Historische gegevenscollecties toegevoegd in de tweede helft van juli 2023

Historische gegevenscollecties toegevoegd in de tweede helft van juli 2023

In de tweede helft van juli 2023 hebben we 3,8 miljoen records uit 8 historische gegevenscollecties toegevoegd. De collecties komen uit Finland en verschillende Amerikaanse staten en bevatten huwelijks-, overlijdens- en schoolgegevens. Bekijk ook de updates die we in de eerste helft van juli 2023 hebben gepubliceerd, als u dat nog niet hebt gedaan. In totaal hebben we in juli 2023 bijna 15 miljoen historische gegevens toegevoegd.

Hier zijn de interessantste voorbeelden uit de collecties.

CollectieBeschrijving Aantal RecordsLink om te zoeken


Finland, Karelië, sterfgevallen en begrafenissen
Een index van overlijdens- en begrafenisgegevens uit de Finse regio Karelië voor de periode tussen 1686 en 1961.1,583,818 recordsNu collectie doorzoeken
Indiana, studenten Central Normal CollegeEen index van studenten van het Central Normal College in de Amerikaanse staat Indiana tussen 1877 en 1935.70,499 recordsNu collectie doorzoeken
Maine, OverlijdensberichtenEen index van overlijdensberichten uit de staat Maine in de Verenigde Staten.366,122 recordsNu collectie doorzoeken
Massachusetts, Suffolk, Boston overlijdensEen index van overlijdensgegevens uit Boston, Suffolk County, Massachusetts, Verenigde Staten vanaf het jaar 1956.701,062 records
Nu collectie doorzoeken
Michigan, begrafenissen Saginaw CountyEen index van begrafenisgegevens uit Saginaw County, Michigan, Verenigde Staten vanaf het jaar 1850.84,893 recordsNu collectie doorzoeken
Ohio overlijdensindexEen index van overlijdensgegevens uit de Amerikaanse staat Ohio voor drie perioden: 1904 tot 1908, 1913 tot 1944 en 1954 tot 1970.700,300 records added for a total of 3,700,441 recordsNu collectie doorzoeken
Oklahoma, overlijdensberichten Tulsa CountyEen index van overlijdensberichten uit Tulsa County in de Amerikaanse staat Oklahoma vanaf het jaar 1961.120,789 recordsNu collectie doorzoeken
Pennsylvania, huwelijken Delaware CountyEen index van huwelijksgegevens uit Delaware County in de Amerikaanse staat Pennsylvania voor de periode tussen 1885 en 1951.271,397 recordsNu collectie doorzoeken

Finland, Karelië sterfgevallen en begrafenissen 

Deze collectie bevat overlijdens- en begrafenisgegevens uit de Finse regio Karelië tussen 1686 en 1961. De gegevens bevatten meestal de naam van de overledene, de geboortedatum, de woonplaats, de overlijdensdatum, de datum van de begrafenis en de naam van de vader van de overledene. De gegevens kunnen ook namen van andere familieleden bevatten.

Karelië is een gebied in Noord-Europa met een historische betekenis voor Rusland (inclusief de Sovjettijd), Finland en Zweden. Het gebied is momenteel verdeeld tussen Finland en Rusland. De Republiek Karelië is een deelrepubliek van Rusland die in 1991 is voortgekomen uit de autonome socialistische Sovjetrepubliek Karelië. De Karelische Isthmus behoort tot de Oblast Leningrad. Het Finse gedeelte bestaat uit delen van de regio’s Zuid-Karelië, Noord-Karelië en Kymenlaakso.

Doorzoek de collectie Finland, Karelië, Sterfgevallen en begrafenissen

Indiana, Studenten Central Normal College

Deze collectie bevat gegevens van studenten van het Central Normal College in de Amerikaanse staat Indiana tussen 1877 en 1935. De gegevens bevatten gewoonlijk de naam van de student, de woonplaats en het jaar waarin hij of zij is afgestudeerd.

Het Central Normal College was oorspronkelijk gevestigd in Ladoga, Indiana, maar verhuisde in 1878 naar Danville, Indiana. Central Normal College behield die naam tot 1946. Vanaf de reorganisatie in 1947 tot aan de sluiting in 1951 heette de hogeschool Canterbury College.

Doorzoek de collectie Indiana, Studenten Central Normal College

Maine, Overlijdensberichten 

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit de Amerikaanse staat Maine. De gegevens bevatten meestal de naam van de overledene, de datum waarop het overlijdensbericht werd gepubliceerd en de naam van de krant waarin het originele overlijdensbericht werd gepubliceerd.

Doorzoek de collectie Maine, Overlijdensberichten

Massachusetts, Suffolk, Boston overlijdens

Deze collectie bevat overlijdensgegevens uit de stad Boston in de Amerikaanse staat Massachusetts vanaf het jaar 1956. De gegevens bevatten meestal de naam van de overledene, de geboortedatum, de overlijdensdatum en de leeftijd bij overlijden.

De meeste overlijdensberichten in deze collectie zijn afkomstig uit de volgende kranten: Daily Southtown, Oak Lawn Independent, Oak Lawn Star, Southtown Economist, SouthtownStar, Oak Lawn Reporter en Southwest News Herald.

Doorzoek de collectie Massachusetts, Suffolk, Boston, Overlijdens

Michigan, begrafenissen Saginaw County

Deze collectie bevat begrafenisgegevens uit Saginaw County in de Amerikaanse staat Michigan vanaf het jaar 1850. De gegevens bevatten meestal de naam van de overledene, de geboortedatum en -plaats, de datum en plaats van overlijden en begrafenis, de leeftijd bij overlijden en informatie over de locatie van het graf op de begraafplaats.

Doorzoek de collectie Michigan, Begrafenissen Saginaw County

Overlijdensindex Ohio

Deze collectie bevat overlijdensgegevens uit de Amerikaanse staat Ohio voor drie perioden: 1904 tot 1908, 1913 tot 1944 en 1954 tot 1970. De gegevens bevatten doorgaans de naam van de overledene, de datum en plaats van overlijden en het nummer van de overlijdensakte.

Overlijdensakten vormen een van de belangrijkste informatiebronnen over families. Ze worden doorgaans binnen enkele dagen na het overlijden afgegeven en bevatten veel details over iemands leven.

Doorzoek de collectie Overlijdensindex Ohio

Oklahoma, Overlijdensberichten Tulsa County 

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit Tulsa County in de Amerikaanse staat Oklahoma vanaf het jaar 1961. De records bevatten meestal de naam van de overledene, de datum van publicatie en de naam van de krant waarin het originele overlijdensbericht werd gepubliceerd.

De overlijdensberichten in deze collectie komen uit de volgende kranten: Tulsa World en Tulsa Tribune

Doorzoek de collectie Oklahoma, Overlijdensberichten Tulsa County

Pennsylvania, Huwelijken Delaware County Marriages

Deze collectie bevat huwelijksgegevens uit Delaware County in de Amerikaanse staat Pennsylvania voor de periode tussen 1885 en 1951. De records bevatten doorgaans de namen van de bruidegom en bruid en de huwelijksdatum.

Doorzoek de collectie Pennsylvania, Huwelijken Delaware County

Voorbeeld

De collectie Overlijdensindex Ohio bevat een vermelding voor de beroemde honkbalspeler Roger Philip Bresnahan. De record bevat zijn overlijdensdatum, 4 december 1944, de plaats van overlijden, de stad Lucas in de staat Ohio, en het nummer van de overlijdensakte.

Death Record Roger Philip Bresnahan [Credit: MyHeritage Ohio Deaths]

Overlijdensgegevens van Roger Philip Bresnahan [Bron: MyHeritage, Overlijdensindex Ohio]

Samenvatting

We hopen dat deze waardevolle collecties nieuwe wegen zullen openen voor uw onderzoek naar familiegeschiedenis. Het doorzoeken van de collecties op MyHeritage is gratis. Om de records van deze collecties te bekijken of in uw stamboom op te slaan, is een Data- of Compleet-abonnement vereist.

Als u een stamboom op MyHeritage hebt, dan waarschuwt onze Record Matching-technologie u automatisch als er matches zijn tussen records in deze collecties en uw verwanten. U hebt dan de mogelijkheid om de record te bekijken en te beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collecties!