziers in Frankrijk, de naam van zijn vader, Emile, zijn moeder, Blanche, en zijn zus, Laure Moulin.

1911 census record of Jean Pierre Moulin [Credit: MyHeritage 1911 France Census]

Vermelding van Jean Pierre Moulin in de volkstelling van 1911 [Bron: MyHeritage, Franse volkstelling van 1911]

De Franse volkstelling 1921 bevat de gegevens van de beroemde Franse schrijver en vliegenier Antoine de Saint-Exupéry. De vermelding bevat zijn geboortejaar, 1900, en zijn geboorteplaats, Lyon in het departement Rhône in de huidige Franse regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het dossier bevat ook zijn woonplaats in 1921, Saint-Maurice-de-Rémens in het Franse departement Ain, en de naam van zijn moeder, Andrée Louise Marie de Fonscolombe, en van zijn zussen Gabrielle, Marguerite, Marie Madeleine en Simone.

1921 census record of Antoine Saint Exupéry [Credit: MyHeritage 1921 France Census]

Volkstellingsgegevens van Antoine de Saint-Exupéry [Bron: MyHeritage, Franse volkstelling van 1921]

Samenvatting

We hopen dat deze waardevolle collecties nieuwe wegen zullen openen voor uw onderzoek naar familiegeschiedenis. Het doorzoeken van de collecties op MyHeritage is gratis. Om de records van deze collecties te bekijken of in uw stamboom op te slaan, is een Data- of Compleet abonnement vereist.

Als u een stamboom op MyHeritage hebt, dan waarschuwt onze Record Matching-technologie u automatisch als er matches zijn tussen records in deze collecties en uw verwanten. U hebt dan de mogelijkheid om de record te bekijken en te beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collecties!